Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
A fejlesztők már mondták, hogy dolgoznak a problémán. Tényleg nem elvárható, hogy vakon fejlesszenek egy szoftvert. Nem volt hardverük, és ilyenkor ezek a hibák benne vannak ... maximum az NV visszajelzéseire hallgathattak az optimalizálás kapcsán.
-
sutyi^
senior tag
Abu hozzátok mikor érkezik ilyen ketyere?
-
citrom904
tag
Na ha beérkezik a középkategóriás fermi ,akkor lesz értelme a cserén gondolkozni! Addig marag a jó öreg 9800gtx+

-
Abu85
HÁZIGAZDA
A memória lapkának van egy névleges órajele, amire képes. Ez a mai GDDR5 memóriáknál 5 GHz szokott lenni. Nyilván ha tudna többet a vezérlő, akkor az új GeForce-ok is 4 GHz fölött ketyegnének. Minden extra sebesség számít, mert már így is alacsonyan van árazva a kártya a tervezett pozíciójához képest.
-
fsb1000
nagyúr
OK.. de akkor ezzel a logikával minden videókártyáról elmondható. hogy a gyártó KÉPTELEN megoldani, hogy az XY lapkás VGA-ján a memóriák xxxx MHZ-nél többet menjenek.
Ahol xxxx valamivel magasabb a gyári órajelnél.
Ha képes lenne akkor, akkor magasabb órajellel adná ki azt a terméket. Nem?Vagy más kártyákon a RAM jelenti a korlátot nem a vezérlő?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem kell validálni, csak a gyártó nem a tuningot tesztelő programokon ellenőrzi a stabilitást. Ha a belső teszteken nem fagy ki a kártya, akkor az stabil, ha a játékok alatt jó, attól még helyből megbukhat a gyártói teszteken.
Az EVGA a tuningkártyájára 3800 MHz-es effektív GDDR5 memóriát rakott (olyan lapkával, ami képes a 4800 MHz-re). Egyszerűen ennél az órajelnél lehet validálni a holmit. Fölötte megbukik. Ugyanez volt az AMD-nél is a HD 4770-en. 3,5 GHz-es effektív órajel fölött nem volt tökéletesen stabil a kártya. A user programjai lefutottak, de ez nem vigasztalta a gyártót, ha a belső teszteken megbukott a cucc. A HD 5000-re megtalálták a hiba forrását. Gyanítom az NV is megtalálja a későbbiekben. -
fsb1000
nagyúr
Pug:Olvastam egy cikket,, amiben az volt, ha napi 3 órát nézed a furmarkot, akkor havi szinten 1cm-t nő péniszed. Nekem bevált! A havent csak levezetésnek haználom, hogy ne szédüljek annyira.
Abu85:
Nem tudtam, hogy a tesztelő oldalak eredményeit az NV-nél kell validáltatni.
Én úgy érzem a cikkedben leírtakkal ellentétben áll a nem noname tesztoldalak OC eredménye.Van valamilyen link a NV hivatalos oldalaira, ahol egy átlag user is olvashat a gyártó azon proplémájáról hogy GF100 lapkával képtelen a GDDR5 memóriákat effektív 3800 MHz fölött üzemeltetni?
Vagy nem onan származik ez az információ? -
Robi BALBOA
őstag
Öregem milyen hangja lesz mire forgalomba kerül?
Mert még rá állítottak a venti vezérlésre(ami eddig is ment 71%-on), hogy még jobban pörögjön és még itt a nyár is, 100%-on fog kavarni vagy mi?!
Brutál lesz az tuti! (panellakásban nem ajánlott, csak kertes házban ahol a szomszédok minimum 50m-rel arrébb laknak!)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Nem a zaj aggaszt legjobban, ha tudnám hogy megy játékokban, már most megrendelném.... Legrosszabb esetben levizezem.
Sokaknak szaggatott a Haven 1,0 demo 58xx-el.... nekem is.
Na ez az amit nem szeretnék mégegyszer látni a monitoromon.
Persze tudom, furmark, vantage, meg havendemo nem mérvadó.... nem hát....Nem cseszegetésből, de akkor most játékok miatt, vagy az e-penist növelő benchek végett veszel vga-t?

-
fsb1000
nagyúr
Azt írja abu85 a cikkben, hogy:
A legfontosabb fejlesztési szempont a memóriavezérlő, ugyanis a GF100 valamilyen okból kifolyólag képtelen a GDDR5 memóriákat effektív 3800 MHz fölött üzemeltetni.
Akkor vajon hogy lehet hogy a guru3D tesztben elérték a 4568MHz-et? [link]
A TechPowerUp-nak 4192 Mhz-et sikerült elérni: [link]
A PCGH-n pedig 4600 MHz-ig hajtották a VRamot: [link]
Ez 24%-ös OC.A tesztekben szereplő GTX470-ek vramjai sokkal gyengébben tuningolhatók, épphogy elérik a GTX480 ram órajeleit (+15% OC), de a GPU órajelét is alig tudják túllépni. (18% OC)
Valószinüleg nem lesz egyszerű GTX470-ből 480-at csinálni.
Talán ezért is drágább 40%-val a GTX480. -
fsb1000
nagyúr
PH! legújabb cikke GTX480/470-ről: [link]
Idézet:
Fontos megjegyezni, hogy a kereskedelmi forgalomba kerülő GeForce GTX 470-es és 480-as kártyák új BIOS-t kapnak, amivel a tesztekben tapasztalt komoly melegedés ellen próbálnak fellépni. Az információk szerint a termékeken használt hűtés 90 °C elérésekor kapcsol egyel magasabb fázisba, ám az új BIOS esetében ez az érték 80 °C lesz.
-
fsb1000
nagyúr
Asszem fix 65%-on teszteltem az 5870-et.
Tényleg elég húzós volt... De az 5870-nek a GTX470-el azonos méretű a ventije.
A fordulatszámokról fogalmam sincs... pedig az lenne a lényeg.
A GTX480-nak 30%-val nagyobb a ventije... persze magas fordulaton sok jóval nem kecsegtet.Talán majd kap egy HR-03-at hátulról a GPU, meg egy házi-backplatet.
GTX295-ös beszámolók szerint 10-15°C-t is számított az EVGA backplate-je.
neccess... talán megventizve.. ennyit sosem tudtam elérni egy egyszerű rézlemezzel, de majdcsak lesz valahogy.
Nem a zaj aggaszt legjobban, ha tudnám hogy megy játékokban, már most megrendelném.... Legrosszabb esetben levizezem.Sokaknak szaggatott a Haven 1,0 demo 58xx-el.... nekem is.
Na ez az amit nem szeretnék mégegyszer látni a monitoromon.
Persze tudom, furmark, vantage, meg havendemo nem mérvadó.... nem hát.... -
Andrew_31
Modder
válasz
CsendesMark
üzenetére
Amúgy igen játszottam a BC2-vel 23-as rangnál tartok.

De például sokan oda vannak a Modern warfare 2-ért.
Felraktam a gépemre ,de minek, BC2 után egy nagy 0 a játék.
Na abba aztán se a grafika se a fizika nem nyűgözött le.
(OFF) -
RI/OS
addikt
71%-os ventivel el tudod képzelni milyen hangja van?
Gondolom el, mert volt 5870-ed. Nem tudom ott próbálgattad e max körül a ventit. Na azt szorozd meg még kettővel.
50% felett olyan hangja van az 5870-nek, hogy kiszalad az ember a világból.
Biztos dögös lehet a 480-ban a 30wattot zabáló venti 70%-on. -
Andrew_31
Modder
válasz
CsendesMark
üzenetére
De a Metro fizikája se egy nagy szám, lejön a vakolat és ottmarad a földön, hú de nagy szám és ehez már nv physx kell.

-
Andrew_31
Modder
válasz
CsendesMark
üzenetére
Ja, de a Metro 2033-nál durvább.

Minden rombolható.
Igen a másik a Crysis az is eldöcög full hd-ben, igaz kellet egy kis idő mire gép lett hozzá.
-
fsb1000
nagyúr
Most kaptam egy hírt.
GTX 470/480 előrendelhető a következő nettó nagyker áron:ASUS PCIE ENGTX470/2DI/1280MB DDR5 73.000
ASUS PCIE ENGTX480/2DI/1536MB DDR5 104.000 -
fsb1000
nagyúr
Biztosat csak az első user beszámolók után tudhatunk meg, addig csak találgatás, hogy a GTX480 melegedése milyen károkat okozhat.
De gondolod hogy nincsnek standardok? Gondolod hogy az NVIDIA bevállalna egy alaplap gyilkos VGA-t?Azért egy ilyen videókártya nagyszerű mérnöki teljesítmény, mégha nem is látjuk át részleteiben és csalódást okoz, mert a nemtudni miből táplált elvárásainkat nem teljesíti.
///
Valószinüleg legenda, hogy az Intel kiadhatna sorozatgyártásban egy 2x erősebb CPU-t, az ATI meg 2xerősebb VGA-t fele csíkszélességgel, csak kivárnak....
Jelenleg erre képesek, itt tartunk 2010-ben. Még holdraszállis sincs 40éve, csak egy elbénázott ürteleszkóp, meg lassan épülő nemzetközi ürbázis. 1db.... 2010-ben. Az autok még mindig benzinnel járnak és még igy lesz 20 évig.El kell fogadni, hogy ez a csúcs technólógia, ma kb ilyen az 1GPU-s csúcskártya, meleg, hangos, és alig 10-20%-val erősebb, mint a riválisa.
Ha bárkinek volna erősebb, halkabb, hűvösebb és olcsóbban gyártható VGA-ja már rég előállt volna vele. Tarolhatna.Vajon az Intel, Sony, Samsung miért nem tud összedobni egy bivaly VGA-t? Tökével rendelkeznek hozzá, csak valószinüleg a megtérüléssel lenne gond.
Ügyhogy ezzel kell beérjük csúcsVGA terén, meg az ATI következő fejlesztésével, meg az arra válasz NVIDIA-val és igy tovább.... -
Erdei88
veterán
válasz
CsendesMark
üzenetére
Mit kellene indokolnom? Melyik mondatomat?
Általánosságban írtam hogy 94 fok magas.
Itt is megerősítenek hogy magas hőm és hangos venti. -
vhunor
őstag
válasz
viktor82
üzenetére
Üzemi? Passzívan talán, egyébként sehogy, max. hermetikusan zárt házban. 850/1200-ra húzva nem bírom 72 fok fölé kergetni crysis és dow II alatt sem, márpedig e kettő alatt melegszik rendesen minden kártya. És üzemi = valós játékok, nem szintetikus furmark baromság. Ha megnézed a HardOCP video review-ját, láthatod, hogy ott a GTX 480 üzemi hőmérséklete 90-93 fok, amit 4-5 játék alatt is mért Kyle, ott van mindehol kipakolva az Afterburner monitoring része miközben futnak a stuffok.
-
AndrisBoy
aktív tag
Hát gyerekek , én nemtudom hova tenni már ezeket a kártyákat.
Anno mikor 8800GTS-em volt, nemtünt fel a hangja, viszont abban az időben jól teljesített.
Aztan fél éve van 4870x2... teljesítmény oké. de ez a porszívó hang
A gyártók biztos szeretik az ati turbináit, ezen segíthet egy accelero hűtés mondjuk.Viszont most fordult a kocka? mintha az új gtx-ek igencsak zajosabbak lennének

A Fejlődésről meg annyit... Ha a magyar utak úgy fejlődnének mint a számítástechnika.. akkor már tükör lenne aszfalt helyet.. nem marianna árok

-
Robi BALBOA
őstag
Komoly hangja lehet "élőben" (videón hallottam már) annak a 20w-os ventinek 71%-on, az én karimon már 40% felett igen csak elviselhetettlen a hangja van a ventinek, pedig nem vagyok egy érzéken fülű.

Na itt rakják oda magukat a gyártók egyedi hűtéseikkel, ne a 150w körül fogyasztó kariknál!
(#465)viktor82: Mit csinálsz te a karival? Nekem még fullra felhúzva sem ment fel 90fok fölé a hőmérséklet OCCT-vel! (ne mond hogy az 50-es karinak ennyivel rosszabb a hűtője!)

-
CsendesMark
aktív tag
-
fsb1000
nagyúr
A legnagyobb veszélyben a NB lehetne, viszont az eddig tesztekben csak olyan konfigot láttam, amelyen nem volt NB.
////
Ennyi hőt a házba beengedni nem lenne egeszséges, valószinütlen, hogy az NVIDIA mérnőkei igy tervezték volna meg a hűtést. Még jó szellőzés esetén is legalább 10-15 fokkal megemelheti a belső hőmérsékletet, amit minden hűtendő alkatrész megszenved.
Arról kéne megbizonyosodni (tapasztalás, vagy mások tesztje beszámolója alapján), hogy a GTX480 a játékközben termelt hő mekkora részét képés a házon kivülre kijuttatni.
Ha legalább 70-80%-ot, akkor nincs nagy baj, mert a középkategóriás kártyák is belőnek 50-100W-ot a házba (pl GTS250) és az még gond nélkül kiszellőztethető.
De akkor is marad valamennyi sugárzó hő (főleg lefele a bordázata miatt), de ami semmiképp nem elhanyagolható az amit a PCI-e-n keresztül az alaplapnak átad
Ez utóbbi azért lehet problémás mert ha 90 fok felett megy a gpu, akkor egy durva becsléssel elérheti 20-30W-ot is a hőátadás ami nem tünik soknak, de az alaplap ennyit nehezen tud leadni, főleg ha meleg a ház, tehát idővel szépen felmelegszik 50-60 fokra. Lehet csak 2 óra alatt, de akkor sem jó. (Ilyesmit SLI-vel is lehet tapasztalni)Ha 100W-nál többet nyom be a házba (mint pl. egy TwinFrozr-es 5870 vagy GTX275), akkor gondoskodni kell a ház +szellöztetéséről és/vagy a belső nyomás megnöveléséről, hogy a passzív réseken is távozzon az átmelegedett levegő.
Én nem vagyok megijedve, mert 2x275 SLI által termelt hővel is meg tudtam birkozni egy kis házikóban, de azért idegesítő volt hogy a gép mügül forró levegő áramlik szét.
Ez GTX480-nal sem lesz másképp, mert igy vagy úgy, de a házból ki kell jönnie annak a 260W-nak, és ha ehhez hozzáteszünk egy jól tuningolt i7-et min. 150W-tal, akkor máris 400W felett az össz hőtermelés játék alatt.Azért ez még nem hajszárító effektus, mert azok 1000W-nál kezdődnek, de összahasonlításnak nem rossz egy utazó hajszáritó 500-600W-ja.... 2 órán keresztül!!!!
-
Erdei88
veterán
Szerintem a 94 fok nem éppen egészséges. Azért írtam hogy kellőképp. Elég nagy dBa társul a teljesítmény mellé. Nekem csak a 295höz van viszonyítási alapom, de ott 71% ventivel nem megy 75 fok főlé sem, ezért írtam.
Csendes, el is fognám hogy kioktatsz, de csak okoskodsz, mivel amit állítasz az sem állja épp meg a helyét.
-
fsb1000
nagyúr
bocsi... Én csak arra reagáltam, amit a hozzászóló írt.
Három lehetőség van.
1. Saját tapasztalás alapján írta.
2. Autentikus forrás alapján. - erre kértem a linket.
3. Szubjektív véleménye - azt meg jobb lenne a találgatós fermi topikba irni.Szerintem jól elleszünk ebben a "szak" topikban, ha minden hasonló vélemény után rákérdezek az állítás forrására, esetleg az 1. hsz-ben linkelt tesztoldalak adatait idézem ide.
-
vhunor
őstag
Nem túlmelegedésről van szó, hanem arról, hogy a környezetét is nagyon fűti a zárt burkolatú hűtés ellenére is, valamint a felhasználók statisztikailag elhanyagolható része hajlandó huzamosabb ideig tűrni azt a zajszintet amit egy GTX 480 produkál nem teljesen ideális környezetben (pl. HAF 932 + 23-25 fokos ambient). Nyáron pedig kifejezetten fasza lesz a nem légkondis szobákban. Én még az i7 + GTX 280 kombómat is utáltam ilyen szempontból, pedig az már csak ősszel fűtötte a szobát úgy, hogy egy 2 órás Dawn of War II session után negyed órát szellőztetnem kellett.
-
fsb1000
nagyúr
"Le tudja kellőképp hűteni? Nem. Akkor jó a hűtés? Nem."
Honnan tudod, hogy nem tudja lehüteni?
Saját tapasztalatod vagy tudsz muntatni olyan linket, ahol kitesztelték, hogy játék alatt leált vagy belassult a kártya túlmeleghedés miatt.Az általam olvasott tesztek ilyenről nem számoltak be.
Hogy abu85 szavaival éljek: ha lett volna ilyen jelenség, akkor biztos megírja több tesztelő is.Nem?
Guru3D mérése: [link]
Náluk 94°C volt a max 71%-os ventivel.
Itt még nem beszélhetünk túlmelegedésről és a ventiben is van tartalék. -
fsb1000
nagyúr
válasz
CsendesMark
üzenetére
"nem a hűtés a szar, hanem a csip fogyaszt 300Wot..."
Ezt melyik tesztben lehetett olvasni? Tudsz adni egy linket, ahol kimérték?Mégha 300W is lenne azt nem a csippp fogyasztja önnmagában, hanem egy jó részét a VRM és legalább 10%-át a RAM meg egyéb alkatrészek.
Nem kevés az biztos, de én inkább a techpowerupnak hiszek a mérési metódusa miatt.
A TPU mérése közelít a gyártó által megadott TDP-hez. Átlagos játékban kb. 257W, ami azért mégiscsak 80W-tal több mint a GTX280-é, ugyhogy meleg az biztos lesz a gép mögött már 20 perces játék után is.
Mikor a GTX280 kijött ugyanijen kritikák fogadták, mamár nem tünik extrémnek az a 170W.
Furmark alatt 327W... de mint tudjuk ez nem összahasonlítható adat, mert az ATI hardveresen tiltja a furmark szintű terhelést. [link]
-
Foo
tag
most nem azért, de tényleg horror hangja van a ref. hűtéseknek, és a nagy hangzavar ellenére is a load (hőfok) értékei iszonyatosan magasak. ettől függetlenül nem sikerültek rosszul ezek a vasak. nagyon kíváncsi leszek majd a referencia modelltől eltérő megoldásokra, mit sikerül mondjuk a zotac-nak alkotnia.
jah és ha nem fake, akkor a palit már bemutatott két egyedi hűtésű modellt amik májusba jönnek... -
subaruwrc
félisten
ln2 alatt jól megy
-
Erdei88
veterán
válasz
CsendesMark
üzenetére
Le tudja kellőképp hűteni? Nem. Akkor jó a hűtés? Nem.
Ne mondd nekem, hogy egy traktor hangú valami Neked jó hűtés. -
CsendesMark
aktív tag
1. azt ne nevezd nagy fizikának hogy a falak átváltoznak köddé majd eltűnnek...

...a Crysisban ha nekimentél/belelőttél egy bokorba, az reagált rá (félretolta/megrázta) meg ilyenek
2. Én sajnos még nem játszottam a Crysis 2vel, várom a megjelenését
3 Mostanában a játékidőm 75%ban BFBC2zök, eddig best multiplayer of 2010.
"Lehet tudni valamit hogy az nv javít valamit a fermiken hogy legalább ne legyen ennyire meleg ?"
Mire gondolsz? tegyenek rá gyárilag egy vízhűtést?
vagy vegyék vissza a magsebességet a felére?(#448) Erdei88
"6hónapnyi plussz idő alatt nem tudtak egy normális hűtést készíteni."
OMG
látom nem vetted észre hogy gyakorlatilag ipari hűtés került a kártyáranem a hűtés a szar, hanem a csip fogyaszt 300Wot...
Idézhetném Gyurcsány bácsit hogy: Elk***ták![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
subaruwrc
félisten
az nv chipjei sosem a kis hőtermelésükről voltak híresek ( chipsetek ) namost azért a kártya mérete erősen korlátozott, nem lehet akármekkora hűtést rányomatni. így is elég korrekt a hűtőrendszer felépítése ( direct touch heatpipe, fullcover fet+ram hűtés ) viszont a hatékonysága nem a legjobb, de ne felejtsük el hogy egy tenyérnyi gpu van alatta meg a hozzá tartozó pwm se kis hőtermelő.
-
Erdei88
veterán
Én elég NV párti vagyok, de nem hiszem el hogy kb 6hónapnyi plussz idő alatt nem tudtak egy normális hűtést készíteni.
Teljesítményben hozta az elvártat, de az ára... Érdekes... -
GuB3Ra
aktív tag
Ha volt akkor sry
[link] -
azoli09
tag
válasz
CsendesMark
üzenetére
Helló
Szerintem is van olyan a fizika a bad2 be mint a crysis be ,a másik meg 5x kitoltam mind a két crysist és nem kell tőle hanyatt esni ,ebbe az évbe ami jól sikerült game az a bad2 és a dirt2 .Hozzá teszem nekem a crysis nagy kedvencem volt , de egy játékról akkor lehet azt mondani hogy nagy kedvencem ha fél vagy évente előveszi az ember ,és kitolja még egyszer ,de a crysis 2 után elmúlt a varázs.
Lehet tudni valamit hogy az nv javít valamit a fermiken hogy legalább ne legyen ennyire meleg ? -
rup1u5
nagyúr
Ausztrália?
Meszebbről már nem is rendelhetnél kártyát. Esetleg tán valamilyen antarktiszi nagykerből. 
Nem hinném, hogy Ausztráliában előbb lesz elérhető mint amerikában.
Az előrendelést meg felejtsük már el! Itthon is le tudsz adni előrendelést 400asokra. Annyit is ér az egész. Csak az számít és az jöhet szóba ahol készleten van, klikkelsz, fizetsz és már postázzák is aznap. Egyetlen webshop-ot ismerek akik promtúl és korektűl csak akkor teszik rendelhetővé a kátyát ha valóban ott figyel a raktárjukban és az a newegg. -
Foo
tag
Grillforce Thermi...

-
Robi BALBOA
őstag
-
RI/OS
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Igaz, de az biztos, hogy le fog kapcsolgatni a kártya olyan környezetben. Asszem ezeknél 105 foknál van throttle. Na most tekintve, hogy a tesztekben 95-97 fok volt a kártya nyitott oldallappal meg asztalon, és télen-tavaszal, tehát nem a 40fok melegben, gondolhatod mi lesz nyáron...
Főleg SLI-ben.
435: ja, ezeket inkább csak poén szinten írtam

-
Bluegene
addikt
kiváncsi vagyok hány GTX 480/470 fogy el
míg eladnak 200db 5870est eladnak egy gtx 480ast

nem tűnik bombasztikus sikernek

-
subaruwrc
félisten
oda már azért kellhet hőtermelés. mert oké lágy lesz , de nem extrém módon bakker.
sli-be tényleg valami brutális ( hangos ) házhűtés kell. kijelenthetjük hogy normális hőfokon csak vízzel lehet majd tartani.Igen, szeretném, ha szétolvadna a tápkábel szigetelése, hazabaszná a 80k-s lapot a 30k-s tápot meg a 130k-s vga-t úgy mindenestül
beküldeném aláírásba

-
-
subaruwrc
félisten
néhány érdekesség azoknak akik esetleg GTX 480 SLI-ben gondolkoznak:
All that power makes for one seriously hot graphics card. Do not be fooled by the 97 degree load temperature. While this is the maximum temperature that we recorded, the fan was spinning so fast things started sliding across my desk towards the test system. The GeForce GTX 480 was truly deafening when running our full load test.
Letting the card sit at the Windows 7 desktop for 20 minutes after stress testing saw the temperature only drop to 65 degrees. When it came time to remove the GeForce GTX 480 from our test system I had to wear a pair of gloves to avoid any possible burns or dropping the extremely hot graphics card. The PCI Express power cables were amazingly soft from all the heat that had been thrown at them.
rövid lényeg.
az egy dolog hogy 97C volt a gpu maximum hőmérséklete, de mindez alatt a ventillátor elfújta az asztalról a dolgokat...
20 perc idle állapot után is 65C fokos volt a kártya, az eltávolításához kesztyű kellett, hogy ne okozzon súlyos égési sérülést, a pcie tápkábelek pedig extrém módon meglágyultak a hő hatására....
-
abéla
senior tag
Az a gond, hogy még a netesboltospixmániás listák bizonytalan gari/szállítás/stb-vel könnyített áraik is a vicc kategoriába tartoznak. Pedig őszintén reméltem, hogy valami vállalható, a konkurenciát megszorongató -és az árakat kissé leverő- alternatívával állnak elő az nv-nél, mivel ha nem is a csúcsszegmenssel kacsingattam volna, de egy 470/5850 elférne már a gépemben. Erre jönnek ezekkel az árakkal, amik az új jövevények fogyasztás ÉS hangértékeikkel korrelálnak inkább, mint a teljesítménymutatóikkal, ehh... csökkeni fog az a 50-60(?) %-os piaci szegmens. Bár egyáltalán nem örülnék egy vörös monopóliumnak sem, mivel a legutóbbi időszak megmutatta, hogy ők sem a két szép szemünk nedvesbéka csillogásának hatására lövik be az árakat és biza' a végén így mi szophatunk.
A szegény tápos megmondóemberek meg ajánlgatták fűnek-fának a 400w-os psu-kat, és talán igazuk is lehet, kivéve, ha nem vagy zöldpárti (és nem esik jól, ha a tápod 90%-on teker, netán a hdd átáll bs termelő üzemmódba)
.
és a végén a kötelező Hilter "nvidia was my life"
-
fsb1000
nagyúr
abu-nak van egy jó cikke a gyártói példányokról: [link]
Gondolom már mindenki végignézte - én is jópárszor - de csak most tünt fel, hogy a GTX470-nek mintha lényegesen kisebb lenne a ventillátora.
Egy gyors netes kutatás után meg is találtam a bizonyságot: [link]
Azonos légszállításnál azért ez nem mindegy.
Azt jónak tartom, hogy a kártya hátraafele is nyitott, onnan is szívhat friss levegőt ha minden igaz.rup1u5:
Ebben igazad lehet, de arról is szóltak hirek a "nagykeres" srácoktól, hogy az első teritésben is várnak mennyiséget, igaz csak keveset.
Lehet az első 10-20-xx darab elfogy a benfenteseknek és aztán tényleg lehet várni 2 hónapot a következő adagra....
Nem tudomm... én biztos kivárom, mig valaki ki tudja probálni saját gépében és erről hírt is ad, kérdezni lehet tőle, stb. -
rup1u5
nagyúr
Lehet, hogy a PH!-s üzletemberek tudnak valamit. Én csupán józan paraszti ésszel logikázok. Valami olyasmiről lehetett olvasni, hogy európába kevés fog jutni és hogy elsődleges az észak amerikai piac. Egyrészt ezt veszem alapúl. A másik meg a 3-4 éves tapasztalat ami szerint elöszőr mindíg a newegg-en tűnnek fel a kártyák. HD5800-asok legalább 2 hónapja elérhetőek voltak odaát mikor itthon még csak mutatóban volt pár.
Márpedig az újtojáson még mindíg semmi hírük.
Amíg ott nem látsz besárgulni legalább egy szürke gomocskát addig szerintem kár reménykedni. Arról meg nem is mernék találgatásokba bocsájtkozni, hogy itthon rendes boltokban mikor lesz belőle kettőnél több. Itt PH!-n biztos lesz néhány szürkén bekerült darab de május elött nem fogsz boltban 400-ast venni itthon. Erre akár egy sört is teszek.
de ne legyen igazam -
HaZsolt
őstag
Külföldön is ekkora hiánycikkek a zöldek?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
üzenetére
Általánosságban:
Szerintem, ha valaki nyit egy ilyen (szerintem fontos és sokáig toppon lévő) topikot, akkor azt OKKAL nyitja.
Ha a sajátjának érzi, akkor legalább egy darabig gondozza. Infókkal, hirekkel és némi jó szóval látja el.
.
Ha valaki csak azért hoz létre hogy topikot, hogy "legyen" , vagy az Ő neve alatt fusson évekig, azzal nem tudok egyet érteni.
.
De ez a játék "ki,miért,mikor" már a GTX285 topicban is le lett játszva.
Ugyanaza a nóta X-edszer. Nem akarom újrakezdeni./////////////
A lényeg:
Ez a topik a GTX470/480-ról szóljon
Természetesen a kritikák vagy negatív tapasztalatok is elférnek itt, de a találgatások, vagy szubjektív (nem tapasztaláson alapuló) negatív vélemények maradhatnának a fermi találgatós topikban.
Nem jól gondolom?
-
Sárpac
nagyúr
Árak!
[link] -
fsb1000
nagyúr
Keldor papa :
Nem vagyok híve a moderáció igénybevételének
Jobb szeretem magam intézni a dolgokat. Te azért lettél megszólítva, mert ezt a topikot Te nyitiottad (miért is ha nem akarod gondozni?)
Az "intézkedés" már folyamatban van, mint olvashatod, de továbbra is úgy gondolom, hogy szükség esetén segíthetnél benne mint topikgazda, pont úgy mint ahogy linkelted.
Reménykedjünk nem lesz rá szükség!Robi BALBOA :
Ne mindenhol mézd a hsz-eim, hanem itt, mert ide szólt a valótlan állításod.
Tételesen nem igaz (az öszes topik tekintetében sem), hogy én azt írtam volna, hogy ATI-val ingadozik az fps.
A témát Te kezdted a "jómotorral nem ingadozik" gondolattal, én csak kértem egy példát. Rögtön belebuktunk, mert DIRT2-ben mindkettönknél a töle elvárható természetes módon ingadozik az fps.(kártyatipustól és gyártótól függetlenül!!!)G4NXST4:
Nem érted a lényeget.
És légyszi ne hasonlíts olyan ATI fanokhoz, akik az "ellentábor" szaktopikjában nyomatják az okosságot.
Én ezt sosem teszem, (nem is érdekel ki gyártja a VGA-mat, ha teljesíti az elvárásaim), a természetes OFF-val kapcsolatban nincs kifogásom.Befejezésképp:
Remélem egy darabig nem kell e témában vitázgassunk.
Talán máris csökkent az (ál)OFF. -
G4NXST4
tag
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Ott a pont.
-
G4NXST4
tag
Most nem rosszból, de te se vagy jobb azoknál akik ide jönnek szidni az NV-t. Mert azok (azok alatt értem akik ATi tulajok vagy ATi Fanok) akik leírják a Fermik rossz tulajdonságait ebbe a topikban pl. melegszik, sokat fogyaszt netán olyan tesztet linkel ahol lemarad valamelyik ATi-tól, akkor te is ugyanúgy OFF-olni kezded a topikot ilyen hozzászólásokkal. Ennyi
Igaz most én is OFF-olom a topikot, törülhetitek a hozzászólásomat, de akkor azokét is akik azokra a hozzászólásokra reagáltak úgy, hogy NV-t istenítették és ezzel is OFF-olták a topikot
-
Robi BALBOA
őstag
Hát ha mindenhol megnézzük a hsz-eidet akkor azokból elég sok arról szól, hogy akadozik, lagol az Ati kari.
Nade mindegy ezen ne vitázzunk, elmondtam amit akartam, hogy ha ár/teljesítményt nézzük akkor jobban jársz az Ati-val, de mint tudjuk nem mindenkinél ez az elsődleges szempont, ezt tiszteletben is tartom és mindenki azt vesz amit csak akar, egyáltalán nem akarok senkit semmire rábeszélni, és bocsi ha megbántottalak bármivel is nem állt szándékomban. -
Cyberpunk
félisten
válasz
hugo chávez
üzenetére
Hát akkor én is benéztem
Mindegy a lényeg hogy az is butított 
-
Andrew_31
Modder
De odda vannak ezért a Metro 2033-ért, a csoda fizikával.
A Battlefield bad company 2-ben is igen durva a fizika és Full HD-ben szépen megy a gépemen DX11 2xaa minden maxon. Lehet programozokkal van a gond, vagy csak valahogy megint el kell adni a 140.000-es karit. Marketing fogás megint ez a játék.Nem kötekedek, jó a Fermi, de drága. Volt sok NV karim, de mindig azt veszem amit jobbnak tartok.A 8800GTS/320-ast is lecseréltem egy ATI 3850/256-ra és kerestem rajta 20.000FT-ot.
Teljesítménybe meg volt sokkal rosszabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- Építő/felújító topik
- Yettel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG UltraGear 32GS95UX-B OLED Monitor! 32" 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM32ED8/32ME ECC Szerver RAM
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Sivatagszín, 91% Akku - 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az ilyen hibákat észre vették volna, ha kapnak Fermit.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(OFF)

1190core clock!