Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Új CPU-magokka, de régebbi PowerVR GPU-val jöhet a Tensor G6
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
RCH663
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Hozzászólásaitok kicsit gondolkodóba ejtettek. Egy ideje a dx10 móddal próbálkozom, de folyamatosan beleszaladtam hibákba ami miatt tolódik a cikk megírása... Kicsit elkezdtem spekulálni az FSX lelkivilágán és úgy tűnik nekem, hogy megvan a hiba csak még nem tudom a megoldását.
Memória kezelés.
Megfigyelések:
Uiauto...dll mélkül dx 10 alatt egyszercsak összeomlanak a textúra bufferek, FPS is fluktuál.
UIauto bemásol bufferek nem omlanak össze, de fps egy idő után fluktuál.
Ezután kitartó reptetés következett, folyamatos monitorozással. A Monitorozás már az itt ismertetett "patch'" telepítése után történt, tehát ezt kell esetleges eltérések alapjául venni.
És az eredmény: ha az FSX.exe memória használata futás közben átlépi 1240-1270 MB körüli értéket kezdődnek a gondok. (jó felhős idő, bonyás gép, stb) és több gép egymás után betöltögetve ( valami szemeteket nem dob el program, mert kivállóan lehet vele 150-200 megájával emelgetni egy szintig a memória használatot)
Ha limitre érünk, textúra hibák keletkeznek, fluktuál az addig stabil fps azonos géppel, és körülmények között. Ha tovább gyilkolom a memóriát, akkor nem omlik még össze a rendszer (azt is meg kéne nézni annak hol a határa) de a futás menthetetlenül instabil lesz. Gondolom régen itt omlottunk menthetetlenül össze, és ez is valami 32 bites örökség lehet,
Mi történik ezen a ponton vajon? Cypress Mester? Tudsz esetleg segítséget kérni? Többiek akik értenek a teszteléshez, és megnéznék ezt a lehetőséget, hogy nálatok milyen eredményt hoz?
Összesítve: Ha valahogy a memória használatot, 1240MB felé tornázzuk valahogy, akkor az addigi stabil futás is azonos körülmények között megborul. Ha sok mindent töltünk be, és e felett indulunk, akkor meg nincs is...
DX9 alatt nem tudtam most tesztelgetni, meg egy sok mindent még nem, de próbáljunk meg törpölni hátha...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Gyúrósok ide!
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 EAGLE OC Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP omen 17-w131ng bontva
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- HP 17-CP2003NH - 17,3" Full HD IPS - Ryzen 5 7520U - 8GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
DX9 alatt nem tudtam most tesztelgetni, meg egy sok mindent még nem, de próbáljunk meg törpölni hátha...