Hirdetés
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kephamos
addikt
válasz radi8tor #34802 üzenetére
Kb 190 van benne.
anevemearl: remélem hogy értelemes áron megúszom a beavatkozást. Bp. XVI kerületben ajánlottak dízel szerelőt. Remélem mondanak valami okosat. Most Újpesten áll a szervízben, nem is tudom, hogy el merjek-e indulni a 10km-es útra vagy trailert hívjak.
-
Kephamos
addikt
válasz molnarpeter #34722 üzenetére
Hol kellene látnom?
-
Kephamos
addikt
Üdv!
1.6 tdci Mk 3 Focus alapjáraton lefulladd, ráadásul néha ezután a mutatvány után nehezen indul. Van valami ötlete valakinek, hogy mitől lehet ez?
-
Kephamos
addikt
Én vagyok a hülye vagy Mk3 Focushoz a shellnél kapható ablaktörlőlapár tényleg a hulladék és kiesik a helyéről?
-
Kephamos
addikt
válasz molnarpeter #19503 üzenetére
Végül egyszerű volt a megoldás. Az adott időpontban fellelhető legjobbat vettem, Varta Silver, ami amugy szerintem ugyan az, mint a gyari, csak mas rajta a cédula.
A negatív sarun volt egy szenzor. Kéne resetelenem a BMS-t? -
Kephamos
addikt
válasz molnarpeter #19503 üzenetére
Csak az egyik sarut látom kiszerelés nélkül, de az sima, mezei saru. Nézegettem én is a gyárit, de baromira drágának találom. Ha olyan sokáig bírja, mint az eredetei, akkor talán megéri. 7. éves az autó és még az eredeti akku van benne.
-
Kephamos
addikt
Üdv!
1,6 tdci mk3 Focusban valszeg megadta magát az akku. Bárdinál és Unixnál is csak start-stopos autóhoz dob ki akkumulátort, ami kb 50 ezerbe kerül és az autóban nincs start-stop rendszer. Milyen akkut volna érdemes vennem?
-
-
Kephamos
addikt
válasz Mikulásbá #15367 üzenetére
Az valóban Bécs mellől jön. A sima viszont rendszerint a közeli finomítóból. Keleten nagy eséllyel DuFi. Legyetek nyugodtak, hogy nincsenek jelentős különbségek. Max. a marketing. Most nem a szokásos "kispiszkos kúton" tankoltam, hanem OMW-nél, mert épp az volt közel. Semmiféle különbséget nem érzékelek.
-
Kephamos
addikt
válasz gabor9991 #15354 üzenetére
Biztos hogy képes nagyobb kompressziót előállítani?
Kicsit visszakanyarodva: Próbálgattam én is mindenféle üzemanyagot, teljesen szkeptikusként, ámde kíváncsiskodva és semmiféle különbséget nem tapasztaltam. Talán a Shell fuel savernek hívott üzemanyagával kevesebbet fogyasztott, de ezt tényleg talán. Lehet hátszél volt. Annyi biztos, hogy a különbség nem szignifikáns. Elég jól ismerem már az autót, szerintem feltűnne, ha valami megváltozna. Több, mint 100 ezer km-t mentem már vele.
-
Kephamos
addikt
-
-
Kephamos
addikt
Mk 3 Focusban van valakinek tapasztalata a középső kijelző vilgáításának cseréjével?
-
Kephamos
addikt
Üdv!
MK III (2012) Focus kombi egyik tolatószenzprja azt jelzi, hogy valami nagyon közel van, pedig semmi nincs ott. Kicsit megtisztogattam ujjheggyel és azt vettem észre, hogy mállik róla a festék. Mi a teendő? Cserés a szenzor? Ha igen, akkor milyet érdemes venni?
-
Kephamos
addikt
Mk3 focus kiirta hogy elemet kell hamarosan cserelni a kulcsban. Hol erdemes megcsinaltatni? Otthon meg lehet csinalni?
-
Kephamos
addikt
Úgy látom, akkor ez az Osram egy elég jó választás lehet.
Menetfény: én nem szeretem. sokszor alig látom a szembejövő autót, talán azért, mert a menetfény sokkal alacsonyabban helyezkedik el, mint ahol várná az embert és nem arra figyel. egyébként van valami extra előnye a menetfénynek? -
Kephamos
addikt
-
Kephamos
addikt
válasz Jaffa75 #2074 üzenetére
Jövő héten megy szervizbe, még garanciás, szóval megkapja a kötelező olja és szűrőcseréket, ha azután is jelentkezik a probléma, akkor otthagyom éjszakára és nekiesnek.
Másik jellemző probléma: H7-es ízzók minőségéről gondolom senkinek nem kell előadást tartanom. Van nektek valami típus, ami jól is világít és nem is kell 5 percenként cserélni? Különösen idegesítő, mert ki kell hozzá szerelni az egész lámpát, ami este szakadó esőben különösen kellemes és életszerűtlen. Nézegettem, hogy vannak H7-es foglalatú LED fényforrások, de elég gyengusznak tűnnek. -
Kephamos
addikt
-
Kephamos
addikt
Üdv!
4. éves Focus Mk3 1.6 tdci-nél esedékes az olajcsere. Érdemes márkaszervizbe vinnem? Az ajtónál van egy matrica, ami 3+2 év garanciát hirdet, azonban arra nem jöttem rá a szervizkönyvből hogy mire vonatkozik a garancia, illetve mik a garancia feltételei.
Már csak azért is érdekes a dolog, mert mostanában hidegen rángat kicsit az autó. Eddig cégautó volt, megkapta a gyári előírt karbantartásokat, 100000 km van van benne eddig, ennek 98%-a hossz út volt, javarész autópálya. -
Kephamos
addikt
Uhh! Az tényleg elég neccesnek hangzik. Anno mi is gondolkoztunk rajta, hogy a G Astrába szereltessünk. Abba állítólag elég olcsó lett volna, mert gyárilag minden adott volt, csak egy új indexkar kellett volna (Régebben az Opelekben abban volt a tempomatkapcsoló. Eddig messze az volt a legjobb, amit láttam. Még át se kellett fogni hozzá a kormányon, ráadásul sokkal ésszerűbb a működése, mint pl. a mk 3-as Focusban, ahol külön be kell kapcsolni a tempomatot.)
-
Kephamos
addikt
Naja. Nem voltak definiálva a peremfeltételek. Egyébként 90 tempomattal, síkon, egyenesben, hatosban. Ilyenformán azt is mondhattam volna, hogy 47-et eszik, kettesben padlón, hegynek fel, ifát vontatva.
Feltételeztem, hogy reálisan ideális helyzetet vizsgálunk. De nem. Így marad nekem az 50 literes átlagfogyasztás.
Motorfék: nem elfeledni, hogy a tengelykapcsoló sincs ingyen, illetve csak bizonyos számú kapcsolást visel el.[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
Focus Mk3, kombi, 1.6 tdci-nek milyen méretű a gyári acélfelnije? Sehol nem találom. Kéne a nyárihumi garniturához.
-
Kephamos
addikt
Nagy csodákra ne számítsatok. Egy a lényeg: megfelelő hőmérsékleten megfelelő viszkozitás. Többi nagyjából csak mese. A többletfogyasztás sok mindentől lehet. Több hideg használat, stb. Egyszer érdemes volna kimérni.
Másik kedvencem a 100-as oktánszámú benzin. Attól majd jobban megy az ótó. Persze, aha.
-
Kephamos
addikt
válasz radi8tor #935 üzenetére
Ilyen válaszra számítottam. Mindegy, akkor marad az autó lebontása minden izzócserénél. Esetleg van valamilyen izzó, ami nektek bevált? Nekem teljesen vegyesek a tapasztalataim. A sokezres Bosch néha hetek alatt tönkre ment, míg a tecsógazdaságos, pár száz forintos egy évet simán kihúzott.
-
Kephamos
addikt
Megvolt az izzócsere. NEVEKET AKAROK HALLANI!
Legközelebb remélem könnyebben fog menni. Esetleg nincs valami LED-es kiváltója az izzós világításnak Focus 3-ba? -
Kephamos
addikt
válasz bajnokpityu #929 üzenetére
Mármint a szar izzó?
----
Mellesleg nagyon elégedett vagyok a géppel. Csendes, jól fogyaszt. hifi kielégítő. Pénteken mentem 700km-t a szakadó esőben és szélben. Az ablakvizesedést leszámítva minden jó volt. -
Kephamos
addikt
válasz bajnokpityu #927 üzenetére
Azt hittem, hogy azt a szar minőségű H10-es izzókkal próbálják nyomatékosítani. Ha pechje van az embernek, akkor minden héten cserélni kell, függetlenül márkától, típustól.
Atlantis: Magam is meglepődtem. Focust meg a Golfot mondják a legtutibbnak a kategóriában. Nem gondoltam, hogy egy ekkora hiba belefér manapság...
-
Kephamos
addikt
válasz Atlantis #923 üzenetére
De ez nem apróbb hiba, hanem alapvető funkcionalitás nem teljesül. Esőben gyakorlatilag nem lehet használni, legalábbis nagyon kellemetlen. Jóhogynemmá' kerék nélkül adják. Nem tud megmozdulni = 1db hiba, quality még átengedi.
radi8tor1: 1.6 turbüdezső, de mikor megláttam, hogy hová kéne benyúlni, akkor nem akartam elhinni. Azt hittem az Opelban volt gázos az ízzócsere...
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
válasz radi8tor #921 üzenetére
Az újjaim sajnos csak egy irányba hajlíthatóak. A könyv is azt írja, hogy ki kell venni a fényszórót. És nem, nem akku oldalán lévő fényszóróról van szó.
Másik érdekesség: esőben gyakorlatilag nem látok semmit a tükrökben, mert az esővíz a tükrökön és ablakon áll meg. Remélem ezért fejek hullottak a fordnál...
-
Kephamos
addikt
3-as Focusban tönkrement a jobbos fényszóróban a ízzó, mondom kicserélem egy pillanat alatt. Hát nem. Jól látom, hogy ki kell szerelni hozzá a fényszórót? Ilyen van?
-
Kephamos
addikt
Üdv!
3. generációs Focus audiorendszerét sikerült valakinek Spotify-al összebarátkoztatnia?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest