- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
frankie! #199 üzenetére
én pont most kaptam egy épített hifit. picike erősítő(bár gondolom igazából csak végfok, hisz ha jól tudom egy klasszikus erősítő azért tesz a hanghoz módósit)
full naturális "vékonyka" a hangszine. de klasszikus és jazz szépen szól. a metal nos gyengécskén.
elkezdtem foobarban tologatni 1 egységnyit az eq-t és már elsőre sokat javult a hangzás. közepet és mélyet felfelé kezdtem picikét tolni és máris teltebb erősebb lettek ezek a tartományok.úgymond olyan lett a hangzás mint amilyet fülhallgatón hall az ember.(amit megszoktam)ide vonatkozo kérdésem: van olyan android app amivel a foobar eq-ját tudnám állítgatni? mert a gép nem pont hallótávban van így beülnék a hifi fotelba és telefonról be tudnám 100%ra lőni az eq-t. foobart tudom vezérelni unified remote-val de abba nincs eq...más appot nem találtam..
vagy milyen egyéb megoldásotok van erre? -
Froclee
őstag
-
PazsitZ
addikt
válasz
frankie! #690 üzenetére
[link]
Using my FFmpegSource avs filter and foo_input_avs component, you will be able to play also E-AC3/MLP files in fb2k...smile.gifIn foobar it plays, but in the information it reports (my 24-bit MLP file) as 16-bit. However, it does report the 6 channels and 96000 Hz correctly.
-
Froclee
őstag
válasz
frankie! #662 üzenetére
Kettő modul.
foo_lyricsdb (Lyric Database)
foo_uie_lyrics (Lyric Show)
A lyriccs db-vel letöltöd (jobb gomb a fájlra/fájlokra Lyrics->get from db) sajna timestamp nélkül és a foo_uie_lyrics meg ugyebár mutatja. Szinte az összes létező számot megtalálja, kivéve magyarokat persze. Viszont az ismertebb zenéket (azok közül is keveset
) a Liryc Show timestamp-el együtt leszedi.
Amúgy .lrc fájlok, a tagbe beleírja azon nyomban mikor leszedi.
Bocsi. Elég érthetetlenül írtam le, de póbáld ki. Szerintem világosabb lesz minden.
-
Kleroo
veterán
válasz
frankie! #640 üzenetére
Pista csak magas prioritásig engedte
de sebaj így is jobb lett a dolog. így már 1ms-nál sem nyekeg recseg.
Hát foobar+legújabb asio modul, és amikor hozzáadod az asio eszközt(add) akkor ott lesz egy configure menü, és ott 1ms-tól nőnek az értékek.
stereo zenéknél jobb lett a tér?
vagy az 5.1es zenék jobbak? -
piqla
őstag
válasz
frankie! #492 üzenetére
Tevedtem: akkor meg nem neztem meg, most meg mar jol igen. Szoval: A Columns design bejott, szoval valami tortent, de a file operations es a tobbiek nem kerulnek elo jobbklikkre.
Minden egyeb menuben felbukkant a cucc, de jobbklikkre az istenert sem akarja behozni az ujakat -
-FreaK-
veterán
válasz
frankie! #452 üzenetére
Nekem is akad
Épp most frissítettem, flac-nál nagyon zavaróan megakad rendszeresen 1mp-re kb, mp3nál meg pl ha böngésző oldalt tölt akkor. Mijazisten van vele... másnál nincs ilyesmi? KS output, no dsp. Épp most hallom, mp3 is megakad magától..Szerk.: most kaptam egy ilyen hibaüzit az egyik számra amit előbb még lejátszott:
Decoding failure at 2:40.053 (I/O error (win32 #1117)): "szám elérési út" -
törölt tag
válasz
frankie! #447 üzenetére
Kernelre állítva winampban nálam mit sem ér a hangerő állítása.
De már rájöttem, mi volt a hiba: tegnap figyelmetlenségből winamppal ugyanazon album más, azt hiszem remasterelt, vagy valami hasonló fájlait nyitottam meg, és ezért volt hangosabb.
De amúgy ugyanúgy szól, csak kernellel olykor már idegesítően lassabb a winamp. -
Dave™
nagyúr
válasz
frankie! #431 üzenetére
jó lesz nekem skinnel együtt is, na de hol vannak a skinek? Foobar honlapján nagyon kevés plugin meg egyéb van, gondolom nem az a mérvadó.
szerk: azt azért sajnálhatjuk, hogy amarok nincs win-re, mert zenét pl amarok miatt ezerszer jobb linux alól hallgatni, mint winen, szerintem. De hát nincs winre.
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
frankie! #394 üzenetére
Köszi így már működik. A kérdés viszont hogy ugye a cél az volt h ne legyen resample meg semmi konvertálás, hanem bitpontos legyen a lejátszás és akkor most h ez jobb lett-e vagy sem?
Asszem kéne egy részletes hangtesztet csinálni.. Picit próbálgatom épp most is, nah majd honlap ha lesz időm megnézem részletesen. Egyébként a Portishead Numb(flac) számában hallható a különbség az ének alatt csak pár mp alatt nem tudom eldönteni h ez most jó-e..
-
-FreaK-
veterán
válasz
frankie! #389 üzenetére
Nem megy az ASIO output
Ezt a hibaüzit kapom:
Unrecoverable playback error: The ASIO device does not support specified sample rate (44100Hz); please configure resampler appropriatelyKártyám egy sima Au2 de Au4-re moddolva youp-pax driverrel.
Valakinek valami ötlet?
ui: az asio konfignál a play test signal-ra súgást hallok, ha az lenne a tesztjel akkor ott okés.
-
-FreaK-
veterán
válasz
frankie! #389 üzenetére
Úgy tapasztaltam, bár ez foobarnál szinte észrevehetlen, winampnál lassított be rendesen. Listakezelésnél és keresésnél érezhető lassulás volt. Ha jól rémlik akkor picivel foobarnál is nagyobb a prociterhelés de ez a használatban nem észrevehető.
Skin ügyben nincs tapasztalod véletlen?^^ -
-FreaK-
veterán
válasz
frankie! #383 üzenetére
Köszi, akkor ahogy kivettem az ismertetőből ez pont ugyanazt csinálja mint a KernelStreaming output, tehát kihagyja a win belső mixerét és így bitpontosan küldi az adatot a hangkarinak. Akkor felmerül a kérdés h van-e valami lényeges különbség a kettő között, illetve hogy meiket érdemes használni? Gondolom foobarhoz ugyanúgy van egy ASIO output plugin ahogy KS is.
-
Killberk
aktív tag
válasz
frankie! #335 üzenetére
A beállításoknál a Columns UI résznél, ahol betöltötted a fájlt (main fül), kell kenni egy layout fülnek. Ott presets felirat alatt van egy lista amiből lehet választani. Nézd meg hogy ott valamelyik tartalmazza-e Te beállításaid. Ha csak egy default van a listában, akkor sajnos felülírta. Viszont ha amúgy is eredetit szeretnéd visszaállítani, tehát nem volt rajt semmi extra szerkesztésed, akkor van ott egy reset gomb.
-
Killberk
aktív tag
válasz
frankie! #330 üzenetére
Seekbar-nál ha bal egérgombot lenyomod, akkor adott helyre ugrik egyből a csúszka, de ha megnyomod jobb egérgombot miközben nyomvatartod balt is, akkor visszaugrik csúszka oda, ahol éppen tart a számban. Így el lehet engedni mindkettőt, de sajnos erre behozza seekbar jobb klikkes menűjét.
-
Goose-T
veterán
válasz
frankie! #182 üzenetére
A progi nem a Foobar-hoz készült, mindig az alapértelmezett lejátszót indítja el. Tehát:
1. Takarítsd le a Winampot, vagy a beállításainál kapcsold ki a Winamp Agent-et meg a preserve file associations-t.
2. Indítsd el a Foobar-t, majd: File/Preferences/File types->Associate all->Save all->Close. Vagy legalább az MP3-at, M3U-t és a PLS-t pipáld be.
3. Kattints egy rádióra a kis progiban. Et voi'la. -
cousin333
addikt
válasz
frankie! #183 üzenetére
Röviden: Igen!
Hosszabban: idézek egy okos embert (magamat), máshonnan [link]:
''replaygain: A jelszintre vonatkozó információt tárol el, aminek következtében nem fordulhat elő, hogy az egyik szám miatt fel kell tekerni a hangerőt, a következő szám meg leüvölti a fejemet. Ráadásul albumonként is megadhatók ilyen értékek.''
''- replaygain: átelemzi a fájlt, megkeresi benne a csúcsokat, a végén pedig 1, azaz egy értéket ír a fájlhoz (pl. a TITLE-hez hasonló tag-ként), ami lejátszáskor megmondja neki a szükséges előerősítés mértékét. Lassú (főleg sok szám esetén), mivel mindent végig kell néznie, viszont nem ront el semmit . Ha valamiért nem tetszik, ez az eltárolt érték egy kattintással eltávolítható. A lehetőségekről: valóban három van, nagyon helyesen.
A per-file track annyit csinál, hogy minden számhoz külön meghatároz egy értéket. A leírásom alapján valószínűleg ezt a funkcionalitást várod el tőle. Minden számon annyit hangosít/halkít, ami ahhoz kell, hogy az egyes számok leghangosabb részei egyformán hangosak legyenek. Ezt érdemes használni különálló számoknál, vagy olyan albumoknál, ahol az egyes számok egymástól teljesen függetlenek (az albumok többsége ilyen, pl. Mike Oldfield - Discovery, Anastacia - Not That Kind...)
Az As Single Album az összes kijelölt számot végignézi, és a leghangosabb (pontosabban legnagyobb jelszintű) szám alapján lövi be az összes többit. Ez akkor jó, ha pl. teljes albumunk van, amiben vannak halk és hangos számok is, és amik esetében nem lenne jó, ha minden szám hangereje közel egyforma lenne (tipikusan instrumentális albumok, pl. Vangelis - 1492)
Az As Albums nagyon hasonlít az előbbihez, annyi különbséggel, hogy nem az összes kijelöltet veszi alapul, hanem csak azokat, amelyek ki vannak jelölve ÉS egy albumhoz tartoznak (az egy albumhoz tartozást az ALBUM ID3 tag alapján nézi). Ez akkor jön jól, ha egyszerre több albumot nézel, é azt szeretnéd, ha albumonként különbözne az előerősítés mértékét megszabó csúcsérték.''
Remélem érthető ezek után. Még annyit, hogy az újabb verziókban az apply kezdetű paranccsal ezek az értékek alkalmazhatók a fájlra. De akkor már átírja a teljes fájlt (normál esetben, ugye, csak egy plusz értéket csatol a fájlhoz), és bármivel, bárhol lejátszva is a normalizált hangerőt kapod.
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
frankie! #148 üzenetére
- Volt benne ilyen hiba?
- Nekem nem hiányoznak túlságosan. A program nem csúnya, hanem funkcionális. Én mindent megtalálok rajta, amit keresek, nekem megfelel...
- Több processzorhasználatot. 24 biten 256-szor annyi diszkrét jelszintet lehet tárolni, mint 16 biten. Teljesen természetes, hogy így a jel digitálisan pontosabban leképezhető. Ez jobb hangminőséget eredményez, ezért jobbak a 24 bites paraméterek. DE! Azok a jobb felvételek 24 biten készülnek. Egy 16 bites felvételből 24 biteset csinálva nem kapsz olyan minőséget, mintha eleve 24 biten vetted volna fel.
Egy-két olvasnivaló: [link], [link], [link]
[Szerkesztve] -
martonx
veterán
válasz
frankie! #148 üzenetére
Érdekes nálam sose jött elő ilyen számba beletekerős hiba.
Elvileg lehetne hozzá skineket letölteni valahonnan, nem?
Szerintem semmit nem jelent, bár lehet valamelyik hangkarinál ettől szebben szólna? Erre eddig tudtommal még senki sem jött rá.
Viszont egy kérdés a többieknek: Hogy lehet szép winamp szerű vizualizációkat használni foobarhoz? A hétvégi bulin csak ez miatt kellett a winampot visszatenni, hogy a TV-n mehessen a vizualizáció. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
frankie! #142 üzenetére
Itt is lehet, csak kicsit másképp működik, mint a hagyományos drag&drop, de könnyen megszokható. A lényege, hogy először kijelölöd a számokat, és csak utána tudod huzni (azaz ha csak egyet akarsz mozgatni, katt rá, vársz egy kicsit, hogy ne dupla klikk legyen, aztán lenyomod a bal egérgombot és lehet is huzogatni)
-
-
cousin333
addikt
válasz
frankie! #130 üzenetére
- Letöltöd ezt: [link]. A kitömörített dll-t bemásolod a plugin könyvtárba. Innentől le kell játszania.
- ? Van benn global hotkey (0.9.2) File -> Preferences -> General -> Keyboard shortcuts. Itt az egyes parancsokhoz bepipálod a global hotkey gombot.
- channel mixer: passz, nem használom, nem ismerem
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest