- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
válasz
GeNeRaL_XT #50 üzenetére
Kérdezd a hardver piacon.
-
GeNeRaL_XT
aktív tag
viszont jó állapotban vannak
-
GeNeRaL_XT
aktív tag
a ramok 1 évesek gari már nincs:(
-
-
válasz
GeNeRaL_XT #48 üzenetére
Itt a hardver piacon, vagy aproneten.
-
GeNeRaL_XT
aktív tag
hol fogom tudni legnagyobb esélyel eladni a memókat meg a videokártyát?
-
GeNeRaL_XT
aktív tag
-
válasz
GeNeRaL_XT #42 üzenetére
Szóval 333-as ramokkal sem nagyon fogod tudni húzni a procit, ahhoz már 400-as ramok kellenének.
-
válasz
GeNeRaL_XT #40 üzenetére
Hoppá, itt a válasz, miért nem tudod húzni jobban a procid. A procid ugyanis 166-os FSB-vel megy, a memód meg eleve lassabb (133-as). Cseréld ki legalább 166-osra (333), de a legjobb, ha az összeset lecserélnéd 200-asra (400). Megjegyezném, hogy ehhez a procihoz jobb alaplapot nemigen találsz az ASUS-nál.
-
Keitaro
addikt
válasz
GeNeRaL_XT #42 üzenetére
tedd, ezt akkor fix, hogy 333-on fognak ketyegni, de azért a BIOSban utána is nézhetsz majd.
~13-as szorzóra lesz szükséged majd, hogy 3200+ körül menj, de ha nem nagyon tuningoltál még akkor szvsz jobb ha nem erőlteted, csak ha utánanéztél pl a fesz állításnak.
Nézz be pár tuningos topikba, ott biztos tudnak neked segíteni -
Keitaro
addikt
válasz
GeNeRaL_XT #40 üzenetére
Ha XP-t használsz akkor Service pack 1 legalább fent van?
3db memóriával nem tud Dual Channelben menni az Asus. Csak kettővel, sorry.
A Bartonnak alapból 333-as ramok kellenének, szerintem a lap akkor max asszinkron hajtja a ramjaidat, de biztos nem húzza fel alapból a 266-ost 333-ra. Valószínűbb, hogy lehúzza a 333-asokat 266-ra -
GeNeRaL_XT
aktív tag
a gépemben 3 db memória van viszont abból 1 266mhz-en megy a másik kettő viszont 333-as.Van aki azt mondja a 266-os feltningolódik 333-ra de van aki szerint ez pont fordítva van:D Ez befolyásolja valamenyire a teljesítményt vagy a szedjem ki a 266-ost és vegyek helyére 333-ast?Az usb viszont nagyon idegesít az elméleti 400kbyte/sec helyett csak a felével másol nem értem:(
-
Dilikutya
félisten
válasz
Sir Fisher #1 üzenetére
VGA: GF4 Ti4400, Radeon 9600pro. a 64Mb-os ti4200-őt felejtsd el mégha esetleg jobban is húzható mint a 128Mb-os verzió. Ne ez vezéreljen amikor vásárolsz. Hiába jobban húzható, a 64Mb édeskevés lesz, ha a jövőre is gondolsz...
proci: 2200+ felejtős, pár ezressel többért van 2500+ is, és az már Barton magos, mig a 2200+ Thorton vagy T-Bred, pontosan nem vágom, lehet van mindkettőből ilyen, ha nincs akkor T-Bred. a Bartonok tovább birják, a 2500+ procit sok esetben lehet 3200+ környékén járatni, sőt még fölötte is. annak járj utána hogy a Falconrock II meddig viszi a procikat -
Keitaro
addikt
válasz
GeNeRaL_XT #35 üzenetére
Ha megfelelő slotokban vannak helyezve a memória modulok akkor bootolásnál ki kell írja, hogy dual channel activated vagy hasonló
-
Keitaro
addikt
válasz
GeNeRaL_XT #34 üzenetére
Attól függ mit nevezünk 3200+nak :)
Ha csak az órajelét nézzük, akkor természetesen ha a procid bírja akkor fel tudod húzni annyira, csak nagyobb szorzó kell neki. És lehet egy kis feszültség emelés sem árt majd, ha nem viszi rendesen.
FSB-t tuti lehet húzni az Asusban, nézz át más topikokba amik tuningal foglalkoznak. -
GeNeRaL_XT
aktív tag
Ja és mégegy kérdés honnan tudom meg hogy a ramok dual-ban mennek-e?
-
Keitaro
addikt
válasz
GeNeRaL_XT #31 üzenetére
Az alaplapod tuning fronton messze nem biztos, hogy gyenge, lehet, hogy csak simán ilyen procit fogtál ki...
A másolás lassulása kifejezettem nForce hiba, így ha lecserélnéd egy másik nF-es lapra az olyan lenne mint halottnak a puszi.
A két perces rendszer állás azért van, mert IP-t keres a hálókártya magának, de nem talál. Hogy kivédd menj be a hálózati beállításaidhoz, és a helyi kapcsolatnál a TCP/IP protokollon belül adj meg hasraütésből egy fix IP címet. Mondjuk 192.168.1.1
Ezután mint a szél fog bootolni a rendszered, nem fog állni két percig.
Az USBvel nem tudok mit kezdeni :)
9800Pro ár/teljesítménye jelenleg verhetetlen a 6600-akról se teljesítmény se ár adat nincs biztos jelenleg... -
GeNeRaL_XT
aktív tag
Ja és lefrissítettem a biost-is és a legújabb driver van fenn de semmio javulás ráadásul a hangkártya elég ritkán de berecseg:(
-
GeNeRaL_XT
aktív tag
Köszi akkor valószínüleg eladom a 9600pro-t és veszek helyette mást máe csak azt nem tudom hogy érdemes-e várni a 6600gt-re vagy az ati r43-ra mert elvileg azok ősz végén jönnek és jelentősen rávenek a 9800xt-re is csak nem tudom hogy jön-e ki belőle agp-s változat és hogy tényleg 50ezer körül lesz -e az ára.
Viszont az alaplapot le kéne cserélni mert folyton valami baja van és tuningolni szinte lehetetlen az usb hihetetlen lassan másol és a winyo-ról winyora másolás is lassabb mit kéne ráadásul a win bejelentkezés után folyton 2 percig áll amíg be nem jön a net addig semmit nem lehet vele csinálnni:(Nem tudtok egy normális jol tuningolható nforce2ultra400as lapot amin normálisan fel tudom húzni 3200+-ra a procit? -
Keitaro
addikt
válasz
GeNeRaL_XT #27 üzenetére
Kettest alapból lerátanám, az járna a legkevesebb teljesítmény növekedéssel.
A64 nem rossz dolog, de különben Ollienak van igaza, játékokban jelenleg egy új videokártya hozná neked a legnagyobb teljesítménynövekedést.
Ráadásul ezt úsznád meg a legolcsóbban, a videokártyád valahol 25-30 között lehet.
[Szerkesztve] -
válasz
GeNeRaL_XT #27 üzenetére
Az első hozná jelenleg a legnagyobb sebességnövekedést játékokban. Szerintem még várj az AMD64-el, mert még csak beta verziós 64 bites windows van, és úgy is a leggyengébb láncszem a videokari jelenleg a gépedben.
[Szerkesztve] -
jerk
csendes tag
válasz
GeNeRaL_XT #27 üzenetére
Véleményem szerint AMD Athlon64, csak az a kérdés belefér-e a pénzügyi keretbe.
-
GeNeRaL_XT
aktív tag
Sziasztok!
Lenne 1-2 kérdésem
Gépet akarok bővíteni de sajna nincs elég pénzem arra hogy az egészet felfrissítsem(alaplap ami nekem egyébként nagyon nem jön be folyton csak gond van vele ,proci,VGA)így csak az egyik részét frissíthetem most.3 verziót gondoltam ki de nnem tudok köztük dönteni ezért kéne 1-2 tanács
1,csak VGA bővítés+egy jo Zalman hűtés a procra meg a VGA-ra Ati 9800pro-ra vagy jobbra itt a proc+a alaplap marad(2500+@2800+,Asus a7n8x Deluxe v.2.0)
2,intel pentium 4 3Ghz proc(Northwood)+Abit Ai-7 deszka de akkor meg a videokari marad (9600PRO)
3,AMD Athlon64 3000+ proc alalplapot még nem gondoltam ki
Szerintetek meik éri meg jobban a gép teljesítményjavulása szempontjából?
És mennyiért lehetne eladni a mostani alkatrészeket a proc,alaplap 1 éves sajna már nincs rá gari viszont a VGA-ra még fél év van és Sapphire fireblade special edition 2.2ns-os memókkal -
GeNeRaL_XT
aktív tag
Sziasztok!
Lenne itt 1-2 Kérdésem
Gépet akarok bővíteni de sajna nincs elég pénzem arra hogy az egészet felfrissítsem(alaplap ami nekem egyébként nagyon nem jön be folyton csak gond van vele ,proci,VGA)így csak az egyik részét frissíthetem most.3 verziót gondoltam ki de nnem tudok köztük dönteni ezért kéne 1-2 tanács
1,csak VGA bővítés+egy jo Zalman hűtés a procra meg a VGA-ra Ati 9800pro-ra vagy jobbra itt a proc+a alaplap marad(2500+@2800+,Asus a7n8x Deluxe v.2.0)
2,intel pentium 4 3Ghz proc(Northwood)+Abit Ai-7 deszka de akkor meg a videokari marad (9600PRO)
3,AMD Athlon64 3000+ proc alalplapot még nem gondoltam ki
Szerintetek meik éri meg jobban a gép teljesítményjavulása szempontjából?
És mennyiért lehetne eladni a mostani alkatrészeket a proc,alaplap 1 éves sajna már nincs rá gari viszont a VGA-ra még fél év van és Sapphire fireblade special edition 2.2ns-os memókkal -
duracell89
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #23 üzenetére
megklátjuk..mert még össze kell rá húzni a zsetont :)
-
Alvin_ti4200
félisten
up
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
duracell89 #22 üzenetére
De azt is meg lehet venni, 22k lenne a becsületes ára
ja és sajna nem számítok be semmit, kivéve A64-es lapot:)
[Szerkesztve] -
duracell89
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #21 üzenetére
hat annyi akkor lesz ha amim most van eladom...gondolom nem számítasz be cuccost?
az alaplapot nem lehet külön megvenni tőled? -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
duracell89 #20 üzenetére
Ha pesti vagy, megtekintheted működés közben is, a lapra júniusban járt le a gari, de nuku baja (nem is lesz ha nem versz rá kalapáccsal:D), mindene megvan ([L]http://powr-team.uw.hu/asuspe20030530015-b.jpg[/L]), a proci Gianni-tól van, még 10 hónap gari kb., a max órajele olyan 3.5-3.55 GHz körül lehet értelmes fesszel, de én alapfeszen használom és 3.4 GHz-en, így a legjobb. Én 50-re gondoltam.
-
duracell89
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #19 üzenetére
jól hangzik csak pénzem nincs még :)
amúgy mennyi az annyi? -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
duracell89 #11 üzenetére
Asus P4P800 Deluxe+2.8C@3.4 alapfeszhez mit szólnál?:) Jövő héten úgy néz ki megválok tőlük.
-
Mike T.
tag
Ha mégis néznél procit, ezt is nézd meg: http://www.lord.hu/arlista.html
Intel Pentium4 3.0Ghz / 800 33600 Ft 42000 Ft
Intel Pentium4 3.2Ghz / 800 41600 Ft 52000 Ft
De a ram update tényleg érezhetőbb lenne... :) -
Gorneck
legenda
válasz
duracell89 #13 üzenetére
Ne legyen bajod! Vegyél egy AI7-est vagy IC7-est 2*512/400as rammal! Proci meg marad! Már ez is épp elég előrelépés elhiheted!
-
c.zsolti
őstag
válasz
duracell89 #13 üzenetére
jó' van na!:D csak egy ötlet volt...
de szerintem az alaplapod nagyobb baj, mint az 533 FSB:U
[Szerkesztve] -
c.zsolti
őstag
válasz
duracell89 #11 üzenetére
Ha nagyon olcsón akarod megúszni, akkor nem kéne feltétlenül procit is cserélni.
Egy duálos lap, memória, +egy kis tuning...:) -
duracell89
senior tag
na felhozom ezt a topikot nem nyitok újat
na, ez itt az én konfigom:
[ ECS Elitegroup P4S5DA/DX+ ]
[ Intel Pentium 4 2.8 533FSB ]
[ 512DDR266 ]
vagyis egy része... ezeket akarom cserélni mégpedíg:
-''jó'' P4 lap 20k körül gondoltam
-800fsb-s Prockó 30k körül majd gianninál :)
-512mb ddr400mhz ram, vagy 2*256mb ddr400mhz dulálban (melyik jobb megoldás?) ezt olyan 15k-20k közé saccolom
egy beárazás topikban már azt mondták hogy a mostani cuccaim ennyit érnek:
-lap 8k
-Proci 20-22k
-ram 12-13k
magyarul össz-vissz 40k
mit vegyek mennyiért találom mi a legjobb megoldás ,hogyan lehet jót kihozni úgy...hogy minnél kevesebbet kelljen rápakolni a mostani cuccaimér kapott pénzre.
segítsetek!
[Szerkesztve] -
válasz
Sir Fisher #8 üzenetére
Hi!
Igaz a Gf4-re is, hogy a 64MB-os változatokat sokkal jobban lehet húzni, de azok a kártyák lassan kimennek a ''divatból'':) Inkább keress vmi jó, és olcsó ATI kártyát!:DDD -
HiperG
addikt
válasz
Sir Fisher #8 üzenetére
De:
Ne vegyél azt...
Hosszútávra nemjó...
Inkább 9600 vagy annak a pro változata -
Sir Fisher
tag
Nem tudna valaki a GF4 Ti4200 kérdésekre válaszolni?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Sir Fisher #1 üzenetére
Szvsz procira ne költs, inkább az arra szánt pénzt is a vga-ra forditsd (Radeon 9600 Pro recommended). Szinte alig hozna javulást.
Amúgy a Falconrock II.-vel én egy 2400+t hütök elég jól, igaz, nincs húzva. -
HiperG
addikt
válasz
Sir Fisher #4 üzenetére
Nekem csak csak egy KxxxB szériájú 2200+ om van ez nem valami nagyon húzható, 11,5x166 elment simán e fölé nemis mentem de 12x166 már nemment gondolom üveghang 2 között van...
Ja izé hát a hűtőm se egy tuninghoz termett: egy GlacialTech Silent Breeze II...
De szerintem neked a géped leglasabb eleme a VGA úgyhogy inkább akkor azt vegyél...
Vagyha ragaszkodsz procihoz akkor keresd az AIUHB szériát :DD -
HiperG
addikt
9600 jól húzható a 0,13 mikronos VPU miatt, bár a NON-PRO-n lassú memóriák vannak, ezért volna jobba Pro...
Ha a jövőre gondolsz akkor dx9-es kártya köll...
CD-író ezt a témát annyira nemvágom...nekem LG 40x/12x/40X és hát műxik mikell még :DD
Thorughbred szériából úgytom az AIUHB széria a legjobban húzható -
HiperG
addikt
Tipp: proci AIUHB széria 2200+
VGA: Valamilyen 9600 Pro :) -
Sir Fisher
tag
Üdv Mindenkinek!
Sikeresen összegyújtöttem egy kis pénzt, amit - szokás szerint - a PCm fejlesztésére költeném. A konfig a következő: EPoX 8RDA/AMD Athlon 1700+/SPIRE FalconRock II/2*Hynix 333MHz/256MB CL2.5/Inno3D GeForce 3 Ti200 64MB/Maxtor 80GB 7200rpm/SB LIVE! 5.1/Toshiba SD-M1712 DVD/LG 32*10*40 CD-RW/Teac 1,44/AZONA 400W.
Elsőre látszik, hogy a szűk keresztmetszet a VGA kártya. Elsőnek ezt száműzném, de mit kéne venni max. 30.000 nettóért. Gondoltam GF4 Ti4200 128MB TV-OUT (INNO, ABIT,ASUS), de felmerült bennem néhány kérdés.
1. Ennél a kártyánál is úgy van - mint a GF3 Ti200nál - hogy a 64MB jobban húzható és gyorsabb memóriával van szerelve?
2. Olvastam a tesztet és láttam milyen jól szerepelt. Ha ezzel a futatnék DirectX 9.0-ás játékokat és kikapcsolnám azokat az effekteket, melyek a DirectX 9.0 újításai, akkor végülis gyors lenne a játék?
Talán beleférne a keretbe 1 ATI9600 is, de nem tom ez mekkora előrelépés lenne ennyi pénzért.
A következő a proci, amit 2200+ra cserélnék. Ezt a 1700+ os példányt 2000MHzn sen stabilan járattam ( B magos, de ''csak'' steppig: JxxxB). Szóval a 2,2es Athlon is ilyen jól húzható (B magos AxxxB stepping), vagy ugymond a gyártási technológia htárai úgy is a 2 - 2,2 GHz körül vannak? Ja és ezt tudná-e hűteni a SPIRE FalconRock II, mert nagyon megvagyok elégedve ezzel a hűtővel.
Végül a CD írót cserélem: Teac vagy ASUSra gondoltam.
ui.: Légysz ne írjátok, hogy használjam a forum keresőt, mert 36kb/sec modemmel nem valami öröm netezni.
Előre is köszi mindenkinek a hozzászólást és a segítséget!!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest