- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt1
őstag
válasz
Bagoly01 #119786 üzenetére
Nekem A52-es is van, meg S23 és Sony 5 V. Csináltam éjszakai képet minimál fénnyel (alap kamera és gcam) és 52-es jobb képet csinált gcammel mint az s23-as alap kamera szoftver. A sony volt a legkevésbé zajos, és ott a manual móddal lehetett szép relative világos képet csinálni. Azaz igaz az állításod
-
-
gretzky77
veterán
válasz
Bagoly01 #119576 üzenetére
Sztem ez egyéni preferencia is, kinek mi jön be, mire érzékeny vagy háklis. Úgy gondolom a mai telefonok főleg a csúcs széria nem hoz olyan rengeteg, átlag user számára fontos különbséget! Egyik sem használhatatlan, helyén kell sztem kezelni a dolgokat!
Persze ez szigorúan magánvélemény -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Bagoly01 #116332 üzenetére
Igen, az az egyik kedvencem.
De szerintem ez a p50 pro sem rossz.
Pl ha a csúcsok csúcsa iphone-t nézzük mellette, ami szerintem a jobbak közé sorolható, akkor látszik, hogy nem rosszabb, de inkább még kicsit jobb is nála.
Na ha így nézzük, akkor nem is olyan rossz a helyzete.
És akkor ez csak a főszenzorra érvényes, ha a zoom kamerát is nézzük, akkor meg hurkára is veri.
Igaz ultraszélesben jobb a 14 pro max.Iphone 14 Pro Max VS Huawei P50 pro
-
Elit3Zotya
addikt
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Bagoly01 #115418 üzenetére
De ezzel semmi gond nincs is, mióta nálam van, 2 olyan frissítést is kapott, ami pl a kamerát is érintette és hasznos újítások jöttek vele pl gyorsan mozgó dolgok élesek maradnak vagy 2x szenzor zoom még jobb lett, pedig addig is nagyon jó volt., és nem azért kapta, hogy majd most jobb lesz.
Mindegy is kinek mi, én használtam mind 2 őt elég sokáig(hetekig) nem fél napig, én azt mondom, számomra jobb az x6 pro.
Hagyom is a témát, csak megakadt a szemem azon, hogy a kamerán kívül minden szempontból jobb az ultra. -
*RLaci*
addikt
válasz
Bagoly01 #114964 üzenetére
Szar képet az összes mobiltelefonnal lehet lőni, ártól függetlenül, csak valaki szelektál( jól szelektál), valaki nem. Az előny pedig tényleg elfogyott, minimálisak a különbségek. Az meghogy a Pixel képei nem jók az nagyon relatív. Mihez képest nem jó? Samsung,Xiaomi, Apple, Huawei?
ferrari1 Gyengébbnek gondolom mint a 7/7pro.
natë
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Bagoly01 #114512 üzenetére
Amúgy elég lenne, ha csak simán megkapnák, a leica-s kamera alkalmazást és képfeldolgozást és meg is lenne oldva kb.
Akkor is gyengébbek lennének mint a csúcson lévők a gyengébb optika és szenzorok miatt, de legalább normális képeket lehetne ezekkel is csinálni gyárival is.
Nem mindenki ismeri a gcamot, és aki ismeri is, az sem bajlódik vele sokszor. -
mjani1172
addikt
válasz
Bagoly01 #114155 üzenetére
Követtem.
Az autónál valódi tudás van, amit nem használ ki, itt nincs valódi tudás, csak marketing. Nagyon tömören."Még mindig nem értem miért baj az "elemezgetés" főleg egy mobilfotós fórumban ahol meglepő módon
jelen van a "fórumigény""
Nem tartom bajnak. Vagyis nem a fórumot tartom rossznak, hanem a gyártók ál fejlesztéseit.
Annak idelyén amikor a nexus majd a Pixel elindult volt egy helyes irány.De ez megtört. -
mjani1172
addikt
válasz
Bagoly01 #114147 üzenetére
Szvsz, nem jó a hasonlat.
A telefonoknál van egy valódi igény, amit az átlagfelhasználók szeretnének,l átható, hogy mire használják és használnák a telefont, és van egy "fórumigény".
Az emberek 99% - a valami eseményt, mozgó dolgokat, gyereket, kutyát, baráti társaságot, történést egy bulin (és nem is a legjobb körülmények között szeretne megörökíteni,). Erre lenne való egy ilyen telefon. Ebben rettenetesen kevés az előrelépés. De van 2mp makró. Hurrá.És a "fórumigény" mikor valami beállított képet, stb..... lehet pixelszinten elemezgetni, na meg Hold. Erre van fejlesztés, sőt a Samsungnál kampány is van rá, hogy a fotók már át is dobhatóak!
-
Drakmusz
addikt
válasz
Bagoly01 #113895 üzenetére
A helyszín ott sokat hozzátesz a végeredményhez, de szerintem is eléggé jó lett az a sorozat.
Sokszor a topikban is eléggé túlgondoljuk ezt a fotózás témát.
Én az elmúlt évek termését nézve továbbra sem látok világmegváltó újdonságot, a mobilos képalkotás továbbra is a meghatározott keretek között maradt.
Ráadásul úgy, hogy közben az árak jócskán megemelkedtek. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Bagoly01 #112864 üzenetére
Jó meglátás..
["> ]
Szerintem a 14 pro nem olyan gyenge mint sokan mondják, sőt.
De itt van egymás mellett az x90 pro plus és a 14 pro. Kevesebb zaj, jobb részletek, nincs túlélesítés szerintem, és a színek is jobbnak tűnnek.#112865natë A Nothing nekem is nagyon tetszik, de nincs tele, gyenge a széles is kicsit szvsz.
-
mjani1172
addikt
válasz
Bagoly01 #112415 üzenetére
A deriváló fórumban meg meg állandóan deriválnak,a gittegyletben meg meg mindenki rágta a gittet. De ettől még a többiek nem.
Akkor keres rá hány mobilkészülék van használaban a világban, és ebből hányan vannak a mobilfotós fórumban.Részemről lezárva. Amúgy is csak egy elvi dolog volt, semmi jelentőséggel nem bírt.
-
-
törölt tag
válasz
Bagoly01 #111609 üzenetére
Nem tudom, valahogy én még mindig nem érzem a hype-ot.
Hobbi tesztelőknek jó lesz majd ezt is kipróbálni, de pont te vagy rá a legjobb példa, hogy fele áron és fele akkora szenzorral is lehet ilyen, harmad (negyed?) áron és szenzorral meg ilyen minőségű képeket csinálni, hasonlóan szutyok időben.
Ilyenek után nekem kifejezetten rossz ránézni ezekre a 13 Pro képekre, főleg ezzel a borzasztóan széles látószöggel.
-
perempe
veterán
válasz
Bagoly01 #111505 üzenetére
A legjobb angol zenekar is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, jó magyar zenekarok után nem tudom, mit mondhatnék.
A hónap végén duplázok: SWR Symphonieorchester / Frang / Currentzis a Konzerthaus-ban, utána Musikverein-ban Bécsi Szimfonikusok Honeck-kel.
Be kéne szerezni egy jobb mobilt a képek miatt.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Bagoly01 #110929 üzenetére
A covid miatti lezárások okán elég komoly kormányellenes tüntetések vannak Kínában, amivel szemben egyre komolyabb eszközökkel lépnek fel és mit ad isten a tüntetésekről készült videókat a Huawei elkezdte letörölni a telefonokról.
Nekem még a Google nem törölt le semmit a telefonomról, főleg nem akkor amikor a jogaimért küzdök.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest