Hirdetés
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Megvolt a beígért 4x2000@4:30 is, hááát... talán hajszálnyival érződött könnyebbnek mint a múlt heti 8x1000@4:15.
Mondjuk vannak kifogásaim: hónapok óta nem futottam reggel, pláne erőset, pláne éhgyomorra- nem is akart a pulzus visszaállni 140 alá a pihenőkön rendesen.
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #92328 üzenetére
SIS-nek is van hasonló, a beta fuel-ek ilyen emelt CH tartalmú cuccok.
Bár én egy csomaggal egy literben szoktam elkeverni és úgy is alig akar feloldódni és baromi émelyítő, kell mellé a tiszta víz is nekem.
Viszont észrevettem hogy rengeteget számít, mikor figyelek a frissítésre sokkal kevésbé szenvedős a hosszú futások/bringázások vége.
-
Alg
veterán
válasz
xy.zsolt #92198 üzenetére
Szerintem a kolléga nem a
fohasmenésre gondolt hanem arra hogy inkább igyál többet és állj ki pisilni egyszer, mint hogy túl kevés legyen és 30k-nál kidőlj a folyadékhiánytól.Nyilván mindent ki kell próbálni előtte, nem csak a frissítést, hanem a felszerelést, a cipőt, a zoknit, a nadrágot, megpakolva azokkal amiket a versenyen tervezel magaddal vinni, naptejet(!) szemüveget, még a rajtszámtartó övet is érdemes feltenni egy edzésen hogy kiderüljön nem-e zavar valahol.
-
Alg
veterán
Itt az igazi szintgyűjtés majd akkor indul ha kiolvadnak a hegyek, pont a múlt héten szenvedtünk hogy nem tudunk a környékbeli dombokon összerakni 1000m szintet úgy hogy ne 30+km legyen a táv
(és ne ugyanazt a lejtőt ismételjük fel-le sokszor)).
92189 Atti nem csak a mezőnyben, hanem a kedvenc versenye, az előző 2 évben mindkétszer top5-ben volt
-
Alg
veterán
válasz
tomcica #92169 üzenetére
SIS Beta fuel-t tesztelgetem magamnak mostanában, a felállás:
Félóránként 1 beta fuel vagy Eletrolyte gél, felváltva
+ a 2 kulacsba beta fuel isoNa ez már így kicsit sok volt (óránként bő 1g CH/testsúlykg), kell az egyik kulacsba a tiszta víz/csak elektrolitos izo.
Ja, az íze nem valami kellemes ezeknek, elviselhető, de kicsit köptetőszirup-feeling.
A Beta Fuel gél ragad, az elektrolitos viszont egyáltalán nem. -
Alg
veterán
Alapvetően tiszta vizes öblítés + szárítás elég.
Illetve van direkt kulacstisztító tabletta, azt szoktam néha használni, de nagyon ritkán.Vagy mosogatógép eco mód, az talán csak 50-60 fokon tolja, annyit kibír. Csövet meg csőkefével.
Mondjuk ivótasakba én sosem szoktam iso-t rakni, csak tiszta vizet. Iso a soft flask-ba megy, annak nincs csöve, könnyebb takarítani.
-
Alg
veterán
válasz
LanyUs #92117 üzenetére
Polar Verity Sense
Pontosabb mint az óra mert oda teszed ahová akarod - pl. alkar felső része ahol közelebb vannak az erek, vagy bicepsz belső oldalára ahol nincs annyi szőr...
+, úszáshoz is jó
, adnak hozzá úszószemöveg pántjára való adaptert és halántékon méri a pulzust. Saját memóriája van, eltárolja, nem kell hozzá feltétlenül a telefon/óra.
Mondjuk a szokásos néhány mp-es reakcióidő ennél is megvan ha intervallozik az ember, a bringás görgős edzéseimen gyönyörűen látszik.
-
Alg
veterán
válasz
tomcica #92088 üzenetére
Ezt már legutóbb is kifogásoltad
A laza napok végére építek majd be repülőket/rövid erős dombfutást
Szükség van rá amúgy mert tegnap már eléggé ellustult a láb az utolsó 2 ismétlésre, oda kellett figyelni a lépésekre. Igaz kicsit egyenetlen, gödrös, murvás talajon ment.
-
Alg
veterán
Nah az előírt edzések alapján legyártottam magamnak egy kis "BINGO" táblát a futásokhoz - fix edzéstervet biztos nem tudnék tartani, egy ilyen "étlap" viszont jó lehet, lehet hetente jelölgetni hogy melyik volt meg, és egy pillantással látni hogy mit futottam túl sokat, mit csináltam már régen. És nincs fix nap, olyan edzést választok indulás előtt amihez éppen kedvem van.
Hátha valaki másnak is hasznos az ötlet:
-
Alg
veterán
válasz
robag93 #92066 üzenetére
Esetleg Magic mile is egy lehetőség.
-
Alg
veterán
Ma (tegnap) este sikerult fullba tolni… gondoltam kiprobalom Willy edzoba ajanlasat, 1k interval 4:15-4:25, 300m kocogos pihenovel…
Az elso 7 meg istenes volt, a nyolcadik elegge szetesett, de a tempot tartottam. Garminon a stamina a nyolcadiknal esett be 0ra…
Mondjuk ha nem a 4:15 hanem a 4:25 veget celzom a temponak, akkor kb. pont rendesen vegig tudok csinalni 8 ismetlest. -
Alg
veterán
BestSecret, Takumi Sen 8 -> 100EUR
-
Alg
veterán
Na megint beütött a terhelés + pihenőnap boost
10k @ 150 pulzuskontrollal, kényelmesen 4:45 körüli tempókkal, igaz volt pár piros lámpás pihi.Elvileg ez az egyik ajánlott edzés volt, viszont ugye ez az a bizonyos Z3 "szürke zóna"
HKorn: Yooside szíj, Amazon. Ez a legegyszerűbb, legkönnyebb verzió.
-
Alg
veterán
Új belépő szintű Garmin Forerunner: FR165. Végülis amennyi mindent belepakoltak a 255/265-be, logikus volt kiadni alá valamit.
-
Alg
veterán
Voltam én is ma, gyönyörű időben, 24km / 700m szint / 6:50-es átlagtempó, félig-meddig pulzuskontrollal. Így megint 50k felett a hét.
Kicsit most fáj a fejem, többet kell inni...
Nem volt annyira meditatív mint ugyanitt múlt héten esőben, meg kicsit sajnálom is hogy nem bringázni mentem, az most már hiányzik
-
Alg
veterán
válasz
tomcica #91370 üzenetére
Nyilván ez nem egy személyre szabott terv, hanem egy sablon kb. Extra 20EUR-ért ad személyre szabott 20 hetes edzéstervet is. De szerintem egyelőre elég nekem ennyi.
Azt írtam ugye neki, hogy félmaraton-maraton és terepversenyek 40km-ig a cél, gondolom ha 5k versenytempót akarnék építeni akkor több sebesség építés lenne benne. Azért a 4 perc körüli tempón 400-ak az nekem elég erős, főleg ha kell belőle 15-20dbde az 1000m résztávok 4:20-on is ijesztően hangzik jelenleg.
+ ott van nyilván megjegyzésben hogy május környékén lenne esedékes az új teszt, de szerintem max. évente egyet fogok csináltatni, ha egyáltalán.
De amúgy szerintem egy adott héten ebből az 5ből 4et tudok megcsinálni max, mert mellette bringa is lesz, meg heti egy pihenőnap azért nem ártana... tippre ha valami kimarad akkor az a második Z2 alapozás, vagy a Z3-Z4 iramjáték
Zabkása téma: én elvagyok vele általában ebédig, 60gr zabpehely+275ml tej, bele valami gyümölcs, juharszirup, méz, magok stb. mikor mi van kéznél.
-
Alg
veterán
No megérkezett a teszt eredmény az edzőbácsitól
Előtte kb. be kellett lőni a rövid/középtávú célokat: én idén őszre egy 1:40-en belüli félmaratont, és év végére/jövő év elejére esetleg egy 3:30 körüli első maratont adtam meg.Ezt úgy néz ki elég jól sikerült belőni, mert a teszt alapján a jelenlegi becsült versenyidők:
10k: 44:00 - 45:00
Félmaraton: 1:36 - 1:39
Maraton 3:25 - 3:31Persze megfelelő alapot feltételezve.
Aztán ilyen is van hogy aerob laktátküszöb meg anaerob laktátküszöb (2mmol/l illetve 4mmol/l), utóbbi alapján 10es skálán 7es értékelést kaptam, jelentsen ez bármit is
Meg természetesen az 5 pulzuszónát.
Garminnal összevetve: az óra a laktátküszöböt 4:40-es trempóra, 164-es pulzusra írja - a tempót egész jól eltalálta, mert a Z4 teteje a teszt alapján 158-as pulzus mellett 4:36 körüli tempó. A pulzust az amúgyis tudtam hogy el van csúszva az órán.Kaptam még egy nagyjábóli edzéstervet, egy héten valami ilyesmit kellene:
2-3 óra alapozós Z2
45-70 perc ~maraton tempó Z3
Iramjátékos Z3/Z4, kb 30-50 perc tempó
45-75 perc alapozós Z2
Résztáv: 6-12 x 1000m @ 4:15-4:25, vagy 4-5x 2000m @ 4:25-4:40, vagy 15-25x 400m @ 1:38-1:42, pihenő 1 perc (a hosszabb résztávoknál gondolom 500m pihenő).+ egy szöveges összefoglalót, aminek az a lényege hogy a tempó a kinézett célokhoz rendben van, az állóképességen kell dolgozni inkább most. (a laktátgörbe bal oldala lehetne laposabb is)
-
Alg
veterán
Amúgy ha valaki gondolkodott már rajta milyen lehet együtt edzeni kenyai futókkal...
Van rá lehetőség, nem is olyan horror drága (600EUR/hét). Kapsz magad mellé egy kenyait, vele fogsz együtt edzeni - nyilván a saját tempódat figyelembe véve
Tomcicát nem fizetjük be egy hétre?
-
Alg
veterán
No megvolt a laktátteszt-futás; eredmény majd jövő héten, addig is kis élménybeszámoló:
Az edzőbácsit Wilhelm "Willy" Lilge-nek hívják, itt elég híres, egyike azon keveseknek akik főállásban meg tudnak élni belőle... Haláli jó fej, szimpatikus ürge amúgy.
175m-es (ne kérdezd...) benti pályán futottunk 10 köröket - a köridő volt előre megadva, azt kellett próbálni tartani. A végén a teljes eltelt idő és a záró pulzus került feljegyzésre + fülcimpából vérvétel.Nekem ez úgy nézett ki, hogyaszondja (számológép elő):
1. célidő 60sec/kör, stabilan 2 mp-ekkel csúsztam le róla, 10:24 lett, azaz 5:56/km @ 140BPM
2. 55s, 9:16, 5:17/km @ 151BPM
3. 50s, 8:20, 4:45/km @ 160BPM -> innentől egész jól sikerült belőni a tempókat
4. 47s, 7:48, 4:27/km @ 167BPM
5. 42s, 6:58, 4:18/km @ 179BPM -> itt már rendesen elkészültem a végére.Közben nézte a mozgást is, csinált videót róla, kikérdezte milyen célverseny lesz, mikor, tervezett idő stb.
-
Alg
veterán
Az a félelmetes felismerés kezd körvonalazódni bennem, hogy nekem jót tesz a terhelés
Valahogy mindig akkor megy kimondottan jól a futás, mikor megszalad az előző hét... ez volt a decemberi 100km hét utolsó 2 napján is, meg most is a kicsit erősebbre sikerült múlt hét után ma.
Ha meg tartok egy "pihenősebb" hetet, hát abból nem sokat érzek meg
csak nehezebb utána megint felpörögni. Szóval lehet kipróbálom hogy verseny előtt nincs egy-két hét taper, csak pár nap...
-
Alg
veterán
Bokára vagy térd alá szoktam
Ennek a faszinak tök jó viedói vannak mindenféle erősítő gyakorlatokról is.
Igen az az izom a mai üldögélő embernél nagyon gyakran gyenge, egyszerűen nincs használva, pedig futáskor (is) fontos az oldalirányú stabilitáshoz, hogy a medence egyenesben maradjon.
-
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #91106 üzenetére
11 előtt indultam, itt inkább a szitáló eső miatt nem volt senki csak pár kutyasétáltató a frekventáltabb szakaszokon. Viszont a szél még nem érkezett meg, szóval tényleg tökéletes nyugalom volt
Bringán is eljátszottam ezt nyáron, akkor vasárnap hajnalban mentem, mire elkezdett ébredezni a város én már megjártam a köröm és hazaértem.
-
Alg
veterán
válasz
attiss66 #91094 üzenetére
A közhiedelemmel ellentétben a hideg és a különböző "meghűléses"-nek nevezett betegségek között nincs közvetlen ok-okozati kapcsolat, magában a hidegtől nem fogsz megbetegedni. Amúgy meg többféle oka lehet. COVID-tesztet gondolom csináltak?
Más:
Már vagy két hete furán fáradt voltam, megcsináltam az edzéseket de valahogy sosem tudtam rendesen kipihenni magam, rosszul is aludtam - a Garmin is észrevette amúgy, alacsony HRV-t dobált folyamatosan.Na tegnap egy kényelmes 2-3 órás sétálós kirándulás után beütött a kóma, délután még elinzétem amit kellett, de este 10kor már aludtam. Ma reggel 8 előtt, azaz kb 9,5 óra alvással teljesen kipihenten ébredtem, szóval el is mentem a tervezett terepes hosszú körre. Az elején teljes szélcsend, enyhén szitáló eső, és maximum páratartalom. A végén hűvösebb lett ,megjött a szél és rákezdett az eső is kicsit.
Nagyon jó meditatív futás volt, kicsit el is gondolkodtam rajta hogy vajon hányan tudják megérteni ezt az élményt, amikor tök egyedül, síri csendben, csak a madárdalt meg az eső hangját hallgatva kocog az ember az erdő közepén... egy pillanatig nem vágytam vissza a városba, a kanapéra, a melegbe...
63km lett a hét, mellette most csak egy bringás edzés, meg a tegnapi kis séta.
-
Alg
veterán
Nekem majd kb. fél év múlva kell valami daily trainer-t nézni... addig kihúzom a Mizuno+Endorphin speed-el, mindkettőben kb. 250-250k van eddig - a Shift 2 tegnap lépte át a 800k-t, de rövidebb, lazákból még simán bele lehet tenni 2-300at abba is.
Addig van időm találni valami jó kis akciós VN3, Ride 17 vagy Speed 3-at pl.
-
Alg
veterán
Napi WTF:
A parkrun-okon többet nem fogják nyilvántartani a győzteseket, a legjobb időket, a körrekordokat, töröltek minden koirábbi eredménylistát mert... kapaszkodjatok:Egyesek "elrettentőnek" találják ezeket, meg kirekesztve érzik magukat emiatt és ezért nem mennek el.
Anyám borogass, az ilyenek hogy tudnak létezni?
Ha nem érdekli a saját ideje/teljesítménye, akkor nem mindegy számon van-e tartva? Ha meg érdekli akkor ne a gyorsabbakra panaszkodjon hanem szedje össze magát és tegye bele a munkát.Nem vitaindítónak szánom, már így is több energiát szenteltem a témára mint amit megérdemel...
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #91024 üzenetére
...és ezzel nincs is semmi gond, pont ezért játszanak külön ligában - nem csak képletesen hanem szó szerint is a nők és a férfiak.
Az ilyen összevetések mint az említett u15 vs. női válogatott csak indulatkeltésre meg szenzációhajhászásra jók. -
Alg
veterán
válasz
tomcica #90989 üzenetére
Van több lehetőség.
Ez most pont egy elzárt, keresztforgalom-mentes bringa/gyalogúton ment a Wien patak mellett. Egyik irányba enyhén emelkedik (1%, nem látni de érezni), illetve a szél is általában arról fúj. Tőlem kb. 3kmAztán ott van a kastélypark, az is kb 3km-re, murvás, és nagyjából szélvédett. Lehet dombozni is, de télen csak fél 6ig van nyitva este.
Vagy a Kipchoge pályája ahol legutóbb a 10k PB-t futottam, kb 4,5km tök egyenes, sík aszfalt, bár ott is általában hosszában fúj a szél - az viszont 5km-re van tőlem.
Lenne nem messze egy atlétikai pálya is, elvileg ingyenes regisztrációval látogatható, de még nem próbáltam ki.
-
Alg
veterán
Itt ma egy klasszik 8x1000m threshold edzés ment, kihasználva hogy kis eső után, viszonylag tiszta levegőben, végre szélcsendben lehetett futni.
Az utolsót kicsit jobban megküldtem, számoljon a Garmin... aszongyahogy:
LTHR: 165 @ 4:40/km
Hát nem tudom a 4:40-es tempó az inkább 155-160 körüli pulzus szokott lenni... de egy hét múlva úgyis kiderül mennyire okos az algoritmus - érzésre azért a 165-ös laktátküszöb hihető. -
Alg
veterán
ON Cloudboom Echo 1 kapott ma a valentin napos akcióban egy további -20%-ot BS-en, így már 112EUR, ennyiért talán megérhet egy próbát
-
Alg
veterán
válasz
ígyvanferi #90922 üzenetére
Leesett a kilós doboz, kiszóródott, ennyit tudtak összesöpörni
-
Alg
veterán
Melegszik az idő, eltettem a Deviate WTR-t, elővettem a Mizuno Wave Rider-t... hát, eddig se ez volt a kedvenc cipőm, de a Deviate után ez egy fapapucs
Kemény, de cserébe még csak nem is tűnik túlságosan pörgősnek, valahogy olyan... semmilyen.
Mindegy, benne van már 270k, elhasználom szépen lassan, olcsó volt
-
Alg
veterán
válasz
bandus #90530 üzenetére
Az lesz érdekes mit ad a Garminhoz képest
Az jelenleg 165-ös laktátküszöböt dob, és mikor egy-egy erős edzés után frissít, akkor is csak 1-1 BPM-et változik (talán 163-ról emelkedett 165-re egy év alatt).#90531ígyvanferi
A Deviate 2 valahogy nekem sem tökéletes, szerintem túl rugalmas a felsőrész, nagyon nehéz úgy megkötni hogy fél óra múlva ne kelljen megint hozzányúlni és stabilan tartson... Pedig a fűző nem nyúlik, szóval csak a felsőrész anyaga miatt lehet. Olyan intha nagy lenne rám a cipő, pedig hosszra pont jó. Minden más viszont bejön rajta: a pumagrip, a hab, a karbon, ahogy kinéz a téli verzió, amennyire meleg, egyedül a fit nem 100%. -
Alg
veterán
válasz
ígyvanferi #90514 üzenetére
Hát nem tudom, én az első ráfröccsenő vizes hó-latyakot rögtön megéreztem benne (pár mp-ig, utána átmelegedett és nem zavart).
Meg én amúgy sem bízom ezekben a félmegoldásokban, GTX vagy semmi
-
Alg
veterán
válasz
bandus #90509 üzenetére
WTR:
- Deviate 1 van 41-46ig 60EUR de ez nem ajánlott, sokaknak van sarok-gondja vele
- Velocity 2 43, 44,5: 72EUR
- Magnify 42-47ig 78EUR
- Velocity 1 42,5-45 50EUR
- Deviate 2-ből 1 pár 42,5 maradt 97eur
GTX:
- Velocity 2 GTX 40-45 70EUR én lehet ezt venném a helyedben ha nem pont 44,5-es kell (az nincs, ha az kell akkor a WTR verziót)WTR amúgy nem WeaTheRized vagy WaTer Resist, hanem WinTeR - szóval a szokásosnál vastagabb, melegebb, szélállóbb anyag, meg rakás fényvisszaverő (A Deviate 2-n legalábbis). Nem vízálló.
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #90491 üzenetére
Nekem éppen összejött az év végi 2000km-hez az arányos adag, 167km futás lett a január, plusz heti kb.2x1 óra bringa...
Most viszont elkapott valami fáradtság, felültem a bringára de 5 perc után inkább leszálltam mert semmi erőm, inkább tartok egy pihenőnapot ma, kéri a szervezet úgy tűnik... mondjuk az utóbbi 4-5 nap elég erős volt.
Egyébként is egy szenvedés nekem ez a benti görgőzés, ha jó az idő kimegyek félholtan is, de a görgőn minden bajom van. -
Alg
veterán
Nomádsportban -40% mindenre. Nem néztem meg mi van, de talán akad még néhány Hoka...
Ők is lehúzzák a rolót?
-
Alg
veterán
válasz
xy.zsolt #90413 üzenetére
Naná hogy van... Virtual partner-nek hívják.
Régebbiekre van connectIQ app
Meg aztán van a PacePro ami megint valami hasonló -
Alg
veterán
válasz
tomcica #90340 üzenetére
Merrell-nek elég komoly barefoot kínálata van
Bár most hogy nézem inkább terepes/túra/utcai cipők, a régi bare access-hez hasonló tipikus futócipőt nem látok közte...
-
Alg
veterán
Na ha mindenki ilyen hosszúakat fut, toltam én is egy majdnem 20k-t alapozós tempóban...
Egész jól ment, tempó és pulzus is egész stabil 140BPM, 5:30/km -
Alg
veterán
válasz
tomcica #90128 üzenetére
A 212 V2 meg nagyon akciós mérethiányosan
-
Alg
veterán
válasz
Peterhappy #90095 üzenetére
Jah, az itt éjjel/ma reggel süvített át...
Holnapra elvileg marad a napsütés meg a 8-10 fok csak szél nélkül, ha így lesz jó lenne megejteni az év első kinti bringázását -
Alg
veterán
válasz
sherlock82 #90091 üzenetére
Nem volt vészes az idő - napsütés, 7 fok, élénk szél de nem viharos.
A Deviate WTR-ben voltam, tempóra nem a legjobb, valahogy nem tudom elég szorosan a lábamra állítani, mindig lelazul. -
Alg
veterán
Volt ma egy 10k tempózgatás - PB lett a vége.
Odafelé hátszéllel 4:30-4:35, visszafelé szembeszéllel kb. +10mp/km.
Oda-visszával összesen egy bő félmaraton. A pulzus is egész stabilnak tűnt, ezt kellene kb kitolni félmaratonig idén szezon végére...
-
Alg
veterán
Nekem csak laza recovery volt ma (Garmmin pihenőnapot javasolt, de az hétfőn volt, nehogy már legyen még egy
)
A tegnapi bringás edzés elég szemét volt, 30mp-es intervallok egyre nehezedve, közte 30mp egyre lazább "pihenő", aztán ugyanez fordítva, aztán ugyanez 20mp-ekkel... A végére mint a rohadt nád, szóval ma elég volt a laza kocogás -
Alg
veterán
válasz
LanyUs #89838 üzenetére
Nekem a hétvégi hosszú helyett volt tegnap egy 3x2k 4:40-es tempón kisebb gyomorgondokkal (hazaértem), ma meg 5xemelkedőre (40m szint, 8,5% átlag, pont jól futható). Kicsit fáradtnak éreztem magam a héten, nem volt erőm most kimenni egy 3 órás terep körre, pedig nagyon szép napos idő volt.
Év eleji ragyák után szépen emelem a heti km mennyiséget, ezen a héten volt 50k futás és 2 óra bringa.
+ valami van a bal combhajlító töve környékén, futáskor alig érzem de ülni igen kényelmetlen vele
-
Alg
veterán
válasz
xy.zsolt #89680 üzenetére
Jah, a héten eddig 2szer keltem fel korán reggel hogy most akkor meló előtt megyek futni nem este - egyszer viharos szél rázta az ablakot, egyszer az eső szakadt... mindkétszer visszafeküdtem aludni
A futás meg maradt estére (azaz tegnap nem futni voltam hanem bringáztam görgőn)
Szerk: basszus holnap reggel tényleg -2 fok, havazás
Mondjuk ez a normális időjárás ilyenkor, arra kell gondolni ha most hideg van meg havazik, akkor nyáron talán kevesebb lesz a kullancs+lódarázs -
Alg
veterán
No megjött 3 terepcipő amiből legalább egyet megtartok
mind 60-70EUR.
Sauconly Peregrine 13 GTX -> ez mindenképpen marad, kényelmes, pont a jó méret, bejön ez a szürke szín is, kellemes pattogós, holnap ki is viszem egy próbakörre.
Dynafit Ultra 50 -> ez nagyon véleményes, elvileg fél centivel hosszabb mint a Peregrine, mégis kisebbnek érződik, kicsit szűk elől, határeset. Plusz valahogy nehéz, kemény, "buta" cipő - ha egy fél számmal nagyobb lenne nyári gyalogtúrákhoz megtartanám, de így megy vissza.
TNF Vectiv Flight -> Ez meg gyárilag fél számmal kisebb mint a fenti kettő, felvéve meg nagy, minimum egy fél számmal kisebb kellene. Amúgy baromi kényelmes, tetszik, de megy vissza - lehet berendelek belőle egy számmal kisebbet ha még van, hátha az jobb, mert az ára nagyon jó. Sajnos fél számmal kisebb verzió elfogyott már. -
Alg
veterán
Nacsodás...
Tegnap éppen fel akartam állni a székből hogy átöltözzek és induljak futni, erre bumm, totál beállt a hátam. Éjjel alig aludtam, most 2 dolgot tudok: a hátamon feküdni, meg egy helyben ülni... faszán kezdődik az év -
Alg
veterán
BS:
TNF Vectiv Flight, karbonlapos terep-versenycipő 2 évvel ezelőttről 68EUR...
Tesztek vegyesek de nagy baj elvileg nincs vele, ha 200EUR kategóriában egy közepes cipő akkor ennyiért megér egy próbát.Berendeltem egy 45,5-est, határeset a méret, meglátjuk.
Hasonló árakon van a többi egyívású TNF terepcipő is (Infinite meg Eminus)
Ha lenne méretben akkor a legjobb közülük tesztek szerint az Enduris II, 50EUR-ért ajándék - lenne, ha nem egyetlen pár 39-es lenne csak készleten -
Alg
veterán
Jó reggelt 2024
-
Alg
veterán
Én is dobok egy évösszefoglalót, a staisztikákkal kezdve (bocsi, kicsit hosszú lett
):
Összes:A futás így nézett ki:
Kicsit felemás év volt, a bringa eléggé visszesett, a futásból ennyit sikerült kihozni - finoman szólva sem ez volt életem legboldogabb éve, kb. az utolsó 4 hónapra sikerült magam szellemileg, lelkileg és fizikailag is valamennyire rendbe szedni. Az összes régi PB-t sikerült megdönteni ezért elégedett vagyok a formával, és a 100km hét alapján bőven lehet emelni a heti távokon mert bírja a futómű - persze csak okosan, lépcsőzetesen.
Egyéb sporthoz kapcsolódó dolog, hogy kipipáltam egy nagyon régi bakancslistás nyaralásomat, eljutottam Madeirára, és hát persze hogy futottam isTOP futóemlékek:
1. Madeirai levada futás két futótárssal, lépcsőedzéssel, barlanggal, óceánparton sprinteléssel, Runner's world címlapkép-érdemes fotóval (na nem rólam) - nem fogják olvasni, de köszönet Tamásnak és Ildinek érte.2. WTF BRZSNY & WTF BUDA: két verseny csodálatosan szép erdőben - egyiken sem hoztam olyan hatalmas eredményt, mégis pozitívumként marad meg, élvezetes futások voltak és mindkettőn éreztem hogy végre alakul valamiféle állóképesség terepen is.
3. Bécs maraton céges váltóban, első 2 szakasz, 24km pontosan 2 óra alatt, félmaraton PB, meglepően stabil tempó, adta nap volt
+1: Lindkogel Trail, brutális volt a 20k pálya, meredek lefeléken az akkor még rossz szememmel elég szenvedős volt, de idén visszamegyek az egyel hosszabb távra.
Extra köszönet bandus kollégának a közös futásokért és a Lindkogel meghívásért
Nagyon igyekeznem kell mert lassan utólérsz
Jövőre tervek: megcélozni a 2000km összes futást és az 5000km bringát - de nem fogok megszakadni érte, ha valami közbejön és kevesebb lesz hát ez van, a lényeg hogy jól érezzem magam a bőrömben. Még az is lehet hogy kinézek valami maratont év vége felé...
Nagyon titkos terv pedig: felszedni vagy 5 kiló izmot, de ezt már említeni sem meremMinden fórum/sporttársnak sérülésmentes, egészségben és PB-kben gazdag új évet és sok-sok elkoptatott akciós futócipőt kívánok!
-
Alg
veterán
Valami agresszívabb terepcipőből lát valaki best buy-t most 46 körüli méretben? Sziklásabb, technikásabb terepre kicsit billegős nekem az Xodus, a régi Dynafit Feline meg már eléggé a végét járja…
Agravic Flow-ról vélemény?
-
Alg
veterán
Azért azt hozzá kell tenni, hogy:
- A héten szabin vagyok
- Egyedül lakom, nincs család, nincs gyerek, akkor fekszem amikor akarok
- Szinte semmi tempómunka nem volt benne. Egyszer volt 5k félmaraton tempón meg a terepes 3 óra, amúgy alapozó tempó végigAlapvetően ha megvan a 8 óra alvás és egészséges vagyok akkor nem szokott gond lenni sem a stressz, sem a sleep score.
Két dolog húzza le:a nők,a pia, meg a betegség.Nem is ment amúgy a training status sem strained-be, productive-maintaining volt, a tegnapi hosszú meg megint visszalökte productive-ba. Azért ha lett volna benne 2 erős tempós edzés valószínű nagyon máshogy nézett volna ki a dolog
-
Alg
veterán
Na ez is megvolt a zaro szuletesnapi futassal
-
Alg
veterán
Ma nagyon adta nap volt
Napsütés, 5-6 fok, szélcsend.
20,5km lett a vége 5:30-as tempón, pulzus betonstabilan Z2. A végén felkaptam csak mókából kicsit, 4:10 körüli tempó, 163as pulzus, örömfutásEl sem fáradtam, tök jó volt.
Valamit érezhettem már öltözéskor, az Endorphin Speed 2 lett levéve a polcról
6. nap, 98km -
Alg
veterán
Én az év végére valamikor november elején 1500km-t tűztem ki, az ma meglett.
Amúgy 77km, 5. nap.
Kezd a test hozzászokni, a mai "laza" 10k kör nem volt különösebben kellemetlen, talán csak a pulzus volt valami 5 ütéssel a szokásos felett.
Pici izomláz azért van a lábakban, érezni a fáradtságot, főleg a combhajlító kezd panaszkodni, de semmi komoly. Ja, meg a core-ban érzem még az extra terhelést, hátizmokban. -
Alg
veterán
Running Warehouse-on nagy akció, csomó cipő 30-40%-al lenyomva - és ami a legjobb, érvényes rá az extra 10% RUNBLOG10 kupon is
(nem tudom van-e ilyen sitewide kuponból 10%-nál jobb?)
Clifton, Bondi, Arahi, Nimbus, Cumulus, Magicspeed, Adios 8 van közte
-
Alg
veterán
Ebből tegyél be egyet, de mégjobb ha kettőt
Jól irányítható felsőtestre. A hidegnél fontosabb szerintem a légmozgás hogy rendesen elpárologjon az izzadtság rólad, sokat javít a komforton.
Mester: Igyekszem, kisült a házi kenyér, (próbálom nem megenni a fél kilót egyszerre), vacsira abból lesz vagy 2 szelet, tükörtojással.
-
Alg
veterán
Remélem van egy (vagy több) jó ventilátorod mellé
Nekem 4. nap, dupla nap
A tegnapi terepfutás után a délelőtt elég nehezen indult, a reggeli etapban 20 percig tartott az energia, utána nagyon szenvedős lett.
Délután baromi álmos voltam, hajszál híján sikerült rávenni magam a futásra - jó döntés volt, mire átöltöztem egész felpörögtem, tettem bele 5k mini tempócskát ~FM iramon (5:00), pulzus rendben volt, szinte jólesett.Eddig 4 nap, 66km
-
Alg
veterán
Kaja vonalon:
Reggeli: minden nap zabkása, hol banánnal, hol mézzel, hol prémium alacsony cukortartalmú lekvárral
Ebéd: 1x tészta + "olaszos" csirkemell (amit itthon találtam: paradicsomszósz, hagyma, kaliforniai paprika, fűszerek; 1x burrito tál (csirkemell, rizs, saláta, bab); 1x grill lazac spenótos tészátval (ezt most eszem, szóval inkább vacsora) -> holnapi ebéd is ez lesz
Vacsora: 2 x Görög saláta (mozzarella, feta, paradicsom, kalif. paprika, kígyóuborka)+ma futás közben lement 2 gél meg egy energiaszelet, talán ez még Tomcica approved
-
Alg
veterán
3. Nap, 47km
21,5km, 1000 szint - fele gyalog volt, de atlagpulzus 136, szoval futasnak veszem -
Alg
veterán
válasz
tomcica #88264 üzenetére
Nem is célzok a 180-ra, most is 170bpm zene ment
Illetve félve említem meg hogy ezzel elkezdtem az ~1 éve megszellőztetett 100km/hét önkéntes kihívásomat... holnap az idei utolsó munkanapom, és terv szerint pont a születésnapomra esik az utolsó napja az egy hétnek.
És ha már ilyen önkéntes edzőtáborba megyek, akkor talán a kaját is megpróbálom egészségesre venni, bár a saját sütésű kenyér az maradde semmi cukros üdítő (eddig is kevés volt) vagy kész péksüti, félkész rántotthús, sültkrumpli (ebből kicsit több).
Egyelőre a reggeliig jutottam, az mézes zabkása volt
Aztán jöhet a karácsonyi züllés
-
Alg
veterán
5 férfi és 5 nő mehet, de ebből 2-2 csak tartalék, szóval 3-3 fut.
Elvileg belőlük fog kikerülni a végső csapat:
Men: Kelvin Kiptum, Eliud Kipchoge, Vincent Kipkemoi Ng'etich, Timothy Kiplagat, Benson Kipruto, Bernard Kiprop Koech, Geoffrey Kamworor, Cyprian Kotut, Amos Kipruto, Titus Kipruto
Women: Ruth Chepng'etich, Rosemary Wanjiru, Joycilline Jepkosgei, Sheila Chepkirui, Peres Jepchichir, Judith Jeptum Korir, Seley Chepyego Kaptich, Hellen Obiri, Sharon Lokedi, Brigid Kosgei -
Alg
veterán
válasz
ígyvanferi #88199 üzenetére
46-os láb, 190 centis magassággal ha ilyen 5:30-6 perces tempón próbálom emelni a lépésszámot olyan mintha helyben toporognék, vagy csoszogás lesz belőle... próbálok amúgy odafigyelni rá néha az alapozós futásoknál, de mindig az a vége hogy elkezdek gyorsulni, főleg ha az elrugaszkodásra, sarok emelésére is figyelek.
-
Alg
veterán
Ha "olcsón" akarod megúszni, akkor ez már használható.
Márkásabb darabok, ami ehhez képest előrelépés nagyjából 3-szoros áron vannak (bár mintha BS-en láttam volna valami Adidas rain.rdy esőkabátot nagyon akciósan)
Amúgy a "ne ázzak el benne semennyire" futásnál elég fura feltétel, mert garantáltan belülről fogsz elázni
-
Alg
veterán
Ma kimondottan semmihez nem volt kedvem, legszívesebben a kanapén filmeztem volna egy forró kakóval... szóval úgy gondoltam rendben, megérdemlek egy kis könnyítést, így...
A napi penzumot az Endorphin Pro 2-ben toltam le
4k@4:30
-
Alg
veterán
válasz
SirRasor #88186 üzenetére
Nekem csak néha bolondul meg, alapvetően jókat ajánl, csak kicsit túl óvatosnak tűnik... Ma pl. 18 perc 4:45-ön (-> VO2Max) lenne az edzés, és 4:30-ra futva (azaz pont 4k, kb. 10k versenytempón) kb. rendben is van szerintem.
Egyelőre télen OK ez, aztán tavasszal majd rakok inkább össze magamnak pár félmaraton/maraton edzéstervből interval edzéseket és azokból válogatok minden héten 1x-2x valamit.
Meg hiába van egy jó szintes verseny beállítva, egyszer sem ajánlott még emelkedős napi edzést. Igaz, a szintes versennyel amúgy sem tud mit kezdeni, olyan célidőket jósol rá mintha sík lenne.
-
Alg
veterán
Nem ugyanaz a kettő, a drágábbik az Elite Racer, amit te linkeltél meg a téliesített WTR.
Azt meg kell jegyezni, hogy ezek még az első verziósok, aminek egyeseknél problémás lehet a sarokrész, ezt javtották a Deviate 2-ben.
Más: Fura ez a Garmin daily edzés… tegnapra pihenőt javasolt volna délben lejáró recovery-vel, 100-as training readiness-el, 8,5 óra alvás után… elmentem a hosszú terepes körre, ma reggelre még 24óra pihenő, 73-as training readiness, bő 6 óra alvás, 66-os body battery… Garmin ajánlás mára: 50 perc alapozós futás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Xbox Series X|S
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- MWC 2025: Mit várunk idén?
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest