- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beleugrasztani? Mindenki azt vesz, amit akar, simán lehet, h 30k az orabere.
A Garmin 935-om egész jól mer, de egyrészt késik, másrészt 0 fok alatt összevissza mer, harmadrészt előfordul a "cadence lock", azaz ha a HR közel van a lepesszamhoz, akkor néha atall a lépések ütemere.
A Garmin pánt van, akinek tok jól működik, de pl nekem az első 5-10 percben teljesen szar, gondolom azért, mert nem vagyok izzados.
Az Apple Watch maratonra nem alkalmas az akkuido miatt, de nekik van a legjobb pulzusmerojuk.
Természetesen van olyan, hogy legjobb, marhaságot írsz (de semmi gond, mással is előfordul).
-
tomcica
Topikgazda
Igazabol csak durva viszonyitasnak eleg, a latmusz teszt az ha fogod es adott tavon felmered a tempot
Garmin a testsuly, pulzus, tempo adatbol szamolja egy algoritmussal, legalabbis nekem igy tunt. Lehet a komolyabb ovekkel a talajerintes, cdence is bekerul, de gyanus h nem. -
inf3rno
nagyúr
Én AstraZenecaval kapcsolatban hallottam, hogy 1-2 órára rá szokott beütni, és hulla fáradtnak érzi magát az ember, rázza a hideg, stb. Szerintem egy laza futás mindenképp belefér, ha nincs semmi mellékhatás, talán még jót is tesz védettség szempontjából. Ha van mellékhatás, akkor jobb kialudni.
-
sipi700
tag
Hasonló paramétereim vannak. Február közepe covid és terhelésre 20-assal magasabb pulzus légszomj, fulladás mellkasi nyomás nélkül. Holnap vérvétel, jövő héten kardiológia. Nem feltétlenül van szervi elváltozás, de sajnos nem kíméli a szívet sem ez a szar. Szerencsés esetben csak pulzus gond van, ami pár hónap után rendeződik. Komoly tüneteim nem voltak és antitest tesztem negatív volt kétszer is.
-
tomcica
Topikgazda
nekem az mar NASA pathfinder
@LanyUs - attol fugg mi esik szet,de eloszor az izomzat nem tud regeneralodni,kesobb az idegrendszert is kikezdi,ennel is lehet a paraszimpatikus es a szimpatikus resz tulfaradva,egyiknel magas alappulzus es magas edzesi pulzus a jel,a masik pont kontraba lent lesz a pulzus = zombi.
Amikor mar aludni sem tudsz rendesen,na ott csaptak le a villanyt altalaban
Heti 50-60km-tol meg egy fellabu nyugdijas se edzone tul,csak mondom -
repvez
addikt
megnéztem, de ahogy nézem itt csatlakozni kellene valamilyen csoporthoz vagy egy edzohoz aki majd adja az instrukciokat az alapjáén ahogy én futok,
De én jobban szeretném ha mindenkitül függetlenül valamilyen beépitett automatikusan generált edzésterv lenne ami ugyan ugy alkalmazkodik ahhoz ahogy teljesitek.Endomondonál , voltak ilyen teszt körök aminél meghatározta a szinteket és az alapján irta, hoy mennyit fussak aerob vagy aneorob vagy max szinten . és ezt igazitootta az éppen aktuális edzettségemhez .
Nem profi szintet akarok csak hobbybol , hogy egy kicsit jobb legyen az álloképességem .
-
Vertigo18
addikt
Elméletileg a Rendőrség az ellenőrzés során tud adni. Sőt, nekik is nagy könnyebség, ha nem kell keresgélni (Pl. Avas-lakótelep - Miskolc), hanem már messziről látszik, hol lakik a karanténos. Ha a rendőrtől kérsz, az visz ki, nálam is van vagy 200 darab, első alkalommal szoktunk kivinni. Sárga a lépcsőházakra, piros a konkrét ajtókra.
Úgy gondolom, hogy most már az emberek annyira hozzászoktak, hogy nem "nézik ki" azt, akinél piros matrica van. De pont három napja tapasztaltam mást. Múlt héten 5x voltam karantén ellenőrző...
A konkrét neve "Hatósági házi karantén" egyébként.
Erre zenwalk fórumtárs meg a legfontosabbat beteszi offba!
-
ígyvanferi
addikt
Biztos, hogy kapacitásfüggő. Ahol egész nap csak a töküket vakargatják az örsön, ott ráérnek arragurulni. Itt Pesten kizártnak tartom. - szerk.: akkor ez a része tárgytalan.
Az, hogy valaki hatósági karanténba kerül az amúgy mitől/kitől függ? Barátnőm ősszel beteg volt pár napig, volt is pozitív tesztje, de a háziorvos csak annyit mondott, pihenjen sokat. Semmi hatósági dolog, nagy piros figyelmeztető poszter a lépcsőházra,
sárgacsillag... -
Vertigo18
addikt
Elnézést, nem tudtam, hogy szakértővel van dolgom...
Csupán a nap 24 órájában dolgozom a karanténos személyekkel, nem akartam az összes szabályt leírni, mert tényleg igen, erősen off téma (bocs, hogy az előző hsz-ben nem tettem offba a hsz-t, örülök, hogy felhívtad rá a figyelmemet).
tomcica: lakcím, helyrajzi szám lehet.
A "Hkr-rendszer" (app) pedig a Rendőrségnek egy segítség, egy példával szemléltetve: a normál rendőri munka mellett volt olyan nap, amikor 150 karanténos ellenőrzést kellett kiadnom a beosztottaknak. Benzin, idő, emberanyag... Ha csak fele Hkr-es lenne, máris felszabadul a rendőri állomány a feladatok egy része alól. Ha valakit nem érnek el, megpróbálják felhívni. Ha sehogy se sikerül, feljelentés. A Hkr- rendszer valóban egy olyan app, amiben a Rendőrség részéről küld egy pinget és a regisztrált telefonszám helyzetét mutatja a rendszer. Ennél sincs kapacitás (értsd: emberanyag) arra, hogy többször kérjünk adatokat, nemhogy visszaélés, meg folyamatos ellenőrzés...
De tényleg nem akarok mélyebben belemenni. Konkrétan MINDENT tudok a rendszerről.
-
xy.zsolt
őstag
emag-os rendelésemnél én is befürödtem a 3mm eltérés miatt....küldhetem vissza. Most egy koromfekete epic react flyknit-tel szemezek 85€-ért....fájdalom küszöb felett van már
És lehet a 2es verzió jobb kb ugyanennyiért. Ma sikerült úgy futnom hogy a cad 176 (+/- 2) volt kb stabilan...4.50es tempó a Lidl csukában és végre semmim nem fáj utána. Ez 5km volt és ezt kéne kitolni 10km-re júniusig
-
ígyvanferi
addikt
Melyik, a Pega? Van egy olyan sejtésem, hogy mivel ez a három oldal (sportfactory, playmax, playersroom) gyak. tök ugyanaz, csak az van raktáron, ami legalább két oldalon is fent van. Pl. a Reebok már esélyes, hogy van is, de a Pegat csak a playersroom listázza. Aztán lehet nem így van. Na mindegy, akkor ez pech.
-
Studi
veterán
Én a Decathlonban vettem pulzusmérőt. Amazfit Stratos 3-am van, azzal használom. Viszont a pulzusmérő kb 3 óra alatt lemeríti az órát. Más pántokkal, órákkal is így van? Futás közben még nem is nagy gond, de bringázni is megyek, hosszabb távokra, ott azért jó lenne ha jobban bírná.
-
zzola
titán
Sajnos a Players Room lemondta a Pega36 rendelést.
Bepróbálok egy 43 1/3-os SL20-at, a 42 2/3-os széltiben kicsit szoros volt...
Bár a Solar Drive az 42 2/3-os is kicsit szűk volt, de kitágult...A múlt héten megérkezett a Polar H9 pulzusmérő, Garmin 645-el össze tudtam párosítani. Próba talán ma...
-
Hi!King
őstag
Nekem is bejött az Artengo, a legolcsóbb fajta is, illetve a vastagabb is (valami 500 a neve?). Mondjuk nálam az volt a szempont, hogy bármilyen zokni hamar lyukad nálam, ezért a legolcsóbbat választom, valamiért Decathlonban a teniszrecszánt a legolcsóbb, de amúgy tényleg egészen jóm
-
ígyvanferi
addikt
Pedig semmi gond azzal az onrythmmel, ha tényleg csak annyi kell, hogy mutassa az időt, meg az aktuális pulzust. Kár lenne ezért a 10-szeresét elkölteni. Ilyennel futottam két évig, amíg meg nem vettem az ambitot (előtte meg egy szíj nélküli kvarc casioval). Egy idő után azért megunja az ember minden alkalommal berajzolni a térképen az útvonalat. De pár ezer km azért így került fel endomondoba.
De ha nem akkora issue a pénz, lehet én is egy használtat néznék, pont nemrég volt erről szó ilyen 20-30-50 ezres kategóriában, Zsolt jó üzletet csinált végül egy Forerunner 235-tel.Zokniban nekem így télre ez eléggé bejött: [link]. Van benne 40% gyapjú, tök jó meleg, de nem túl meleg, nem izzadsz szét enyhébb időben sem. Nem nyárra való persze. Azt hiszem ilyet vettem még az ősszel, de ezt azóta keveset használtam. Kényelmes ez is. Van compressportom is, rövid, vékonyabb, valami Pro Racing v3 trail istennyila, akupunktúrás pontokkal, meg kompressziós hatással, meg mindennel. Nem biztos, hogy annyival jobb, mint amennyivel drágább volt a decathlonosnál. Azért az se rossz cucc persze.
-
Perillustris
senior tag
Én évek óta a legolcsóbb Decathlon-ban kaphatót veszem, ár-érték arányban verhetetlen, de ez nem azt jelenti, hogy ennyi pénzért sz@rt kapsz. Van, volt néhány drágább zoknim is, de semmivel nem adnak többet.
-
tomcica
Topikgazda
Neten talaltam egyik kedvenc zoknimat Nike Elite Dry-Fit Cushion kb 3500-4000ft/db a normalis ara,raakadtam fekete szinure 2800ft/db meg is vettem a raktarkeszletet a meretembol (7db).
Masik kedvencem a multinavigatorbol az Inov8 Mud-socks,2par van egyutt,na az se olcso,de jofele merinoi,esoben/hoban aranyat er (megszarad a labadon).
Amikor ezek kozul egyik sincs keznel,akkor decathlon kalenji futos szokott lenni,sajnos ritkan van learazva. -
parandroid
félisten
Én dec 16-án voltam először szarul, dec 18-án teszteltek, kb 22-23-án már tünetmentes voltam, jan 1-ig tartott a hivatalos karanténom. Ezt az időszakot kihúztam sport nélkül (+3 kg), jan 1-jével elkezdtem extra lazán görgőzni, nagyon odafigyelve, napi egy órát. Aztán 5 nap után emeltem 1,5 órára, majd egy kicsit talán tovább is, és 2 hét után kezdtem belehúzni. Februárra már egész jól visszajött a kondim. Mondjuk a futás más kérdés lenne, ott jóval nehezebb a stabil első zónás pulzuskontroll (120 alatti HR).
Valahogy ilyesminek kell elképzelni:
Zokniból nekem a Decathlon Artengo sorozata vált be. Nem az a full műanyag, kicsit pamutosabb, de kényelmws, jól szellőzik, jól tart, nem csúszkál, és egész tartós is.
p
-
tomcica
Topikgazda
Pega 35/36 nalam mindenes,akar tempora is hasznalhato,hosszura is es normalis napi futasokra.Rengeteg km-t elbir.
Pega 37 eeeegesz mas cipo,mint az eddigi sorozat,nehezebb,parnazottabb,tempora picit tulepitett,de hosszu futasra,hosszu fokozosra es napi normalis futasra nagyon jo.Ugy nezem ez is igaslo,sok km-t lehet majd benne futni.
Adidas SL20,nekem az egyes modell van,az elso 100km-en eleg kopogos fapad feeling volt,de mar akkor adta a tempot,szinte nem is engedi h lassan fuss benne.Na de kb 100km utan mintha raallt volna a labamra,azota sok resztavot,hosszu eros tempot,tempot es valtogatot mentem benne.Meglepoen jol birja a km-t. -
HKorn
veterán
Érdekes, én pont azt tapasztalom, hogy 1-2%-kal inkább túlméri a távot. De ugye egyik óra sem pontos, még a Garminok sem, szóval ez nem gáz sztem. Garmin feljebb többet nyújt az biztos, de a magamfajta kocafutónak azok teljesen felesleges dolgok, feleslegesen kiadott pluszpénzért.
-
myckey
veterán
Én terepen/hegyen mozgolódom, oda jó a légnyomásadat, hőm/időjárás vagy szintekkel kapcsolatos info, amire kellhet a barometer. Egyébként simán elvan nélküle bárki is. nem halálos ha nincs : )
Többiek is mondták.#49497tomcica
Jó is az, nem számít semmi, csak nyomni izomból mint az őrült... sprinter versenyen, rendesen összetörtem magam, anno. Lábam bepörgött, összeakadt én meg olyat bukfenceztem célnál hogy öröm volt nézni...de nem számított, csak guruljak be -
inf3rno
nagyúr
Nem ez a lényeg, hanem hogy mennyire számít neked. Pl van aki direkt ilyen többezer méter szintes versenyeket fut, és fontos neki. Vannak tájékozódási futások, ahol szintén fontos lehet, vagy vérkör vagy ilyesmik. Ha csak futkározol, és elég egy nagyjábóli érték akkor nem feltétlen fontos. Én pl itt vagyok a Bakonyban, nagyjából azonos útvonalakat futok edzésre, max egy félmaratont. Szint az van itt is, de nem elsődleges nekem, nem is tudja az órám.
-
-
-
tomcica
Topikgazda
Barmilyen ritmikus legzesre raall a szervezet es konnyebben tud ritmust tartani, ha igu veszi a levegot. Sokan a paratlan verziokra eskusznek, h a be es kilegzes nem mindig ugyanarra a labra essen, allitolag kevesebb faradasos serules van igy.
Melyhasi legzes, orron at, en igy alapozok. Kozepes es eros tempoknal persze mar szajjon at, es surubben zilalosabb, igyekszem mely levegot venni, dolgozzon az a rekeszizom. -
Hi!King
őstag
Mielőtt magam kezdenék ömlengésbe arról, hogy miket olvastam ezidáig a témáról, szerintem itt elég jól összevetik a magas és az alacsony dropos cipőket:
https://runrepeat.com/heel-to-toe-dropA lényeg, hogy kicsit máshogy terheli a lábat. Alacsonyabb heel dropnál inkább érkezel a lábad elejére, illetve a talpad elejének érkezése után hosszabb az útja a sarkadnak, mire az is földre ér, azaz az érkezés ereje nagyobb arányban nehezedik a vádlidra, mint a sarkadra. Ezért low droppal tipikusabb a vádli, Achilles, boka sérülés, míg nagyobbal a térd vagy a csípő sérülés. Szerintem érdemes ezért is rotálni a cipőket, nem csak a sérülés miatt, hanem eleve jobb, ha nem minden nap pont ugyanúgy terhelem a lábam.
Emellett szerintem még az is előny, hogy ugyanolyan elülső talpvastagság mellett ugye kisebb a hátsó talp, meg ugye amúgy is kevesebb csillapítás is kell hátra, amivel könnyebbé válik a cipő.
De amúgy nézegettem, hogy a legjobbak milyen cipőkben versenyeznek, illetve amennyiben ismert, miben edzenek, és bár a 8-12 mm gyakoribb, de bőven vegyes a kép, azaz egyáltalán nem ezen múlik.
-
Minel nagyobb a drop, annal jobban erolteti a cipo, hogy a sarkad erjen le eloszor. Minel inkabb a sarkadra erkezel, annal nagyobb impakt eri a terdet es a csipot. Ha valaki 'rendes' tempot fut (mondjuk 4:30 es alatta), annal kevesbe lenyeges, mert olyan tempoban szinte tuti, hogy elso/kozepso labfejre erkezel. (Ahogy egyebkent ilyen temponal a stabil cipo sem fontos, mert nem tehenkedsz ra a bokadra ugy, mint kocogasnal.)
A kisebb drop jobban terheli a vadlit es az achillest, de kevesbe a terdizuleteket - az elobbiekre konnyebb gyurni
-
tomcica
Topikgazda
12mm a legtobb Nike,Adidasok altalaban 10mm-ek...innen elso lepes a 8mm Saucony Ride vonal...Reebok-nak van 6mm,verseny Asics-ok olyanok (Hyperspeed,Sortie Magick,Tarther Zeal stb.) erdemes fokozatos menni lefele egyik cipovel.
Nem kell felni a 4mm-tol,sot nyaron mezitlab is szabad erositeni
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Google ad-tech: a bíró szerint illegális monopólium, az USA feldarabolná
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest