- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavics128
csendes tag
én csak annyit tettem volna bárki helyében (kivéve a gyerkőcöt), hogy előbb elmagyarázom, mit csinált és mi vele a probléma. Aztán öt percet gagyarásztam volna a kreatív művészetekről, kiemelve a fotózást. Végül szerveztem volna egy mobilfotós versenyt különböző témákban és a fő szervezését a srácra bíztam volna. Ha ettől megfutamodik, akkor közöltem volna vele, hogy fotózgassa odahaza a kutyáját, annak több értelme van.
-
zLegolas
őstag
A következő meg majd az lesz, hogy boldog boldogtalan kimászkál óráról, merthogy telefonja van és neki joga van a szabad információáramláshoz, mi alapon gátolják a szabadságjogai érvényesítésében...
Már ha kimegy, és nem a tanárnak szól, hogy álljon már meg egy szóra az előadással - elvégre milyen butykóság dumálnia, mikor éppen telefonon beszél... -
luciferc
őstag
1. az iskola a városi utcával szemben (ahol a túristákat lefotózták) nem nyilvános helyszín
2. ha az utcán valakit direktbe lefotózol (szándékoltan és nyilvánvalóan őt), akkor szvsz joggal követelheti a kép törlését.
3. ha a tanár rászólt, hogy ne tegye, de mégis megtette, akkor meg különösen megáll az osztályfőnöki
mod: ha a tanár tiltakozott a fotó ellen, akkor pedig igenis adatvédelmileg erősen aggályos a kép készítése, mégha egy gyerek csinálta is. Mellesleg honnan tudod, hogy nem tették volna fel mókás osztálytársaival valami weboldalra? a tanárnak is joga van döntenie arról, hogy mikor és ki készítsen róla fotót.
[Szerkesztve] -
Cochise
csendes tag
Szünetben fotózta le a tanárt, tehát ebbe nem lehetne belekötni. Az osztályfőnökiben a tanár személyiségi jogaira hivatkoztak, de valójában meg lettek sértve a személyiségi jogai? A fotót nem közölték le sehol, nem hozták nyilvánosságra, nem is ábrázolt semmi különöset. Ennyi erővel egy városi túristafotón szereplők rohanhatnának feljelentgetéseket tenni, mert belógott a fejük a képbe.
Én személy szerint nem látok ebben semmi rosszat. Ha jó fej lett volna a tanár, akkor még mosolygott is volna... Szerintem. -
luciferc
őstag
lehet, hogy tévedek, de szerintem nem azért kapta az osztályfőnökit, mert lefotózta, hanem valószínűleg mondjuk órán tette, vagy a tanár kérése ellenére tette, vagy hasonló magatartásbeli gondok miatt (csak a gyerekek hajlamosak erről nem beszámolni...). ha ugyanis megkéri a tanárt, hogy lefotózhassa, és az igent mond, akkor kétlem, hogy osztályfőnökit osztogatna a tanerő.
[Szerkesztve] -
Cochise
csendes tag
Köszi a gyors válaszokat.
Én is arról hallottam, hogy pl. öltözőkből kitiltották a kamerás mobilokat. -
Pompi
nagyúr
Ahogy pilóta már említette a fotózás az fotózás, mind1, hogy lyukkamerával, eldobható egyszer használatos filmessel, vagy profi tükörreflexessel vagy akár mobiltelefon az eszköz.
Külföldön azt szabályozzák inkább, hogy bizonyos helyekről a fényképezőgépeken túl a kamerás mobilok is ki vannak tiltva. Ezért is van az, hogy a jövőben kijövő üzleti szegmensbe célzott telefonokban nem lesz kamera. -
Cochise
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nem nyitottam fölöslegesen a topikot, nem találtam ilyen témát.
Meg tudja valaki mondani, hogy van-e olyan magyar jogszabály, ami szabályozza azt, hogy mit is lehet fotózni mobiltelefonnal, ill. hogy mire is használhatjuk a fotókat?
Egyik ismerősöm lánya lefotózta az osztályfőnökét, ezért kapott egy osztályfőnökit.
Külföldön már szabályozzák ezt a területet is, nálunk létezik már ilyesmi? És ha igen, akkor esetleg elérést tudna valaki adni?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest