- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SSJPeter #3429 üzenetére
Nem, nem, én arra gondoltam, hogy maga az átlag fps szám fog nagyot ugrani, ami meg is történt, ahogy látszik. Mondjuk a benchmarknál csak On/Off van SSAA-ra, nem írja, hogy mennyi, de gyanús, hogy a 4x-est használja.
A 2x-es, amit te használsz, az nem tudom mennyire fogja meg, de ha ott is van vagy 25 fps különbség, akkor talán érdemes lehet az FXAA-t is bepróbálni, mert azzal sztem max 5 fps-nyit lassulna. A homályosítás sztem kicsit túl van dimenzionálva, de ha foglalkoztat annyira a dolog, hogy hajlandó vagy megnézni, akkor érdemes lehet kipróbálni. Ha úgy vagy vele, hogy nem oszt-nem szoroz, így is jó, akkor nem szóltam
-
válasz
SSJPeter #3424 üzenetére
A Last Light-ban neked is ugyanúgy 4 fps-t hozott, mint nekem.
De érdekes, hogy a 2033-at több, mint 7 fps-sel dobta meg. Főleg ha azt nézzük, hogy az eredetihez képest átlagosan 21%-al több fps. Nálam ugye ott is csak kb. 5 fps-t hozott. Ami egy bő 11%.
Amúgy játékon belül melyik SSAA-t használod? Tudtommal a 4x SSAA ad már igazán jó eredményt, de az SSAA kb. a legerősforrászabálóbb AA módszer. Ha ahelyett driverben bekapcsolnád az FXAA-t, akkor nem lenne jobb? Valószínűleg jópár fps-t nyerhetnél vele.
-
válasz
SSJPeter #3420 üzenetére
Igen, akkor nem hiába crash-elt azon a tüzes részen (asszem az az Oktyabrszkaja állomás) nekem nagyon durván. QHD-ban, PhysX-et ezerrel számolva kicsit nagy volt a terhelés, a driver nem bírta. Remélem ezzel a plusz kártyával már nem lesz ilyen gond, mikor újra odaérek.
-
válasz
SSJPeter #3410 üzenetére
SSD-n van persze.
A 2033-ból nincs meg a Redux, majd most veszem még meg, csak reménykedtem, hogy lemegy 50%-ra a bónusz steam-en, de úgy tűnik marad csak 25%.
Én általában csak 1-eket futtatok, mert egy kártyával meghalt már a 2. körben egyszer, úgyhogy onnantól nem is nagyon erőltettem. Mióta betettem a másik kártyát is, csináltam egy 5 körös futtatást, az lement simán. Ennél többet nem, mert majdnem 3 perces a benchmark, ez így is közel negyed óra volt. 60 kör már a 3 órát közelítené. Akkor már inkább valami hasznossal töltöm azt az időt
Mondjuk ha csak ennyi crash lenne, mint amennyi most volt, azzal kiegyeznék. -
válasz
SSJPeter #3407 üzenetére
Közben már letesztelgettem a kártyát, elégedett vagyok. Miután betettem a gépbe, kényszerítettem a rendszert, hogy a fő kártyán csinálja továbbra is a PhysX számolást, mert kíváncsi voltam, hogy okoz-e valami perturbációt a rendszerben, hogy van még egy VGA, még ha nem is használom.
Semmiféle különbséget nem láttam a benchmarkokban, azaz minden ugyanúgy ment, mint előtte. És ez ugye azt is jelenti, hogy a 16-ról 8 sávra csökkent PCIe 3.0 összeköttetés is elég a főkártyának és nem "bottleneck"-eli a rendszert.
Eredmények:
Batman Arkham City:
GTX 780TiMin FPS: 45
Max FPS: 164
Avg FPS: 97GTX 780Ti + GTX 550Ti
Min FPS: 41
Max FPS 180
Avg FPS: 108Azaz hozott bő 10 FPS-t.
Metro Last Light Redux:
GTX 780Ti:GTX 780Ti + GTX 550Ti
Látható, hogy itt is jött egy szűk 4 fps. Bár a cél nem ez volt, hanem, hogy a crash-ek megszűnjenek, de remélhetőleg azt is sikerül elérni. Eddig nem tapasztaltam még.
Le fogom majd mérni, hogy az Arkham Origins-nél mit fog jelenteni ez a második kártya, csak még nincs most feltelepítve.
Remélem hasznos infókkal tudtam szolgálni nektek is -
válasz
SSJPeter #3396 üzenetére
Hát akkor venni kell egy társkártyát. Mondjuk az összeesküvésben nem hiszek. A többi PhysX-es játékkal nem volt gondom. inkább hiszem, hogy szarul csinálták meg keleti szlávjaink a Metro-t. Aki látott már ukrán/orosz fejlesztésű játékot, az tudja, hogy tele vannak bugokkal
-
válasz
SSJPeter #3392 üzenetére
És a crash-t talán megszünteti....
Hasznos tesztMivel ez a kártya még kicsit jobb is a gpuboss szerint, mint a GT 640, ezért inkább egy 550Ti-ben gondolkozok. Aprón kb. ugyanannyi, de talán többet tud
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
SSJPeter #1068 üzenetére
Gyorsabb lesz, hogy mennyivel az játék függő is. (Nem mai de tesztnek megteszi
)
Jelenleg nem túl sok, ha nem veszem az nV-s tech demókat akkor: Ghost Recon, a Cell Factor, Unreal Tournament 3 összesen 2 pályája. Egyenlőre ennyi jutott eszembe, de nincs sokkal több húzónevű még.Jön pár játék majd ami erős PhysX támogatású lesz, pl :Mirror's Edge.
Szerintem nem:
Egyrészt kevés a 9600GT-hez a 4x PCI-E slot (abba max 8600GT illene teljesítményben), az 2-3 játék meg ami tényleg erősen támaszkodna rá, nem ér meg ekkora befektetést szvsz. Amit most 9600GT-re költenél tedd félre és vegyél majd egy erősebb vga-t ha kevés lesz a GTX260. -
elfelejtette
veterán
-
TTomax
félisten
válasz
SSJPeter #1068 üzenetére
Már egy GTX280 mellé sincs értelme másik kártyát venni gyorsításra...ráadásul ha berakod a 9600GT akkor lőttek a powerplaynek...azaz folyamat 3D-ben vonyítanánk a kártyáid...Van valahol egy lista mely játékokban van támogatás,amit én igazán látványosnak tartottam az a Warmonger (free),és az UT3 plussz három pályája...de itt egy 8800GT-vel kb 10-20Fps-et nyertem.... értsd..100 helyett pl 120... vagy 80 helyett 100...szóval nem volt rá szükségem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest