- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
7ER
aktív tag
válasz
balazsbük #299 üzenetére
Válassz olyant ami nem tud túl sokat. Mert ugye az olcsóbb, és olyan funkciói vannak amit ki is használsz. Sok köztük a drága, csillogó-villogó de haszontalan funkciókkal felvértezett eszköz. Alapjában mindegyik ugyanazt a funkciót látja el. Semmi szükség egy olyan GPS-re ami felolvassa a rátöltött mesét meg lejátsza a filmet. Mert hiszen vezetés közben ezt nem lehet nézni. Már csak azért sem, mert ez idő alatt nem mutatja az útvonalat.
Egyébként is: Ezek már olyanok mint a mai telefonok. Mindenre jók, de telefonálni nem nagyon lehet velük. . . Dönteni neked kell. -
balazsbük
tag
Sziasztok! A nüvi1350T-t néztem ki magamnak. Holnap legkésőbb vennem kell navit.Valaki akinek van olyan vagy bármilyen véleménye a gépről kérem írja meg nekem.
Köszönöm! -
balazsbük
tag
-
balazsbük
tag
szia ZooLee!
Igen ezt láttam de nekem a navi legkésőbb jövő Kedden kellene....
Az a korlátlan idej űfrissítés nagyon jó tényleg.
Hát olyan 40-től induljunk el 65000 Ft-ig akkor. Nekem az a fontos,hogy megbízható legyen és beszéljen férfi hangon a gép
Az 1390T néztem ki de valaki nagyon szidta.....
-
ZooLee
senior tag
válasz
balazsbük #290 üzenetére
Szia,
Ez elég laza specifikáció, mert így a használt nüvi 200-as 250-estől (10-15e forint) kezdve az új, középkategóriás 1390 - 2350-ig nagyon sok minden belefér!
A legjobb lenne, ha megcsípnél egy nüMaps Lifetime-os akciót, ekkor ingyen van minden frissítés a készüléken lévő térképekhez (pl. City Navigator Europe) Most ilyenből csak a "nagy" 2460LT van akcióban (www.garmin.hu) de szokott a kisebbek között is lenni.
Z.
-
balazsbük
tag
Sziasztok! Garmin tipusú navit szeretnék vásárolni. Tmc nem fontos.... Kérlek ajánljatok valami megbízható terméket maximum 65000 Ft-os árig.
A lényeg nekem,hogy friss térképpel tudjam használni és a frissítése később se legyen drága hozzá.
Kérlek írjatok!!!! Köszönöm előre is! Balázs -
wariors
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom feltenni a Garmin City Navigator® Europe NT 2012.10) MapID: 2419 "Feloldott, bemásolós (Beloruszai, Ukrajna, Finno. Töröko. és a Csendes o.-i szigetek nélkül" mert igaz 2GB SD ramom van de a valós mérete 1.83 GB a térkép meg 1.96 GB. Hogyan lehetne kiszedni az északi országokat hogy még kisebb legyen és a kártyára rátudjam pakolni? -
lordring
aktív tag
Azt honnan tudom kibogarászni, melyik a frissebb, ha csak a magyar térképre van szükségem?
* Garmin City Navigator East Europe NT 2012.10
* Garmin City Navigator Europe NT 2011.40 -
7ER
aktív tag
Én NÜVI 1300-at nem ismerek, de mint írtam van szervizmenü.
1. Általában így működik: Hosszan kell nyomni a bekapcsoló gombot. Ez lehet akár 20-30 másodperc is.2. Interneten böngészel (google) megkeresed: g7towin programot.
Készülék kipapcsolva:
1. Nyomd folyamatosan a bekapcsoló gombot.
2 Csatlakoztasd az USB kábelt -de még mindíg nyomod a gombot
3.Számítógépeden megjelenik a menü, ekkor telepítheted a programot
4. hadd ablakok felismerni és telepíteni a készülékre
5. Most futtasd a: g7towin programot
6. Válaszd ki a menüből gps-et és a GPS Azonosítót - IDA WEB-en mindent megtalálsz ahhoz, hogy feléleszd a készüléket.
Például: http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp%3FTOPIC_ID%3D95274&ei=2vvPTfr7Ksaf-wal1qS1DA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCQQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dn%25C3%25BCvi%2B1390%2Bservice%2Bmenu%26hl%3Dhu%26sa%3DX%26biw%3D1011%26bih%3D604%26prmd%3DivnsAjánlom figyelmedbe: Google jó barát.
-
7ER
aktív tag
Hát mit ne mondjak. Hülyeséget csináltál.
A formázás minden adatot töröl. Előtte kellett volna egy mentést csinálni.
Ha csatlakoztatod a PC-hez, akkor látnia kell mint meghajtót. (Pl. TotálCommanderben)
Ha készítettél mentést, akkor másolj mindent vissza.
Ha nem, akkor a Garmin oldalán megtalálod a WebUpdater-t és egyebeket.
Ezzel felteheted a szükséges fájlokat, aztán a térképet a szokásos módon.
Egyébként van rejtett és szerviz menü is. Lépj be oda és hozd helyre. . . -
Sultan
tag
Sziasztok!
Van egy nüvi 1300-asom. Szerettem volna a teljes európát felrakni rá. Kiírta hogy kevés a hely a belső memórián, formázzam meg meg is formáztam. Kikapcs, majd bekapcs. De most már nem látja a gép a memóriát, és a kijelző csak a garmin logó van.
Segítsetek!
-
7ER
aktív tag
A GPS memóriába általában 1,5Gigásnál nagyobb térképet nem érdemes tenni.
Használj memóriakártyát, Max. 2Gigás (ha jól emlékszem) lehet és azt a már előbb leírt feltételek mellett kártyaolvasóban is tudod másolni. Lényegesen gyorsabb az adatátvitel mint a GPS adatátvitele.
Én a GPS memóriájában csak kisseb térképeket használok, pont azért mert gyorsabb a másolási idő, még Mapsource-ban is. (Menüben kiválasztható) -
7ER
aktív tag
Ha nincs az előbb leírt UNL fájlod akkor azzal sem működik a GPS-en.
A kártyára is kell: GMAPSUPP.UNL és SW.UNLSW.UNL a GPS készülék vagy Memóriakártya sorozatszámával generált kód.
A Memóriakártya gyári sorozatszáma kiolvasható a GPS rejtett menüjében és ezzel kell egy kósdort generálni majd az SW.UNL fájlba bemásolni. -
7ER
aktív tag
Nemrégen írtam le ebben a topikban.
(Memóriában lévő) térképekhez tartozik egy:
GMAPPROM.UNL
GMAPSUPP.UNL
SW.UNLAmennyiben ezek nincsenek rajta, akkor hiába másolod át, nem fog működni.
Javaslom, a Mapsource programmal tedd (másold) át. A Mapsource leellenőrzi a fenntebb írt UNL fájlokat, és ha stimmelnek, akkor nem jelez hibát és működik a térkép.
Ellenkező esetben ugyan ráteszi a térképet, de hibát jelez.
Ha feloldókódot geberálsz, akkor azokat az UNL fáklba kell bemásolni.
Ha több térképet kopírozol össze, akkor minden térképhez számsort kell bemásolni, közvetlenül (szóköz nélkül) egymás után.
Pl Europatérkép + Topográfiai térkép = két számsor.
A Mapsource feloldott térképet, csak Mapsource-val másold fel a fenti feltételek mellett.
Ha nem tudsz kódot generálni (GarminKeyLogger) akkor csak bemásolós térképet tudsz használni. UNL fájlok nélkül nem működik a GPS-en lévő térkép, kivéve a bemásolós.
Ha a Mapsource-ben felvan oldva a térkép és látod is a részleteket, az nem jelenti azt, hogy a GPS-en is (UNL nélkül nem) működik.
Remélem segítettem. -
Nandii
csendes tag
Egy újabb kérdés.. most felraktam csak az EU térképet, próbáltam Párizsig megterveztetni egy útvonalat, elmegy kb 90% ig, ahol közli hogy útvonaltervezés sikertelen...
Olaszországba mondjuk most megtervezte.. (tiltásban csak földút és komp van) lehet nem bírja a memóriája a hosszú utat?? -
Nandii
csendes tag
Hello!
Az a fura, hogy Multilanguage-nek van írva és a leírásban is benne van az angol, ennek ellenére nem lehet nyelvet választani....Frissítettem a nüvit, az új EU térképből kivettem a cseh, szlovák, román, magyar térképet, így csináltam egy összerakott teljesen részletes változatot. Minden felvolt oldva a Mapsource-ban!!! (a feloldáshoz a garmin unlockert használom: all.bat - eddig mindig tökéletesen működött..) viszont mikor felmásoltam a Nüvi250W-re, azt írta ki hogy zárolt térképek vannak a készüléken, így nem tud működni.. szerinted mi lehet a gond?? Ekkor nem enged tovább szóval ki sem tudom deríteni hogy melyik térképpel van gond..
Előre is köszi a segítséged ! -
7ER
aktív tag
Az országok között csak akkor tervez rendesen ha teljes (EU) basemapp-od van. Lehet, hogy csak Magyarország, vagy egyes országok tekintetében van basemapp-od. Töltsd le a teljes basemapp-ot.
Basemapp-nak a Garmin memóriájában kell lennie és nem a kártyán.
Nem azt javasoltam, hogy ne legyen a memóriában térkép!
Memóriában elhelyezhető térképek:GMAPBMAP.IMG = basemapp: Csak a memóriában lehet. Főbb utakat tartalmazza, ezzel tud országok között áttervezni. E nélkül nem tervez át, vagy hibásan. Ha csak belföldön használod, érdemes törölni mert akkor gyorsabb a térkép frissítés.
GMAPPROM.ROM = EU térkép a memóriában (mint alaptérkép)
GMAPSUPP.IMG = Naviguide Magyarország AutósTérkép.
Kártyára tehető térképek és formátuma:
GMAPSUPP.IMG = Bármilyen térkép a felsoroltak közül, vagy egyéb is, pl:
Repülős térkép, sitérkép, topográfiai térkép. . .
Az enyém 250W. Eddig rendesen működött, kivéve régebben jártam úgy mint most te, de akkor hibázott a program. Ujratöltés után megszűnt.
City explore: Úgy tudom igen, de én nem használom.
(Térkép összefűzéssel korlátlan térképszám rakható fel.)
Az EU térképet a 250 csak max. 2Gigáig tudja (hibátlanul) kezelni. (Kártyán is.) -
Nandii
csendes tag
Lenne még egy kérdésem: a Navlux Ukraine Multilangue 2010 Q2 térképet próbálom telepíteni Mapsourceba, de sehogy sem sikerül elővarázsolni az angol nyelvet, mindig cirill betűvel települ.... Hogy lehetne rávenni hogy latin betűket használjon - mivel elvileg tudja....
-
Nandii
csendes tag
Hali!
Köszi az ötletet, kipróbálom. Ha jól emlékszem az előző frissítéskor próbáltam minden megoldást (SD formatot is, de nem akart jól tervezni országok között)
Ha jól értem a Te javaslatod az lenne, hogy csak az SD-re rakjak térképet (EU+Base map), a 2 GB-s belső memóriára ne rakjak egyáltalán térképet ?!? (Nüvi 250W)
Némi update: megjelent a 2012.10-es EU térkép és a 6.0-ás Magyar térkép is !! Naés van 2 új hang is, amit most sikerült felfedeznem
Én az all.bat fájllal oldom fel a térképeket kivéve az EU-t, mert ahhoz generálni kell..
Nálad minden rendben megy? Milyen géped van? Jaa és arról van infód hogy régebbi készülékekkel működnek a city explorer térképek?
Üdv. -
7ER
aktív tag
válasz
nandii83 #266 üzenetére
Valószinüleg hibázott feltöltéskor a Mapsource, vagy ha nem ezzel tetted fel (bemásolós térkép)
Ismételd meg az "akciót" és jó lesz. Nekem is csinált már ilyent.Ha kártyán van a térkép, és másodjára sem sikerül hibátlanul, akkor a kártyán lévő .UNL kiterjesztésű fájlokat mentsd le majd formatáld meg a kártyát.
FAT32-es legyen a formatálás. Ezután a UNL fájlokat másold vissza és mehet a térkép.
Ha nincs a kártyán UNL fájl, akkor csak bemásolós térképet tehetsz fel. -
7ER
aktív tag
válasz
Carlo009 #265 üzenetére
"Rá lehet tenni a legfrissebb CN Europe 2011.40 NT-t is, csak ha előzőleg regelve volt a gps és a hozzá tartozó térkép akkor egy idő után észleli a központ műholdon keresztül és kilövi."
Legalább itt ne beszélj marhaságokat. Főleg ne a "kilövi" írásoddal. Ha nem vagy járatos a dolgokban akkor bölcselkedj egy kicsit. . .
Műholdon keresztül nem "lőnek"-ki semmit. Minden Garmin GPS kártyának van SW.UNL meg ..UNL kódja. (ha nincs, lehet generálni) ezzel minden térkép feloldható, vagy frissíthető..... Na. Erről ennyit. -
nandii83
csendes tag
Sziasztok !
Garmin Nüvi 250W -t frissített már valaki? Egy olyan gondom van frissítés után hogy nem akarja végigtervezni az utat a célig, hanem megszakad a tervezés 80% körül vagy csak szimplán megáll. Tudnátok segíteni hogy hogyan ajánlott felrakni a térképeket erre készülékre? (2GB belső memóriás)
200-ra már raktam fel új térképet, ott minden ment memóriakártyára és tökéletesen működik. Ez sajna nem megy a 250W esetében....Köszi előre is a segítségeteket !!!!!!
-
Carlo009
tag
válasz
gamek!ller #258 üzenetére
Attól függ legálisan regisztrálva van-e a Garmin honlapján a termék és a térkép!
Ha van a www.garmin.com honlapján account fiókod, akkor csak legálisan fog hosszútávon működni.
Rá lehet tenni a legfrissebb CN Europe 2011.40 NT-t is, csak ha előzőleg regelve volt a gps és a hozzá tartozó térkép akkor egy idő után észleli a központ műholdon keresztül és kilövi.
Ha nincs még fiókod és az előző eladó se regisztrálta, akkor van esély rá, hogy működik. -
7ER
aktív tag
Az Igo tudja a sebesség határt, ez tény. Kérdés, hogy milyen naprakész adatbázissal.
Ha nem frissíted az adatbázist akkor az a figyelmeztetés már rég nem aktuális és csak zavaró. Ott is meg a Garminnál is van frissítési lehetőség, ám a Garmin POI adatbázist jobban frissítik. Sokan használják az IGO-hoz, de előtte át kell konvertálni.Szóval: Játéktér van, csak játszani kel (tudni és akarni) .
-
7ER
aktív tag
válasz
gamek!ller #258 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy részletesen leírtam a térképfrissítés módját.
Olvasd el. Két lehetőséged van. -
7ER
aktív tag
Ha csv formátumban töltöd le, akkor te magad szerkesztheted. Beállíthatod a hangot is. Létezik naprakész POI adatbázis is, csak fizetős. Persze ami komolyabb és nem csak a cégek reklámjait tartalmazza. A térkép szoftver tartalmaz poikat. Ilyen a benzinkút , áruházak, stb. Ha sebesség jelzést akarsz, akkor magadnak kell rátenni. Kevés idő ráfordítással jó adatbázis lehet csinálni és kedvesre valót. A lehetőségek korlátlanok.
-
7ER
aktív tag
POI plázáról (de máshonnan is) tudsz letölteni poikat. Ha csv formátumban töltöd le, akkor te magadnak betudod állítani a sebességet, a figyelmeztetést, bármit. Utána átkonvertálod a poikonverterrel és mehet a GPS-re. Nekem saját szerkesztésű naprakész poi van és jó is. . .
-
gamek!ller
őstag
Sziasztok! Ma vettem használtan egy 250W-t. Érdekelne, hogy tudom frissíteni a térképet. 2Gb-os kártya van benne. Valaki leírná? Köszönöm!
-
ZooLee
senior tag
Vagyis, ha jól értem nem tudja, mert nem a térképi adatbázisban van eltárolva (ahogy egy iGo-ban) hanem csak a külön feltölthető saját POI adatbázist kell létrehozni hozzá?
Hát, ez elég szomorú, hogy ezt egy csúcskészülék, ill. a hozzá tartozó térkép nem tudja. A küldöldi fórumokon olvastam, hogy náluk tudja, a kiírt sebességet változtatja piros színűre túllépés esetén (volt is morgás miatta, hogy éjszakai üzemmódban a kék alapon piros felirat nem igazán nyerő) Kíváncsi lennék, hogy miért van lebutítva a térképi adatbázis, miért érdeke ez a Garminnak...
Ja, ha már saját POI, letöltöttem a NaviPRO POI adatbázist, ami nagyon jó, részletes adatbázis, de mi a jó édesanyjukért kellett figyelmeztetést rendelni a POI-khoz??? Így most ha jövök be a Váci úton, legaláb 30-40 alkalommal bimbammol rendkívül idegesítő módon...
Z.
-
ZooLee
senior tag
Sziasztok,
Létezik az, hogy a Garmin navim (765T + NaviGuide 5.6NT) nem tudja a sebességhatárokat megjeleníteni?
Az iGo tudja, és leméletileg ugyanaz a TopMap térkép mindkettőnek az alapja!Köszi, Z.
-
subinho
csendes tag
Sziasztok!
Garmin Nüvi térképfrissítéshez néhány infó:
- magyar térkép frissítés a garmin oldaláról, teljesen ingyen, csak be kell másolni!
innen: http://garmin.hu/terkepfrissites
- európa térkép kicsit már bonyolultabb. elvileg meg kell vásárolni, nem is olcsó, vagy természetesen le is lehet tölteni ezt is, pl. valamilyen torrent oldalról (van ilyen sok, ezeket nem reklámoznám).
1.: Letölt: City Navigator Europe NT
2.: SD-Kártyán, ha nincs ilyen, akkor egy 'GARMIN' könyvtár létrehoz
3.: a letöltött file-t ide bemásol, és (ha szükséges) átnevez: 'gmapsupp.img'-re
4.: naviba a kártya be, és már megy is
6.: ellenőrizhető: a 'BEÁLLÍTÁSOK' menüpont 'TÉRKÉP' alatt találsz egy ilyen gombot allul, hogy: 'TÉRKÉPINFÓ'Ha esetleg nem SD-n van az EU térkép, hanem belső memórián és a HUN térkép van 512 Mb SD-n (nekem is így van), akkor kell bele tenni egy nagyobb (javasolt 4 Gb, mert a legújabb City Navigator Europe NT több mint 2 Gb) memória kártyát és erre másolni az EU térképet a Garmin mappába, a memóriába meg a HUN térképet.
A BEÁLLÍTÁSOK\TÉRKÉP\TÉRKÉPINFÓ-ban meg kell nézni ezután, be van-e pipálva a 'CN EUROPE NT', ha nem, akkor elé egy pipa, és ennyi...
Remélem segítetem... -
7ER
aktív tag
Nem egészen érthető a kérdésed.
1. Meg kell nézni. hogy a "tiltások" szándékodnak megfelelően vannak-e bekapcsolva.
2. Ha nem akarsz autópályára menni, akkor azt tiltsd le.
3. Tiltsd le a megfordulást.
4. Az útnak megfelelően állítsd be a "legrövidebb" vagy "leggyorsabb" módot.
5. Magyarországon belül, inkább a NaviGuide Hungary 5.6 térképet használd.
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez, alkalmazásokkal és térképlicencekkel kapcsolatban is!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Nők, nőügyek (18+)
- Windows 11
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest