Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
lamantin
tag
De elég.
Nekem is egy 470-est hűt. Speedfan-nal leszabályoztam (alaplapra csatlakoztatva), így a hangja is abszolút tolerálható. Alapon, netezésnél, melóra 30%-on megy, max. fordulatszámra 70%-ot adtam meg neki, így a hőmérsékeletek ~ 30-65 celsisus között mozognak, attól függően, hogy mennyire van terhelve. Hűtőpasztából nem a hozzá adottat, hanem arctic mx-3-at használtam. MSI Kombustorral is maximum 65 fokot sikerült elérni tíz perc alatt... Úgyhogy részemről ajánlott, a negatívuma a ventivezérlés, illetve egy kicsit hangos (100%-on). -
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődnék a GV 470 SOval kapcsolatban, mennyire hangos a hűtése 2D és 3Dben, hőmérsékletek is érdekelnének mennyire forrófejű alapon és terhelésnél?
Az SO verzió már majdnem tudja a GTX480 teljesítményét? -
PyroS
senior tag
Nekem csak gtx 470-em van.Arra se lenne elég?
Vagy inkább egy Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus egy Arctic Cooling VR003 kiegészítővel? -
törölt tag
Kösz a válaszokat,lehet vizezés lesz,de ahoz meg vizes videokártyát kell venni?
Amúgy lehet 580 lesz w.daywalker kollége elég jó árban tud majd.
-
TTomax
félisten
Felejtsd el azt a hűtőt a GTX480-ra nekem kettő ilyen is van itthon...egy 460-al megbirkózik derekasan de ennyi.. két és fél slot vastag.. maxon jól hűt de hangos...a vga nem szabályozza,hiába négy pines... 480-ra ez való.. [link]

Persze ez is csak fenntartásokkal...amúgy meg csak víz...
-
PyroS
senior tag
válasz
Gaboo007
üzenetére
Szia.
Azt megtudnád mondani,hogy emelkedtek e a házban a hőmérsékletek?Gondolok itt arra,hogy ugye már nem fújja ki a vga hűtő a meleg levegőt.
Én egy ilyenen gondolkodok: Gelid Icy Vision Rev2 -
-
törölt tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ok!
Hol kapcsoljam ki a physx-et,vagy a cpu-ra kell terhelni?
Trial verzióm van és csak 1x mutatta meg a pontszámot,azt is 1 oldalra linkelve.
Tegnap nagyon meghúztam a karikat, és stabilnak tűnik,sajna nem tudom lefuttatni a vantaget.
Max terhelés alatt 95 C°,az alsó kártya melegszik legjobban,pedig pár teszt mást írt,legalul az evga 450 is felugrik 60 C°-ra. -
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975
üzenetére
érdekes DVI-DVI -vel gyönyörű a képe

-
HoReSz1975
őstag
Kellene egy kis segítség, SAM XL2370 és GTX480 miniHdmi-Hdmi -vel van összekötve. Az lenne a gondom, hogy túl nagy a kép, nem illeszkedik a sarkokhoz az 1920x1080 1080p beállitás
Ha a driverben állitom a sarkokat, akkor levesz a felbontásból 
Mi lehet a gond

-
VIGA77
tag
meglett a 480 gtx sli
nagyon király![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nekem is ud5 lapom van semmi gond nem volt 470 gtx-el

-
Szia!
Eloszor is had gratulaljak a kartyakhoz, hasznald oket egeszseggel! Nagyon jo valasztas, nem lesz rajuk panaszod, ebben biztos vagyok.
A physx-et nyugodtan hagyjad auton, jo nekik az a beallitas. En az osszes jatekkal igy jatszom, egyedul a mafia2-nel (minden maxon van, az apex is) szoktam atallitani disable sli-ra es kipipalom a dedicate to physx-et, szamolo egysegnek pedig beallitom a 2-es kartyat. Igy az 1-es szamolja a grafikat, a 2-es pedig a fizikat, aranylag kevesebb, de stabilabb fps-t fogsz kapni a jatekban. Egyebkent csak akkor van jelentosege, hogy mit allitasz be a jobb oldali leugro menuben, ha ki van pipalva a dedicate to physx, mert ha nincs, akkor mindenkeppen auton fogja szabalyozni. Nekem alapbol nincs bent a pipa es maximize 3d performance-n van a baloldali, csak a mafi2-nel nyulok hozza.
A procin szerintem huzzal kicsit, baja nem lesz tole, viszont a + orajel mindig jol jon. Szorzokat nem tudok mondani, esetleg kerdezz ra a topikjaban, nekem 920 van es probaltam eltalalni egy esszeru beallitast, ezert 21x160 = 3360 mhz-en hasznalom.

-
Cyberpunk
félisten
válasz
pottyantós
üzenetére
Hát erre mondják hogy szívás
Esetleg egy másik BIOS-al nem próbáltad még? -
SzR
csendes tag
Sziasztok!
480 SLI-m van (most először) és ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy az NVIDIA vezérlőpultban a PhysX-et az ajánlott automatikus hozzárendelésen hagyjam-e (az egyik GPU-t választja ki és a legtöbb játékban is ehhez rendeli, néha CPU-hoz; de ez is érdekes, mert a vezérlőpultban automatikusra kattintva kijelöli az 1-es GPU-t, amelyikhez a monitor is csatlakozik, a gép következő bekapcsolásnál viszont, ha megnézem, átugrik a másikra az alapbeállítás, a 2-es kártyára, - de ez végül is nem lényeges).
Egyébként ragyogóan fut rajta minden, csak a tapasztalataitok miatt kérdezem. Harmadik kártyát nem akarok betenni ezért. Hely se nagyon van és erősebb táp is kéne (most egy Corsair HX850 van, a 2 eVGA 480 SC-t simán viszi; igaza volt Abu85-nek, amikor megírta, hogy elég lesz "nekik" egy ilyen táp, - utólag is köszönöm a választ!
)
Azt is szeretném tudni - bár inkább procis fórumba tartozik - hogy az i7 870-es processzornál maradhat-e a gyári (2,93 GHz) órajel vagy érdemes emelni rajta? Sokat úgysem tennék rá, olyan 3,6 esetleg 4 GHz-ig. Ehhez tudnátok mondani körülbelüli feszültségértékeket, szorzókat (a RAM 1333-as DDR3) a BIOS-beállításoknál?Előre is köszönöm a válaszokat!
Robi -
Cyberpunk
félisten
válasz
pottyantós
üzenetére
Nekem UD4P lapban hibátlanul megy a Palit GTX470-em.

-
cyberkind
félisten
válasz
Brutális eb
üzenetére
Mitől is lennék az ?

-
raus
aktív tag
Idöközben megoldodott a problema.
Semmi baja a Fermi-nek.
Sajnos csendben megadta magat az FSP Epsilon 700Wattos tapom. Latszolag müködik, de rejtelyes nem bootolasok meg ujraindulasok utan mindenre gyanakodtam, mindent leteszteltem de a tapra nem is gondoltam. Mar le is adtam gariztatasra a P5E Deluxe-omat a kiskerben. Es a GTX 470-et is keszültem gariztatni.
Szerencsere volt itthon egy Chieftec 450Wattos tapom. Epp a fiamnak raktam össze egy jo kis konfigot amikor az ö vadonat uj P5Q Deluxe-ja sem akart bootolni az FSP-vel. Ekkor esett le a tantusz hogy kiprobalom a regi csifivel. Es lön csoda azonnal bootolt. Gyorsan beszaladtam a kiskerbe ahol meg ott porosodott a polcon zacsiban a P5E Deluxe mert masnap mentek volna fel pestre aruert es leadni a nagykerben tesztelesre...
Mondom egy probat meg meger, elkertem hazavittem es összareaktam az asztalon egy minimal konfigot. P5E Deluxe + E8500 + 4GB Ram + VGA + hdd + bill + eger 450Watt csifi es lön ismet csoda azonnal indult es POST-olt mint a nagykönyvben. Szoltam is mindjart a kiskernek hogy sztorno a gari.Azota 1200Watt Chieftec nitro tapom van amivel remelem nem lesz mar problema.

A tanulsag az hogy mindig ellenörizzetek a tapot is ha valami gond van a konfiggal.
-
Brutális eb
addikt
cyberkind a gtx 460 topik cryteke

-
A.tessz
senior tag
válasz
pottyantós
üzenetére
Szia én ud5 ben használtam 470 et, sli vel meg külön is , hibátlanul ment.
-
viktor82
őstag
valakinek eladó 480-as kátyája nem lenne?

-
pottyantós
aktív tag
válasz
{Zodiac}
üzenetére
Hát a nálam tapasztaltak után nem jelent semmit....
1-2 napig ment aztán előjött a hiba!
De remélem nálad menni fog!
Pedig reménykedtem, mert volt aki ebben a lapban (UD5) használt 470-t és ment rendesen. Most megpróbálom kicseréltetni egy 6870-re (már bánom, hogy nem azt vettem elsőre..) de ha visszaküldik, addig fogom vissza hurcolni nekik a kártyát amíg ki nem cserélik!!

És csinálok abból egy CF-et!
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
pottyantós
üzenetére
Na ez tök jó... mert tegnap jött meg a csere gtx470 és kezdtem örülni, hogy ennek nincs semmi baja, futott: 3dmark: 2001-03-05-06-vantage-heaven-lost coast bench-mafia 2 bench-dirt2 bench-gta4 bench. Semmi hiba eddig, de akkor ez nem jelent semmit?

-
{Zodiac}
senior tag
válasz
pottyantós
üzenetére
A kompatibilitási hiba nem derül ki egyből? Várni kell vele míg kialakul?

-
kpetyke
tag
válasz
pottyantós
üzenetére
Fő az őszinteség. A CUDA miatt nagyon csábító kártya meg tesztekből ahogy látom inkább egy régi chevi-hez lehet hasonlítani (nagy nyomaték stabil működés) míg a radeonokat a tuningos nitrós verdákhoz(jobban ugrál az fps de magasabb fps számot is gyakrabban mutat, meg kevesebbet is)
Lehet megkéne várni az új 69xx-es szériát.
-
pottyantós
aktív tag
válasz
kpetyke
üzenetére
Őszintén?
Én is a két kártya között gondolkoztam... Végül a 470 mellett döntöttem, és elsőre nagyon jónak tűnt! Hasított, de aztán elkezdtem fagyni gép, 4x-be ment a kari, és kiderült sajna nálam is kompatibilitási problémák vannak.... Így megpróbálom kicseréltetni egy 6870-re!
-
kpetyke
tag
Ebben a topicban előre tuom a választ, de azért megkérdezem.
GTX 470 vagy Radeon 6870?mutathatnátok külföli teszteket is

-
{Zodiac}
senior tag
válasz
pottyantós
üzenetére
Neked is meg másoknak is (akiknek ígértem) leírom a gtx465 procedúrámat, amiből végülis gtx470 lett:
465 működgetett, amikor akart, ha akart, akkor hasított, ha nem: fagyi, pixelesedés, stb, olyan volt, mint a kompatibilitás hiba, de abu85 mondta, hogy egy garanciáztatást megér. El is küldtem vissza, de kb egy hónapot ültek rajta, végülis visszaadták a pénzt, illetve lett belőle azonos áron egy gtx470, ami most (ma) került a gépembe. Jelenleg ott tartok, hogy 3dm2001se, 3dm2003, 2005, 2006, vantage és unigine heaven többször is lefutott hibátlanul. Most próbáltam gta IV-el és abban sem volt hiba.
Szóval bármi a hiba, garanciázzatok egyből, ne gondolkozzatok, ha meg visszaküldik, akkor pontos leírással küldjétek ti is vissza!!!!
-
pottyantós
aktív tag
Hali!
A nagykertől visszakaptam a Giga 470-t, mert fagyott a gépem tőle, de náluk adott képet, holott nem ez volt a bajom...! Ma azt vettem észre Vantage alatt, hogy 16x@8x módba megy a kari, és teszt alatt folyamatosan ingadozott az órajel 400MHz- 700MHz között! Haverom gépében 1x sikerült elindulnia a rendszernek vele, utána be se töltött!

Mit csináljak? Kicserélnék egyáltalán...

-
KüLÖNc
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Coolink 500 W-os táp van a gépben, szeretnék GTX 470re cserélni a 8800 GT-met, kérdés hogy a GTX-nek elég lesz-e a mostani táp, vagy váltanom kell?
-
TTomax
félisten
úgy látom 950-eket mennek az 580-ak stabilan.... [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nekem is kerekedett a szemem. Az nem ért váratlanul, hogy az NV trükközik, de hogy a saját kártyáinak a sebességét is feláldozza, csakhogy nagyobb legyen az előny a Radeonokhoz.
Mindenesetre elég közeli a forrás, mert a Metrosok régen Stalkeresek voltak. Persze nem ezt kérdeztem meg, a GSC-s sráctól, hanem azt, hogy miért hagyták ott a TWIMTBP programot. Hát kb. ezekért az akciókért. A Clear Sky-t gyorsabb is lehetett volna, mert eleve belekészítették a DX10.1-es módot, de még tudtak volna rajta gyorsítani a Geometry Shaderekkel, de az NV nem engedte meg. A DX10.1-es mód persze egy patchel ki lett adva, amint lejárt a TWIMTBP szerződés. Persze ez már sokat nem segített a játékon. 
-
TTomax
félisten
válasz
cyberkind
üzenetére
Persze te már tesztelted is...

Ahh utána megnéztem még miket írtál,amúgy a tesztben a 24fps a minimum...merthogy én annyit mérek,25 alatt sosincs... de inkább 30-40 között mozog...gyönyörüen játszható egy 580-al fiziksz nélkül... jah és nem kell a karin húzni semmit...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cyberkind
Ha szepen megkerlek, elarulod miert kellett megint behozni ebbe a topikba is az ati flamet? Van eleg topik erre mar (mind nv-s), ahol lehet bizonygatni, milyen kiraly az ati kartya.
Koszonjuk!
Mielott felreertened, nem Veled van bajom, csak ezt ne itt, ha gondolod linkelek topikokat is a celra.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a DX módokkal van a gond. Az AA hozza elő a problémát. Illetve az egész nagyon komplikált. A Fermi esetében sosem aktív a maximális részletesség. A Régebbi GeForce-oknál az AAA bekapcsolása jeleníti meg a homályt, míg a Radeonok ezt még jól kezelik, de az MSAA-ra már az AMD-k is elmosódnak. Ez akkora beállítás bug, hogy az már fáj. Egyébként az egész ott bukott ki, hogy tesztelés nélkül adták ki a játékot, mert az NV egy last minute módosításhoz ragaszkodott, amiért át kellett dolgozni a grafikát. Mivel a tesszellátor alkalmazása nem hozta meg azt, amit az NV kért, hozzákötötték az effekt bekapcsolását a legmagasabb shadow map szinthez, amit végül megnöveltek annyira, hogy a kártyák 1 GB-nál több memóriát használjanak. Ez a GF GTX 470-480-nak nem gond, de a Radeonok pont kifutnak, ami kicsit visszaejti az FPS-t. Emellett pár apróbb módosítást is elvégeztek a post process effekteken (valszeg itt lép be a baki), hogy tovább gyengítsék a Radeonok helyzetét. Persze ez GeForce-ot is negatívan érintette, de kevesebbet buktak sebességben. Ezt összegyúrták, és kiadták így a játékot. Később pedig rájöttek, hogy hiba van, ami pont a Fermit érinti a képminőség szempontjából negatívan. Nem viccből tanítják az egyetemen, hogy teszteld a progit, mielőtt kiadod.

Azt persze ne kérdezd, hogy miért állnak ilyen hülyén a fejlesztők a supporthoz. Gondolom nem sok pénz jött a játékból. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Sajnos nem javították. Kellett volna, de még mindig megvan. Egyáltalán nem foglalkoznak a játék supportjávól kijavították a játékmenetet érintő bugokat, és ennyi.
Gondolom nem volt benne akkora pénz, hogy érdemes legyen a kötelezőnél többet befektetni a javításokba. Azt persze elvárják, hogy megvegyük a programot. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gaboman
nagyúr
válasz
cyberkind
üzenetére
Játszottam igen, tudom mire képes, de a te 5970+5870et is kinyiffantaná Fullon, egy szarul megírt játék, GTX580SLI-t is megeszi benne ami a tiedet is lenyeli keresztbe teljesítményre.
Ezen kívül melyik másik játék van még amivel nem tudsz rendesen játszani egy db 5970el? -
Gaboman
nagyúr
válasz
cyberkind
üzenetére
5970el hol esik le 25-30FPSre, sehol, elég ha az összes kiadott tesztet végignézed, mindenhol Full HDban AAval lehet vele normálisan játszani.
Nem hinném hogy 2560x1600ban játszanál mert ezt egyedül oda érdemes venni, többihez túlzásnak tartom.
Felesleges pénzkidobás, főleg nem ennyi pénz amennyibe a kettő került.
Akkor már mellé egy Physxnek való kártyát és jobban kihasználod az NV által szponzorált fizikai játékok alatt is.
Mindenkinek más az igénye, én egy 5770CFel is eljátszanék FullDHDban azt 64ezerből megvan nem közel 200ból. -
cyberkind
félisten
-
Gaboman
nagyúr
válasz
cyberkind
üzenetére
5970+5870 anyám, mihez nem elég egy 5970?
Most őszintén nem szőrszálhasogatásként te játszani szeretsz vagy FPS bajnok vagy inkább, mert kötve hiszem hogy észreveszed a különbséget a játékok 90%ban hacsak nem nézed közben az FPSt.
Meg aztán azon a rendszeren lehet igencsak nagyot bukni, ez sem egy ésszerű befektetés tudván a VGA piac árak hirtelen esését. -
cyberkind
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Egy nv-s játékban mit vársz ? Persze hogy elhasal az 5970, az 5870+5970 CFX-ben nem tudom, de most hogy írok lehet hogy fel is teszem !
Mitől nem ezzel kéne, az nv megint csináltatott egy játékot magának, akkor méricskéljünk ezzel !BeLucz
De igazam volt, hogy egy 580-as kevés !
-
Gaboman
nagyúr
Persze hogy elég mindenre a GTX580, az 5970 valamivel jobb teljesítményt nyújt a legtöbb helyen de ugye az multi GPU.
Egy gpus kártyák között az NV nagyon veri a mezőnyt.
Bár jelenleg már a CF és multi GPU kártyákkal sincs semmi gond.cyberkind Jó de az 5970is elhasal rendesen, a metró külön kategória, még egy GTX580 SLI is képes lenne diavetítésre kényszeríteni, nem ezzel a játékkal kellene méricskélni.
-
BeLucZ
addikt
válasz
cyberkind
üzenetére
Ekkora hülyeséget, 1 db 580 is elég mindenre, nem hogy 2! Ha csak nem 2560x1600ban játszol 200x-os élsimitással! Hát azokban a tesztekben amiket én néztem ott veri az 5970-et, és egyértelmű hogy az 1 gpus karit éri meg választani!De ahogy néztem 580, 6970,5970 egy szint, fej-fej mellett!
-
cyberkind
félisten
A 3DMark Vantage-ban 24.000-ret kap, ami nem sokkal kevesebb mint az 580-é !
Valóban az 580-ban a leggyorsabb GPU, csak az a kártya 4 napos vagy mennyi, amíg az 5970 kb 1 éves, ez azért nem mindegy !
A multi GPU-nál nincs jobb, márpedig 1 db 580-as kevés, min. 2db kell, hogy lehessen full-on játszogatni !
"5970 gyorsabb"
Különben is ez a lényeg, kb. 1 éves kártyától !
-
válasz
cyberkind
üzenetére
miért, Te tudod, mennyit fog tudni a 6970? szerintem megalapozatlan feltételezések alapján ne kezdjünk gyászindulót fújni - jelenleg egyértelműen a GTX580-ban van a leggyorsabb GPU. (és btw. amennyivel az 5970 gyorsabb, amiatt már tényleg nem érdemes a multi-GPU-val szarakodni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- LEGO klub
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Hobby rádiós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártytafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! Apple Mac Mini 2020 M1 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.Azért néztem én is ezt mert olcsóbb mint az Xtreme Plus.Fizetéskor meg is rendelek egyet
.
Nekem is egy 470-est hűt. Speedfan-nal leszabályoztam (alaplapra csatlakoztatva), így a hangja is abszolút tolerálható. Alapon, netezésnél, melóra 30%-on megy, max. fordulatszámra 70%-ot adtam meg neki, így a hőmérsékeletek ~ 30-65 celsisus között mozognak, attól függően, hogy mennyire van terhelve. Hűtőpasztából nem a hozzá adottat, hanem arctic mx-3-at használtam. MSI Kombustorral is maximum 65 fokot sikerült elérni tíz perc alatt... Úgyhogy részemről ajánlott, a negatívuma a ventivezérlés, illetve egy kicsit hangos (100%-on).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez nagyszerű.....

A Crysis, meg Heaven jól futott 1-2 napig aztán jött elő! Utána használhatatlan lett a gép! De nem is kicsit......
Mindenesetre elég közeli a forrás, mert a Metrosok régen Stalkeresek voltak. Persze nem ezt kérdeztem meg, a GSC-s sráctól, hanem azt, hogy miért hagyták ott a TWIMTBP programot. Hát kb. ezekért az akciókért. A Clear Sky-t gyorsabb is lehetett volna, mert eleve belekészítették a DX10.1-es módot, de még tudtak volna rajta gyorsítani a Geometry Shaderekkel, de az NV nem engedte meg. A DX10.1-es mód persze egy patchel ki lett adva, amint lejárt a TWIMTBP szerződés. Persze ez már sokat nem segített a játékon.