Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Android szakmai topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Becenick
tag
Sziasztok!
Én még nem tudom, hogy potméter gondom van e, de elég valószínű.
Magát a hangerő állítást szinte soha nem használtam. Egy állásban volt mindig és a forrás (-ok) hangerejét állítgattam. Tökéletesen tette a dolgát 10+ évig, de most egyik napról a másikra megadta magát.
Csak a közép és a mélyláda szól. A többi hangszóró elhallgatott. Próbálgattam állítgatni a hangerőszabályozót, hátha csak abban az egy állásban szórakozik, amiben használtam is, de nem segített.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy abban az esetben ha poti lenne, akkor létezik olyan hazánkban is beszerezhető potméter, ami alkalmas a gyári kiváltására? Olvastam (és egy videóban is láttam), hogy aliról rendelhető kompatibilis motoros is, de volt, ahol a conradból vásárolt kütymüttyről írtak.
Esetleg létezhet olyan nem motoros, hanem manuális potméter, ami esetleg jó lehet ?
Tudom, hogy van olyan megoldás, ami direktbe köti a dolgokat és olyan mintha max hangerőn menne a cucc, de azt a megoldást hanyagolnám. Ha adott hangerőre lehetne "kalibrálni" az még más helyzet lenne. -
Truman
senior tag
Megszületett a javítás.
Végül is a direktbe kötést választottam. Egyrészt nem akartam annyit várni mire külföldről megjön az alkatrész, másrészt is akartam annyit ráfordítani már erre az öreg ketyerére. Illetve nem is lehetett 100% -osan kompatibilis alkatrészt találni, amit csak beforraszt az ember és kész. A lábátkötésekkel meg nem akartam kínlódni.
Ezúton is köszönöm Hodos Tamásnak a leírást.
Annyival kiegészíteném, hogy én ki forrasztottam teljesen a potmétert, és helyére mentek az ellenállások. Tehát nem a panel hátoldalára. És így is tökéletesen működik.
Igen, a potméternek rögzítő funkciója is van a műanyag előlaphoz. De a kis fülecske a panel mind a két oldalán ott van. Mellette a csavarhely is. Csak bal oldalra vastagabb csavar kell. Én egy önmetsző csavart használtam. -
Peace
nagyúr
Igen, teljesen korrekt gondolat.
Ja de mégsem sajnos.....A másik 6 RCA az sajnos 2 csatornás hanghoz van.
Az 5.1-es RCA az már fel van használva az 5.1-es DAC-hoz. Arra van kötve a PS4 Pro és a TV-m optikaival. Szóval sajnos marad az eredeti bemenet a mélyláda hátulján. Azt kell valahogy helyrehoznom......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Projektor topic
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- LG LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- HÚSVÉTI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest