Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
asturel
őstag
válasz
thomasvold
üzenetére
Felső keretet vettem ki, alul meg mindenképp kell valami légmozgás a 2 (hamarosan 3) hdd-nek , így szerintem van értelme ha 90 fokban vannak a hdd-k is. Amíg nem volt csak HD 7870 a gépben elég volt a 2db hozzáadott ventilátor akár 5V-on is, de az R9 290 rendesen felborította a csendéletet. A kártya hiába stagnál 70 fok körül full load-on, a ház is átmelegszik annyira megreked a levegő. (A hátsó ventilátornál elég meleg volt a ház pár óra GTA után
, a memória meg annyira felmelegedett, hogy elkezdett hibázni). Idő hiányában viszont nem nagyon tudok kísérletezni így először valami bevált kombinációt akartam volna kipróbálni. Jelenleg az összes (oldalt, felül) hangszigetelő a helyén van, valszeg akkor ha már csak kiveszem a tetejéből a szigetelést az is sokat segít (ha másnak nem, a por bejutásának
). Gondolom célszerűbb az első (ház elejéhez közelebb) lévő fenti helyre rakni a ventilátort
, mivel oda nem sok levegő jut, max a cpu hűtő (ami egy noctua nem túl nagy légnyomással) szív valamit. -
turorudi
aktív tag
válasz
thomasvold
üzenetére
Hát, a keret ugye kivehető és forgatható, de nekem nem hozott változást hőfokokban a plusz venti. Aztán tele pakoltam HDD-vel, így már kivenni sem tudom. Viszont a HDD-ket 1db venti is jobban hűti, ha a karám nem az oldalát mutatja felé, hanem merőlegesen áll, és így közvetlenül a vinyókra megy a levegő. Ezzel a felállással nekem ideálisak a hőfokok egy húzott 4790K-val és passzív táppal. Csak elől és hátul van 1-1 venti, és azt hiszem,a munka dandárját a hátsó, kifelé fújó végzi. Igaz, nincs külön videokártya, így az nem fűt.
-
parkr
őstag
válasz
thomasvold
üzenetére
viszont elforgatható 90 fokkal és már is más a helyzet
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- OLED monitor topic
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3668, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB mobiltelefon
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman Z1 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, a memória meg annyira felmelegedett, hogy elkezdett hibázni). Idő hiányában viszont nem nagyon tudok kísérletezni így először valami bevált kombinációt akartam volna kipróbálni. Jelenleg az összes (oldalt, felül) hangszigetelő a helyén van, valszeg akkor ha már csak kiveszem a tetejéből a szigetelést az is sokat segít (ha másnak nem, a por bejutásának
). Gondolom célszerűbb az első (ház elejéhez közelebb) lévő fenti helyre rakni a ventilátort
, mivel oda nem sok levegő jut, max a cpu hűtő (ami egy noctua nem túl nagy légnyomással) szív valamit.