- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Aktív témák
-
Passió
csendes tag
Voltam kint a Hungaroringen a Renault napon, baromira tűzött a nap, fény dögivel, és végre majdnem minden kép olyan lett, amit vártam, sőt jobb, és mindez Auto módban. Persze eszembe jutott amit írtál: "Ok persze a kinti fotók jók de azt melyik gép cseszi el???", úgyhogy megnéztem a sógorom HP-val ugyanott készült képeit összehasonlításképpen. Azok sem rosszak, de a Fuji szebb, élesebb, élénkebb színű képeket produkál, visszaadja a verőfényt, a hangulatot. HP valamivel homályosabb, fakóbb képeket csinált. A videók is jók lettek. Akartam "lefagyasztást", vagyis pillanatfelvételt 1/800-on a kocsikról, de állítgatás után elfelejtettem visszaállítani, ezért elrontottam néhány fotót a családról, amit azóta is bánok. Ahol árnyékosabb hely volt, az Autó mód ismét hozta régi rossz formáját, szóval egyetértek: az Auto mód gyengesége - már kissé rossz fénynél is - az egyik legzavaróbb. De ilyenkor hiába téma automatiká-zok, akkor se sokkal jobb. Lehet hogy verőfény nélkül nem rendeltetésszerű a használata? Végtére is be kell valljam, most büszke voltam a gépemre.
-
Passió
csendes tag
válasz
BLOODSHOT #656 üzenetére
Köszi, használom is, bár ritkán, ha erős fényben nem látom, mi van az LCD-n, de egyébként az LCD "jobban bejön", jobb minőségűnek tűnik és nagyobb a képe. Meg szemüveges lévén mindig lekoccolom a kis csücsköt. A tükörreflexes gépeknél olvastam, hogy csak visszanézésre használják az LCD-t.
-
Passió
csendes tag
A beltéri fotókkal kínlódó sorstársakra találtam ezen az oldalon:
[link], és a következő módszert ajánlotta egyikőjük:
"I would have made an attempt with the Aperture priority (A) mode with
1. F3.5 (or one or two steps lower if sharp image is desired)
2. ISO 64
3. Flash on (reduce the flash intensity by one step or so)
4. Exposure compensation +1EV or so (as may be appropriate).
Amongst the pre-sets the party mode would do better, or may be, you can even try the programme (P) mode with ISO set to 100."Egy próbát megért, nem rossz, de a vörösszem dolog persze megmaradt.
-
Passió
csendes tag
A FOTOMARKET-nél az S5800-as 34900 Ft, "3000 Ft ingyenes fotókidolgozássa", ha jól olvasom. [link]
-
Passió
csendes tag
"Auchan 10. születésnap", még áprilisban. Rá egy hétre a Canon A560 volt 25-ért, ami a másik versenyben lévő induló volt (és most láttam ismét a Saturn szórólapban 24900-ért), de nem bírtam kivárni, úgyhogy a Fuji lett a befutó. Az a kis Canon sem lehet rossz, szívesen versenyeztetném őket. Lehet hogy én felszálltam a repülőre?
-
Passió
csendes tag
Tiszteletem a fórumbeli "kollégáknak"!
A beltérire továbbra sincs aranyszabályom, megszívtam én is, sokszor gyatra a minőség, bosszantó, de legalább valami emlék, hogy felidézze a szitut. Aztán meg sokszor szinte váratlanul, jó lesz a kép. De amikor kellene, hogy jó legyen, előfordul, hogy cserbenhagy. A hosszú záridő esetén meg bemozdul valami, és annyi. Úgyhogy kattintgatok sokat, aztán szelekt. Ez van. Gagyi kínai tölthetős elemmel viszont nem bírom lemeríteni, durván 2x 1GB, és még mindíg megy, bár a lehalás előtt se kukk, se bakk, csak sötétség, és szevasz. Azárt még tutira megérte a 35 pénzt a 11 hónapos 0%-os hitelre, jobbra úgysem lett volna keretem. -
Passió
csendes tag
A többes számot a kis családomra értettem, nem akartam kéretlenül más nevében írni, elnézést.
Látom, megélénkült a fórum. Én a Fuji előéletét nem ismertem, de látom már, hogy jobb gépet vártak a Fuji S sorozat kedvelők, vagyis a Fuji eljátszotta a "bizalmas belévetést". Ezért olvastam tehát valahol, hogy nem merték Amerikában csak S700 néven forgalmazni, nem akartak beégni, hogy ez az S5600 folytatása. Az S5600-ast gyakran használták fotószakkörök-tanfolyamok tagjai, fain képeket csináltak vele. Amivel az több (durván): 1/1000-nél rövidebb, 4sec-nél hosszabb záridő. Az utóbbi 2 még soha nem hiányzott, a Super ccd-ről, legalábbis a régiekről nem olvastam valami elragadó véleményt.
Mindegy, remélem eltalálod azt az 1 jó beállítást, én sem adom fel a keresést, csak most hétvégéig nem tudok fotózni, mert munkahelyi gebasz van. -
Passió
csendes tag
válasz
Dare2Live #567 üzenetére
Hiába vered már bele az orromat a "büdös ..." -ba, ezt már elkövettük. Egy kicsit büdös, egy kicsit ..., de a mienk. Elolvastam sokat a korábbi hozzászólásokból, közötte valszeg a te figyelmeztető írásaidat is, de láttam pl. bloodshot és mások képeit, meg egynéhány jó véleményt, úgyhogy tudtam, hogy nem lesz problémamentes a kis gép, de olyan kedvező feltételekkel vettem, hogy vállaltam a kockázatot. Ez egy jóillatú, zsenge kis gép, bár néha "felszaglik". Okoz örömet és csalódást és egyaránt, de már a szívünkhöz nőtt.
-
Passió
csendes tag
-
-
Passió
csendes tag
válasz
BLOODSHOT #551 üzenetére
Bocsánat, javítanék, de már a (MOD) nem engedte: Panasonic a barátom által vásárolt gép.
Ez a manuális beállítás jó móka, csak nagyon kell igyekezni, ha nem akarunk lemaradni a pillanatról, ha úgy adódik. Bár manualban az embernek egy kicsit az az érzése, hogy a képet inkább alkotja, mint készíti. -
Passió
csendes tag
válasz
BLOODSHOT #551 üzenetére
Látom, már a Canon 400 felé kacsingatsz, és kinőtted a ezt a Fujit. A Nikon DX 40-ről olvastam jó értékeket magas ISO-n. Egyébként a legjobb képek nekem is ISO 100-on, vagy 64-en sikeredtek (eaetleg 200, ha manualban volt, ha nem), és kiemelkedően jók lettek a magasabb beállítsúakhoz képest. Azért még jó kis gép ez az s5700. A haverom aki vett egy drága Panaomnic-ot, az mondja, az is zajos, csak ISO 100 alatt fényképez.
Egyébként a képeid nagyszerűek, minden elismerésem. Az Universal Soldier ragyogó ötlet. -
Passió
csendes tag
Vagy 7 hozzászólással korábban Digitalis által adott link jó árat mutat, plusz az értékeléseket is érdemes elolvasni. Korábban ebben a fórumban mintha már tárgyalva lett volna a Kodak zd710 vs S5700 téma. A kezemben volt különben egy hasonló kodak, a z710, az optikája Schneider, amit dicsérnek, 2 db elemmel megy, kicsit kisebb, mint a Fuji, az LCD kijelzője is kisebb. A video közben nincs zoom, ha ez esetleg számít. Olvasgass még, meg az sem árt, ha meg is markolászod a gépeket pl. a Media Marktban, vagy ahol lehet. esetleg elemet is tesznek bele, és kipróbálhatod. Hasoló azért a két gép, én is olvastam mindkettőről hideget, meleget, de a Fujit választottam, és nem bántam meg (bár ez az első gépem).
-
Passió
csendes tag
Elnézést, perzse nem amerikában vettem, csak rossz helyre tettema a zárójelet: (amerikában s700-néven forgamazzák)
-
Passió
csendes tag
Nekem a következő oldal segített dönteni a vétellel kapcsolatban, amerikában (s700-néven forgamazzák): [link]
Innen elérhetők tesztfotók is, és a az oldalt jegyző pacák sokszor ugyanazokat a témákat fotózza különböző gépekkel, és azok fotóival is lehet összehasonlítást csinálni.
A legjobb fényképezőgépek (azon belül szuper zoom) között van felsorolva [link], ráadásul a számomra 50-100 e Ft,-ért elérhető gépek között. Ezekkel összehasonlítva fikázzák sok esetben, hivatkozva bizonyos műszaki paramétarakre, de a döntő szerintem, hogy felveszi a versenyt képminőségben a nála számokban jobb gépekkel. A makró-módja meg, ahogy látom mindenfelé a képeket, meg mi is próbálkozunk: kitűnő. -
Passió
csendes tag
Nekünk meg van Makrolencsénk [link]
-
Passió
csendes tag
válasz
blazsey2 #525 üzenetére
Gratulálok! A bicajhoz és a Fgéphez: kívánom, hogy sok örömed teljék bennük. A fuji biztos, hogy jó választás, bárhol bármit is írjanak. A bicajhoz nem értek, de a kép, az tetszik. Grafiti s háttérben (lepusztult vasútállomást idéz) tömör , erős bicaj, fiatalos lendület, külvárosi feeling.
-
Passió
csendes tag
válasz
BLOODSHOT #518 üzenetére
Igazad van, hohy "videozni videokamerával kell" de ha nincs, akkor az, amit ez tud, mégiscsak jobb, mint a semmi. Egyébként tényleg sok hülyeségre használjuk, de az egész család elhülyéskedik vele, és az idétlen, ügyetlen fotók is évekkel később a mi számunkra értékké változnak (még ha nem is hordoznak semmilyen művészi, csak érzelmi értéket).
Megnéztem a linken a fotókat, csodásak, lenyűgöztél. A vétel után már én is olvastam, hogy Autoban nem igazán jó a gép, ezért lelkesen olvasgatom az amatőröknek szánt irodalmat. Minedenesetre rendkívül inspiráló, hogy olyan képeket is lehet vele készíteni, mint amelyinek a tieid. Csinálnék én is olyanokat, csak nem tudok, de igyekszem (Képet már nem is mertem feltenni).
-
Passió
csendes tag
Feltenném ismét a kérdést, hátha megszán valaki: miért nem tudom a Manuális fókuszt használni, annak ellenére, hogy a kézikönyv szerint állítgatom be. Fényképező mód fókusz MF tárcsa pl. M. Ha lenyomom a +/- gombot és közben elfordítom a fókusz kart (W/T), ne mozdul a zoom.
Ha valakinek sikerül, kérem írja meg, mi a pontos megoldás!
Köszönöm -
Passió
csendes tag
válasz
tpeter77 #510 üzenetére
A nagylátószög lehetne jobb az s5700-nál, az esti, benti fotók nekem csak ritkán jók még, vörösszem majdnem mindig van, bár a többi gépet nem ismerem. A leírások alapján az 5700/5800 között különbség csak az 1 Megapixel, meg 1 Mb "belső" memória (27/26), de egyébként ugyanaz. A képe az 5800-asnak állítólag nem jobb. Az S1000-est nem ismerem, de a Face Detection jó dolog lehet, ha nem reklám csak, mert én néha kínlódok, ha nem középre esik az arc. Ha optikai képstabilizátora is van az S1000-nek, azzal is jobb talán, mint az 5700/5800-as. Nekem az S5700-as egyébként nagyon megfelel, minden hibájával együtt. Szép képek természetes fénynél, jó makrók. A fényerőből én is azt hittem, hogy jó lesz bentre, de ez a fényerőérték a 10x-es optikához kell inkább, vagy mi. Nem igazán beltéri fotózás az erőssége, de ha tévedek, javítson ki valaki.
-
Passió
csendes tag
Megértelek. Mondjuk én is 7M-en nyomom, pedig csak 1Gb-os a kártyám, hamar tele lesz, pláne hogy többnyire több mint a fele video.
Más: A videoban jó, hogy a zoom működik felvétel közben, mert ma jó hasznát vettem, ugyanis a légváras csúszda tetején ugráló gyerekeket is közelre hozhattam, mert egyébként nem nagyon látszott volna, melyik kié. -
Passió
csendes tag
Elnézést a helyesírási hibáért: nem ettem, hanem vettem.
A fórumot olvasva különben elijedtem a vásárlástól, az ára segített dönteni a vásárlásban (10 hó, 0% hitel), bár egy hétre rá a canon ps a560 25 e.-ért volt, és ha az akciós korábban, azt vettem volna. (Remélem a 10x-es optikai zoom, meg a manuális állítatóság ellensúlyozza a OIS és az arcfelismerő hiányát.) A makrók tényleg szuperek, a gép "fogása" jó, már megszerettük a kis jószágot. Benti képeken a vörösszemet nem nagyon lehet kikerülni. -
Passió
csendes tag
Mostanában ettem egy ilyen témabeli masinát. Néha gyönyörű képet csinál, sokszor nem, de nem is értek a fotózáshoz, majd tanulgatom, és remélem igaz, hogy "kis hozzáértéssel jó képeket csinál". A videó jó, nem szaggat, egy kissé erős a tömörítés, de közeli felvételen nem látszik. A gyerekeim nagyon élvezik a videót, pláne hogy zoomol is közben.
Kérdezném tisztelettel, hogy miért nem tudom a Manuális fókuszt használni, annak ellenére, hogy a kézikönyv szerint állítgatom be. Fényképező mód fókusz MF tárcsa pl. M. A Média Marktban kitett gépen is próbáltam, az eladók készségesen segítettek, de ott sem ment. Ha lenyomom a +/- gombot és közben elfordítom a fókusz kart (W/T), ne mozdul a zoom.
Ha valakinek sikerül, kérem írja meg, mi a pontos megoldás!
Köszönöm
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest