- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
PNP
őstag
válasz
PitkyePadvan #52088 üzenetére
Crucial oldalán pl. van kompatibilitási lista kifejezetten ehhez a szériához [link] , eszerint a CT8G4SFRA32A biztosan jó. Ahogy madbot91 is írja, m.2 ssd-t keress bele, mert az általad kinézett gépben a nagyobb, 80Wh-s akku van, ami mellé már nem fér 2.5" SSD.
-
madbot91
csendes tag
válasz
PitkyePadvan #52088 üzenetére
Szia, ha jól tudom ezekben két fajta akku van, 60 vagy 80 Wh és amelyikben a nagyobb, abban nincs hely 2.5"-os HDD/SSD-nek, viszont van két nvme ssd slot.
-
PNP
őstag
válasz
PitkyePadvan #52083 üzenetére
"15.6" FHD (1920 x 1080) IPS (144 Hz / <3 ms Response Time / 100% sRGB / 300 nits / VESA DisplayHDR 400 Certified / Dolby Vision™ Enabled)
15.6" FHD (1920 x 1080) IPS (120 Hz / <25 ms Response Time / 45% NTSC / 300 nits)
15.6" FHD (1920 x 1080) IPS (60 Hz / <25 ms Response Time / 100% sRGB / 300 nits)"(forrás: [link] )
A leárazásra vonatkozó részt nem értemSzerintem nem éri meg többet költeni rá, mert így is GPU limites. Ez a konkrét konfiguráció viszont teljesen korrekt, persze kell bele még egy 8GB-os RAM.
-
Ryan1318
tag
válasz
PitkyePadvan #52083 üzenetére
Nekem Haveromnak van g14. Hát figyelj én hallgatnék Killhatesre mert tényleg azzal nem fogsz útközben játszani ha rádugod tápra olyan hangja van mint egy hajtóműnek, pedig már volt 2 Asusom ami nem volt halk de azt kb bekell szorozni 3 szor. Pedig mindkettő 17” volt. Ha lehúzod a tápról nincs akkora hangja de folyamatosan fps drop még egy wotnál is. Lenovot nézegettem én is de biztos vagyok annak is kell optimalizálás. Meg most már a legtöbb 15,6”os laptop kb akkor mint egy régi 14” a vékony káva miatt.
-
PNP
őstag
válasz
PitkyePadvan #52074 üzenetére
Ugyanezt vettem én is, most jó áron van. Ebben ugye 60Hz-es kijelző van, ha játszani szeretnél, akkor lehet, hogy a legdrágább panelt kellene venned. Nekem multimédiára kell, így kifejezetten ezt kerestem (a 120Hz-es verziónak elég gyenge a színvisszaadása és sötétebb is, mint a másik kettő).
Szerintem a 4600H + 1650Ti egy arányos kombináció, de ugye AMD vonalon egyelőre nincs is sok lehetőség, Intelt pedig jelenleg nem vennék. -
gratzner
tag
válasz
PitkyePadvan #52074 üzenetére
Szia!
Ne tanácsnak vedd amit írok kérlek, mert csak egy rövid tapasztalat van és egy teljesen egyéni igény, mentalitás és felhasználás. Munka, rengeteg böngészés, ritkán játék, cipelés naponta.
Nekem fontos volt a tiszta forma, jó billentyűzet és a minél kompaktabb vas, de még tűrhető hűtés, ez utóbbit elhittem a Youtube-nak :/ Sokat agyaltam a Zephyrus g14 és g15 közt is, billentyűzet kiosztás miatt a Legion nyert.
2-3 hete van meg egy 10750h/2060/512/16/144 verzió.
Stressz alatt a CPU melegszik 94-95 fokig, és trottyol 2 mag, mindig ugyanazok. Itt szépen látszik az órajel visszaesés is. Játék alatt (Warzone, csgo) is felmegy nálam a cpu 95-re, vissza is vesz de a játékmenetet nem befolyásolta annyira eddig, hogy észrevegyem. Csak a monitorozó progin látom. GPU kb 80 fok a max eddig.Sajna alulfeszt nem támogatja a CPU, csak a turbótól lehet elvenni a wattot ha szeretnéd kordában tartani kicsit. Ezzel szórakozok mostanában, még nem kitesztelt. Az tuti, hogy a gyári 75/107 W baromi sok, felesleges, viszont nagyon drasztikus csökkentés után tud csak lecsökkenni az a fránya max temp érték. Ha végzek a hangolással, megírom...
Megjegyzem majdnem elálltam 14 napon belül a hőfok miatt, kérdeztem is itt a Srácokat, hogy "mit is akarok"...? :) Nyilván nem tudtak helyettem dönteni ezért nem reagáltak. Mindenesetre megtartottam, mert a felhasználásom 95%-ában nem érint a melegedés, amúgy pedig számomra nagyon patent. Gépelés nagyon jó, anyaghasználat is rendben van, kijelző (144 Hz/300nit) nekem szép és elég, bárki bármit mond, a frissítési freki még oprendszer alatt is élmény a mindennapokban, portok és azok elrendezése patent, bár egy TB3-nak örültem volna még, vannak ilyen apróságok amiket még imádok, mint pl. hogy a töltést állíthatod úgy, hogy automatikusan csak 60%-on tartsa az akkut, így nem töltöd halálba...
Most hogy marad, kap egy kis MX-4-et, mert azt magam is meg tudom csinálni, hátha hoz egy kis javulást.
Biztos kihagytam ezt-azt, remélem segít kicsit a döntésben.
-
Rexton
tag
válasz
PitkyePadvan #52072 üzenetére
.
-
válasz
PitkyePadvan #52070 üzenetére
Hidd el nem vesztettél sokat.
A G14 a 4900-as AMD-vel veszett fejsze nyele... Nem lehet lehűteni, bárhogy vajákoltam; üvöltő ventilátorokkal lehetett 85 -95 fok környékén kibalanszírozni, úgy hogy menjen mind a 8+8 mag. Nem hiába 105 fok van megadva max.temp-nek az AMD oldalán, a 35W TDP-nél lemaradt az egyes a 35 elől -
gago1975
őstag
válasz
PitkyePadvan #51320 üzenetére
Miért veszíteném el a garanciát mert újrapasztáztatod a gépet???
Szakemberhez kell vinni és no problem!!!! A garanciát ezzel megtartottam és pont.
Egy szervíz se nézi meg, hogy milyen paszta van a CPU-GPU-nál. -
blue_23
senior tag
válasz
PitkyePadvan #51240 üzenetére
Garanciális javítást Fix Direkt csinálja, nincs köze a bolthoz, csak legyen érvényes a gari. Cserével viszont nincs tapasztalatom, azzal Max is szívott régebben, pedig máshol vásárolta. 14 napos elállási lehetőséged viszont van, ha magánszemélyként vásárolod, nekem Digiprime-tól van a második Asusom is.
-
válasz
PitkyePadvan #51236 üzenetére
A Digiprime hivatalos Asus márkakereskedő.
-
Ubul86
őstag
válasz
laptopszalonnal tudtommal voltak problémák, szegedi üzletük is bezárt, de csak itt keringett infó, hogy volt valami. Én szerettem őket, két gépem is tőlük volt, de akkor még több üzletük is nyitva volt
emag román
ipon meg notebook.hu-val van tapasztalatom nagyobb ismerettségi körben, nem volt sose gond, korrektek.
-
Gergello
addikt
válasz
Elég falsnak érződik. Telekom is árulja.
-
blue_23
senior tag
válasz
PitkyePadvan #50747 üzenetére
Azért van különbség: [link]
Felhasználástól függően éri meg, játékra valószínűleg nem, de ha olyan progit használsz ami több magon képes működni érdemes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged