Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• setup

tag

válasz bkercso #112963 üzenetére

Ezt az utánépítést azért hoztam példának, mert sosem kaptam még ugyan ilyen tantál kondikat az alkatrészboltban, de ez a pár alkatrész egy 9V-os elemmel meg a potméterekkel kész, hogy ez így ennyi :)
    De ha már rákérdeztél miért 4250? Azért mert az utánépítésnél nem az a jó, ami jó, hanem ami pont olyan hangú egy zenész szerint, mint az eredeti és azt Te el nem döntöd, csak Ő. Építhetsz Te 100x jobbat.
    30-50 éve játszik egy 70-es években gyártott hangszeren és úgy megszokja a hangját, hogy azonnal közli, hogy ö-ö, ez nem olyan és persze fel van véve bakelitre is az eredeti hangszer hangja millió zenében és emiatt a kis kamasz is olyat akar.
    Igen ám, de a 70-es években, amikor felvették a lemezt az a hangszer olajpapír kondival meg ég tudja milyen tranzisztorral volt aktív és szólt úgy, ahogy és akkor jön egy ember, aki számomra csodával határos módon rájön arra, hogy az pont olyan, mint ahogy ma ebben a kapcsolásban egy 4250 szól.
    Ez idáig csak egy "remény" de amikor jön egy zenész és erre rábólint, hogy igen, ez tényleg pont úgy szól, na akkor a 4250-ből kincs lesz. Lehet akármilyen filléres vacak, mert ez lesz az, amivel az a konkrét 70-es évekbeli hangszer „jól” szól, de egy a másik hangszerbe viszont már megint más opa kell és ezt Te el nem döntöd.
    Hiába mondod, hogy 100x jobbat építek, mert jön a zenész és közli, hogy ö-ö ez nem pont úgy rossz, ahogy a régi, tehát nem jó. :D
    Azt nem tudja megmondani Neked, hogy mi a baj vele, csak azt hallja meg azonnal, hogy ez nem az, mint amit 30 éve hall, amikor a húrhoz ér. Ez nem a jó. A jó az szerinte fel van véve a bakelitre és ez nem az, tehát ez nem a jó és Te fejen állhatsz a 1656-al, akkor se jó. :DDD Hozzá képest én egyszerű eset vagyok, mert én "csak" egy jót szeretnék.

• setup

tag

válasz bkercso #112948 üzenetére

Hogy működik vagy nem az még csak csak, de hogy az egyik kondival mitől szól jobban mint a másikkal? Itt van például ez az előerősítő. Ezt az utánépítést 35 ezerért adják az ebay-en, oké tartozik hozzá 3 minőségi poti, aminek legyen darabja mondjuk 5 ezer, meg bemeneti aljzat, de akkor is... hát vagy 18 ezret felszámolnak ezért a nyákért, amit a képen látsz.
    Vicc, ilyen LM4250-em van is itthon nem is egy, sőt megvan a kapcsrajz is, de ha én az alkatrészboltban bemondom például ezeknek a kondiknak az értékét, akkor nem ilyen sárga bogyókat hoznak ki nekem, hanem tök mást és itt akkor ez a skill, hogy ezekkel szól jobban?
    Ezt a kapcsolást a filléres opampos próbanyákra feldobálom 5 perc alatt, még nyákot sem kell gyártani az egészhez és még csak nagyobb sem lesz.
    De volt már hogy összetettem hasonlót és nem szólt pont ugyanolyan jól. A potik vacakabbak, vagy a kondik, nem értem mi lehet. Egy olyan filléres vackot, mint egy 4250-es hamisítsanak és hamis van nálam? Nem hiszem.

• setup

tag

válasz bkercso #112944 üzenetére

Köszönöm, sajnos elemről tápolva sem jobb a helyzet, az elkók hát ég tudja, ilyen alu kupakos SMD mind. Ezeknél nekem fogalmam sincs. Te honnan tudod, hogy melyik jó minőségű és melyik nem?
    Én itt elvesztem, hogy felületszerelt, mert nem tudom mit lehet ezeken kiszúrni? Az RC szűrők is... az én szememnek SMD kerámia kondi, de legfőképpen "sárga" :DDD aztán hogy most, az jó vagy nem jó... hát úgy is csak vág, arra meg elvileg jó, aztán részemről ennyi a tudomány.
    Szóval odáig oké, hogy "mi hajcsa" de hogy most ott egy elko és pont az a vacak, hogy ezt Te hogy szúrod ki vajon?
    Rákapcsolsz valamit és a jelalakot nézed szkóppal vagy hogy?

• setup

tag

válasz bkercso #112932 üzenetére

Szia, bocs ha kicsit off itt, egy analóg előerősítőnek nagyon alsó polcos hangja van és az lenne a kérdésem, hogy Te ismered e esetleg a "TL071C" nevű műveleti erősítőt? Erre épül, de én még nem találkoztam ezzel a típussal. Kérdés, hogy vajon ez a gyenge, vagy inkább más baj (is) lesz? Az a gondom, hogy nem lehet kikapcsolni ezt a vackot és így kvázi jelútban van. Nem akarok egy áthidalást belegányolni a készülékházba és ráadásul pici, zsúfolt 2 oldalas nyák, ami egy potméter fenekére van kvázi rámókolva. Gusztustalan is, meg gáz a hangkép is.

• setup

tag

válasz bkercso #110937 üzenetére

Igen, a kapcsüzemet azt sajnos vettem észre. Jó móka ez a felkonvertálás, csak ára van és úgy hittem is, meg nem is benne, hogy ki lehet rendesen szűrni. Nézegettem is a szűrő kapcsolásokat, de aztán amikor kiderült, hogy nem gerjed az alacsony táp miatt hagytam is inkább a szűrést a fenébe.
    Árulnak egy külön pici BMS lapkát a kínaiak eredetileg két soros 18650 töltéséhez. Egy bemenet két kimenet. A bemenetre megy a normál USB-s töltő, ami csak egy cella töltésére alkalmas és van két kimenete.
    Az egyik a 4,2V-os a másik meg a 8,4V-os kimenet és ezzel balanced fel tudod tölteni az egyébként sorosan bekötött cellákat az erre eredetileg alkalmatlan töltőddel, csak ez is még egy nyák (ha kicsi is), amit be kell valahová szuszakolni és itt jön be a képbe, hogy ha marom a fát, akkor azt utána grafitoznom kell, mert az árnyékolás miatt grafitozva van belül a hangszer. A marótól ez ugye lejön és szúrja a szemem, mert gányolásnak néz úgy ki. A grafitos "festék" ami valójában grafitos "ragasztó" meg lassan köt ki, akkor emiatt először várni kell egy napot és csak utána tudom összerakni... szóval emiatt "munkás" bármit még beszuszakolni.

De ez csak a töltéshez kell, enélkül is sorba tudom kötni a cellákat és ki tudom próbálni a 1656-okat, hogy hallom e a javulást. Ha hallhatóan jobb lesz simán megtartom és átvariálom a töltést. Annyit megér. Ha kicsit faragni is kell még belül a fából, hát legyen. Újragrafitozás után úgy sem látszik.

• setup

tag

válasz bkercso #110932 üzenetére

Igen-igen, arra ránéztem én is, csak az zavart össze, hogy egyszerre tárgyalja a pdf a 1655-tel, de most volt időm rendesen elolvasni és most már biztos vagyok benne, hogy ez csak elméleti számított adat és bőven lehet tűrés lefelé és érdemes kipróbálni.
    Azért gondolom, mert a 33178-nál, ami eddig volt benne ugyanez +/-2V az adatlapon, tehát elvileg 4V alatt nincs élet és mégis simán ment egy merültebb li-po celláról is 3,5V környékén is.

Mivel (talán az EQ miatt) két darab 33178 van a nyákon, ezért azt sem gondolom, hogy csak véletlenül ment, azért a kettőből kettő már csak nem véletlen.
    Persze majdnem mindegy is egyébként, hogy a 1656-nak elég e egyetlen Li-Po cella, mert eddig is két li-po cellát használtam, csak eddig párhuzamosan voltak kötve, mert így is szólt a 33178 és így elég volt csak a körömnyi töltőnyákot beletenni a gitárba.
    Legrosszabb esetben átkötöm sorosra
    és beszuszakolok még egy BMS lapkát is valahová. Ezresért adják a sárgák és balanced. Az 8,4V-ra feldudálja, annyi meg tuti elég lesz neki. Csak a beszuszakolás részére nem vágytam.
    Elsőre használtam DC-DC step up lapkát is, hogy 18V-al tápolva mi a helyzet.
    Sajnos úgy a step-up áramkörről a 33178 valahogy csak összeszedett annyit „zajt”, hogy alacsonyabb hangerőn is pont úgy sisteregett, mintha max hangerőn lenne.
    Ez nem tetszett, akkor szűrés helyett inkább kiszedtem a step-up lapkát belőle, és tettem a lapka helyére egy második Li-Po cellát párhuzamosan, hogy lassabban merüljön le és tuti elég legyen a fesz sokáig.

Végre készen lett és bőven elég pár hetente egyszer tölteni, erre most meg kipróbálom majd ezt a másik 1656-os OPA-t és szedem szét miatta megint. Elvagyok. :)
    Pedig most már tényleg jó a 33178-al, csak mindig ott a kis hang, hogy "mi van, ha van jobb?" Azt hiszem itt kezdődik a dili :DDD

• setup

tag

válasz bkercso #110799 üzenetére

Megvan a zsákmány. Ez ultra low verzió, nem teljesen tiszta, de ez mintha azt jelentené, hogy ez már 2,5V-on múkod, de lehet félreértettem és a 2ch miatt ez is kér magára 4V körül. Majd kiderül. Hétvégén lesz időm játszogatni vele.

• setup

tag

válasz Beri #110871 üzenetére

Így néz ki, de ez nagyon régen, nem is tudom hát vagy 10 éve a fiókomban van. Szóval ez most meglepett, hogy ezt még kapni. Ez most vagy egy olcsó kínai cucc, amit 10 éve lehet kapni az Alin változatlan külsővel vagy ez az Alis másolata az eredetinek? Ez a Saomai ez ismert brand Ázsiában? Ha ott sem, akkor vélhetően nincs értelme lemásolni.

• setup

tag

Erről a Saomai fejhallgató erősítőről Ti tudtok valamit, hogy ez miféle? Minőségben hol lehet? Ez egy saját akksis cókmók. Teljesen fapad, csak egy bekapcsoló, egy analóg jack vonal bemenet, egy szem poti, meg egy analóg jack kimenet és ennyi.
    Felteszem arra találták ki, ha nagyobb impedanciájú fejhallgatót akar valaki út közben mobillal használni, amit magában a mobil nem tudna kivezérelni.
    Amiatt reménykedem, hogy ez lehet, hogy jó is, hogy nem világít össze-vissza. Kipróbáltam most ezzel az öreg fiókával, ami a képen látszik mellette. Ezen fülre nem ront, rosszabbnak nem hallom, de én ezen az öreg X1-en már csak azt hallom, hogy ez mennyire nem Hi-Fi.
    Lehet hogy ezt is fel kéne tuningolni valami opa cserével vagy ég tudja, de nem nagy szám a hangminősége sajnos. Most így egymás után még a HP ProBook fejhallgató kimenetét sem alázza meg úgy igazán.
    Valahogy jobbra emlékeztem, de csak megszépült az emlék. Mai füllel nem is hallom, hogy ez minek is eszi ez meg a Flac formátumot, mindegy.
    Arra gondoltam, hogy rádugom majd a gitárt egy Focal Alpha vonalbemenetére és ha esetleg az opa kimeneti jelszintje nem lenne elég magas, akkor azt valamivel emelni kéne analóg és pl. ez a Saomai van itthon, amivel ezt el tudnám követni, de ha ez ki is nyírná a hangminőséget rögtön, akkor nem jó erre a célra.
    Nem tudom, valami dedikált lejátszót vettem egyszer régen, amivel együtt küldte egy angol csávó, de sosem néztem utána. Hi-Fi cucc ez? Semmi nincs ráírva, csak ennyi, ami a képen látszik.

• setup

tag

válasz bkercso #110799 üzenetére

2500-Ft a kettő a HQ-ban, meg is rendeltem. Majd írok, ha hallok különbséget.
    A tesztkörnyezet tehát egy basszusgitár lesz.
    Eredeti Fender Yosemite hangszedőkkel. (600.000 Ft felett van a legolcsóbb olyan gitár, amibe gyárilag ezeket a szedőket szerelik, szóval nem a bazári kínai között válogat a célközönség, akinek szánják.) A fejhallgató egy ATH-PRO700MK2 Monitor. Ez is megfelelően részletező a mélytartományban ahhoz, hogy meghalljam a különbséget, ha van annyi, hogy meghallható legyen, de tény, hogy a 33178-al is rendben van. Magasan van a léc, csak úgy vagyok vele, hogy ha van feljebb is és filléres, akkor miért ne. Köszönöm a tippet, egy próbát nekem megér 2500-ért. :R

• setup

tag

Ha már opamp. Bocs ha kicsit off, de végül is egy előerősítő. Van egy olcsó gitárom, abban egy 33178-as opamp van. Ez mennyire vacak hangminőségre egy 10-es skálán? Úgy értem egy ettől jobb hangminőségűt könnyen tudok bele tenni olyat, ami ehhez hasonlóan már 3V tápfesz környékén operál? Ugyan SMD, de mégis egyszerű lenne kicserélni, emiatt kérdezem, hogy itt lehet e benne tartalék. Hangszedőt már cseréltem.

• setup

tag

válasz bkercso #96995 üzenetére

Nagyon köszönöm. Lehet, hogy csak az érték a gond akkor , 47nF -el érdemes kísérletezni azt írják vagy marad 68nF csak fólia az lesz hogy veszek mindkettőből, persze csak ha kapok. Azt látom,hogy azért filléresek ezek hála Isten. Én is Dunakeszin lakom, neked nincs véletlenül? Bár meglehet, hogy Incomp-ban is lesz, remélem nem kell majd BP-n mászni egy 100Ft-os cuccért 1 órát.

• setup

tag

válasz bkercso #96945 üzenetére

Szia, bocs az offért, de Te annyit foglalkoztál már hangtechnikával... nem tudod véletlenül, hogy a kerámiakondiknál mekkora a szórás hangminőségben? Passzív hangszerben találtam egy kerámiakondit RC szűrő funkcióban a jelútban és valahogy bántja a fülem valami és hát kizárásos alapon a kondira tippelek. Cserélném, de vajon milyet érdemes venni, nem tudod véletlenül, hogy melyik gyártó az, ami biztosan jó, hogy ezt kizárhassam? Ami benne van azon márkajelzés nincs, a rajta lévő számból az derül ki, hogy (0.068 µF) a kinézete meg az a dundi, szóval nem egy vékony lemezkondi.

Új hozzászólás Aktív témák