Aktív témák
-
kumpl
aktív tag
Nem feltétlenül. Ment neki, aztán valami nem tetszett, huzogatta a kábelt ki-be, és egyre rosszabb lett. Ugyan úgy, mint a haveromnál. Addig rakosgatta a dvd-írót, amig be nem döglött a kábel...
Ő is azért gyanakodott az alaplapra (ami tökéletesen működött nálam-9, mert a gépjében 3 dvd-rom is szar volt. De a kábelt egyiknél sem cserélte.... Az övé meg máshol tökéletes volt.
Meg 40-eres kábellel is ki lehetne próbálni, meg persze csökkentett módban.
Ja a memtest dos alapu (vagy valami hasonló) ugyan úgy, mint a windows telepítő, amig használja a telepítő a lemezt, addig nincs UDMA, tehát mintha 40eres lenne a kábel, nem érzékeny a spéci feature-ökre.
[Szerkesztve] -
kumpl
aktív tag
válasz
horvathkrisz #4910 üzenetére
-
kumpl
aktív tag
válasz
horvathkrisz #4910 üzenetére
Pontosan így van. 3DMark 2005-ben lehet a legjobban észrevenni. Ha csak az első teszttet nézzük, akkor is szembetűnő, hogy 1800MHz-esn 50 fpssel indul, 2700-3000MHz-körül pedig már 70-72fpssel.
Na most felteszem az xp-t, és csinálok neked teszteket...
Van valami különleges kérésed? felbontás, beállítás cpu freki, stb...?
[Szerkesztve] -
kumpl
aktív tag
válasz
horvathkrisz #4878 üzenetére
-
kumpl
aktív tag
válasz
horvathkrisz #4839 üzenetére
Most nem érek rá, mennem kell dolgozni....
Holnap megpróbálok csinálni egy tesztet, de valamiért a multkor nem akart elindulni vista alatt. Xp alatt 14923pontom vol, de ez még régebbi driverrel. Azért irányadónak jó lesz!!
Holnap tesztelek... -
kumpl
aktív tag
válasz
Silencer83 #4837 üzenetére
Igen.... A szemetek....
Leellenőriztem, most 9x333-on van, és most mindegyik jol írja ki a frekit.....
Melyik jobb a procinak, meg a többiek? 8x375, vagy 9x333? -
kumpl
aktív tag
válasz
Silencer83 #4835 üzenetére
Így van... Gyanus lenne, ha 3.3GHzen menne a procim...
Szerintem a Vista zavar ám be neki.... Ha megnézed az értékeket, a szorzót mindig 9-nek veszi, mikor nekem 8-on van... 8x375=3000, 9x375=3375. A szorzót nem figyelik, csak az alappal számolnak...
[Szerkesztve] -
kumpl
aktív tag
válasz
Silencer83 #4833 üzenetére
Neem olvasok is
, már le is szedtem a CPU-z-t, ugyan azt mutatja, mind a régebbi.
Egyébként a 4300-asok nem Allendale magosak??? Mert a régi everestem is annak írta... -
kumpl
aktív tag
Most akkor mégis mennyin megy a procim:
?
[link] -
kumpl
aktív tag
válasz
Silencer83 #4827 üzenetére
[link]
Terhelésen a CoreTemp 80fokot mért!! Megfogtam a hűtőbordát, hát az minden, csak nem meleg!!
[Szerkesztve] -
kumpl
aktív tag
válasz
Silencer83 #4822 üzenetére
Az everest nekem 10 fokkal mér kevesebbet. Meg az látja, hogy csak 375-ön megy a proci. A CoreTemp meg 420-as fsb-t ír ki...
[Szerkesztve] -
kumpl
aktív tag
válasz
Silencer83 #4819 üzenetére
Ja hogy nincs is régebbi..... Akkor tényleg kilőve....
Próbálj meg egy F10-es S3 biost... Elég veszélyes....... -
kumpl
aktív tag
válasz
Silencer83 #4814 üzenetére
DS3-nál lehet. Nekem S3-om van, és mintha nekem is rosszabb lenne az újabb...
-
kumpl
aktív tag
Igen az lehet, ugyanis 1.45-ön nem volt gond F11-el sem...
De nem tudom miért tegnpa 9x333-on a proci 66fok körül volt maximum. 8x375-ön viszon 62fok fölé nem ment a cucc. Úgyhogy azon is akartam használni...
Feltettem az F11-et. 8x375-ön nem bírt elindulni a gép (8x340-en sem!!)
9x333-on elindult, de 66 fok körül mözgott a hőmérséklete.
Visszatettem az F10-es, és mos olyan mind tegnap azzal a különbséggel, hogy most 8x375-ön is olyan meleg, mint 9x333-on....
(viszont F11-el nincs gond a PCI-E-el (amedddig fenn volt nem változott 16X-os ról).
Mi legyen szerinted? Mégiscsak F11? -
kumpl
aktív tag
1.45. Az everest, meg a CPU-z 1.4-nek látja... De F11-el próbáltam 1.5-öt is, azzal sem lett jobb! (Az F10-essel 3Ghz-en elindult alap feszültséggel is, csak a windows fagyott ki, kb 10perc után, az F11-essel feszültség emelés nélkül csak a CMOS reset segített.....)
De most miért melegebb a proci? -
kumpl
aktív tag
válasz
Silencer83 #4783 üzenetére
Próbálj meg te is más biost!! Nekem a legújabbal alig lehetett húzni az fsb-t! Egy próbát megér!!
-
kumpl
aktív tag
Aha 2-n. Próbáltam több feszültséggel. Adtam az fsb-nek is, de semmi. F11-el nekem nem akar jó lenni. Annyival jobb, hogy a PCI-E nem változott. Most visszatettem az F10-est, ezzel gond nélkül megy 8x375-ön. Meg 9x33-on is. De nem tudom miért, most mintha jobban melegedne a proci. Tegnap 8x375-ön az orthossal teszteltem és a cpu nem érte el a 62 fokot. Ma ugyan azokkal a beállításokkal 66, 67 fok is volt.
-
kumpl
aktív tag
Feltettem az új F11-es biost!! Hááát aki tuningolni akar, az ne tegye fel!! A F10-essel simán ment a gép 8x375-ös beállítással. Még úgy is elindiult, hogy nem adtam +feszt. Most az F11-essel még a 340-es fsb-nél is CMOS reset kell. Elmegy 3Ghz-en (9x333), de több feszültséggel.
Szóval megy vissza az F10-es bios!!
[Szerkesztve] -
kumpl
aktív tag
válasz
mikk2000 #4746 üzenetére
Mi is jártunk már így. Ha memória teszt progi teledobja a képernyőt, ott nem csak tuning gond lesz majd. A windows fagyni fog, játékok lassabbak lesznek, cd olvasási hibák, programhibák, meg még sok furcsaság lesz!! Gariba vidd vissza, hogy cseréljék ki, de nagyon gyorsan.
-
kumpl
aktív tag
Semmivel? Nagyszerű!!! (annak ellenére sem, hogy feszt is kellett emelnem? 1.45-re tettem bioszban, az everest, meg stb..szerint 1.4V) Hogy teszteljem le, hogy biztos lehessek benne, hogy nem fagy le a tuning miatt? Hogy nyugodtan magára merjem hagyni a gépemet néha-néha.....
[Szerkesztve] -
kumpl
aktív tag
Megfigyeltem, hogy mikor csinál furcsaságokat a gép. Ha tuningolva van valami, és bemegyek a bioszba, állítok még egy kicst (felfelé, lefelé, mindeggy), akkor 1x-es lesz, de ha állítás elött alapra állítok mindent F7-tel, kilépek majd újra vissza, beállítom a kívánt értékat, és akkor már minden tökéletes...
Kényelvesen megy 3GHz-en!!!Ha pedig 8x375-ön hajtom még feszültség is kevesebb kell!!! Mennyivel rövidül az élete, ha állandóan 3GHz-en megy?
tlac F10-es biosz van fenn. Amikor nézem a giga oldalán az F11-es még béta volt, olyat pedig nem szívesen használok...
[Szerkesztve] -
kumpl
aktív tag
Már megint elkezdte a gépem, hogyha egy kicsit is hútok rajta, akko csak 1X-es a PCI-E slotom. Mi a fr@nc lehet? (az everest kiírja, mégcsak 3dben sem kell tesztelnem, hogy lássam... Mi a hiba???? (fix 100Mhz beállítva!)
-
kumpl
aktív tag
Most a gépemet 300--as fsb-n hajtom. (300x9). A vista64 meg csak 2400Mhz-esnek ismeri fel. Everest, meg minden más 2700-nak látja. Gondoltam, hogy azt írja ki, amire vissza veszi a cpu sebességét, de nem, mert az meg 1800 (300x6) Akkor mitől van?
Hallott már valaki, vagy esetleg csinálta már valaki az ehez a laphoz írt volt moddot? Ér valamit?
[Szerkesztve] -
kumpl
aktív tag
Frissítettem a bioszt, és mondom megpróbálom megint a tuningot, hátha... Adtap a procinak 1,5-öt, és az fsb-t 334-re tettem, a memóriát leosztottam (ahogy szoktam...)
Mondom úgysem lesz jó (eddig ílyen beállításokkal 310volt a max, de nem stabil.)
És jó lett. A windows bebootolt. Futattam az ortost, az sem fagyott, 3 3dmarkot, meg játszottam is, de nem fagyott a gép. Aztán kb 3 óra nyaggatás után elkezdtek lassulni a 3D alkalmazások. Vissza kellett vennem..... De azért sokkal jobb, mint volt.....
De, hogy miért nem egyszerre volt lassú a 3d, azt nem tudom, pedig úgy szokta.... -
kumpl
aktív tag
Az s3-as lapomba beégettem az F10-es biost. Jól tettem, vagy felesleges volt?
-
kumpl
aktív tag
válasz
Johnny Cage #4479 üzenetére
Akkor nekem tuning után nem a proci túlvezérléstől, hanem a PCI-E bug-tól lassultak a 3D-s alkalmazások?
Szereztem erősebb tápot. Most gond nélkül viszi a 300-as fsb-t. Mi kellene még állítanom a biosban, hogy menjen feljebb is? Mennyi feszültséget, és minek adjak feszültséget?
Szólal hogy is csináljam? A 2GHz a cél...
[Szerkesztve] -
kumpl
aktív tag
válasz
péter007 #4446 üzenetére
Ez a tápra utal, én nem ismerem ezt a lapot...?
Hbekapcsolom a gépet, akkor a procihűtő egy picit elindul (tesz 1 fordulatot), majd leátt, a dvd író katog (ahogy szok, tudod, amikor bekapcsolod a gépet), de 2x egymás után. Amikor ez megvolt felpörög a winyó, majd elindul a procihűtő, és nemsokra rá bejön a kép.
Ezt szerintem azért csinálja, mert kevés a táp, és nem bírja, ha egyszerre indít mindent... Nem? Szerinted? -
kumpl
aktív tag
965P-S3 alaplapot vettem, de van egy kis gond. Ha tuningolom a procit akkor Lassabb lesz a 3DM2005-teszt. Ha ujraindítom, akkor meg nem bootol. Nincs véletlenül valami beállítás a biosban, amit át kellene állítanom? Vagy valami egyéb ötlet? Tépegység? (400Wnoname)
Aktív témák
Hirdetés
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest