Aktív témák
-
reefeer
tag
nem ez a gond ezen már tuljutottam. Irtam is hogy ha nincs netmegosztó program (ami a server mögött gépnek adja netet) akkor semmi gond minden müködik. A probléma a netmegosztó programmal van nem az ftp server beállításokkal. Azóta viszont már megoldottam. A windows saját netmegosztólyát használom.
-
reefeer
tag
ápp :)
-
reefeer
tag
Úgy látszik ez egy olyan nap lesz amikor magammal társalgok. Na szóval újra nem megy, de már rájöttem hogy miért. Fölraktam egy nat programot a win route 4.2-t És ez megöli az ftp hozzáférésemet. Kérem aki tudja hogy hogy kell a winroute- ot (vagy egyéb könnyen beállítható nat programot) + ftp servert konfigurálni az irja meg!
Hálózati topológia: adsl modem--->hardver router(linksys wrt54g) 192.168.1.1- - - ->server wlan kártya 192.168.1.2--->nat (winroute)--->szerver lan kártya 192.168.0.1---->én gépem dhcp-vel 192.168.0.2
mindezt szavakba: Van egy hardver router amihez wlan kártyán a szobámba lévő szerver kapcsolódik, ebbe van egy sima lan kártya, és a nagy gépemmel van összekötve. Server kisteljesítményű (p3 1ghz, 256 sd)nat, dc++, ftp +ssh, +telnet kb ezekre használom.
[Szerkesztve] -
reefeer
tag
Hello
Én is hasonló problémával küzdök mint a kollega. A számomra misztikus ''kapcsolat hivási hibával''. Az ftp server programok amiket eddig próbáltam: bulletproof + filezilla + serv u. A trióból a file zillát szeretném majd használni mert ennek a (puritán) felületete teszett meg legjobban meg hát az ingyenes is...
Kliens oldalon Tc +filezilla kliens + mozilla és explorer volt. Amit eddig csináltam: elsőként kikapcsolatam a windows tűzfalát majd az antivirus szoftvert (panda) utána a linksys routeremen (wrt54G) a portforwarding alatt beállítottam hogy 20-22 között (21 +-1) mivel valahol az olvastam hogy néha csallnak és jobb ha igy be van állítva... majd beállítottam a ddns klienst, hogy frissitse az ipm-et a router szerint jól működik. updated succesfully vagy mi.
Az ftp programoknál bállítottam hogy használjon passziv ip-t. de sehogy nem akar összejönni. Késöbb megpróbálokoztam a dmz-vel és azzal is hogy a router tüzfalát kikapcsolom de sajnos se igy se ugy se megy. utánna router firmwaret frissítettem és a windowsba a biztonsági bállításokat minimállisra vettem de eredmény 0.Szóval akinek új ötelete van kérem írjon nekem. amugy a helyi hálón fix ip-t használok. (192.168.1.2) és windows xp prof hun az oprendszer sp2 vel. Sp2 elött nem akartam ftp servert telepíteni szóval lehet ez a baj, majd kipróbálom egy üres vinyóra gyorsan felteszek egy windowst megnézni, hogy mi ujság...
Még valami: helyi hálóról minden ftp servert eltudtam érni. Tehát ha a kliensgépen (192.168.1.3) mondjuk az explorerbe begépeltem az ftp://sajátnevem.mine.nu akkor pöpecül müködöt. anonymous és normálmódba egyaránt.
Köszönöm hogy végig olvastad és minden építő jellegű ötletet is.
*Thx*
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest