- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #68038 üzenetére
Nem tudok en se olyan zen 3as noti deszkarol ami gen 4 es m2 slotot tartalmaz.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #66759 üzenetére
Hat ha nem gyari is, a gyari gyakorlatilag ugyan azokat az eredmenyeket hozza nalam. Szoval ennyi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DonDragonka #66759 üzenetére
Azt akarta mondani hogy örül neki hogy az 1 milliós gépbe nem sajnáltál rendes RAM-okat venni.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #66755 üzenetére
Azert jo latni hogy a tobb mint 1 millas laposbol nem sporoltak ki a ramot.
-
válasz
DonDragonka #66372 üzenetére
Ne aggódj, majd jön az ultimate reply, hogy de az Asus az sz@r.
Akinek nem inge...
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #66372 üzenetére
Na szep.
Megcsinaltad amire mar nekem nem jutotta idobol. Grat.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #65035 üzenetére
Jaj mar most ez mi volt sertodes?
A tobbiek is leirtak van par baj a programmal. Ilyen ez a forum el kell viselni hogy barki irhat barmit kis tulzassal fogalmazva. Jatek ingame benchmark meg kifejezetten 3d teljesitmenyt mero programok celzottabbak. Ha ssd meg ram sebesseget akarunk merni arra ott az aida meg még par program , de szep probalkozas volt.
-
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #65034 üzenetére
"Senki nem mondta, hogy csináljunk egy pontszám versenyt, hogy kinek ad legtöbb össz. pontot."
beteszel egy bencset egy hc gamer topikba és csodálkozol hogy epenis meccs lesz belőle?
lol. -
echterion
nagyúr
válasz
Nincs itt feszkó ebből szerintem, egy nyilvános fórumon elkerülhetetlen, hogy mindenki írjon véleményt. És van, akik nem értenek veled egyet, ettől még nem kell visszahúzódni a csigaházba, mert mindenki véleményének van helye itt ebben a kérdésben. Ki erre, ki arra a tesztre esküszik, nincs ebből baj sztem.
-
fordjee
aktív tag
válasz
Szerintem ez azoknak pöcsméregetés, akik azt gondolják, azt hiszik, hogy nekik van a legnagyobb pöcsük. A kis pöcsűek , mint pl. én, csak kiváncsiak hogy hol helyezkedik el a gépük , mit tud másokkal szemben, miben jobb, rosszabb, de igazából mindegy nekik az eredmény, mert használják a gépüket, elégedettek vele. A kis pöcsűek tábora is kétfelé osztható ám, az egyik, aki elégedett azzal ami van (mint pl. én), a másik viszont az, aki nem, csak nincs lehetősége nagyobb pöcsre. Na nekik is szarul esik, ha méregetik a pöcsüket, mert szeretnének a legnagyobb pöcsűek közé tartozni, de nem megy.
Szóval emiatt kár lelépni, sokakat nem zavar egy ilyen teszt hanem élvezettel csinálják maguknak, mert kiváncsiak az eredményre. -
motifator
senior tag
válasz
Ennyire szerintem ne vedd a szívedre. Konfliktust meg senki nem akart egy teszt miatt. Én csak elmondtam mit gondolok.
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #65034 üzenetére
Nem tudom mi az oka.
Performance modban lassabb, balanced modban meg gyorsabb? Fura.Raadasul az SSD, amire elvileg nincs igazan hatassal a teljesitmeny beallitas. Nincsenek kulon profiljai.
-
válasz
DonDragonka #65003 üzenetére
Ha beleszólhatok, szvsz érdemes a vásárlás előtt mindenkinek eldönteni, hogy mi lesz a fő "gamekedési" terület.
Véleményem szerint AAA single játékokhoz elég olyan vas, ami 2-3 évig, high vagy annál magasabb részletesség mellett fixen hozza az 50- 60 FPS-t.
Ha az ember kompetitív online játékokkal játszik, akkor fontosabb a minél magasabb FPS szám, ergo oda combosabb HW kell. Ugyanakkor ott meg ugye a részletességet nyugodtan le lehet húzni, mert senkit nem fog izgatni, hogy egy intenzív Warzone meccs közben milyen szépen csillan meg a nap a fegyón vagy mennyire van kidolgozva az árnyékolás stb.
De mondom ez csak az én véleményem.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #65003 üzenetére
Kb. Nem vagy maximalista?
Ott figyel azert a top gpu a laptopodban. Amig 60 fps felett a móka es gsync is van, nem hasznalsz fps kijelzest akkor valoban nehez rajonni.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #64992 üzenetére
130w os 3060 nincs messze egyaltalan gaming alatt egy mobil 3080 tol. Ez csak egy bencsmark.
-
Strezi
őstag
válasz
DonDragonka #64992 üzenetére
-
Ubul86
őstag
válasz
DonDragonka #64980 üzenetére
valamit akkor rosszul csináltam, mert nem találtam webes linket
de akkor majd holnap
nálam is ment a venti rendesen, de akkor 100%-on volt az energiagazdálkodás, 94 fokos cpu max, meg 70 fokos gpu
99%-nál mérsékelt volt, ahogy eddig is, de ott jóval kevesebb pont is lett
érdekes amúgy, mert az eddig játszott játékoknál nem vettem észre teljesítmény csökkenést , pedig 4ghz-ről 2.4-re ment le
-
Bedepi
tag
válasz
DonDragonka #64981 üzenetére
Akkor nem tudom, mert a cpu tesztnél szinte be sem kapcsol. A gpu-nál igen, de ott sem vészes. Lehet hogy akkor valami limitálja a gépet.
-
Bedepi
tag
válasz
DonDragonka #64942 üzenetére
Ez a program, amit ajánlottál, az epilepsziások rémálma.
Ha lenne ilyen problémám, már az asztal alatt breakelnék
Az normális amúgy, hogy a futás alatt nem is kapcsol be szinte a venti? Vagy be kell állítani valamit, hogy jobban hajtsa a gépet?
-
válasz
-
Ubul86
őstag
válasz
Acer Nitro 7-re ezt dobta
ez 100% energiagazdálkodáson...99%-nál 4717
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Én is futtattam, parancsolj: 8372 pont
-
fordjee
aktív tag
válasz
Kész van, asus rog flow x13, 1650maxq vga
[4653] pont
-
gago1975
őstag
válasz
DonDragonka #64522 üzenetére
Szia
Igen volt a kezeim között, kipróbáltam és azt kell mondjam, hogy a TUF mint buget gép, sajnos nem üti meg azt az elvárható szintet sem, (akár csak a többi gyártó, hasonló minőségű gépei sem) ami még egy ilyen olcsón géptől is elvárható lenne.
Amit volt szerencsém kipróbálni Tuf-ot, borzasztó "szellemképes" kijező paneles volt, a színlefedettsége, színhűsége botrány volt, az anyag használata katasztrófális, hajlott, nyeklett-nyaklott, recsegett maga a ház, nekem olyan érzésem volt vele kapcsolatban, hogy innen aztán tênyleg kispóróltak mindent, mint valami kínai bazári piacon árult magnó/rádió.
Világít, színjátszós, recseg-ropog, és ennyi.
Egyszerűen nem tudom másként minősíteni ne haragudj.
De ezen nem kell megsértődni, tudom, hogy te ilyet is használsz, de egyszerűen ezek a száraz tények. -
sh4d0w
félisten
válasz
Teljesen felesleges ebbe az irányba elmenni. Attól, hogy valaki esetleg nem volt tulaja vminek, még lehet tudni, hogy az a termék rossz.
-
Bedepi
tag
válasz
Szerintem engedd el. Gép, és gép között is van különbség. Nekem is volt régen egy asus-om G50v Ami a mai napig megy. Nagyon szerettem. Tény, hogy a gyártó már nem azt a színvonalat képviseli, mint anno, de ez mindegyikre igaz. Régen volt acer és alienware gépem is. Az acer-ben minden elromlott, ami tudott, az alienware széria hibás volt, tele volt vele a net. Most már a 2. acer-em nyúzom, és jó. Ott sem jó mindegyik, vannak hűtés problémák. Ami jó, az meg drága. Mindegyiknek vannak jól, és kevésbé jól sikerült termékei. Az már fájóbb pont, ha ez egy prémium kategóriánál fordul elő. Én nagyon szeretem az enyémet, de ez sem tökéletes. Az aksi pl egy határ sz.r, a mélynyomót meg alig hallani. Az aksi része ami jobban zavar, de minden mással meg vagyok elégedve. Szerintem el kéne ezt engedni. Mindenkinek bejött valami márka, ahhoz húz, a lehetőségekhez mérten. Konkrétan amiről szerintem gago beszél, az meg tényleg egy rossz példány. Ha az amire én gondolok, konkrétan letakarták az alját, gyárilag. Nem hiszem hogy kimondottan az Asus-al van baja. Volt már pl. helios 300 is amit nem ajánlott, mert a kijelzője vagy a hűtése nem volt kielégítő. A régiek máshogy nézik a jó és a rossz fogalmát, mert nekik ez a hobbijuk. Ezeket nem kell magadra venned, mint írtam, mindenhol van jó és kétes termék, a kérdés, hogy mennyiért.
-
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #64421 üzenetére
pedig..
jogos
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #64322 üzenetére
Kivalo. Visszatero bug volt.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #64313 üzenetére
Legujabb 319 bios g733qs ben mit javit? Automatan frissul mindig a lapos.
-
Gergello
addikt
válasz
DonDragonka #64285 üzenetére
Szerintem az az átlátszó rész nagyon bartáságtalan, főleg, hogy emiatt ilyen festett jellegű lett a felület. A G731-nél (legalább is a világos ezüst színűnél) egyáltalán nem gyűjti az ujjlenyomatokat a felülete mert mikro barázdált. Videón láttam, hogy a fekete G733 már nagyon gyűjti.
Billentyűzet elosztás is rosszabb lett a G7321-hez képest, numpad rész össze lett zsúfolva, de minek.
Én gondolkoztam rajta, hogy kikérem telekomtól ez a gépet, de ezek miatt kilőtte magát. -
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka #64225 üzenetére
Helios 700-as nevetséges árát látva 3080-as FHD modell 1.450.000 Ft, 4K brutál kijelzős modell 1.600.000 Ft
Vicc amit az Acer csinál az árakkal....kapkodhatná magát a magyar Lenovo és ideérhetne a Lenovo 7Egyedül azért aggódom, hogy mennyire lesz megszokható a 16" kijelző...eddig 17.3-ast preferáltam mert 15.6 pici játékhoz hosszútávon nekem, remélem 16" még a "pont jó" kategória.
-
gago1975
őstag
válasz
DonDragonka #64225 üzenetére
Nem szabad itthon most jelenleg Acer-t venni, ráadásul ezek az RTX3070/80-ok max-q k, 95/110W-os kiherélt GPU-k.
Ja és ha ugyanazt a hulladêk kijező panelt teszik bele mint az előző 2070 max-q-hoz(csak a magyarországi kivitelnél volt)CMN1521, akkor meg egyenesen rablás.
Én nem is értem, hogy ezt az árazást senki nem figyeli itthon?Ha valaki veszi a fáradtságot, rájön, hogy a kinti haszonnal megspékelt bruttó árát bruttósítják fel még 1x + rátesznek további 100K-t és úgy akarják értékesíteni.
2200€x1,27x360=1M +100k, holott szerintem úgy kéne árazni, 2200€-kinti haszon, - 15,9% német áfa x 1,27 Magyar áfa x360=845 911,44+ valamennyi haszon ami gépenként max 100k vagy ahogy az Asus is csinálja, és nem lehúzni itthon mindenféle + költség felszámolásával.Ebben az Asus ár/haszon kiszámítása, árpolitikája jóval jobb.
-
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #64170 üzenetére
"Akkor már inkább az ujjlenyomat olvasó az ami nekem hiányzik. Legalábbis ha a mondat úgy kezdődik, hogy "hogy ennyi pénzért lehetne benne..."
az Acer Predator Triton 500 SE és az ASUS ROG Zephyrus S17ben is lesz ha jól tudom -- mindkettő horror áron
-
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #64170 üzenetére
igen a 720p kamerás kornak már leáldozóban kéne lennie, alig tudok pár laptopot amibe 1080p van
A 20-40 dolcsis shitty minőségű webkameráért plusz 50-100ezret elkérni meredek
de jópárszor láttam már én is horror felárazást sajnos
ujjlenyomat olvasó helyett (aminek valahova kell extra hely ha nem pl. a bekapcsoló gomb az egyben is) inkább legyen face ID minőségi webkamerával (aminek amúgy alapból van fizikai helye már a gépben - többnyire)
-
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #64154 üzenetére
igen, nem tagadom, felb@sz hogy pandémia közepén mikor homeoffice, online oktatás, bármi egyéb, stb. ezernyi dolog (merthát nemcsak játékból áll az élet, ugye..) amihez kéne a webcam, akkor van olyan pofátlan az asus hogy kihagyja, mert..miért is? másnál is ilyen vékony a káva.. de ja el kéne engedni a témát igazad van.. csak azért szerintem qva nagy pofátlanság elkérni ennyire sok pénzt egy olyan gépért amibe nincs benne egy _alap_ fícsőr.. na mindegy, az újabb termékekben mintha már megint lenne
(amúgy de, tudnék mást is szidni azon a gépen
és nem, nem kell ahhoz birtokolni 1 példányt, hogy lássuk mik a főbb hibái.. de a webcam kihagyása kiakasztotta a BS mérőt már az elején)
viszont a márkát nem engedtem el, az S17-re nagyon kíváncsi vagyok pl.
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #64154 üzenetére
Engem simán meg lehet venni már a fényorgiával, és a teljesítménye nekem bőven több, mint elég. Csak a körítésre kellene egy kis plusz energiát fektetnie asusnak.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #64127 üzenetére
Szep eredmeny ez mar nincs messze a dokkolos 3080 eredmenyetol. Kovetkezo nagyobb ugras nem mostanaban lesz szerintem teljesitmenyben. Talan 5-3 nanometeres chipletes chipekkel majd.
-
válasz
DonDragonka #64080 üzenetére
Hát így akkor végképp nem értem. Ma este megpróbálom belakni a helyen ahova szántam és nyomok pár tesztet és holnap (vagy talán ma este) megírom. Mire lennétek leginkább kíváncsiak?
Az XG cuccban egy mókuskerék van, ami ontja magából a tüzet és ráadásul ugyan olyan hangos mint a hagyományos laptophűtések. Nem hangosabb... de nem is halkabb. Bár ha konkrétan az FA706 TUF gépemhez hasonlítom akkor még hangosabb is. Viszont ebben a 150W-os 3080 van. Úgy tudom a standard inkább a 130W modellek.
Amúgy nagyon igényes, nagyon tetszik, főleg hogy az XG egyben egy dokkoló is. -
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #63979 üzenetére
A hatlapon van a hovezeto csik - olyan cuccok amiket Maxx vett a gepebe.
Azok az adott eszkoz hojet a hatlapra vezetik ki. Na azok pont ilyen olajos nyomot hagynak.Razeren is van tobb ilyen, pl az SSD-t huti, aztan a chipset tetejere is ranyomja egy ilyen a VC egyik sarkat...
Mondjuk jobban megnezve ez lehet nem az... Ott nem sik a felulet, hogy a hovezeto szepen felfekudjon. Lehet megis valami olaj vagy egyeb...
-
kdavid23
aktív tag
válasz
Ez milyen gép? Asus? Bocsi, munkám miatt van néha egy kis képszakadás...
-
2018
senior tag
válasz
Gépzsír. Jó munkához normális kenés kell.
-
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #63896 üzenetére
az a g733qs se ér annyit amúgy
-
válasz
DonDragonka #63844 üzenetére
l7-ben alapból pöpec ram van, itt spóroltak az l5-ön
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #63746 üzenetére
A real word review-t úgy is az adott felhasználás hozza majd, ezek a tesztek egyfajta iránymutatók. Mindegyik gépen lehet finomítani, optimalizálni, itt nem is az a lényeg. Nekem az tetszik, hogy nem csak órajel emelés lett az új cpu generáció, hanem látszik a fejlődés. Olcsó biztos nem lesz, amiben ilyen szintű hardver van, csak az a kérdés, hogy misi alatt, vagy felett
.
-
vakablak93
őstag
válasz
DonDragonka #63737 üzenetére
Vagy úgy
, kíváncsi lettem volna vajon miben érzed kevésnek, ha így lett volna
-
vakablak93
őstag
válasz
DonDragonka #63732 üzenetére
Nem elég a laposod teljesítménye? Kompromisszumosnak érzed?
-
sh4d0w
félisten
válasz
DonDragonka #63732 üzenetére
Vicceskedésképpen összeraktam a legerősebbet, alig 10K juró...
-
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #63611 üzenetére
"Néha az az érzésem, hogy fizetett ügynökök vagytok akiknek az a dolga, hogy lejárassák az Asus-t...
"
Arról az asusról beszélsz amelyik a tomboló pandemia idején baszik webcamot tenni az új gépeibe, ugye?
mert ha igen akkor ja -
FőDudu
veterán
válasz
En el sem olvasom az ilyen rivjukat.
Eleg a mostani gepem, majd ha nem lesz az, akkor keresek masikat.Ha minden ilyet elolvasnek, hajithatnam a kukaba a 3 honapos gepemet, holott tok fasza.
Nem kell mindig a legujabb/legjobb - nem akarok konzumidiota lenni.... -
válasz
Figyu, egy dolgot tanulj meg de nagyon! Nekem van itt a legmenőbb laptopom, bárki bármit is mondjon. Akkor is ha elmaradok fps szám alapján.
És én bevallom önként, fizetett ügynök vagyok a saját ügynököm, magamat fizetem. -
motifator
senior tag
válasz
-
echterion
nagyúr
válasz
DonDragonka #63467 üzenetére
Mint írtam, a TDP keret és az UV két különböző dolog. Az UV-t szokta a gyártó bos szinten tiltani, ha Revan azt mondja és te se látod a CPU Vcore állítási lehetőséget, akkor az tiltva van. Ez teljesen független a TDP limit-től.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #63471 üzenetére
Én meg nem tudom monitorozni a cpu hőmérsékletét ahhoz hwinfot is be kell lőni.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #63469 üzenetére
Cpu undervolt? Ryzen masterrel rápróbálhatsz. Megnézhetnéd a te gépeddel is gpuval meddig tudsz lemenni undervolttal. Játék stabil beállítás is jó.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #63467 üzenetére
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #63462 üzenetére
Voltage curve ot allitod . Jelentos akar 10 fokkal kevesebb hot is hozhat nekem extrem modon alulfeszelheto a 3080 84 86 fok helyett 73 fokos most 1740 mhz en
A kakao vesztes minimalis a power limit jobban beleharap.
-
echterion
nagyúr
válasz
DonDragonka #63462 üzenetére
Magfeszültség állítás, csökkentés. Bizonyos korlátok között biztonságos és a kevesebb feszültség kevesebb hőt jelent teljesítmény-vesztés nélkül. A TDP limit állítás teljesítmény-vesztéssel is jár.
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #63359 üzenetére
Az extra hodisszipalo kepesseg a rendszer barmely pontjan jol jon. Mert a vegcel a hutes.
-
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #63353 üzenetére
na erről van szó
azt szeretem az ITban, hogy itt a tények, számok makacs dolgok, sokszor tényleg fekete-vagy-fehér.
nem értem mit kell ezen túltárgyalni..
1. melyik cpu/konfig van a hirdetett termékben? 750H
2. melyik cpu/konfig van a belinkelt videóban? 875H
3. egyezik a hirdetésben leírt cpu/konfiggal? igen / nem --> nem.Ha van idő amd-t gyalázó bohóckodásra (""Nincs AMD-s itt egy kékhalál ott egy nem ébredünk fel alvásból bóhockodás""), akkor legyen idő a pontosságra is.
Szerintem.(+ a csaj tesztes youtube videó is eléggé lol kategória, de erről már nem a hirdető tehet)
-
gago1975
őstag
válasz
DonDragonka #63316 üzenetére
Szia.
A hirdetésben MSI GP66 Leopard 10UG (3070 8GB asztali színtű GAMER laptop) majdnem 3 ÉV garival. én se találok hibát, 10750H + RTX3070 a konfig, ezt a 3D mark teszt is mutatja.
Az egyetlen hiba az az árazás, ha csak az alap konfigurációval adja L--Bandi, mert az szla-n gondolom nem az szerepel és ha valami olyan kemény gond lesz a géppel, hogy csere/kártalanítást ítélnek meg, akkor a köv tulaj 70-100K-t bukik rajta.
De egyébként mindent annyiért lehet eladni amennyiért elviszik.Azt azért megjegyezném, ha viszont a tesztelt konfiggal adja L--Bandi oda a gépet, WD BLACK SN850 2TB PCI Express (WDS200T1X0E) + 2xTranscend JetRam 32GB DDR4 3200MHz JM3200HSE-32G, akkor azért megérné a kb 700K körüli árat.
-
Ryan1318
tag
válasz
Én szerintem itt magával az árazással van gond. 620körül megy ez a gép újonnan 512sssvel most ha még bővíted közel se vagy a 700hoz. Én értem hogy mindenki aranyárban ad mindent most.
-
válasz
Nem tudom milyen elírásra gondolsz de nincs benne objektív téves adat.
-
válasz
DonDragonka #63194 üzenetére
Én is mit szoptam, mire rájöttem, hogy van az AURA mikrokontrollernek "beégetett" programjai, amit az Armory Crate vezérel közvetlenül, (rainbow, static, stb...) és ha AURA-zni akar az ember, akkor az Armory Crate-ben ki kell kapcsolni a fényeket és KÜLÖN
indítani az AURA Creator-t...
Arról nem is beszélve, hogy a C++ fejlesztői környezetnek az I.E. 19000-ben kőtáblára írt verzióját is fel kell telepíteni lyukkártyáról -
echterion
nagyúr
válasz
DonDragonka #63102 üzenetére
Akkor kevertelek mással, sry. De emlékszem, valakinek ez nemrég le lett vezetve, de ha lelőnének se emlékeznék, hogy kinek.
De nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy jól működik a géped, jobban, mintha thermal trottyolna. Szóval csak örülj neki és használd. -
válasz
DonDragonka #63090 üzenetére
Prime95 és Furmark egyszerre a király. Az igazság pillanata.
Ha gépközelben leszek nyomok egy közöst, már régen volt, hiányoznak. -
echterion
nagyúr
válasz
DonDragonka #63083 üzenetére
Ez már egyszer el lett neked itt magyarázva szerintem: power trottyot csinál a géped, ahogy megy fel a hőfok. Jobban jársz így, mintha csak a hőfokot lesné, és mikor felforr, ledobja a láncot. Így megvan a fokozatosság, valós terhelés alatt sokkal kevésbé veszed észre a csökkenést. Örülj neki, hogy ilyen és használd.
-
válasz
DonDragonka #63086 üzenetére
Na megvan a teszt. Remélem valamennyire releváns lesz számodra.
Gép egy Asus G531GU-AL060 -> proci az egy i5 9300H, KH féle indiumos kezelés után. Armoury crate Windows módban.
Nyers adatok:
CPU: 71 fok, 36-38W, 3990 MHz
CPU+FPU: 79-80 fok, 44,7-45,1W, 3491-3591MHz
CPU+FPU+Cache: 74-80 fok, 44,8-45W, 3491-3691 MHz, nagy százalékban 3591 CPU+FPU+cache+memory: 78-79 fok, 44,6-45,2W, 3591-3791 MHz nagy százalékban 3691 MHzCPU vs CPU+FPU
amint látható a bekapcsolásnál volt egy kis peak, de utána beállt egy szinte fix szintreCPU vs CPU+FPU vs CPU+FPU+cache
cache aktiválásnál nem volt peak. Ugyanez történt a memory aktiválás során is.
Végezetül pedig a táblázat a 40 percre vonatkozóan:
Remélem segít a kérdésed megválaszolásában.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Jól csinálja a géped, power limittel szabályoz, nincs ezzel gond.
Pont ezen rugóztam én is a hétvégén. Két gépem van az egyik 9gen 8magos és egy 10gen 6magos, és piszkálta a csőrőm, hogy hogy a francba érzem a 6magost gyorsabbnak,miközben minden teszt alatt agyonveri a 8magos HK.
Mindkét gép max. 5,2Ghz-re van állítva, a 9gen-es egyszálas programok alatt sosem turbózott 5,2-ig, hanem max. 4,8-4,9, észre vettem, hogy power limit van, míg a másik stabil 5,2 munka közben és nincs limit.
Az sem mindegy mennyire van terhelve közben a GPU, mert a rendszer össz teljesítménye is limitálva van.
Nálam egyébként a 8magosnál allcore 4,4Ghz-hez 120-125W kell, 4Ghz-hez 106W, 3,4Ghz 75W. A 10gen 6magos allcore 4,4/105W (107W a power imit). -
válasz
DonDragonka #63086 üzenetére
Mindegy lassan végzek a teszt esettel.
Windows módban nyomatom. Hamarosan jönnek az eredmények.
-
válasz
Armoury Crate-ben milyen profil legyen aktív?
Windows
Silent
Performace
Turbo
Manual
? -
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #62776 üzenetére
Ejhhhh, megvilágosodtam mint szűzkisjány a kuplerájban...
Szóval most csak a saját kijelzőjét használtam.
Nix MUX e mán biztos, meg G-sync se, de van Freesync. És így már akkor értem miről beszél itten a közösség többi míveltebb, tapasztaltabb tagja.
Mint látható ad is néhány fps-t ha DP-on van megkergetve a játék... Szóvel ezt máááár érteeeem!!!! Köszi mindenkinek az óvatos és kíméletes rávezetést....G733QS Lowest 1920X1200 (DP):
G733QS Lowest 1920X1200 (NixMUXOptimus):
G733QS Highest 1920X1200(DP):
G733QS Highest 1920X1200(NixMUXOptimus):Egyértelmű a 10% hátrány ha NixMUXOptimus a vezér...
Viszont had dobjak még egy követ a tóba s remélem az általa keltett hullámok megint csak türelmes hullámtörőkre találnak...
(Uhhh ez olyan szééép volt hagyok egy kis időt)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mi a fityfenét pörögtök ezeken a W-on amikor a 150W-os meg ezt tudja a fenti friss ropogós eredményekhez képest? Még ezzel a NixMUXOptimus-al is majdnem hozza a videóban boncolgatott ElitHiperSuper nem kommersz Isten Király vas eredményeit, jó nem mert 9fps-el kevesebb ha már high-on van. De légyszi, lassan, mindenki ismételje el velem k-i-l-e-n-c fps... atya Úr a mennyekben nem 125fps hanem 116fps, annyira hiányzik az a kilenc fps elmondani nem tudom, ja nem mert 21 fps felett már folyamatos a kép még ha nem is tökéletes, de itt nem arról van szó, hogy 21-et tud az egyik és 30-at másik...
Ááááááácsi!!!!(megvilágosodás 2.0) Ja hogy ezért(se) elit ez a G733-as masina csak pfuj kommersz vacak. Váááááágom. Én kérek elnézést, hogy ez nekem nem jön át így elégedettség szintjén, mármint ezen a 9 fps-en nem tudok szomorkodni, mert pont nem is érdekel, hiszen kb észre se venném se a vénséges szemeimmel... Jáááááj túúúúúdom pont olyan kommersz vagyok mint a nyomi notebookom... Oszt még a MAC-es szakikra mondják, hogy elitisták...ÉREZD AZ IRÓNIÁT MINDENHOL légyszííí!!! Csak finoman a válaszokkal, nem felvenni, nem balhézni, csak érteni jöttem(na jó egy kicsit élcelődni is
)...
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #62910 üzenetére
A q80t az tud vrr t. Gsync et ez nem tud de még attól hdmi2.1 et azt tud en is gondolkodtam egy qledes tvben, de elvetettem a dolgot végül. Uj xboxhoz jó. A tvd bizony tud freesync et. Csak egy olyan eszkoz kell pl ps5 xbox one x amin van 2.1 es hdmi hogy menjen 4k 120 hz freesync.
-
válasz
DonDragonka #62907 üzenetére
A GPU az természetesen G-sync képes, de ez nem is volt kérdés hiszen már a 10-es széria is az volt.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #62906 üzenetére
Ja én keverlek gagooval neki állítólag van oled tv-je. Azt hittem te is oledre kötötted a laptopot, igy viszont nem tudom mert szerintem nem is láttam milyen külső kijelzőre kötve használod a lapost? A saját kijelzője freesync. Tv-s dolgokat kavartam be ide. Szóval hdmi-n adja a monitoroddal a 4k 120 hz gsync-et? Type c-vel meg?
-
válasz
DonDragonka #62904 üzenetére
Ja, hát persze, de ezt említette gago, meg ln is
Az azért van mert a monitorod G-sync képes.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #62901 üzenetére
Rázzuk már gatyába a dolgokat akkor pls. Van közvetlen kapcsolat a dgpuval a type c csatlakozót használva. 4k 120 fps-t kitolta a hdmi 2.1 kábellel a g733qs neked, ha jól emlékszem ezt irtad. Gsync a kérdés, hogy van e hdmivel, meg most már az hogy a laptopba milyen hdmi csatlakozó van? hdmi 2.0b-t ir egy nagy tesztoldal. Úgy tudom a hdmi 2.1 spec be van csak benne a vrr Variable refresh rate ami a gsync-et tudja így meg a freesync-et is. Na ehhez teljesülnie kell pár dolognak 48 gigabitpersec-es ugye a hdmi 2.1 kábel mert a 4k 120 vrr-hez sokkal több adatnak kell a kábelen átmennie. Talán azért nincs gsync-ed mert a laposba a csati nem 2.1-es. Két összekötött készüléknek tudnia kell a szabványt meg a kábelnek is jó minőségünek kell lennie különben nem fog menni a mindent megkapsz mutatvány. Szerintem. Én speciel a külső megjelenítőkre gondolok, a belső tiszta sor tud freesync-et optimussal együtt. 4k 120 hz gsync hogy a manóba van neked 2.0b-s hdmi laptoppal?
-
válasz
DonDragonka #62901 üzenetére
A g-sync et nem értem én se, elvileg nincs benne, jobb klikk tálca Nvidia vezérlőpultot niysd meg és küldj egy screenshot ot kérlek, a mux switch es téma pedig, ha jól értem a vidit nálad nem megkerülhető az IGPU, még ha kikapcsolod akkor sem, a kikapcsolásával csak azt éred el hogy a nagy fogyasztású dedikált GPU-t fogja pörgetni a gép akkor is ha az IGPU is elég lenne. A vidiben is azt hiszem el van magyarázva az elmélet, Mux switch nélkül nincs közvetlen kapcsolat a nagy GPU és a kijelző között.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #62893 üzenetére
Mindegy mit csinálunk a gyakorlatban mutattad be hogy gyakorlatilag minimális a teljesitmény vesztés valami 2-3% ot irtál korábban. Hogy ha laptop kijelzővel van hajtva a 3080, vagy külső kijelzóvel. A yútúbereknek jobban hisznek mint a valóságnak. Ilyen világ ez.
-
válasz
DonDragonka #62893 üzenetére
Szia!
Nem veszem támadásnak, és kérlek te se vedd annak, ha éppen a nyelvemre veszem az asust, nekem sajnos csak negatív élményem volt a céggel. Nos a mux switch ebben a vidiben röviden tömören jól el van magyarázva, de nagyon röviden nagyobb teljesítményre képes a vidi karid, játékokban több fps-t produkál, az optimussal ellentétben, ahol a vidi kari 5-10% os teljesítmény vesztést produkál.
[link] -
válasz
DonDragonka #62882 üzenetére
Ugyan EZZZ!!! Volt strix em, scar om és utáltam hozzájuk érni! De ne aggódj tényleg volt 1 olyan hét amikor ugy voltam asus-t veszek és patika a lapos, ha nem lett volna amazon.de n lenovo most nekem is olyan gépem lenne!
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #62882 üzenetére
[link] Annyira nem vészes nem tocsog a zsirban a gép de érdemes tiszta kézzel használni.
Én még nem szedtem szét az enyémet az anyagminőséggel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. Nem egy magnéziumötvözet ház, de azért nyomásra nem nyeklik nyaklik mint pl egy új samsung notebook.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #62853 üzenetére
-
válasz
DonDragonka #62868 üzenetére
belőlem pedig csak a rossz asus tapasztalat dühe beszélt
Opció volt nálam is az a laposka ami neked van, utána néztem rendesen anno, jó gép nyugalom
-
válasz
DonDragonka #62868 üzenetére
nekem a CONSUMER az kommersz !
én beszélni jó russá!
Örülj, hogy mi kősznob élijenvéresek nem tejfölösdobozosztuk le a Strix-et
Mint írtam, baromi nagyott lépett előre az Asus a minőség terén! Szóval nincsen semmi baj a 733-assal, baromi jó gép az.
"Pfúúúúúj de rohadt egy igénytelen vagyok..."
Én a te helyedben gondolkodnék, hogy felvágom az ereim ekkora igénytelenségtől. De előtte ne feled rám hagyni azt a konzúmer-kommersz vackot!! -
gago1975
őstag
válasz
Szia.
Hidd el, hogy a mester más szemszögből nézi a laposokat mint te vagy én, de G733-ad van ami Scar sorozat, és nem G713-as Strix, ergó jobb minőségűek az egyes ház alkatrészei.
Ő azért sok 1000 gépet javított, pasztázott, szedett szét, és ö azért tudja mit ír le. Tisztában van a gépek anyagfellhasználási minőségével, mennyire rideg, törékeny műanyagból készülnek stb....Más anyagból készül, más az összeszerelési minősége is.
A billentyűzet is más, a G733-as Scar nál, ugye opto mechanikus a billentyűzet, ami lényegesen jobb, mint a G713-as Strix féle sima billentyűzet.
Ezzel meg kell barátkozni, ezt nem szabad támadásnak venni.
Nem te gyártottad, nem a te munkádat minősíti.
Mindenesetre neked megfelel, és te meg vagy elégedve és ez a lényeg.Fejhallgatóból azért a Strix-ek nem rosszak, de a Delta-Theta sorozata minőségibb, hangzásban, anyagminőségben mindenképp, de azért ezeknél is vannak még jobbak, persze aranyáron.
De ha nagyon őszinték akarunk lenni, azért egy AW füles, ugyanabban az árkategóriában is picit minőségibb, de nem lebecsülendő a Strix sem.
Másik kérdésedre a válasz, valamelyik yt-er mondta, hogy hozzá lehet külön állítani egyes beállításokat, valahogy érzêkeli a cserét. Hogy ez igaz vagy hamis, azt csak ti user ek tudjátok igazolni. Én ebből indultam ki, ezért írtam amit írtam.
-
válasz
Mert még nem volt a kezedben jobb gép
Nagyon feltornászta az Asus a minőséget ehhez nem fér kétség! De nagyon halkan megjegyezném, hogy a marketing palettán a besorolása; CONSUMER ; ide tartozik a TUF, STRIX...
Náluk, és nekik dolgoztam pár évig
Létezik az Asus-nak PREMIUM ROG szegmense is: Zephyrus, Chimera...Elhiheted, ezek tények, nem egy fanboy véleménye
-
válasz
Laptop téren nagyon is kommersz az asus strix széria, ahogy tuf is alsó kategória, ellentétben gpu, és más fronton még a tuf is teljesen korrekt, szóval nyugi csak laptop téren értette.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #62740 üzenetére
77 nekem is szenbanyaba. Mondjuk 2 nap kell par orat csak jaratnom hetente ,igy szerencsere nem kap 0-24 uzemet.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #62736 üzenetére
Ez a csakanyozos beallitas? 80 fokon 100% venti.
Tekitve hogy 80 fok korul alakul gamingben az atlagja.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #62730 üzenetére
Ez a cpu venti gorbeje a gpu ventije lenne erdekesebb hogy lotted be.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #62719 üzenetére
Optimus visszafogja, jo latni hogy van meg tartalek benne.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
DonDragonka #62712 üzenetére
Teljesen jó.
A 200W TGP-s "Super" (MXM) változatra lennék kíváncsi, ha lesz majd... -
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka #62719 üzenetére
Igen, ennyire visszafoga az Optimus.
-
conqver
aktív tag
válasz
DonDragonka #62706 üzenetére
-
conqver
aktív tag
válasz
DonDragonka #62704 üzenetére
-
válasz
DonDragonka #62698 üzenetére
Passz, talán nem volt rá szükség. Vagy tényleg elavult és a magok a szálak hiánya miatt dolgozhatott ahogy. Tegnap néztem a CP2077-nél szépen kitartóan strapálta magát 80-90% között átlag 50fps magasságában úgy komplett. A procim most 3.6Ghz 4magon...core voltage offset -0,100V -re (XTU) belőve, elfogadható hőfokokat produkálva.
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #62689 üzenetére
Ez hasonlo a Razeremhez. Az is ilyen 41-42k korul van.
-
válasz
DonDragonka #62637 üzenetére
-
conqver
aktív tag
válasz
DonDragonka #62689 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
válasz
DonDragonka #62649 üzenetére
Köszi!
Más:
PCS nem igazán kapkodja el a dolgokat... (12 napja várok, akkor ígérték hogy intézkednek)
Ma írtam nekik megint és ezt kaptam... (kép) most mást nem tehetek, mint várok.
Remélem számomra kedvező lesz a végeredmény.
Ahogy kivettem korábbi leveleikből, Full online (Support) dolgoznak otthonról (Home Office) és sok mindent nem tudnak intézni, max. mailezni tudnak egymással...Darth-nak köszi az ötletet, nem vagyok jártas a dologban és más nagyon nem segített, de ő megmutatta az irányt
/aztán vagy-vagy, max. nem lesz garancia a gépemre...nem halok bele talán
/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged