- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kirjak
aktív tag
válasz
Muerte #30357 üzenetére
Persze igazad van, de ha vissza olvasna, nem is kérdezne.
Ha meg már kérdez, azon a sok ezer hozzászóláson keresztül amire volt energia (pl. az általam kihagyott időszakban) azért gyakorta esett szó olyan dolgokról amelyeknek vajmi kevés köze van gamer Notikhoz, ő pedig most egy ehhez fűződő kérdést tett fel amit le sem kakkantottak.
Most hogy megvette már érdekes a téma mekkora buta döntést hozott különböző szempontokból.
-
-
Ájvé
veterán
válasz
Muerte #30248 üzenetére
Itt csak az általános adatokat mutatja szerintem. Vagyis ez a gyári alap értékek. Én a szenzor részen néztem a maximumokat és ott tűnt fel, hogy 1670-et ír. Memória az stimmel egyébként, az tényleg a gyári a maximum. Lehet mással is meg kellene nézni mit ír maximum olvasott órajelre.
(#30249) Raymond :
Akkor ezek szerint addig megy még eléri a maxomumot (hőmérséklet, feszültség). Hát érdekes, én nem bánom azt biztos, lényeg hogy szépen fut. Egyébként csak 70 fokig megy. CPU viszont iszonyatosan tud melegedni, 96 fokot is elért már, ez azért elég sok. -
válasz
Muerte #30158 üzenetére
Azért a legtöbb gaming gépben nem lehet állítani semmit,esetleg külön programokkal.Még ezt is kevesen tudják,vagy ha tudják is,nem csinálnak semmit.
Az ideális az lenne,ha minden gép tudná biztosan hajtani a benne lévő hardvert minden mókolás nélkül.De ez meg a gyártóknak nem tenne jót. -
Raymond
titán
válasz
Muerte #30099 üzenetére
Heh, szerinted miert van ennyi?
Vagy miert van egy Radeon HD 4650 a polcon vagy esetleg a Audigy 2 ZS Notebook a fiokban?
Mondjuk tavaly mar valtozott a helyzet mert eladtam 3 monitort es egy Dell PE 1950III-at, lehet jovore megvalok meg par dologtol.
-
Raymond
titán
válasz
Muerte #30097 üzenetére
Nalam a visszabb linkelt 1TB 970EVO mar uton van. Ahogy elnezem mennyi SSD van korulottem azt hiszem itt valami problema van, meg kell neznem van-e a kozelben "SSD Anonymous" meeting lehetoseg, kell egy szponzor aki visszatart a vasarlastol
Rajta volt az ujjam tegnap a 249EUR-os 2TB MX500-nal is a gombon, de aztan hagytam. Par ora mulva szerenszere felment 300 fole igy megoldodott a dolog
-
RM007
addikt
válasz
Muerte #30060 üzenetére
Hát ezen jót röhögtem, mert magamra gondoltam. Én nem akarok sírni, hogy már megint mehetek KillHates-hez nem rendeltetés szerű használat miatt. Agyon is ütne.
Belőled mindent kinézek. Más itt ilyen múlttal nem nagyon rendelkezik.
Jó egy kicsit eljátszottam vele, tudni kell időben abbahagyni. -
Pocok256
veterán
válasz
Muerte #30064 üzenetére
És képzeld el hogy lusta vagy bezárni a böngésződ ami alapból 4-5 giga ramot eszik .... Arra indítasz egy játékot másik moncsin ott van egy twitch vagy youtube channel amire rá rá lesel és akkor hopp kb a 12-14 giga ram használat is ott van, és akkor még nem is csináltál semmi extrémet
-
válasz
Muerte #30052 üzenetére
Ez félre érthető volt amit írtam nem azt mondom ha tömegeket szolgalsz ki nem kell pontosanak csak ez egy megfigyelhető tendencia a világban. Egyértelmű hogy ezzel nem értek egyet.
Szerintem olvassák ezt topikot. (Na meg persze amit kommentben Darth Revan osztott nekik az is be találhatott.)
Még nem láttam ezt a videót délután megnézem. -
Raymond
titán
-
válasz
Muerte #30040 üzenetére
Kommenteket nem nagyon olvassák max csak Jani.
De prohardvert gyakran meg említik sztem ezt olvassák ami itt van . De ezt már többször le írtam tömegeket szolgálnak ki .
Vágó képeik jók szoktak lenni . Ha szakmai tartalmat akarok akkor ide jövök vagy angol nyelvű tesztereket nézek. -
RM007
addikt
válasz
Muerte #30017 üzenetére
Az Istennek nem tudok többet kihozni 4 magon.
Pedig olyan jó lett volna rád licitálni.
1 Magon 4800 fölé is mentem de semmi több, mert itt ott vissza throttlingol alacsony fogyasztás ellenére is. Nem órajel kérdése.
Persze tudom van itt valami trükk amit nem tudok.
De sebaj ezzel is elégedett vagyok.Majd megkérem KillHatest hogy tegyen be nekem még plusz 2 mag implantátumot, vagy inkább 4-et hogy ne legyen púpos, a prociba, mint ahogy a nők megnagyobbítják a mellüket.
Viszont az én gépem most nagyon Win 10 kompatibilis, azt legalább nem tudod überelni.
-
válasz
Muerte #30030 üzenetére
Teljesen egyetértek veled! Én is attól kapok agyf@szt, hogy ki van kapcsolva az automatikus telepítés, de valahogy mégis felsunnyog egy-két frissítés és amikor (gyorsan) kapcsolnám ki vagy indítanám újra a gépet akkor (de csakis akkor, amikor este kikapcsolom a masinát és reggelig ráérne szarakodni akkor sohasem) persze kezdik a bogyók kergetni egymást:
Ja! És persze lehet előlről kezdeni a beállításokat...
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #29954 üzenetére
Lehet, az van. Most megy a migrálás a vinyóról az ssd-mre, ha azzal végzek, leszedem és megnézem, ahogy írtad. De érdekes, hogy játékok alatt folyamatosan fix 3,1 GHz-en megy, és amúgy ez volt a célom a TS-pal.
És igen, nekem elég az i5, mert a mai játékok nem igazán mozgatnak meg sajnos, pláne az fps-ek, ahol igazán számít állítólag az i7, így nekem ez elég. A laptopszalonnál plusz 115ezerért lett volna i7-es variáns, de annyit azért szerintem nem ér.
-
RM007
addikt
válasz
Muerte #29938 üzenetére
Én megmondtam hogy nem kell túl feszelni a gpu-t, mert rosszabb lesz. Alacsonyabb értékeken nagyobb összteljesítmény lesz, de hiába mondom. A görbe amit megrajzol eredetileg azt nem nagyon érdemes túllépni mert vissza throttlingol. 800 és 825-nél nálam csak picit van föntebb amit tartani tud, aztán a további pontoknál lehet emelni de ott sem mindegy meddig. Jó játék.
Én alaposan visszavettem az eredeti megjelölésekből és majdnem hozza, csak egy picivel marad el az összteljesítmény attól amit egyébként mérne. A kiindulási pont persze nálam meg talán nálad más volt, de az mindegy, amíg nem muszáj nem kell piszkálni.És így még az élettartam is garantáltabb.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #29938 üzenetére
Igen, tudom, de nem tudom, miért nem hozza, mikor az elsőnél hozta. Nem nagyon értem. Na mindegy, egyelőre hagyon, mert ez csak pontszám, de pl. WoT alatt folyamatosan max. frekin megy, így annyira azért nem aggódom. Inkább az zavar, hogy nem kapcsol be WoT alatt a g-sync. Ugyanez volt a Predator-nál, ott már nem emlékszem, mi oldotta meg, most meg hiába kapcsolgatom a g-sync-t, meg a játékban a vsync-et, semmi se változik.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #29926 üzenetére
Nos, némi extra feszültség hozott 800 pontot, szóval az oké. De valamiért a CPU már nem tudja ugyanazt hozni, akármit állítgatok. Throttlestop-pal próbáltam alulfeszelni, a turbót fixre rakni, meg alapban hagyni is a procit, de valahogy mindig ezt a picivel 6000 alatti pontot hozza...
Trotty nincs, thermal biztosan, de power-nek sem szabadna, mivel a gpu szed be 80-at, a proci meg plafon 27-et a HWI szerint. -
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #29883 üzenetére
Sajnos nem tudtam a Dellnél senkit elérni (lehet, hétvégén nem is lehet őket elérni, nem tudom), az aqua-nak írtam egy levelet.
Közben jött egy frissítési üzenet, úgy néz ki, még tobi eye is van rajta, mert ahhoz is akar valamit letölteni. Mindenesetre most a hétvégén kicsit megpróbálok összeszokni a géppel, amíg még megvan a másik is, hogy el tudjam dönteni, elég lesz-e nekem a 15". Jön le a 3trémárk, meglássuk, milyen számokat dob az alatt.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #29876 üzenetére
Ez zavar igazan:
Shipping date meg ugyanez.
(#29877) Raymond: nem tunik annak, szerintem nem hasznalt. Meg a boltban csekkoltam le, kibontottuk ott, a boltosok legnagyobb oromere. Azt mondtak, meg sose lattak eloben AW-t. Ami zavar, hogy 3 ev garit igertek es csak kettot kaptam. Ezzel mar annyira nem BB vetel.
(#29878) Darth_Revan: A garlevelen ket ev szerepel csak. Mindenkepp megprobalom a Dell-nel kitolni 3-ra, koszi a tippet. Ez eszembe se jutott.
Jah, bocs az ekezetekert, meg nem allitottam at a nyelvet magyarra.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #29874 üzenetére
Épp azt leskedem. I5 + 1060 van benne. 3 év garival volt hirdetve az Aqua-ban. Kellemes meglepi volt a gsync, nem számítottam rá, hogy lesz benne, azt hittem full fapad lesz a cucc. 8giga ram meg egy egy terás vinyó van még benne. De a fekete leves csak eztán jött: a gép közel sem új: tavaly augusztusi...emiatt nem kicsit vagyok pipa. A vinyó az új, 5 órát ment, az akksi 3,6% wear level, az nem tudom, mennyi idő alatt lesz ennyi.
-
válasz
Muerte #29797 üzenetére
Már írtam régebben,hogy nyáron bicajjal járok melózni,ami 12 km.A G752VSK a táppal plusz aprósággal olyan 6-7 kg volt,úgy kellett a vállamból kicibálni a hátizsák vállpántját.Télen a kocsiban nem volt érdekes,de most úgy döntöttem,hogy elég lesz a kisebb,de nem fogom sűrűn cserélgetni.A kijelzőről nem akartam lemondani semmiképp,azaz az minél jobb legyen.Legyen elég erős a GPU is,hogy azért értelme is legyen.Otthon ritkán,melóhelyen viszont tudok játszani-szerencsére.
Kis gond,hogy a kijelző kissé bevilágítós lett,nem tudom mit csináljak,visszaküldjem,vagy hagyjam-nem olyan vészes.
-
Raymond
titán
válasz
Muerte #29784 üzenetére
NVs kartyaknal a GPU fogyasztast az NVInspector tapasztalatom szerint rendesen mutatja.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #29773 üzenetére
Nálam meg -110 mV-tal lett 32,7W a fogyi max, de inkább picivel mindig alatta volt. És az is érdekes, hogy játékok alatt 1-1 fokeltéréssel minden magnak ugyanannyi a hőfoka, ezzel meg 10 fok van a magok között, párban. Nem nagyon értem...vagyis gondolom a háromcsavaros varázs, csak azt nem értem, játékok alatt miért nem.
-
RM007
addikt
válasz
Muerte #29705 üzenetére
Teljesen igazad van, nem semmi hogy időnként mennyire eszi a procit. Persze a jelenlegi hűtésem miatt tolhatnám följebb a lóerőt, de nem hiszem hogy sokat hozna, nincs nagy értelme. A graf. beáll. full amit lehetett, engedett. Csak belenéztem egyenlőre és benchmarkot mértem.
Rejtély, az OS-t nem ismerte fel helyesen.
Annyira belefáradt a kiértékelésnél.
-
Ájvé
veterán
-
kenccsi
tag
válasz
Muerte #29635 üzenetére
Hali!
Nos, haladt a történet és úgynézki hamarosan befejeződik a javamra. Voltam bennt az üzletben, eleinte nem igazán hajlottak rá, mindenképp szerették volna, hogy várjak még a laposom kijelzőjének cseréjére, miután többször is elmondtam, hogy voltam a békéltető testületnél és elmondták a lehetőségeim, én pedig a jogaimmal szeretnék csak élni, és levásárolnám a gép árát náluk egy másik márkára, végül belementek. De általánosságban megértőek, jófejek voltak amúgy és nem kellett túl sokat unszolni. Viszont most összegyűjtök pár gépet az oldalukról, ami szóba jöhet az enyém helyett, alább fel is sorolom, segítségeteket kérném, szerintetek melyiket lenne érdemes, amiben legfőképp izgatna a véleményetek:
-Hőfokok
-Van-e trotty (ha van akkor mennyire durva, menthetetlen véletlen se vedd meg, vagy nem olyan vészes, sőt új pasztával majd teljesen jó is lesz)
-Össze szerelés minősége (vajon 1 év után szét esik a kezemben, vagy minőséginek mondható és bírni fogja jó pár évig?!)
-A kijelző milyensége: színhűség, betekintési szögek vagy csak úgy általánosságban, jó-e, szép-e vagy köztudott, hogy úristen de rossz és meg ne vásárold.
-Úgy általánosággban, hogy jó vételnek számít-e vagy sem, jó ideje nem követtem a laptopokat, lehet teljesen köztudott némelyikről, hogy semmi pénzt nem szabad adni érte, ha ilyesmiről tudtok az is érdekelne nagyon.
-Mennyire hangos, nem hangos. Úgy általánosságban?! (Tudom, hogy lesz egy hangja, muszály hűteni gaming közben ezeket a hardware elemeket, tisztában vagyok vele, csupán arra vagyok kíváncsi, ha van valamelyikkel, bármi extrém eset)Itt alább linkelem a lehetséges jelentkezőket:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link] (Ez érdekes lehet, mert akciós épp, így tudnék bele plusz ssd-t vagy 8gb ram-ot kérni egyből, ha egyáltalán ér valamit a gép a fenti kérdések tekintetében)
5. [link] (Nekem első sorban talán erre fájna a fogam, valószínűleg azért mert még erről hallottam a legtöbbet mikor az enyémet vásároltam annó, mondjuk hőfokokban azt mondják annyira nem jó, de hátha ti többet tudtok róla, illetve más oldalakon azt írták ennek elvileg 144hz-es panelosnak kellene lennie, az is érekes lehet számomra, de meg kell kérdeznem még egyáltalán az-e)
Nagyjából ezek vannak amiket elsőre kiszúrtam. Márkában Lenovo-t semmiképp nem szeretnék, így maradt a Dell, Acer, Asus triumvirátus, Dell-ben viszont ami hardware-t szeretnék legalább, 460e-FT körül kezdődik és abban is max-q a 1060, így nem is annyira tetszik illetve annyit nem is szeretnék kiadni a dologra.
Köszönöm a segítségeteket, tapasztalataitok, tanácsaitokat ha szántok rám időt.
További szép napot!
-
RM007
addikt
válasz
Muerte #29705 üzenetére
Ezt az AC-t én is meg fogom nézni. 7700hq esetében azok a hőfokok nagyon magasak, persze lehet az erőlködéstől. Még ügye ott van olyan hogy gyorsítótár mérete és utasításkészlet egy adott procinál, gondolok olyanra mint a gpu esetén...pl..1 pascal shader felér 2 maxvell shader-el(írnak ilyet, nem egyenlő erővel rendelkeznek, az új hatékonyabb), vagyis nem csak a számok uralkodnak, van máshol is fejlődés, több minden van.
-
RM007
addikt
válasz
Muerte #29606 üzenetére
Nem tudom volt-e már téma. Nálam nincs rajta a kártyán az X-bracket. Nálad ez miért kell?
Emlékszem még korábban a gtx 880m -nél volt a kártyámon, amit le kellett szednem talán a hűtő miatt már nem emlékszem, de le kellett piszkálnom főleg mert félig levált magától, valahogy útban volt. Sőt felmelegedett mint az állat, veszélyeztette a gpu-t.
(#29607) echterion: Az is lehet. Tegnap láthatólag kezet törölt egy kijelzőn. Én a véres kezemet máshová törölném.
Valaki nagyon felbosszantotta.
Boszorkány
-
RM007
addikt
válasz
Muerte #29598 üzenetére
Inkább próbáld ki a még általam is használt alumínium lemez valamelyik fajtáját. A képen a legvastagabb van, de a legvékonyabb olyan mint a rágógumi, jól hajlik. Nem vágtam szét őket a borsos áruk miatt, de lefogadom hogy belül üreges mind, és nagyon jól vezetik a hőt. Szóval rugalmas mindeggyik oda vissza hajlítható, formálható.
Egy ilyen lemezt még mindig használok, KillHates odaerősítette a kérésemre a proci és a gpu-t összekötő cső alá, egyfajta hő elvezetésnek. A kettő közt vékony gap pad van. Erről most nincs fotóm, ha nem baj, mindenkinél máshogy kell megoldani.
-
RM007
addikt
válasz
Muerte #29555 üzenetére
Lehet én is hasonlóképpen érzek. A görbe beállítva 1552 MHz végig. A Fire Strike tesztben olyan 1542 körüli néha apró mozgások, de lényegében tartotta végig magát. Az így elért pontszámom nem magas másokhoz képest, de hozza az eddigi szokásost úgy hogy már nem lesz túl boost egy játékban sem. Probléma megoldva, sőt így ezzel a beállítással az eddigi legjobbak a hőfokok.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #29533 üzenetére
Na, és még te mondtad, hogy neked a 980m is sok teljesítményben.
Na de grat hozzá, használd egészséggel ám.(#29534) KillHates: Ez esetben akkor mi van a 980m-mel? Vagy RM 1070-esével? Ezek azért többet mennek, mint 105W, főleg a 980m, amiből azért elég sok típusú mxm-es kártyával szerelt gép készült, sokféle gyártónál.
-
RM007
addikt
válasz
Muerte #29548 üzenetére
Azért nem tetszik neki, mert nekem is 65C, attól pedig neki sokkal jobbnak kellene lennie. Egyébként a bios-ban nálam csak 8,5 amper van csak bejelölve. 16,9 esetén mintha jobban melegedne a kaszni. Kicsit még el fogok játszadozni mi a határ amit biztosan bír a kártya és alaplap szemrebbenés nélkül jó hőfokokkal.
-
x_o_n
veterán
válasz
Muerte #29545 üzenetére
Akkor nyugtass meg hogy ez jó érték,jó hőfok,az alap magasabb mert teszt elött ugráltam egy keveset Larával az árnyékos tömbben
minden gyári,de ha mondod hogy mit merre én alább veszem
más tesztel alatt,játékok alatt sem nagyon megy feljebbIgazábol az Afterburner régóta mozgat de bevallom belekavarodtam egy idő után,ugyhogy minden lejebb állitási lehetőséget megköszönök
-
RM007
addikt
válasz
Muerte #29543 üzenetére
Ezt a throttling-ot nem tudom. Az fps viszonylag mint eddig bármikor kiegyenlített mozgásban volt. Érdekes hogy mikroakadást itt-ott ahol szoktam látni most nem vettem észre. Teljesen jó lenne szemre. A benchmark is mint látod normális lenne, a pontszámok nincsenek nagyon elszakadva egymástól.
Mivel nyomjak több pontot? A 11500-al kiegyeznék.
A memórián toltam kicsit +50-re, de így is 10265 pont lett csak.
Ez a curve egyébként így szemre olyan mintha le lenne tolva minuszba, közben fel van tolva a gpu teljesítmény. Nem értem.
-
RM007
addikt
válasz
Muerte #29523 üzenetére
Ez ugyanaz mint amit használok, 9800-as jobban bejönne, de pénzt már nem áldoznék rá, főleg annyit. Szerintem nem beteg a kártyám csak paszta szegény, kiszáradt a torka.
Tudod vannak akik szeretik a régiségeket, olyan egyedi ízük van.Netezni, filmet nézni és zenét hallgatni még tökéletes akár a belső hangszóróival. Az a mélynyomó nagyon ott van, nem egy bili hangzás és a karácsonyfa fényei is tetszetősek, nem beszélve az a masszív burkolat anyag.
-
karesz.mk
csendes tag
válasz
Muerte #29519 üzenetére
Bocsi a kiemelés végett! Köszönöm a választ, a teljesítményével tisztában vagyok, a tanácsot viszont szintén köszi
Nem hardcore gaming célú lenne a felhasználása. Röpke 18000ft a laptop, csak VGA kell bele. YouTube, Facebook, filmezés stb. a célom vele. Még megnézem, hogy mennyibe tudok szerezni bele karit és ha megúszom cakk-pakk 40-ből, akkor bevállalom.
Most látom, hogy linkeltél Ebay hirdetéseket, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Pro 13" Retina M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztro / Garancia / Magyar
- Legion 5 Pro 16ACH6H 16" QHD+ IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest