- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bounti
aktív tag
válasz
beach head #81486 üzenetére
A kiadási évet onnan puskázom, hogy külföldi oldalakon így különböztetik meg a két verziót általában. A lényeg annyi, hogy a Ryzen 4000-el szerelteknél egymás mellett van a két venti, az 5000-nél pedig két oldalon. A 2022-es verzió pedig átvette a Legion szériától a hátrafelé szellőzést (ami személy szerint nekem jobban tetszik), bár ettől sajnos kissé labilisabb lett a kijelző (Jarrod's Tech teszt).
Abban nem tudok véleményt nyilvánítani, hogy az i5-ös verzió jobb vagy rosszabb, mivel nekem az 5600-as van. Minden bizonnyal az is kihajtja ezt a videokarit... Talán a Ryzen kicsit takarékosabban bánik (nem performance módban) az akkuval, bár akkuidőben szerintem felesleges gondolkodni egy ilyen gépnél, ha gémelésről van szó. Inkább csak jelzésértékű.
-
válasz
beach head #81463 üzenetére
Vedd az Inteles 11400-el szerelt TUF-ot inkább a R4600-al szerelt helyett. A 4xxx-es AMD-k még nagyon melegedtek. A 11-ik genes Intelek már rendben vannak és a meleget is jobban bírják. Továbbá abban a TUF-ben ami Te linkeltél 16GB ram van, ami nem egy hátrány ha játszani szeretnél
A lenovo ideapad gaming 3 - ryzen 5 hűtése egy vicc, ezt felejtsd el
-
echterion
nagyúr
válasz
beach head #81461 üzenetére
Mivel a Legion már kívül esik a kereteden, így a Gaming 3-at válaszd. Gaming esetén mindig az erősebb gpu a jó választás, a 6 magos cpu kb. mindig elég.
-
cs.zs.
veterán
válasz
beach head #81463 üzenetére
Látom nem figyelsz
ezért idelinkelem mégegyszer az általad linkelt 300 ezres Intel TUF helyett a 268 ezres Ryzen TUF-ot -
Speedy007
őstag
válasz
beach head #81461 üzenetére
Annyit tudok mondani az Inteles CPU-k laptopok esetén tudnak rendesen melegedni mivel a kínálat alsó szegmenséből cseresznyészgetsz ahol az anyag minőség valamint a hűtés kidolgozása nem túl acélos hagy némi kívánni valót maga után így cél szerű lenne szerintem a Ryzen-s konfigurációt választani jóval hűvösebb szerintem mint az Inteles megfelelője
-
Bounti
aktív tag
válasz
beach head #81458 üzenetére
A 3050 és a 3050 Ti között nagy különbségek nincsenek (a Ti több Cuda core-val rendelkezik) mert sajnos csak 4GB vRam van mellettük. Az biztos, hogy a textúrák minőségével játszani kell. Elképzelhető, hogy az újabb játékokban majd szembetűnő lesz a difi...
Amúgy sok tesztben nagyon leszólják a 3050-ket, gondolom ebben az is közre játszik, hogy a teszteket ugyanazokkal a beállításokkal (jellemzően magas) futtatják az összehasonlítás miatt mint a több vRam-mal rendelkező társaikon. Aki viszont nem a csilli-villi textúrák megszállottja, mint ahogy én sem, és tisztában van a két kártya tudásával, azokat nagyon jól kiszolgálja még egy ideig!
Ezeket a kártyákat amúgy egy Ryzen 5 vagy Core i5 is bőséggel kiszolgálja, felesleges magasabb kategóriában gondolkodnod. Akkor inkább a 3060-asok közt nézz szét!
-
cs.zs.
veterán
válasz
beach head #81458 üzenetére
Hát figyu, ez nehéz kérdés, mert kinek a pap, stb, nem vagyunk egyformák.
Mindenesetre az általad linkelt TUF helyett itt egy másik TUF,
és a Lenovo Ideapad helyett meg inkább nézegesd a Legionokat.
Ha letekersz a lapok aljára, ott vannak a variációk SSD/RAM/Win viszonylatban, kinek mi kell.TUF hangosabb, melegebb, Legion halkabb, hűsebb (jobb).
(de ez csak a magánvéleményem, korábbi és jelenlegi tapasztalataim alapján)
Figyelj oda, hány nit fényerejű a kijelző, én a 250-et kicsit soványnak érzem, a 300 már sokkal jobb, meg a képfreki is nagyobb, stb stb stb,
sok-sok apró dolog van -
Dhampir
félisten
-
echterion
nagyúr
válasz
beach head #70247 üzenetére
Világos, csak nagyon nem mindegy, hogy mit is tapizol, miközben használod a gépet. Ez nem asztali pc, hogy csak a hardvert kell nézni, itt szerves része a mindennapi használatnak a külső is. Javaslom, menj el egy MM-ba vagy Euronics-ba, ahol meg tudod tapizni ezeket a gépeket, az alapján dönts, mert nem mindenki ugyanúgy reagál a műanyagok különféle változataira.
-
echterion
nagyúr
válasz
beach head #70161 üzenetére
Én inkább erre kérdeznék rá a helyedben, hátha lehet picit alkudni is. Fentiekhez képest fényévekkel jobb minőség, hasonló áron.
-
Frozen
addikt
válasz
Egyiket sem ezek a gépek nagyon elavultak már és az áruk ahoz képest messze magas.
[link]
itt van egy 1000 euroba mérve egy fejlett procit és gput-t kapsz jó hűtéssel.
(ha nagyon szűkös a pénzt akkor befogod csákányolásra)
Ha nincs rá pénzed én akkor még gyüjtenék és kivárnék egy fekete pénteket vagy egy újévet hátha még jobban akciós lesz bár szerintem ez a gép 1000 be is megéri.Tudom kicsit magasabb árkategoria ,de mégsem egy több éves technológiát veszel meg az 10300h intelek meg eléggé melegednek ahogy tudom. -
Speedy007
őstag
válasz
beach head #70209 üzenetére
lenovo nem esett ki csak nem szimpatikus vagy nem tért ki miért nem azt akarja választani...Használtan érdemes szét nézni ott nagyobb a szórás minőségben és felszereltségben is 300k körül de annyiért már 1060-t is talál ami jóval jobb választás mint a 1650 szerintem de elvétve 1660TI is akad az FB láttam egy ASUS Rog-ot [link] nem tudom mennyire át verős a téma..de legion y540 is van 300k-t [link] ami szintén nem lehet annyira rossz szerintem.. de itt egy hófehér Alienware M15 R2 nem tudom hogy ez mennyire ajánlott kategória de nem rossz ár érte kb 2 hete hirdetik az FB-n [link]
-
Speedy007
őstag
válasz
Ha jól tudom és emlékszem a korábban mondottakra Asus TUF illetve az Acer Nitro nagyon a belépő kategória eleje.. Kijelzői a rosszabbak közé sorolható, valamint a hűtésük sem valami acélos. MSI-ről meg ezt hallottam "GL/GF szériát messziről el kell kerülni, nem olyan jók, gyenge anyaghasználat, anyagminőség és rossz kijelző panel van bennük."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Energiaital topic
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nyaralás topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged