Hirdetés
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch
- Okosóra gyereknek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
Hirdetés
-
Project Odyssey - Képeken a Blizzard törölt túlélőjátéka
gp Egy teljesen új világban játszódó program lett volna a végül elkaszált projekt.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
A cégek zöme már AI-t használ
it 200 millió heti szinten aktív felhasználója van már a ChatGPT-nek, miközben a 100 milliárd dollárosra értékelt OpenAI-ba az Apple és az NVIDIA is befektetne. Az OpenAI és az Anthropic aláírt az amerikai kormánnyal az AI-kutatás kapcsán, míg a Meta modelljeit bankok és tech cégek vezették be.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GodGamer5
addikt
Elég szomorú. Mostmár erre is oda kell figyelni, nehogy lassabb modelt vagyen az ember. Remélem nagy betűkkel ráírják az adott kártya dobozára, hogy sima ramot kapott.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Low Noise
senior tag
Kezd vonzóbb lenni nekem mostanában az AMD 7900xt
-
ggbuffon1897
őstag
Most ruhaztam be egyre, nem erzem ugy h felesleges lett volna. Nemhiszem h olyan baráti áron érkezik majd az uj szeria.
A super jobb lett vna, de nekem 40k felárat nem ér (igaz én ragaszkodtam az msi gaming szériához a hűtése miatt) , mondjuk igyis brutál árak vannak még mindig.
-
yarsley
aktív tag
-
TeeBee73
addikt
válasz ggbuffon1897 #4 üzenetére
Úgy látom, rajtam kívül van még, akinek bevált ez a széria.
(Ezek vannak itthon: R9 390OC, RX6800, RTX4060, RTX4070S, mind GamingX. Hűvös, csendes.)[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Vigneau
félisten
Amennyiben jó áron, 8PIN csatolóval és 23cm alatt jön, akkor részemről érdekes lesz.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
-
ggbuffon1897
őstag
Féléve építettem újra gépet, aztán elkezdtem a régi cserebere bukóval mert kivancsi vagyok játékomat kipróbáltam pár márkát és típust a két gyártó mostani szériájából sorrendben:
Sapphire Nitro 7700xt -195k, őt megbántam h eladtam, teljesen jó ár értékű kártya 1440p re, csendes is.
Gainward Phoenix 4070 - drága, kinézetre elég bazári és nem is feltétlenül a legcsendesebb
Gainward Ghost 4060ti - meglepően cuki kis kompakt, egyszerű, "olcsó" és nem is hangos
Sapphire Nitro 7800xt - házat is cseréltem miatta (fd silent miniben nem erezte tul jol magat), hát maga a sz*pás, sokat fal, melegszik, nálam az uv se hozott megváltást es a hazcsere se. Ezen volt most a legtobb bukom pedig nyers eroben tenyleg mindent tud de elobbiek illetve szoftveresen /driveresen nem voltam vele kibekulve (pedig nem szokott egyik oldallal se bajom lenni)
És akk eljutottam h elég a teszter mókából, veszem azt amivel kezdeni kellett vna es mindig is bevált, msi gaming szeria. (És most is, csendes mint a dog) 4060ti dupla ventis lett vna az alapvalasztas (tokom tele ezekkel a feltegla meretekkel) de alig van review es alig van valahol, vagy ha igen, semmi nem szol mellette a 4070 elleneben árbab. 4070 super meg mar 300, azt a 10-15% teljesitmenytobbletet nekem mar nem erte meg a felár. Gigabyte nalam lebogott, asusbol max a rog johetne szoba ha nem lenne massziv felára.
-
hahakocka
senior tag
válasz ggbuffon1897 #9 üzenetére
4060ti mennyi volt? S 16 GB os ugye? 7700xt is majdnem egâl vele sőt S 12. A 8 GB ma már nem èri meg
-
őstag
válasz hahakocka #10 üzenetére
Hát, pedig pont a 4060Ti-nál a 8GB-os éri meg (vagy pontosabban a 16GB-os nem éri meg). Gyártótól függően ugyanaz a kiadás 20-40e forint felárral rendelkezik a 16GB-os kiadás felé, miközben meg szinte semmi különbség nincs teljesítményben. Viszont a 4060Ti 16GB-os helyett meg mindenképp érdemesebb egy 4070-et venni, mert árban hasonló diffi van, csak felfelé, ellenben teljesítményben meg jelentős lesz a különbség.
-
őstag
Ugyanezt csinálták a 3060-nal: az 'alap' 12GB-os kiadása mellé nyomtak egy gyengébb GPU-s, gyengébb memóriás és 8GB-os verziót. Ott mondjuk a memória mérete sokat elárult. De a 4070Ti-t is 4080-ként akarták kidobni, csak volt egy felháborodás, és végül átnevezték. Ilyen ez a cirkusz. Ha épp nincs pont olyan alkatrész, akkor csinálják mással. Hogy az gyengébb lesz? Őket nem érdekli, hisz a pénzt megkapják ezért is.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz hahakocka #10 üzenetére
8gb osat vettem mert akkor ugy iteltem meg h boven eleg (én amúgyis kicsit tulspirazottnak erzem ezt a ram mizeriat, lassan 1x eve hallgatjuk ezt a jovotallosag hisztit, mert hamarabb fogy el maga a gpu ereje tobbnyire az evek soran minthogy a ram legyen a kardinalis kerdes..persze biztos van az a helyzet ahol jotekony hatasa van a 16gbnak de jelenleg en nem vettem eszre a 8al se semmi gondot 1440p-n.) Raadasul akkor akcioban 145k korul zsakoltam be alzarol, a 16gbos minimum 40k felar, de lehet keveset is mondtam.
Most megint a 4060tivel szemeztem, de mivel msit akartam, ott megvoltam lőve, mert 190k korul mentek a 8gigas gamingek 220 korul a 16gbosok. Akkor meg mar radobok 25k-t egy 4070re es joval erosebb gput kapok. A super ara meg tenyleg tul volt az ingerkuszobomon, vmivel tobb is a fogyasztasa, aligha hinnem h amire a 4070 kimondottan keves 1440pre ott a super valtana meg a vilagot (azonkivul h nyilvan erosebb)
Ha nyersen nezem a mostani ar/erteket, a 7700xt a nyero. Csak hat ugye valaki vagy megtud baratkozni az amd hulyesegeivel v nem. En igy 40hez kozel mar szeretem out of stock hasznalni a cuccaim, nem babralni meg finomhangolni, akar a fesz ertekeket akar a ventivezerlest stb.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Alx.Mercer
aktív tag
Még tavaly október környékén kezdtem felmérni az akkori VGA piacot, mik az újak, mik a jók... Már akkor kinéztem az RTX 4070-et, de vártam vele, hátha november-december környékén lesz némi akció. A llegolcsóbb ár 220k körül volt, de szerettem volna ha lemegy 200k alá. Hát... Ez azóta se történt meg... :-D Annyira nem, hogy azóta még magasabb az ára...
Olvastam, hogy az nVidia szándékosan próbálja magasan tartanui az árakat, és ez elég jól sikerül is neki.
Nem mondom, hogy a memóriaspórolás eltántorítana egy 4070-től, de ka a tavalyi árakhoz képest még drágább iss, és még a RAM is gyengébb benne, na az azért már rosszul esik az érzékeny lelkű gamer-nek. :-DÚgy látom, még egy darabig elleszek az RTX 2060S-el, ezen is van 8GB RAM, viszonylag erős is, az ARCTIC Accelero Xtreme IV-el meg csöndes is. :-D
(Jaa, ha valaki tud jó áron számlaképes Rrtx 4070-et, akkor adok érte egy tuninghűtéses RTX 2060S-t! :-D)
-
őstag
válasz Alx.Mercer #17 üzenetére
Nem tudom, hol láttál tavaly 220ezer körül 4070-et. Nekem a legolcsóbb verziót (Gainward Ghost) sem sikerült 240 alatt megtalálni.
Ellenben amikor kijött a 4070 Super idén év elején, akkor a 'sima' 4070 leesett 200-210ezer körülre, a Super pedig 250ezer környékén nyitott. Most pedig pl. az egyik boltban már van Super 230ezerért is (nem csak Gainward, hanem ASUS is). Vagyis annyira nem drágább tavalyhoz képest. Legalábbis ahol én nézem/néztem.
De nem vitaként írtam, hanem csak csaját tapasztalatot osztottam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Villanyszerelés
- Videós, mozgóképes topik
- ASUS routerek
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen