Aktív témák
-
jfkennedy
csendes tag
A francba most lebuktam...
Ezzel a géppel is lehet jó képeket csinálni csak kellő időt és energiát kell ráfordítani. Ja és gyakorolni, gyakorolni...(meg persze jó téma is kell a jó képhez)
A gép felismertetéről meg annyit hogy nálam sem akarta kezelni az XP se külső meghajtóként se sehogy aztán egy windows csere megoldotta a gondot. De még mindig a kártyaolvasó a leggyorsabb megoldás. -
jfkennedy
csendes tag
Egy kicsit én is beleszólnék ebbe az "auto módban rossz a kép" című témába. Kb fél éve van ilyen gépem és úgy 6000 expot csináltam vele. Ebből auto módban kb 30-at. Felesleges erőltetni az auto módot hacsak nem akar az ember valamit gyorsan "lekapni". Én most jöttem haza Spanyolországból és ott is csináltam pár képet auto móddal de kritikán aluliak lettek. Pedig ott aztán volt fény dögivel.
De 1 jó tanács: ha szép képet akar valaki csinálni egy ilyen masinával de nem akar sok időt elpazarolni a beállítással, akkor állítsa a gépet blende-előválasztásra. Ilyenkor csak a blende értékét kel beállítani a záridőt a gép adja meg. Nekem ezzel a módszerrel elég szép képeket sikerült csinálnom. -
jfkennedy
csendes tag
Asszem valamit félreértettetek. Én nem objektívet akarok rá tenni hanem szűrőt ill. előtétlencsét.
Amúgy köszi a választ.
De azért még mindig nem teljesen tiszta ez a pl. makrolencse dolog. A legtöbb helyen azt írják hogy 46mm-es kell rá. De az a belső menetes része az obinak. A képeken viszont amik a lencséről készültek sehol 1 külső menet. Akkor az most hova kerül fel? Az objektív belső peremére vagy a külsőre? (a külső rész se teljesen frankó mert az meg 53.5 mm-es és ilyen lencsét meg végképp nem találtam)
Na azt hiszem az lesz a legjobb ha elmegyek egy bótba oszt rápróbálok egyet.
Köszi mégegyszer. -
jfkennedy
csendes tag
Hi!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hol lehet viszonylag olcsón makrolencsét szerezni a géphez?
Ja amúgy elég amatőr vagyok ezen a téren ezért inkább megkérdezem: a szűrők (pl: UV) az objektív külső peremére kell hogy felcsússzanak vagy a belső részbe kell helyezni őket? Csak azért kérdezem mert ehhez a géphez nem sok helyen találni lencsét és egyértelműen még sehol sem olvastam, hogy melyik megoldás a jó.
Aktív témák
Hirdetés
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Insta360 X5 8K Akciókamera, ÚJ, számla, gari - AKCIÓ!
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest