- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #45566 üzenetére
Dehogy is.
Én is szoktam vinni és még se érzem a súlyát. 5,5kg töltővel+a táska súlya.
Múltkor a két gépet vittem a táskába (500+700),na az már súllyos volt
Akkor add el neki.
Mindenesetre sajnálom, hogy megválsz tőle.
De jó helyre kerül.
Tényleg most 16 vagy 32 ram van benne?
Vettél bele +ssd-t? -
[-HERO-]
senior tag
válasz
Mikulásbá #45550 üzenetére
Részlet a HVG cikkből:
"Az Intel a fenti teljesítmény eléréséhez az úgynevezett Thermal Velocity Boost (TVB) technológiát használja, ami a processzor hőmérsékletétől függően ad kakaót a számításokra. Ha az érték 65 Celsius-fok alá esik, plusz 200 MHz-et tol bele a működésbe a rendszer."
Mikor lesz ezekben a laptopokban 5,1 GHz nél 65 fokos a proci hogy még rá tudjon doni 200MHz-et?????
Van egy olyan érzésem hogy itt óriási Throttling hegyek és user cry hegyek fognak jönni nemsokára.
Az uj I7 eseknek ilyen 135 watt tdp-t irogatnak, melyik gép fogja azt lehűteni egy értelmes vga mellett? -
[-HERO-]
senior tag
válasz
Mikulásbá #45533 üzenetére
Persze, az nem is volt kérdés.
Én arra leszek kíváncsi hogy az AMD-s g14 es 1450 dodós ára majd mennyi lesz itthon és ahhoz képest az új inteles asusok mit fognak kóstolni.
Most nem igazán árazhatnak hasra ütés szerűen mert finoman szólva is lett konkurencia
Ha a ryzen 9 4900hs egy 2070 max-q val 1450 dodó akkor egy i7-10875H 2070 super max-q sem lehet sokkal több mert a 2070 super nem fog érni annyival többet.
Az i9-10980HK-s gépeket direkt nem is említem mert azok lehet megverik a ryzen 9 4900hs-es gépeket, nade tuti hogy horror áron lesznek. -
[-HERO-]
senior tag
válasz
Mikulásbá #45512 üzenetére
Ez mar biztato, hogy rogton vasalva adjak ki a gepeket
Es sikerult eldonteni a sorsat az uj amd prociknak is ahogy latom, mindenki megint az inteles gepeket veszi majd mert azokban mar nvidia SUPER kartyak lesznek...
Marhara kivancsi leszek az arakraviszont a 3db m.2 foglalat tetszik
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #44530 üzenetére
A baj, hogy aki itt normális eladó és megbízható gépet ad mint pld te is, matyee is, vagy echterion is volt, vagy azoknak az ajánlásait, véleményét mint amiket ír, írt pld KillHates, matyee, Darth Raven, te és még sorolhatnám, akiknek nem egy ilyen alsó-közép-felső kategóriás gép volt már a kezébe, annak okoskodik a mókus aztán beleugrik egy ilyen szarba mint pld ez a G5 amiről messzíről rillik, hogy lehúzás az egész és azt csak azért mert 300K a keret ráugrik.
Az is szép, hogy elmondod a véleményed, megírod, hogy ez+az forró és nehogy megvedd csak mert ennyi, jön azzal, hogy én kirohanok, de a google-t messziről kerüli, hogy lássa, ennyiért kaphatna hivatalos magyarországi gépet.
Ennyiért csodát nem lehet várni, de azért hülyének se kell lenni.
-
törölt tag
-
válasz
Mikulásbá #44119 üzenetére
Hagyd a francba a notebookokat, vegyél ilyet: Alienware Area 51 R2/R3/R4/R5
5 ventiből csak kettő megy (többit kihúztam, ne berregjen szobában feleslegesen), és max felbontáson minden kb. 35, max 40° körül "pihenget", alapjáraton meg hűvösebb van bent mint szobában
(join to the daaark siiiiide) - úgy sem tudnak már jó notebookokat gyártani 500k-700k alatt egy jó pár éve
[link] -
-
válasz
Mikulásbá #43462 üzenetére
Énekelve beszélés!
És ha ez nem lenne már elég szórakoztató, akkor:
"amelyet egy nano méretű usb vevelevővel láttak el! "
és
"viszont micsubicsi"Imádom ezeket a botcsinála vloggereket
Örök hálám!Bearanyoztad az estémet! Még mindig szakadok a röhögéstől!
-
echterion
nagyúr
válasz
Mikulásbá #43458 üzenetére
Koca játékos vagyok, nekem bőven jó a WoW-hoz, Witcher-hez, ritkán WoT-hoz. Sose játszok fps-sel, szóval ez a része hidegen hagy, ha meghalok egy játékban, hidd el nekem, az sose az egér hibája, szóval nyugodtan hagyhatod a szemforgatást, mielőtt kifordulnak az üregükből.
-
wanted5
őstag
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Mikulásbá #43434 üzenetére
Erre is van megoldás:
A legtöbb valamirevaló egér rendelkezik fedélzeti memóriával. A Razer Deathadder-nek meglehetősen sok rajongója van, de mindenki utálja a Razer Synapse alkalmazást a rettentő igénytelen megvalósítása miatt, ezért a következőt teszik:
- Feltelepítik a Synapse-t beállítják a profilokat és az egyes opciókat, majd a szoftverben beállítják, hogy az egér tárolja le a beállításokat
- Letörlik a Synapse-t, innentől kezdve akármilyen géphez csatlakoztatják az egeret, a fedélzeti memóriában lévő letárolt beállítások töltődnek be.A Logitech szoftvere is rendelkezik ilyen opcióval például.
(#43436) matyee tanácsa is megszívlelendő, a Zowie-nak többnyire elég jó "egyszerű, de nagyszerű" koncepciót követő egerei vannak.
-
válasz
Mikulásbá #43418 üzenetére
Logitech MX Master 2S egeret használok játékhoz és egyéb dolgokhoz (pl. böngészés, stb.).
További infó az egérről.
Itt ár is van, gondolom a 2 egér ugyanaz. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Mikulásbá #43430 üzenetére
A korábban említett véletlenszerű mikrokapcsoló élettartam törvénye.
A kínai Omron a leggyakoribb modell, gyakorlatilag majdnem mindenbe ezt teszik alapból 1k-40k egérig bezárólag. Volt olyan kínai Omronos Logitech-em, ami 6 évet ment csere nélkül, volt ami alig 2 évet - ez a két egér egyszerre vásárolt MX518 v1 volt, szériaszám alapján egymást követték a szalagon, mégis ekkora volt a szórás.
Mindkét egérben japán Omronon vannak jelenleg a fedélzeten és azóta is teszik a dolgukat (megvételük óta 12+ éve működnek napi használatban).
A G303-asom kínai Omronjai kb. 2 évet bírtak szintén (olyat is láttam, akinek az egyik kapcsoló érkezéskor halott volt, olyat is akinek 2 illetve 7 hónapot ment ez komponens), tavaly nyáron mikrokapcsolócsere volt japán Omronokra, azóta is kifogástalanul működik.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Mikulásbá #43426 üzenetére
Két eset van:
1). Az előző válaszomban lévő Sica-t ha figyelmesen megnézed, láthatod, hogy összesen 5 csúszótalp található rajta, 3 nagy a kritikus pontokon és kettő, ami a csavarokat fedi. A csavarokat fedő két talp teljesen felesleges, tehát nem kell talpakat cserélned.2). Vegyük itt példaként az én Logitech G303-as egeremet, a csúszótalpak kritikus helyen vannak és borítják a csavarokat is. Mivel a gyári talpak a legtöbb egérnél hitvány minőségűek, ezért egy 10k+ egérnél remek lehetőség a komplett felújítást egyben megejteni, 500Ft a két mikrokapcsoló, további 1000-2000Ft egy nagyon jó minőségű PTFE / teflon talp, ahol jellemzően 2 szettet találsz a csomagban.
Amit én még pluszban csináltam: a régi talpakat sabloként használva lokalizáltam a csavarházak helyzetét, majd az új talpakon lyukakat helyeztem el:
Ezzel megoldással bármikor szét és összeszerelhető az egér talpcsere nélkül. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Mikulásbá #43424 üzenetére
A mikrokapcsolók élettartama teljesen véletlenszerű az egér árkategóriájától függetlenül. Ennek megfelelően hatalmas hiba a mikrokapcsoló élettartama alapján megítélni a komplett egér minőségét.
Továbbá szimpla forrasztással cserélhetők a mikrokapcsolók (általánosságban az Omron japán gyártmányú kapcsolói ajánlottak, kivéve ha valamilyen specifikus dolgot szeretnél, például halk klikkekre - Kailh Silent).
Érdemes megemlíteni az Asus ROG Sica-t például, mivel ebben az egérben forrasztás nélkül, egy szimpla mozdulattal cserélhető a mikrokapcsolók és alapvetően egy elég jó konstrukció.
-
Balázzs
senior tag
-
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #42906 üzenetére
Igen, tényleg elég összetett, mert a LiIon akku kényesebb, mint sokan hiszik és a media nyomja. Sok paramétere van, igazából a fajlagos kapacitása miatt használjuk. Külön elektronika kell h ne süljön ki túlságosan. Másik, h ne lehessen túltölteni. Aztán az önkisülés ellen is védekezni kell, erre jó, ha folyamatosan gépben van.
Pl. az én laptopomnál kiválasztható, hogy mennyire használom az akku-t. Ha sokat, akkor 95-100% körül tartja, ha alkalmanként akkor 70-80, ha ritkán akkor 50-60% körül.
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #42904 üzenetére
Bocsi, nem bele vau akar lenni, de éppen a témával foglalkozom.
Kizárólag az ólmos akkumlátorok között vannak olyanok, amiknek a 100% töltés az ideális. (pl. StandBy akkuk a UPS-ekben)
LiIon akkuknál degradálást okoz a folyamatos magas töltés (szobahőmérsékleten). Nem véletlen raktároznak 40-50% töltöttséggel ilyeneket. Illetve a töltési ciklus is degradációt okoz, de ott egy ciklus kijöhet akár 5x20% rátöltéssel.Persze sokat számít a kisütés is, de az már másik téma.
-
gago1975
őstag
-
gago1975
őstag
-
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #42685 üzenetére
Szia.
Dehogyis.
Nekem a rejtett belső slot-ba volt a gyári kettő, és a 2 nem rejtett szabad slot-ba tettük bele a +2x8-at.
Szerintem ha az amazon-ról rendeled 29000 szállítással se sok 2x8-ért, de itthonról 22 vagy 26-ért megkapod megkapod a kettőt, függően, hogy melyik általam belinkelt hirdetőktől veszed meg. -
gago1975
őstag
válasz
Mikulásbá #42681 üzenetére
Szia Mikulásbá.
Én személy szerint nem tennék bele más gyártó termékét a meglévő mellé. Ok, hogy 1.2v meg cl19-es, 2666Mhz stb... de akkor se.
Úgyis szét kell bontanod mindent, hogy berakd a 16Gb-ost akkor meg már legyen ugyanolyan.Ha érdekel téged u.a. mint ami jelenleg benne van az Acer Predator Helios 700-as ba, SK Hynix HMA81GS6CJR8N-VK 2x8Gb ram nem drágán, akkor itt van egy-két oldal ahonnan tudsz rendelni.
Amazon:
Genuine OEM Laptop Ram HMA81GS6CJR8N-VK 16GB (2X8GB) PC4-21300 DDR4-2666MHz Non-ECC Unbuffered CL19 260-Pin SoDimm 1.2V Single Rank Laptop Memory (16GB (2x8GB)) 84,5$ + 20$ shipping.Jófogás:
SK hynix 8 GB DDR4 2666 MHz laptop memória 9 000Ft -
matyee
őstag
válasz
Mikulásbá #42626 üzenetére
Az lehet, de most a vékony gépekről beszéltünk, én erre reagáltam, hogy lehet vele próbálkozni, csak egy throttling fostenger lesz a végeredmény.
KH: "Az MSI-nek sem jön össze a "rakjunk i9-est egy vékony gépbe"-dolog:"
"normál" gaming gépekben meg lehet ugrani, az én gépem (clevo p870) az asztali 9900k-val is elbír kb 130-140W-ig.
-
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Mikulásbá #42564 üzenetére
Igen, de ő sokkal nagyobb nevű boltból vette (ALZA) és ott nem is laptopként volt hírdetve, hanem használt tokként, csak használt tok helyett vadi új laptopot küldött a raktár
Mondjuk ott duplán szerencséje volt, mert nem csak hogy véletlenül azt küldték ki, de az Alza be is nyelte a dolgot és nem kérte vissza (ha az Alza visszakérte volna akkor vissza kellett volna adnia).Mondjuk a raktáros biztos kapott a színfalak mögött egy szép lebaszást
Ez a https://www.zezzla.com/ oldal meg...hát...."szerintem" nem olyan ismert és megbízható mint az Alza egyrészt...másrészt főállásban cipőket árulnak.
Tudom ,hogy van az a mondás, hogy "Cipőt cipőboltból" na de laptopot is cipőboltból?
-
KISDUCK
addikt
válasz
Mikulásbá #42465 üzenetére
Igen, írtam már el dolgokat, de én nem egy több milliárd dollár bevételű vállalat vagyok.
Szerintem vicces, hogy egy nagy márka bejelenti az új mobil kijelzőjét, de a marketing anyag hibás. Ezen röhögtem egy olyat mint Elon képén amikor a törhetetlen üveget betörték.Ha jobban belegondolok még kellemetlen is mert ebből az jön le hogy nincs minőség ellenőrzés még akkor is ha csak marketing osztály, ami gáz...
-
MR007RM
addikt
válasz
Mikulásbá #42211 üzenetére
A folyamatos magas hőfokon futtatás igen csak lecsökkentheti az élettartamot. Azért ez is egy szempont a sok között. Így kérdés milyen kategória és mire használhatja nyugodtan a gazdája. Gondolom ezen azért egy vásárló sem szeretne elgondolkozni játékos szinten picit sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest