- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fasterware
aktív tag
válasz
whiteman0524 #562 üzenetére
Persze, hogy be lehet lőni manuálisan is, de gondolj bele, ha valaki nem ért hozzá, kipróbálja, mert nem akarja pl: 1333 - on járatni az 1600 - as ramot , akkor több gubancot okoz, mintha nem lenne ott a profil.
Azért ha valamit beletesznek extraként a biosba ( mert az F3 - as biosban nem volt benne ), akkor működjön már, még ha magasabb késleltetési értékekkel is, mint amire a ram képes.
Ami időt meg beleöltek ebbe a profilba, inkább fordítsák olyanra ami működne is, olyan mintha kiadnák az új bios - t és nem működne Bulldózer procival, jól hangzik, hogy tudja,meg fekete a foglalat is de mégse megy benne a proci.
-
fasterware
aktív tag
válasz
whiteman0524 #557 üzenetére
A lap egyáltalán nem hulladék, sőt a bios sem teljesen. De ha a magosítást elfelejtjük, akkor is ott van a Ram Easy Overclocking opció, azt várnám el, ha 1600 - as ramom van, akkor állítsa be úgy, hogy működjön, de nem működik, most azt ne mond, hogy a kingston ramokat nem szereti, akkor miért van ez az opció?
Ha pedig az előző lapban ment, igen ebben is kellene, mert a cpu ugyanaz, az más, hogy bios szinten nem tudják vagy nem akarják megoldani, végülis feltüntették, hogy magfeloldásra is jó a lap.
Hátha lesz új BIOS ... -
fasterware
aktív tag
válasz
whiteman0524 #470 üzenetére
-
goodboy007
senior tag
válasz
whiteman0524 #448 üzenetére
Na ez egy hülyeség. Nekem ezelőtt Gigabyte EP35C-DS3R-em volt, aminek a megjelenésekor még talán épphogy megjelentek az SSD-k (de lehet, hogy még nem is voltak piacon) és AHCI-módban nagyon lassú volt a boot, kb. semmivel sem volt gyorsabb, mint winchesterről, AHCI nélkül, mert a háttértárak ellenőrzésekor vagy 10-15 másodpercig csak állt a kép.
A mostani lapommal meg kb. 1 másodperc a háttértárak ellenőrzése és a bekapcsolástól számítva nincs fél perc, míg feláll a rendszer.
-
törölt tag
válasz
whiteman0524 #450 üzenetére
Sajna tapasztalatból rájöttem én is erre...
Beleöltem az "új" gépbe ~70-et (lap+ram+táp) , és szinte semmivel nem lett gyorsabb, mint a régi. Sőt! Mivel abba SSD volt, ebbe meg nem tettem bele, még lassabb is lett -
törölt tag
válasz
whiteman0524 #448 üzenetére
Hát ddr3-as memóra is váltottam és végre a procim adta lehetőségeket kihasználjam.
pl. a HyperTransport busz már nem 1600 hanem 5200 MT/másodpercen működik.
Gondoltam ezek azért már jelentenek majd valamit. -
csabika0001
senior tag
válasz
whiteman0524 #291 üzenetére
XA lapnál volt régebben kiírva a 4+2 és onnan improvizáltam mert emlékeztem rá de sorry azóta a Giga javította szal félre lettem informálva. Nekem FXA van oda kezdettől 8+2 volt írva de hagyjuk is ezt a phase power dolgot csak komolyabb tuningnál van szerepe.
Szal én azt mondom mindkét lap nagyon jó és jó vétel szal nem csalódtok egyikben sem. -
csabika0001
senior tag
válasz
whiteman0524 #288 üzenetére
Amikor én vettem a lapomat még 4+2 ként volt kiírva de olvass vissza régebben kitárgyaltuk.
Lehet a gigabyte rosszul írta ki régen ? -
Bohir
tag
válasz
whiteman0524 #285 üzenetére
Hi
Mivel ez is 9xx chip gondolom támogatja majd a Bulldozert
Ez a lap mennyire megbízható? Tuningot ha próbáltad hogy bírja, milyenek a hőmérsékletek?
Színe az nekem k*rva mindegy. Nem dísztárgynak veszem.Mégvalami. akkor 970-et 23k-ért vagy inkább 990X-et 25k-ért?
Amúgy mi az a DualBIOS
-
agressiv
addikt
válasz
whiteman0524 #234 üzenetére
Az említett tuning ramok ott vannak a az alaplap támogatottsági listáján ez a durva. Az én mostani ramjaim, meg nincsenek a lapom támogatottsági listáján...
ezer más dolog van ami miatt nekem nem szimpatikusak ezek a lapok, de nagyon hosszú lenne részletezni ezt. -
agressiv
addikt
válasz
whiteman0524 #232 üzenetére
Nekem sosem volt giga lapom, de cimboráknak, ismerősöknek és a cégnek voltak, vannak és csak a gond van velük.
Az egyikben a tuningramok nem mentek, majd vett a srác egy asus lapot és abbn mennek rendesen ahogy kell, a másik csak sok reset után hajlandó elindulni és abban sem hajlandóak a 1066-os ramok normálisan menni, csak 800-on pedig egy sima fapados MSI lapban is mennek ahogy kell, a cégnél pedig sorban jönnek vissza, mert kifeküdtek, vagy új építésekor cserélgetem bennük a különböző ramokat, mert nem megy, de a net is tele van olyan tapasztalatokkal, hogy jónéhány ram nem hajlandó menni bennük, pedig minden más lapban mennek.
Ami a nyák minőségét illeti a gagyibájt 8800GT példuál összevissza hajlik és a forrasztásnak azért van jelentősége, mert a meleg miatt vetemednek az alaplapok is például és van ami ezt bírja, van ami nem. -
e00dgy
aktív tag
válasz
whiteman0524 #159 üzenetére
"...de engem nem érdekel az alaplap színe, és tökéletesen megelégszem akár 1 DB PCIE foglalattal is."
Egyszerű kérdésre egyszerű válasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest