- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
válasz
bkercso #88826 üzenetére
Igen, és most nem tudom hogy azért hallom jobbnak a Kácsás 7ezres kábelt mert jobb vagy mert csak hangosabb?
De akkor az normális hogy eltérhet két kábel ellenállása?
Ráadásul a Tube-03-hoz kellene még egy kábel. Mert csak 1 ilyen drágább kábelem van. Most komolyan vegyek még egy 7 ezres kábelt a 10 ezres erősítőhöz? Jaj. -
contaxg
veterán
válasz
bkercso #88819 üzenetére
Értem hogy egy gerictelen hallás sérült sok mindenre képes
....de nem, nem vagyok az.
Én egy boldog és büszke Heed tulajdonos vagyok! Vicek-vacak számítógép tápkábelekkel és madzagokkal és ha találkozom egy hasonszőrűvel akkor nem az érdekel, hogy mivel hallgat hanem hogy mit...Tudom zeneileg hogy Tulkunak mitől lesz könnyes a tekintete és Ear001 mitől lesz libabőrös. De ha azt kellene megmondanom, hogy milyen kütyüjük van éppen azt nem tudnám megmondani.
-
Tulku
veterán
válasz
bkercso #88815 üzenetére
Egyrészt nem volt kár, másrészt úgy tudom, hogy te épp nem a mérésekre alapozol kizárólag....sőt!
Az hogy fizikus létedre materiálisan közelíted meg a dolgok jelentős részét pedig nem elítélendő...nincs ezzel semmi baj, ha a zene szeretete és a kütyüzés össze is köt minket...nekem speciel állandóan és azonnal segítesz, válaszolsz szakértelmet igénylő kérdésekben...
EmléXem egy fejes találkozóra, ahol valaki valami sanyi fejest ajnározott, majd felhúztad a fejedre és szemantikailag tökéletes módon értékelted: "Ez egy szar" -
Tim82
félisten
válasz
bkercso #88813 üzenetére
"Bölcsész írás" nem egyenlő a "bölcselkedő írással", de ezt nyilván tudod, szóval a definíciód szorul pontosításra - én erre mutattam rá, nem magáról a linkelt írásról alkotott véleményedre. A történelemtudomány, irodalomtudomány, művészettörténet, régészet, néprajz, nyelvészet mind-mind bölcsészettudomány, "bölcsész írások" tömegével, mégis "szólnak valamiről". Sőt, az általad feltehetően pozitívan értékelt kulturális antropológia is tulajdonképpen az - a néprajzból "nőtte ki magát" és csak az utóbbi pár évtizedben minősítik inkább társadalom-, mint bölcsészettudománynak.
-
niof
veterán
válasz
bkercso #88799 üzenetére
Persze. Elég, ha veszel egy random felvételt, és azt meghallgatod 2 külön kiadásban, amit eltérő helyen, időben, eszközparkkal és más személy masterelt. Meghallgatod egymás után a kettőt, és valószínűleg lesz különbség, még ha marginális is.
De sokszor volt már ez is téma, hogy a felvétel nagyon sokat számít. -
niof
veterán
válasz
bkercso #88796 üzenetére
Én mindig is így gondolkodtam ezekről a magazinokról. Igazából beszámolnak az újdonságokról, és jó pénzért jókat írnak róluk. Ezen kívül marketing BS az egész. Persze azért volt pár ellenpélda. Mielőtt a Hi-Fi piac ek.rvult volna, nem volt rossz, voltak benne értelmes ismeretterjesztési jellegű cikkek. Aztán átment reklám magazinba, és végül meg is szűnt, illetve az online térbe költözött. Aztán ott volt Soltészék Audio High-End exkluzív újságjuk. Abban is sok reklám volt, de inkább jellemzően régebbi eszközökről, akusztikáról, egyéb nyalánkságokról szóló cikkek és interjúk voltak benne. Megszűnt. És persze a HiFi magazin a békeidőkből.
-
btraven
őstag
válasz
bkercso #88785 üzenetére
Nálam az van hogy csak a poti bizonyos állásaiban szól jól az erősítő.
Például 10 óránál.
7-9:59 között nem.
Persze lehet hogy van olyan pont mondjuk 9:15-nél ahol megint jól szól, csak nehéz eltalálni.
Lehetséges ez?
Kötöttem elé hangerőszabályzós készüléket és azon változtatva a hangerőt nincs változás. Tehát nem lehet hogy a bizonyos hangerő miatt hallom jobbnak.
Tesztelném még, de már nem merek állítani a potin mert megint rossz lesz.
Így 10 óránál nagyobb tere van a zenének, a hangszerek teltebben szólnak. És a mély is sokkal jobban üt.
Lehet kellene venni egy jobb potit és kicserélni ezt az Alps-t. Csinált már ilyet valaki?
Tudom hogy Alps, de mégis egy olcsó vacak. Csinál olcsó vackot bármelyik cég. -
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #88611 üzenetére
A [Melyik áram merre folyik az erősítő GND-hálózatán] c. írásomban leírtam, hogy kb. ilyen nagyságrendű torzítást okozhatunk, ha különböző áramokat azonos vezetéken húzunk a készülékek belsejében. Meghallgatésos tapasztalataimat is leírtam.
A SIXFET blogbejegyzésben 3 különböző áramgenerátor közül a legnagyobb torzítású tetszett legjobban, de az is 0,2%-on belül volt, ha jól rémlik.
-
-
alphamooncam
őstag
válasz
bkercso #88540 üzenetére
"Mo-on semminek nincs következménye; semmilyen viselkedés nem vezet sehová sem... Néhány embert ez még zavar, és szerintem Pityu is ennek adott hangot vagy erre utalt most. Mert vagy önkontroll van, vagy semmilyen. A oderáltatás csak a durva és teljesen nyilvánvaló ellen véd."
[link]
"A oderáltatás csak a durva és teljesen nyilvánvaló ellen véd."
Példa szerint más, másképpen gondolkodik.,mert hogy a törölt hozzászólásomban sem nem durva, sem teljesen nyilvánvalóan hamis, valótlan dolog nem volt, az hótziher.
Ellenben most is fellelhető az a hozzászólás [link] amire reagáltam a törölt hozzászólásomban, az a bizonyos nyilvánvalóan lealacsonyító célzás más gerincességére/gerinctelenségére, az meg minden további nélkül túlélte a moderálást.
Hát itt nagy a baj kérem a moderálással kapcsolatban...
Ezt a fajta részrehajlást nehezen viselem. Na léptem.
-
btraven
őstag
válasz
bkercso #88413 üzenetére
Most a TL072CP-t próbáltam. Hű ez kiválóan szól az eredeti kínai csövekkel. Érdekes módon a szovjet csövekkel már nem.
Mennyire hallható ha egy opamp oszcillál? Az valami rettenetes gerjedés/zaj vagy csak másképp szól az egész? Mert úgy láttam videókon hogy az oszcillálás néhány MHz-es jelet rak rá az eredeti szinuszra.
-
btraven
őstag
válasz
bkercso #88458 üzenetére
A fake-t nehezem értem. Azért nem olyan könnyű gyártani például opamp-ot. Meg az akár lehetne jobb is elméletileg.
Viszont a gyártásból kieső az tényleg lehet. És az nagyobb baj is, mert például az opamp 9V/µs helyett csak 1V/µs-t tud, gyártó kidobja mint selejtet, egyesek meg ügyesen eladják.
Vagy a fake-t úgy kell érteni hogy hasonló paraméterű de olcsóbb és más típusú opampot átcímkéznek?
[NE5532 valódi vs fake] -
nLali
őstag
válasz
bkercso #88419 üzenetére
Ha az UPS szállít, akkor figyelni kell. Év elején rendeltem Farnelltől. Mivel nem volt minden készleten, ezért 3-4 külön csomagként adták fel néhány nap eltéréssel. Nem volt sügős, nem foglalkoztam vele...3 hónappal később ránéztem a csomagok követési számára. "Nem sikerült kézbesíteni" és vagy "vámkezelés alatt". Írtam egy panaszlevelet, hogy COVID miatt 1, de inkább 2 fő folyamatosan a megadott címen tartózkodik, kizárt, hogy nem tudtam átvenni. Ellenben a futáruknál rendszeresen előfordul, hogy ha ki kell szállni a kocsiból a kézbesítéshez, akkor beírja, hogy nem sikerült kézbesíteni.
Választ azóta se, de az összes csomagot másnap megkaptam... -
btraven
őstag
válasz
bkercso #88409 üzenetére
Még nem akarok forrasztani. Nekem a foglalatból való kiszedés is nehézkes. Mivel illik? Fogóval? Néha alaposan sikerül meggörbítenem a lábakat.
LM4562-t próbáltam most. Ez is jobban szól, még talán a hestore-s NE5532-nél is.
Akkor úgy látszik hallom az opamp-ok közti különbséget. Akkor vehetek jobbat/drágábbat is. -
Zaied
addikt
válasz
bkercso #88134 üzenetére
Megjött az USB-kártya, hát nem lett jobb, vagy csak nagyon picit.
Rendeltem közbe egy Topping E30-at, ami még nem jött meg.
Találtam itthon egy Mean Well GS15E-1P1J tápot a kérdés az hogy rádughatom e az iFi Zen DAC-ra és a Topping E30-ra is?
Mert akkor lenne mindenem a próbálkozáshoz... -
btraven
őstag
válasz
bkercso #88328 üzenetére
Bizony nincs egy szem hibajavítás sem.
IC foglalatban is van kivágás/jelölés merre kell tenni az egyes lábat?
Tube-03-ból kiszedtem a 2 opamp-ot. Persze elfelejtettem megjegyezni merre volt az 1-es láb/kivágás.
Foglalaton van kivágás. Meg a youtube videókon.
Így is szól! Csak nincs hangszín meg hangerő állítás. Érdekes nem?Tök más az opamp-on a festés, Texas jelzés meg sorozat/típusszám a Hestore-s meg az eredeti kínai között. De ahogy nézem a neten mind a kettőről van bőven kép.
-
-Skylake-
addikt
válasz
bkercso #88326 üzenetére
Az rendben. Abszolut rendben. De hogy ami atmegy bit darabra is es formara is csont ugyan az mint ami elindult, az teljesen biztos. Azon boduletesen egyszeru oknal fogva, hogy ha ez nem lenne igaz, akkor a
vilag jelen formajaban nem tudna mukodni. Pl az eletbe nem tudnal elolvasni egyetlen uzenetet sem amit barmilyen end2end megoldassal kuldtek. Onmagaban a teny, hogy kepes vagy erre netto igazolja, hogy az adat kizarolag baltozatlan formaban kozlekedhetett a ket eszkozt kozt keresztbe a vilag X tornyon, kabelen , wifi routeren mire pittyeget a telegram hogy a haverod irt. Ez ennyi es pont. -
Polllen
félisten
-
-
Giot
addikt
válasz
bkercso #87501 üzenetére
A Teac UD-H01 megkapta a foglalatokat. Időm nem sok volt rá de egy kis tesztet csináltunk a kollégámmal. Ő egyébként nem tudta milyen opampok dolgoznak. Vakteszten volt. Jó a hallása szeret zenélni gitár, cselló. A műhelyi hangrendszer igazi retro szett. Egy NAD 3155 és egy pár Arcus Ts-25.
Egyetlen felvételt hallgattunk meg mindeggyikkel többször is. Pink-Cover me in sunshine.A tesztben részt vett opampok.
Ne5532
Lme 49720
Muses 8920 (a gyári opamp)
Bb 21075532, belépô kategória. Elég jól ismertem a hangját. Sehol sem alkot kiemelkedőt de szerintem nem rossz. A vokál is kicsit vérszegény a gitár sem igazán ternészetes a lecsengések gyengék. Kicsit vékony a hangja.
49720
Na ez nem rossz. Van benne élet természetesebb a hang. Szépen részletez.8920
Huha mennyi a részlet. Talán kicsit még sok is. Folyamatosan foglalkoztat. Szépek a lecsengések, a gitár hangja a vokál, nagyon szép tiszta hangja van.2107
Vsszafogottabb. Nem tolja az ember arcába a részleteket de azért helyükön vannak. Melegebb a hangja analógosabb.
Jó a vokál, természetes kellemes, a gitár is inkább belesimul a zenébe. A kislány hangján a végén elmosolyodtam.Aztán egy párszor újrahallgattuk az utolsó kettőt. Mert ezek tetszettek mindkettőnknek. Nehéz volt eredményt hírdetni. Végül mondta hogy neki melyik, az a 2107 volt. Nekem is.
A 2107 el inkább zenét hallgattunk a 8920-al inkább analizáltunk. Maradt benne a 2107.Hazavittem, szerettem volna ha a feleségemmel is tudok egy tesztet csinálni. Leültünk hogy na akkor. De csak jöttek egymás után a zenék, és nem cseréltem az opampot. :)
-
Molydeus
őstag
válasz
bkercso #88200 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Ebből nekem az jön le, hogyha így vagy úgy, de sikerül megoldani az RPi kimenetein a tápzaj kérdést, akkor reclocker helyett érdemesebb egy funkciókban gazdagabb DAC-ba invesztálni (DOP coaxon és ha már, akkor pl. balanced kimenet a jövőre is vetve egy pillantást).
Vagy elengedni a dsd-t a Pi-n.
Ez utóbbi kísérletezgetés részemről, ha éppen van rá időm, kiélem az elemző énem és összehallgatom több felbontásban ugyanazt az anyagot azonos láncon. Lehet, hogy erre a kedvtelésre megmarad forrásnak a PC.
Megkedveltem ezt az LS stacket. Ha lépnék, akkor inkább egy más megközelítést próbálnék ki mellette. Pl. egy részletezőbb, transzparensebb hangzást a meglévő fejesekkel, hogy jobban le tudjam fedni a műfajokat. Viszont nem a DAC lett volna erre az első jelöltem, inkább az erősítő.
Szerencsére maga az RPi a tesztelve bővítés szempontjából jó platform. Kár, hogy a kinézett ház hozzá ezt nem támogatja...M.
-
Wolfskin
őstag
válasz
bkercso #88187 üzenetére
Igen,
ezt sejtettem, hogy szinte minden számít, a kérdés, hogy mi a legjobb megoldás táplálni a DAC-ot. Erről is szólna a kérdés, hogy van-e már tapasztalat ezzel, ki mit ajánl jó megoldásnak.
A Terratec hangkártyáról valahol olvastam egy tesztben,. hogy jitter szempontjából kiemelkedően jó.
Olyan is eszembe jutott, hogy milyen lenne aksiról táplálni a hangkártyát (esetleg a DAC-ot...?
), van 12V-os Li-Ion powerbankom (4x18650). nem tudom mennyit fogyaszt, esetleg lehetne folyamatosan töltőn tartani.
-
Zaied
addikt
válasz
bkercso #88131 üzenetére
Egy QED Performance graphite kábellal van összekötve alapból, próbáltam a gyárival, meg volt itthon kóbor Klotz. Vastagabb RCA kábelem nincs sajnos és a QED el volt a legjobb az itthoniak közül.
Belehallatszik az egér, a billentyű, minden amit csinálok.
A gépbe egy Seasonic Prime Titanium(ez csak fél éves kb, előtte egy x650-el ment) táp van. -
Zaied
addikt
válasz
bkercso #88118 üzenetére
USB kábeleket variáltam, lehet hallani a különbséget, de a Supra kábelnél nem találtam itthon jobbat és azzal vettem ezt föl...
Lehet külön tápot venni a iFi Zen DAC-hoz, az például segíthet?
Vagy egy AudioQuest JitterBug szerű dolog?
Úgy láttam ezek hasonló árban vannak mint egy jobb USB HUB vagy kártya...Az rendben hogy nincs univerzális dolog, de ezek alapján te melyikkel próbálkoznál először?
-
Zaied
addikt
válasz
bkercso #88110 üzenetére
Egy APC hosszabbítóba van dugva a PC, ami elvileg azt mondja hogy földelt. A másik gép amin jó is, szintén egy APC-be van dugva, és az is azt írja hogy földelt.
A Loxjie erősítő külső tápegységről működik(elvileg rendes nagy földelt dugója van), mint egy laptop. Honnan tudom meg hogy az kapcsoló üzemű e vagy sem? -
Mathiask
senior tag
-
Mathiask
senior tag
válasz
bkercso #88071 üzenetére
Például az Ear001 által is említett TDA1543 alapú NOS Dac-ok. Talán a 47 Lab Shigaraki kezdte a sort ezzel. Ahol ráadásul még a standard 5V helyett 9V-al is hajtották a DAC chipet. Persze már a gyári adatok alapján is ilyenkor magas zajszinttel kellett számolni. Talán 9V-ra meg se adták az adatokat, csak 8V-ra, de hát ki is akarna egy 5V-os chipet 9V-al hajtani?(borda kell rá) Azért is kellett a 9V, mert utána közvetlenül a DAC chip kimenetét használták. A fellelhető kapcsolási rajzok alapján én is építettem egyet itthon és sokáig használtam. Nagyon szerethető, illetve inkább természetesnek hat.(biztos, hogy mérés szerint pocsékul szerepelne) Szerintem mások is építettek ilyeneket, szerintem a Vibavoice Pocket Dac-ja is a 47 Lab ötlete alapján készült. A TMP nem tudom mennyit merít ebből.
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz
bkercso #88025 üzenetére
Igen, ebben tökéletesen igazad van. A legjobb a hallgatás. Csak ez sem mindenkinek oldható meg. Én is hiába vagyok itt Pesten, nagyon nehézkesen tudnám csak megoldani, vagy, csak este valahol valakinél...
Inkább az összes létező infót, tesztet megkeresem azokról amiket Ti már próbáltatok és ajánlottatok és ha egyeznek a vélemények, akkor csak nem lehet rosszígy lett az A30pro + D30pro
-
Capt.Obvius
aktív tag
-
bkercso
nagyúr
-
Pierre75
senior tag
válasz
bkercso #87938 üzenetére
Köszi a választ!
58x-en crossfeed nélkül egymás mellett egyenes vonalban vonulnak fel zenekar, kórus.
Az 58x színpada széltében sem rohan ki a világból, így a két fül közé szűkülő teret nem éltem meg veszteségként.
A sw-es crossfeed minőségromlásáról korábban írta vki, hogy a magasakat jobban megbolygatja? Más szerint műfajfüggő, van amelyiknek jó áll a crossf.,és van amelyiknek kevésbé? Neked mi erről a véleményed? -
Ba cy lus
addikt
válasz
bkercso #87940 üzenetére
Két héten belül mire fel cc-zzem a fogyasztóvédelmet? Ez jelenleg nem jogi kérdés, hanem becsületbeli kérdés, megyek számonkérni. Ennek is nyoma lesz, az idegrendszerén, azt garantálom, minden reggel beköszönök megalapozni az aznapi hangulatot.
#87941 Capt.Obvius:
Már az itteniek negatív véleménye miatt sem szívesen vásároltam tőlük, de titkon nagyon bíztam benne, hogy elállásra, gariztatásra úgysem fog sor kerülni. -
Ear001
addikt
válasz
bkercso #87898 üzenetére
61 mért értéket stringként használva Gödel számot csinálnék belőlük, és bizonyítanám, hogy úgysem megyünk vele semmire, mert vagy teljes, vagy konzisztens a rendszer, amiben vizsgáljuk de egyszerre a kettő nem megy. A részletek viszont még titkosak, az üzleti modell még kidolgozás alatt áll.
Amúgy a Sinad tök korrekt mérőszám, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy távoli adót hallgatva mennyire fogjuk azt jól hallani, és mennyire fog recsegni. Ezen kívül ugyan mit árul el?
-
Sinesol
veterán
válasz
bkercso #87866 üzenetére
Pedig nincs ebben semmi különös, természetes, hogy visszaváltva azonnal megvan a "plusz", mert ahhoz van az ember szokva. Természetes, hogy valami új, idegen dolog, elsőre nem lesz olyan jó, mint amit megszoktál addig. Egy új cipő is először szorit, fél év után meg az lesz a megszokott, ez ilyen.
Mathiask: Pont erről van szó, hogy szubjektiv, amit hallunk, sok minden befolyásolja, szóval nehezen tud objektiv képet adni valamiről. Mégis sok hifistának akkora az egója, hogy azt hiszik a fülük az atyauristen, miközben a legjobb esetben is csak egymáshoz képest tud összehasonlitani két eszközt. Ami pedig tetszik, az lesz a jó, a másik meg rossz eszköz. Ugyebár ott az ego, tévedhetetlen vagyok, szal ami nem tetszik az nem jó és lehet random audiofil maszlagot összehordani, hogy miert is nem jó. Közben meg legtöbbször csak arról van szó, hogy a két eszközből az egyik kevésbé tetszik. De ez objektive nem sokat mond arról, hogy melyik eszköz van közelebb ahhoz, ahogy az adott zenélnek szólnia kell. -
btraven
őstag
válasz
bkercso #87752 üzenetére
Ezért valók a mérések csak minőségellenőrzésre. Ott az a sok mért érték aztán rádugsz egy fejhallgatót az erősítőre és minden megváltozik.
Tudom hogy a hangszínszabályzás az ördögtől való, de nekem jobb lett vele a hang. Túl sok mélyből muszáj volt visszavenni egy kicsit. Érdemes azzal is kísérletezni egy kicsit, mielőtt kidobja az erősítőt az ember. -
Sinesol
veterán
válasz
bkercso #87651 üzenetére
Az 1930-as Fletcher-Munson görbe ma már kissé idejétmúlt, a valóságban magasabb hangerőn is kell korrekció, ott is ugyanugy jelentős eltéréseket hallunk hangerőben.
Egyébként a Harman görbe csak kis részben mondható preferenciagörbének, sok évtizedes kutatómunka áll mögötte, aminek célja elsősorban az volt, hogy a végeredmény leginkább hasonlitson arra, ahogy egy felvételnek szólnia kell. Nyilván tökéletes nem lesz, mivel pl. a hangdobozoknál ott vannak a természetes visszaverődések, amik miatt más a végeredmény, mint egy fejesnél, ahol ezek hiányoznak. Na erre az egészre jött még rá egy fül általi finomhangolás, ahol a hallgatóság szempontjai alapján kis emelést kapott a mély és valamennyit a magas is, mivel az alap görbét kicsit unalmasnak találták.
-
Yodamest
veterán
válasz
bkercso #87577 üzenetére
Értem, köszi. Na igen ezt nem tudtam, hogy egy ilyen erősítő mennyire "fogja meg" a hangot, de akkor úgy tűnik eléggé.
De akkor ez pl. mennyivel rosszabb, mint egy olyan kábel mondjuk, amin in-line hangerő tekerő van? Vagy az ilyen kábelre telepített vezérlők nem ez a kategória, a minőséget azok nem piszkálják?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest