- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
reefeer
tag
nem ez a gond ezen már tuljutottam. Irtam is hogy ha nincs netmegosztó program (ami a server mögött gépnek adja netet) akkor semmi gond minden müködik. A probléma a netmegosztó programmal van nem az ftp server beállításokkal. Azóta viszont már megoldottam. A windows saját netmegosztólyát használom.
-
reefeer
tag
ápp :)
-
reefeer
tag
Úgy látszik ez egy olyan nap lesz amikor magammal társalgok. Na szóval újra nem megy, de már rájöttem hogy miért. Fölraktam egy nat programot a win route 4.2-t És ez megöli az ftp hozzáférésemet. Kérem aki tudja hogy hogy kell a winroute- ot (vagy egyéb könnyen beállítható nat programot) + ftp servert konfigurálni az irja meg!
Hálózati topológia: adsl modem--->hardver router(linksys wrt54g) 192.168.1.1- - - ->server wlan kártya 192.168.1.2--->nat (winroute)--->szerver lan kártya 192.168.0.1---->én gépem dhcp-vel 192.168.0.2
mindezt szavakba: Van egy hardver router amihez wlan kártyán a szobámba lévő szerver kapcsolódik, ebbe van egy sima lan kártya, és a nagy gépemmel van összekötve. Server kisteljesítményű (p3 1ghz, 256 sd)nat, dc++, ftp +ssh, +telnet kb ezekre használom.
[Szerkesztve] -
reefeer
tag
Hello
Én is hasonló problémával küzdök mint a kollega. A számomra misztikus ''kapcsolat hivási hibával''. Az ftp server programok amiket eddig próbáltam: bulletproof + filezilla + serv u. A trióból a file zillát szeretném majd használni mert ennek a (puritán) felületete teszett meg legjobban meg hát az ingyenes is...
Kliens oldalon Tc +filezilla kliens + mozilla és explorer volt. Amit eddig csináltam: elsőként kikapcsolatam a windows tűzfalát majd az antivirus szoftvert (panda) utána a linksys routeremen (wrt54G) a portforwarding alatt beállítottam hogy 20-22 között (21 +-1) mivel valahol az olvastam hogy néha csallnak és jobb ha igy be van állítva... majd beállítottam a ddns klienst, hogy frissitse az ipm-et a router szerint jól működik. updated succesfully vagy mi.
Az ftp programoknál bállítottam hogy használjon passziv ip-t. de sehogy nem akar összejönni. Késöbb megpróbálokoztam a dmz-vel és azzal is hogy a router tüzfalát kikapcsolom de sajnos se igy se ugy se megy. utánna router firmwaret frissítettem és a windowsba a biztonsági bállításokat minimállisra vettem de eredmény 0.Szóval akinek új ötelete van kérem írjon nekem. amugy a helyi hálón fix ip-t használok. (192.168.1.2) és windows xp prof hun az oprendszer sp2 vel. Sp2 elött nem akartam ftp servert telepíteni szóval lehet ez a baj, majd kipróbálom egy üres vinyóra gyorsan felteszek egy windowst megnézni, hogy mi ujság...
Még valami: helyi hálóról minden ftp servert eltudtam érni. Tehát ha a kliensgépen (192.168.1.3) mondjuk az explorerbe begépeltem az ftp://sajátnevem.mine.nu akkor pöpecül müködöt. anonymous és normálmódba egyaránt.
Köszönöm hogy végig olvastad és minden építő jellegű ötletet is.
*Thx* -
X-COM
nagyúr
válasz
[DoN]$[LeoN] #7 üzenetére
kapcsold be a windows tűzfal tulajdonságainál, hogy ftp kiszolgáló vagy
-
[DoN]$[LeoN]
tag
Az lehet, hogy a windows-tűzfal a baj, mert az engedélyezve van???
-
[DoN]$[LeoN]
tag
Milyen FTP progival érdemes? Én serv-U-val és Bulletproof-fal csináltam, és a következő a probléma : Megcsinálom az accountokat, és más gépről nem lehet rá felllépni az accountokkal (meg anélkül sem :() De én a passworddel meg a felh.névvel fel tok lépni rá saját gépemről...
Valaki tudna adni egy Tutorialt ami leírja, lépésről lépésre, hogy csináljam. Bár egy barátomnál minden ugyanaza a beállítás, és működik. Ja NOD32-t, ZoneAlarm free-t hasznnálok (Z-A - ban engedélyeztem az ipket). -
L3zl13
nagyúr
Milyen FTP szerver? Milyen OS?
Linux alatt, a temp fölötti szintre a megfelelő helyre (owner, group, other) 5-ös jog.
Így böngészni tudja a közvetlenül alatta lévő cuccokat, de törölni, létrehozni nem.
Magára a temp-re viszont 7-es jog a megfelelő helyen. Így az alatta lévős szinten tud módosítani, étrehozni, törölni.
Win alatt szerintem ugyanúgy, a TEMP könyvtár feletti szintre nem adsz törlési jogot, de magára a Temp könyvtárra adsz.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
ha fogod az ftp könyvtárad és olyan jogot adsz a felhasználónak, hogy this folder only és deny delete / delete subfolders and files
ezután hozzáadod mégegyszer ugyanezt a felhasználót beállítod a hatókört subfolders and files-nak és itt megasz nekik minden jogot kivéve change permissions/take ownership (vagy ízlés szerint ezeket is, tökmindegy) -
Sidaries
őstag
FTP server-en be kellene állítani a jogosultságokat egy könyvtárhoz (legyen TEMP) úgy, hogy a könyvtárat ne lehessen letörölni, de lehessen bele írni (alkönyvtárat létrehozni, fájlt másolni), és belőle olvasni. Továbbá az alkönyvtárakat is lehessen törölni, de csak a TEMP-en belülről.Tehát a probléma az, hogy csak azt tudom beállítani, hogy a TEMP törlésekor maga a TEMP ugyan nem törlődik, de a benne lévő alkönyvtárak igen. Ha a TEMP ''Subfolders and files only'' jogainál letiltom a törlési lehetőséget, akkor ugyan nem törlődnek az alkönyvtárak sem, de akkor a TEMP-en belülről sem tudom azokat törölni.
Ha kérdés, ötlet van, akkor ne kíméljetek!
Aktív témák
Hirdetés
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Mass Effect
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Hobby rádiós topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest