- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bkercso #56106 üzenetére
Rengeteg DIY cuccot használok. Tápszűrő (by vodkaboy), mikrofon (saját és by vodkaboy), eq (saját), több kompresszor (saját), több mikrofonerősítő (saját), fejhallgatóerősítő (by bajnokpityu) és pushpull végfok (by vodkaboy). Ha valaki épít egy AES3, Firewire és SDIF (nem spdif, nem elírás) bemenetes dacot, akkor azon is elfilózok. Addig minden tiszteletem diy közösségé a kitartásért (az usb mellett).
A múltkor kiszámoltam, hogy mennyiből tudnék összerakni egy 16 ki-bemenetes aes3 konvertert, és többre jött ki, mint amennyiből megveszek egy felső kategóriást boltból. És akkor hol van az fpga jitterelnyomás, meg a dsp keverő.
-
krichd1
addikt
válasz
bkercso #56160 üzenetére
Műfejjel is a sima mérés bizony eléggé hullámvasút lesz. Lásd Golden Ears mérései. A fejhallgatók mindig sokat csalnak mérés szerint, de ez szükségszerű is ahhoz, hogy szubjektíve valamennyire jónak halljuk. Ugye a fejhallgató zenehallgatáshoz egy elég tökéletlen konstrukció.
-
jacint78
addikt
válasz
bkercso #56123 üzenetére
Ez nem az én tudásom, hanem a kapcsolás eredetijének készőjéé, minden tiszteletem az övé.
Az enyém egyenlőre ennyire volt képes. Katasztrófa, de ezt is simán el lehetne adni puccosítva 300K-ért a megfelelő marketingszöveggel sőt a THD-ja kifejezetten jó lett, de ettél még nem jó.
Látszik, hogy már lassabb a másiknál, de még így is leng, mint a santa maria vitorlája.
-
jacint78
addikt
válasz
bkercso #56112 üzenetére
Épp az a poén, hogy gyakran nincs bennük munka, csak puccosak, mint a mai alaplapok.
Persze vannak valóban minőséget képsviselő berendezések, de azok inkább milliós tételek, mert megtehetik. És vissza is jutottunk az eredeti problémához, egy laikus vásárló nem tudja megkülönböztetni őket. Az meg közismert, hogy bizonyos dolgokat ha túl olcsón adsz, akkor azért nem veszik meg, mert azt gondolja a vásárló, hogy az egy olcsó semmi, de, ha ugyanaz nagyon durván van árazva, máris megjön a bizalom..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bkercso #56106 üzenetére
Minden tiszteletem a tiéd, tudod.
De... itt a topikban is akad "pár" olyan User, akik nem Diy dacot, vagy amp-ot használnak, sőt, inkább 80% használ gyári dacot, amp-ot, szerintem (nem fejes erősítőre gondolok természetesen). Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez az út a jellemző, nem pedig az, hogy mindenki magának fabrikálja az eszközeit, attól függetlenül, hogy az lenne az olcsóbb megoldás.
És attól még nem dilettáns, aki "boltból" vásárol.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
bkercso #56086 üzenetére
Egy kondira amúgy sok minden jellemző még, pl. a dielektrikum linearitása vagy a mikrofóniázás.
Egyetértek és nem feltétlen én hoztam fel az ESR-t, de ha már elkezdtük, ezt olvasom amit te is írsz:
Az ESR, ami nagyfrekvencián a kondenzátor váltakozó áramú impedanciája, hőmérséklet- és frekvenciafüggő érték, amely a dielektrikum ellenállását, a kivezetések, a dielektrikum és a fegyverzetek közötti kapcsolódás egyenáramú ellenállását tartalmazza, ideálisan kis érték (általában 0,1 Ω nagyságrend).
Miért csak nagyfrekvencián? Mert kisfrekin a kapacitív reaktanciája a domináns nagyfrekin meg az induktív? Kettő között van az ESR. Ezek eredője az impedancia.
Ettől még az ESR érték hangfrekvenciás sávbeli működésről nem sokat mond nekünk, nem?
Ha de, akkor az ESR kisfrekin a kapacitív reaktancia és a dielektrikum ellenállásával, a kivezetések, a dielektrikum és a fegyverzetek közötti kapcsolódás egyenáramú ellenállásával alkotott eredő?
Magyarul: mitől lesz lapos (és nem meredek) kisfrekvencián az ESR -
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #55996 üzenetére
Kössz a tippet; megrendeltem.
Rajta az a kapcsoló az izolátor részt is befolyásolja?Más: Az ADL GT40α driver teljesen esélytelen win 10 alatt, képtelenség feltenni. Azért ez elég fura egy olyan dac-nál amit még most is lehet venni újonnan is.
Win 7-en is lehet nyugodtan használhatatlannak nevezni asio-val, szerencsére wasapi-val nagyjából rendben van, úgyhogy a notebookra is valószínűleg majd teszem fel a win7-et a 10-es helyett. -
Tomacko
őstag
-
jacint78
addikt
válasz
bkercso #55957 üzenetére
Nálad szerintem jobban tudnak mérni egy Texas Instrumentsnél vagy AD-nál, mégis érdemes eltérni az adatlapi ajánlásaiktól.
Igen, mert a "hifisták" azt mondják arra ami abszolút értelemben véve valóban jó, hogy unalmas, semleges, nincs karaktere és így tovább, de a karakter kialakítása a zenész felada, nem az erősítőé!
-
gordonfreemN
addikt
válasz
bkercso #53785 üzenetére
Ejha, ezt nem is láttam még
Még mindig amellett vagy, hogy az LH0044 megüti az opa128 szintjét?
Én meghallgattam a 3140-et OPA602-vel szemben, részletszegényebbnek tűnik elsőre. Persze nem rossz és az is igaz, hogy az én DAC-omban áll így a helyzet, de majd talira viszek pár féle opát a kisérletező kedvűeknek -
jacint78
addikt
válasz
bkercso #55864 üzenetére
Ez igencsak mellément, mérve a cirrus is tudja ugyanazt, sőt mindegyik, viszont a PCM egyértelműen jobb, sőt merem álítani, hogy a legjobb hangú DAC-ok a BB féle PCM-ek, engem az AKM sem győzőtt meg. A hallásomről gőződ sincs, ne alkoss róla véleményt légyszíves, nem is ismersz. Attól, hogy tisztában vagyok az elme működésével, pontosabban a megbízhatatlanságával és objekítven is ellenőrzök valamit, még én is hallok ám.
Mellesleg az itt is népszerű kábeles és egyéb fiktív teóriákat már réges régen megcáfolták vaktesztekkel is.
-
krichd1
addikt
válasz
bkercso #55820 üzenetére
Azt nem tudom mi eredeti benne. Bár ahogy árban megy felfelé az ember, annál jobb órát és egyéb körítést kap. Q-1-ben még valami alap óra van, X-1-ben KDS TXCO, C-1-ben NDK NZ2520SD (JL Sounds is ilyet használ), más verzióban valami FeiMiaoJi kristályt írnak, az F-1-ben pedig már Crystek CCHD575/957.
(#55825) gordonfreemN: Az Audio-gd Xmos kártyája viszonylag "alapfelszereltségű", de megbízhatóbb gyártók közé tartozik. A C-1 azért mindenképp komolyabb felépítésű, körítésű, csak nagyobb a lutri tényezője.
-
krichd1
addikt
válasz
bkercso #55815 üzenetére
Dupla memória, dupla számolási sebesség, új algoritmus, stb... adatlapon ott van minden. Új chip meg mindig azt jelenti, hogy megjelennek új kapcsolások, dizájnok is hozzá, tehát bővül a kínálat például ez vagy ez (Q-1, C-1, F-1, X-1 néven futnak az újabbak ahogy látom). Hang alapján meg csak úgy tudsz választani, ha meghallgatod, hogy mit küld a kínai, nyilván most az olcsóbb transzportokról van szó.
Nekem majd valami atomórás verzió kell! -
Tyrel
őstag
válasz
bkercso #55790 üzenetére
Nincs köze az eszköz korához, vagy a bedugás idejéhez. Korábbi önmagam idézném:
Összefoglalva tehát:
PC + Xonar DG (rear jack) Amp ON - hssssssss
PC + Xonar DG (rear jack) Amp OFF - csend
PC + BlasterX G5 - hsssssssss
PC + Speeddragon USB hangcucc - hsssssssss
Notebook (akksiról is) + BlasterX G5 - hsssssssss
Notebook (akksiról is) + Speeddragon USB hangcucc - hsssssssss
Notebook (akksiról is) integrált jack dugó - csend
PS4 + BlasterX G5 - hsssssssss
PS4 + (wireless) DualShock 4 integrált jack dugó - csend
Xiaomi Mi 4c - csend -
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
-
Ram:rez
újonc
válasz
bkercso #55748 üzenetére
Köszönöm, otthon átnézem - a benti gépem a GDrive-ra nem enged ki!
Okés, nem tudtam, hogy az OPÁ-k ilyen szinten kompatibilisek egymással. Az RC4559-et nem ismerem, feljegyeztem, rendelek belőle, aztán meglássuk. A duál mono + átalakító meg pont most van műsoron, várom még a 627-eseket, addig valahol összerakatom az adaptert. A csövek és a minőségi kábelek eddig többet javítottak az én esetemben, ezért is próbálgatok még, hátha az egyik OPÁ-nál beüt valami oltári szinergia.
Há' persze hogy sokba fog fájni, ha ezt kimaxoltam, sztem jön a Composite Amp - de hát mire való egy jó hobbi?
...az asszony/gyerek/autó pénzeltüntető háromszöghöz képest pedig még a nagyvasakat is gombokért adjuk-vesszük itt szerintem, úgyhogy jó az! -
újonc
válasz
bkercso #55730 üzenetére
@bkercso
Láma kérések következnek, bocsánat...Hol lehet az LME49723-at és az OPA2209-et foglalatba illeszthető lábas jószágként beszerezni?
- annyira nem találtam az általam ismert helyeken, hogy meg is lepődtem. TI-nél is csak nyák-ra forraszthatót láttam, lehet hogy a bedugós változatnak más a kódja?A BB2107-et ezekkel minden további nélkül lehet helyettesíteni? Feszültség, ellenállás, lábkiosztás, stb stimmel?
Érdemes lehet ezek után pl rca-, vagy tápcsatikat, kondikat, potmétert, miegymást cseréltetni?
Mi az, amit megéri beletenni egy 100 dolláros kínai (amúgy jó tuningalany) cuccba?Nem értek hozzá (gondolom ez látszik a kérdésekből is), szimplán csak feldob a téma és minden apró változásnál lelkesen fülelek, hogy mi van még ott a zenében, amit eddig nem hallottam.
Köszönöm!
-
Tyrel
őstag
válasz
bkercso #55745 üzenetére
Kipróbáltam közvetlen a laptopra dugva (mindenféle köztes hubok nélkül) úgy, hogy az közben akksiról megy, és ugyan úgy süvöltenek a szelek a fülesben.
Viszont időközben eszembe jutott hogy van itt a kacatok közt egy régi, jelöletlen, ~kínai USB hangkeltőm is... Bedugtam és abban is megy a hsssss. Nem tudom, talán ennek is van erősítője?... Csodálkoznék...
Összefoglalva tehát:
PC + Xonar DG (rear jack) Amp ON - hssssssss
PC + Xonar DG (rear jack) Amp OFF - csend
PC + BlasterX G5 - hsssssssss
PC + Kínai USB hangcucc - hsssssssss
Notebook (akksiról) + BlasterX G5 - hsssssssss
Notebook (akksiról) + Kínai USB hangcucc - hsssssssss
Notebook integrált jack dugó - csend
PS4 + BlasterX G5 - hsssssssss
PS4 + (wireless) DualShock 4 integrált jack dugó - csend
Xiaomi Mi 4c - csendEzeket a permutációkat sikerült végigtesztelnem... Esetleg okosabb lett tőle valaki? Mert én nem...
Ami összefüggést a nagy dugdosás közben sikerült még felfedezni az az, hogy ha olyan eszközbe dugom be amiben fújni fog a szél, akkor a jack csatlakoztatásakor recseg/pattog a füles, mintha lenne egyfajta "előfeszítése" (??) az aljzatnak, de ehhez nagyon nem értek.
Jellemzően ha ez a pattogás nem jelentkezik csatlakoztatáskor utána csend is lesz a fülesben.Ha feltételezem hogy a kínai usb hangcuccnak (elvileg speeddragon, egy ilyen [link]) is van fejes erősítője akkor mondhatjuk azt hogy mindegy milyen erősítőre kötöm az SHP-600-at, susogni fog...
Egyértelműen viszont a fejesre se foghatom, hogy olcsó húsnak híg a leve, mert a régi Siberia v2-m is susog ezekkel, igaz észrevehetően halkabban teszi ezt - talán mert kevésbé érzékeny a susogás frekvenciatartományára. Tudom hogy az se egy kimondottan jó fejhallgató, de referenciának szerintem teljesen megfelel és nem gondolnám hogy normális ez a shhhhhhhhhhhhh így erősítőt használva.Elég tanácstalan vagyok...
-
Tyrel
őstag
válasz
bkercso #55727 üzenetére
Sajnos régen kezdődött már, de úgy emlékszem hogy egyik napról a másikra, igen...
Az elektromos hálózat földelését nem tudom hogyan ellenőrizhetném.
Ez a ferritgyűrű érdekes. de ha jól sejtem ha külső zavarból gyűjti a kábel a sistergést akkor ugyan annál az asztalnál ülve egy mobiltelefonra csatlakoztatva ugyan úgy hallanom kéne? Kipróbáltam most, de sajnos azzal néma csend van a fülesben.@Bodz:
Próbáltam már letiltani a bemeneteket de sajnos nem változtat semmin, ugyan úgy ahogy a hangkimenet némítása sem. :/
Kipróbáltam most másik USB kábelt is de nincs változás, mondjuk ez annyira nem lep meg, egész minőséginek ható kábelt adtak a G5-höz.Igazán már minden végig próbáltam, másik gép, másik kábel, másik hangkártya, másik fejhallgató, de a hsssssss ugyan úgy megvan, hol hangosabb, hol halkabb egy kicsit, de egyértelműen jelen van.
Néha kicsit el kell rajta gondolkodnom hogy most hallom-e vagy nem, vagy csak képzelem, de olyankor kihúzom jack dugót és hirtelen síri csend lesz, szóval...Lehet tényleg az elektromos hálózat okozza, de hogy ezt hogy tudnám kideríteni arról halvány ibolyán túlim se nem vagyon...
-
újonc
válasz
bkercso #55727 üzenetére
Köszönöm! Pont ezt és pont így keresem (a képen forrasztva van, rákérdezek - amit rendeltem, asszem ugyanígy volt fotózva, ezért lepődtem meg kicsit, amikor kitben érkezett
btw - a duál BB 627-ről mi a véleményed? Rémlik hogy vmelyik fórumon olvastam Tőled egy összehasonlítást az OPÁ-król, csak nyilván nem találtam, amikor kerestem utólag...
A 2107-nél (amit szintén dícsértek és szerintem is hallgatható) állítólag jobb. -
Shaza
senior tag
válasz
bkercso #55705 üzenetére
Hello!
Asus Maximus VIII Hero lapom van.
Sajnos lövésem sincs az árakról ,nem tudom hogy mondjuk 30k mit lehet kapni kb ennyit szánnék rá ,de ha van ami kicsivel több az is belefér.
Németországba vagyok ,az itteni megoldások is érdekelnek.
Elsősorban metal,alter,és klasszikus zenéhez kellene.Köszi!
-
krichd1
addikt
válasz
bkercso #55677 üzenetére
Nekem a WM8805-el van inkább tapasztalatom, kínaiak ezt használják már újabban legtöbbször pár éve a DIR9001 helyett. Digitális forrásra kevésbé érzékeny a WM8005 mint a DIR9001, kábelre is, de azért jobb rendszeren meg lehet hallani a difit, közepes vagy annál rosszabbnál nem igazán. Szerintem nincs olyan jó, mint egy jobban megépített Xmos vagy Amanero.
(#55683) bkercso: Az ALC1150 sem volt már rossz, ha nem rontották el nagyon a körítést.
-
Polllen
félisten
válasz
bkercso #55677 üzenetére
Félreérthetően fogalmaztam, a pi-t használom WM8804 alapú i2s -> spdif transzporttal, ami a GPIO sorra van ültetve, reclock nélkül.
Így néz ki:
Az Allo most próbál összehozni ebből egy olyan verziót, amin van reclock és saját tápellátás tápszűréssel. Ha lesz rá lehetőségem meghallgatom, mert a Pi elég érzékeny a tápra.
-
újonc
válasz
bkercso #55657 üzenetére
Akiknek volt szerencséje összehasonlítani a Bertalan féle CKKIII-at, Headflow-t és Composite Amp-ot, hogyan "rangsorolnának"? Tudom, hogy mindhárom mást és máshogyan csinál műfajtól, forrástól, fülestől függően és a végén egyéni ízlés szerint dől el minden. Árban viszont van különbség közöttük használtan (nem is kevés) ebben a sorban felfelé.
Kiforrottság és zenei élmény oldalról érdekel a véleményetek, nem a beépített alkatrészek tudása papíron.
Amit értékelek egy erősítőnél: természetesség, nyugalom, akár melegség is - nem baj ha színez, csak jól csinálja. Mélyekből lehet kicsit több, amíg feszes, pontos marad. A magasak maradjanak hallgathatóak, cserébe nem baj, ha nem hallom a kottafüzet lapozást. A közép ha nem tompa és nincs kilúgozva, nagy baj már nem lehet. Inkább ülök elöl, mint hogy XL-es színpadot kapjak a terem végéből, színpadon belül viszont kellemes tud lenni egy nagyobb mélység. Ha az erősítő el tudja velem hitetni, hogy ott vagyok élőben és nem fejhallgatóban ülök otthon, sokkal jobb helyről indít nálam.Ibasso DX80 és Philips Fidelio X2 közé keresem az ideális jelöltet.
A DX80 részletes, pontos, nekem már-már steril (az ismertebb AKG K550-el pl fárasztó volt), a Fidelio X2 pedig pont ezt tudja egy lazább, természetesebb és élvezhetőbb egésszé formálni, anélkül, hogy elkenne bármit is. Jelenleg egy cső- és OPA-tuningolt LittleDot I+ van közöttük jobbfajta táp- és RCA kábelekkel - színezget, keneget, a színpad kicsit szűkös minden irányba, viszont így egyben az egész cucc kifejezetetten hallgatható lett, mindig mosolyogva állok fel mellőle (és később, mint terveztem). Támpontnak ez így talán megteszi.Jöhetnek az infók!
Hála és köszönet -
krichd1
addikt
válasz
bkercso #55657 üzenetére
S/PDIF helyett/mellett tehetnél rá egy AES3 és/vagy AES3id bementet is. I2S semmilyen DAC-ra nem való bemenetként, nem arra találták ki, ahogy írod is, nem is vált be, csak pillanatnyi elmezavar. Nekem már jó ideje az S/PDIF sem szimpatikus, ugye elméleti alapon is egy elavult konzumer szabvány, gyakorlatilag ha van is az embernek egy jó, tiszta S/PDIF forrása, akkor is szívás egy jó minőségű digit koax kábelt találni nem elszállt áron, tehát kb. 20eFt/m alatt.
(#55661) Polllen: 10cm felett már hosszúnak számít I2S esetén, de csak néhány centiméteren használható biztonsággal.
-
válasz
bkercso #55645 üzenetére
Jól néz ki.
Én az USB ellenében I2S-t preferálnék bemenetnek, lehet, hogy bonyolultabb megoldani, de szerintem ez lesz az USB mellett a másik irány. Sajnos nincs hozzá szabvány csatlakozó, PS Audio HDMI csatlakozóval oldja meg, mások asszem RJ45-tel.
Kis SBC-vel egy ilyen DAC minimális szoftverezéssel hálózati lejátszóvá varázsolható.
A kockámat párszor már kipróbáltam FiiO E10-zel + Voyage MuBox szoftverezéssel. Elég nagyot dobott a hangján Win-hez képest.
Most épp Raspberry + HiFiBerry Digi+ Pro kártyával nyomulok, ami közvetlenül a Málna I2S kimenetét alakítja digit koax/optikai kimenetté. Elég jó a hangja.
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #55648 üzenetére
Az USB aljzat lehet a kártyán is, a hátlapra rögzítő csavarok pedig vagy ezt, vagy egy takaró lemezt tartanának meg.
Xmos: Köszi, hááát, rengeteg via-n mennek át a vezetékek, sőt lehet, hogy több mint 2 rétegű a nyák, de azért megpróbálom a 7 pin-es képei alapján megtalálni azt a vonalat.
Szerk.: pech... megvan hol megy ve a vonal a 7 pin-esen, de a 10 pinesnél ott nem jön ki, csak ground plane van. :/
-
Honkydoo
őstag
válasz
bkercso #55585 üzenetére
Ettől féltem, hogy ebben is kapcsoló üzemű áramkör van.
Vegyem ki belőle a DC-DC konvertert? Attól félek egybe van építve a töltő áramkörrel. Bár talán, ha nem csinálok vele semmit, akkor is jobb hangja lesz mint amit a JBL BT fejesem ki tud adni magából..
Régen szerettem ezt a fejest, de amióta van egy normális rendszerem, egyszerűen zavar a hangja...
Néha azt gondolom "olcsóbb" volt a boldog tudatlanság. -
Tyrel
őstag
válasz
bkercso #55570 üzenetére
Köszi
Sajnos közben tárgytalanná vált, meg mertem volna esküdni hogy van S-PDIF a PS4-emen, de nincs... mint kiderült a Slim-ről lespórolták, szóval itt marad majd a dugdosás. (controllerben van egy jack dugó és arra szoktam kötni a fülest)
Oh well, két Windows-os gép attól még osztozhat rajta, és a vásárlást amúgy sem csak ez a kényelem ill. a dugdosás elkerülése indokolná... Van egy Xonar DG-m és annak az erősítője meghalt. (sípol, sistereg, nem kimondottan hangosan de itt-ott még a zenéből is ki lehet hallani)
@Bodz
Hm, lehet megpróbálom majd bedugni USB-vel, kíváncsiságból. -
Tyrel
őstag
válasz
bkercso #55566 üzenetére
Na ha már így belementünk kicsit csavarnék a dolgon...
Ez megintcsak opcionáis felhasználás, nem katasztrófa ha nem tudja, de a kíváncsiság azért hajt:
Az itt a felállás hogy egy asztalon van 3 "gép", egyik a gaming PC-m, aztán van egy céges notebook és még egy PS4 is.Gyanítom hogy a PS4 nem fogja felismerni ezt az X-Fi-t ill. nem tudja majd USB-n megszólaltatni (??), viszont S-PDIF-en össze lehetne kötni őket, az X-Fi pedig akkor is kap áramot ha a PC ki van kapcsolva (Asus alaplap nem akarja elaltatni az USB csatlakozóit + a monitor ugye megy a PS4-el is és mint mondtam aktív a hub benne)...
Fog-e ez így szólni?
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
bkercso #55532 üzenetére
Köszi, sógor villanyszerelő, majd áthárítom rá a feladatot. Egy próbát megér. Sajnos nem egyformán melegszik. Sokszor egész nap megy (menne) a cucc és csak estére kapcsol be, vagy van hogy 2 napig nem. Eleinte működött folyamatosan ha nem kapcsoltam ki, de már egyre ritkábban.
-
mexel
veterán
-
blve
csendes tag
válasz
bkercso #55515 üzenetére
Nem akartam túl hosszúra venni, nem említettem, otthoni használatra egy DA-300 van (itt hallottam róla), és elcsíptem használtan egy csöves erősítőt, ezekkel hallgatózom. Annyiban számít, hogy a (keveset tapasztalt) fülemnek ez már elég jól szól. A mobil cucc tényleg inkább luxus lenne, amolyan másodlagos szett melóhelyre, utazásra.
-
blve
csendes tag
válasz
bkercso #55512 üzenetére
Kezdeti tapasztalásnak tényleg megfelelő lenne, az A5 úgyis képben van, láttam is eladót, azt hiszem, az lesz.
Bukk900: upsz, dap topic, nem is tudtam a létezéséről.
Maxximus: iBasso P5, szemrevaló darab. Lehet, hogy árban fel kell nőni egy nagyobb összeghez, ha akar valamilyen tényleges hatást az ember, meglátjuk.
Köszönöm a linkeket, látom, van, aki próbálkozott ilyen cuccal, szóval annyi kiderült, hogy nem eleve értelmetlen.
-
blve
csendes tag
válasz
bkercso #55506 üzenetére
Köszönöm, igen, a kipróbálás dönthetne. Itt tulajdonképpen csak arra volnék kíváncsi, nem próbálkozott-e valaki (akármilyen) dap-akkus amp párossal, és konkrétan azzal mit tapasztalt. Egy megerősítő példa után lenne értelme keresgetni. Mondjuk, nem éppen a célközönség jár ide, bár nem is tudom, ki lenne ezeknek a mobil cuccoknak a célközönsége...
-
blve
csendes tag
válasz
bkercso #55504 üzenetére
Igen, akkus megoldásra gondoltam, azért is kérdezem, hogy a maguk helyiértékén véve, nem csodát várva, de van-e ezeknek valami haszna a hangerő (és a dap két töltés közti üzemidejének) növelésén túl. Úgy emlékszem, az A5-öt az újabb E12-ként említik, külsőre tényleg tetszetős, ha van értelme, akár meg is venném, de inkább csak példaként említettem. Az ár is mérlegelés kérdése, ha már úgyis luxuskiadás...
-
blve
csendes tag
-
speedernet
aktív tag
válasz
bkercso #55448 üzenetére
Ebben igazad van de én bízok a szakértelemben.
Igaz hogy a másik topikban érdeklődtem nyitott fejhallgató iránt de ólcsobb megoldás lenne egyenlőre ha az ATH m40x hangját tudnánk ezzel a cserével tökéletesíteni, olyan kellene aminek a közepe és a magasa dominál jobban és persze a részletesség maradhatna. Szeretem a fejhallgatót de sokszor elnyomja a közepeket és a magas is lehetne "ciccegősebb" úgymond.
Nem tudom ez mennyire lehetséges.Rákötöttem a Genius SW-HF 5.1 5005 szettet kiváncsiság képp, azóta is csak bámulok, igaz a subot le kelett vennem minimumra de így még sosem hallottam szólni ezt a rendszert, ehhez tökéletes de a fejeshez lehetne szögelni rajta.
Össze zagyváltam minent de remélem azért ki tudod hámozni a lényeget.
-
envagyok
veterán
válasz
bkercso #55416 üzenetére
5-6000ft-ból szeretném kihozni a legjobbat.
Egy pcm5102-esnek jobban örülnék.
Még ezzel szemezek, de ezt csak a PC-vel tudnám használni:
Raspberry Pi pHAT Sound Card I2S IIC Interface Module PCM5102 DAC Module Audio Board With Stereo Jack Beyond ES9023 PCM1794
http://s.aliexpress.com/reeUviay
(from AliExpress Android) -
minionair
csendes tag
válasz
bkercso #55364 üzenetére
Ez nem neked szólt,félre ertettel valamit.. a topic lakóknak, akiknek van ilyen termékük,és tudják nélkülözni pár napig hallgatózás céljából. De nem totojázok sokat musiland lesz a befuto, elöbb sikerült olvasni is magyar kis tesztet róla, minél többet töprengek rajta,annál ködösebb minden. Musiland AK dac ja,és erősítője is bőven megfelelő lesz fejeseimhez,persze nyugodtabb lennék ha hallanám előtte de annak 1℅ot adok,nem is kisértem tovább.
Aki tud segíteni jelenleg hol érdemes megvenni a dacot,ahol a legbiztonsagosabb,és gyorsan szállítanak,megköszönöm. (Musiland 01 us mark2)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest