- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laceszgamer
addikt
válasz laceszgamer #48379 üzenetére
Ez egyre jobban lassul. Ma gondoltam megpróbálok vmi filmet lesni róla, gyanús volt, hogy másodpercekig tartott míg egyáltalán megnyitotta a mappát amiben a filmek vannak, aztán rámértem megint. Az egy héttel ezelőtti eredményekhez képest ezt kaptam már....Ez már tényleg magas, mitől lassulhat folyamatosan? Ráadásul az elmúlt héten semmit nem írtam rá, sőt nem is nagyon csináltam vele semmit, mert semmi reális megoldást nem találtam.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
válasz laceszgamer #48379 üzenetére
Erre vkinek nincs ötlete? SSDOk válaszát várom még e-mailben, de ha semmi megoldás akkor ünnepek között vagy után neikezdek a garinak aztán megpróbálom egy másik típusra cseréltetni.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
válasz laceszgamer #48402 üzenetére
Esetleg ezek közül valamelyik jelenthet megoldást? Még nyáron ami olyan volt engedtem neki feltelepíteni, azóta nem volt hozzányúlva, viszont ami működik, azon ne feltétlen változtass elven szoktam lenni csak a VGA drivert frissítem gyakrabban.
-
laceszgamer
addikt
válasz King Unique #48399 üzenetére
-
laceszgamer
addikt
válasz zizidor #48397 üzenetére
Kiigazítani miként lehet?
SSDOk válaszára várok még, hátha lát valamit az elküldött reportban, aztán ha kifogtam akkor megpóbálom cseréltetni, bár biztos ami biztos akkor egy nem teljesen ilyenre.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
https://forum.level1techs.com/t/solved-new-ssd-has-intermittent-poor-performance-cause/156351/9
Pár helyen már találtam hasonló problémákkal bejegyzéseket, de sajnos eddig emgoldás sehol.
-
laceszgamer
addikt
válasz zizidor #48394 üzenetére
Ja az M2 miatti tiltásra gondolsz? PCI-E mindettő M2-es SSD a gépben, elvileg ilyenkor nem tilt egyetlen portot sem le.
Win 10 Lemezkezelőjében hoztam létre.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
-
laceszgamer
addikt
válasz zizidor #48390 üzenetére
Eseménynaplóban nincs semmi rá vonatkozó, most néztem. Sata kábel egy teljesen új kábel, direkt cseréltem mikor a HDD-t kivettem, gondoltam úgy is öreg.
-
laceszgamer
addikt
Elsőnek egy M2 SSD-re másolok egy kb másfél gigás filmet, 100mb-ot sem éri el a tempo, pedig elvileg csak olvasnia kell a kérdéses SSD-ről.
Utána ugyanez történik visszafelé. Kemény 20-at ér el, illetve 500ms fölött ez az elérési idő, igaz tegnap letöltés közben a majd 4000-hez képest alacsony, bár sokat nem javít a helyzeten.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
Saját szoftverében aFirmware van kinn, nem tudomabból elhet-e a vezérlőre következtetni. M6CR060, mértem most reggel is egyet, ugyanaz mint amit éjjel betettem képet. Közben 26-30 fok között mozgott a hőmérséklete.
Próbáltam az éjjel linkelt External Sata dolgot, Hot Swap disableden volt, Enabled-re téve is ugyanaz, bár amúgy is kételkedtem benne hogy bármi köze lenne hozzá.
Másik Sata SSD is grammra ugyanazokat beállításokat használja, azzal semmi gond.
Még ez a garbage collector nevű cucc maradt, hogy annak elvileg pár óra után kell működésbe lépnie, de kételkedek abban is hogy ezen változtatna drasztikusan.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
-
laceszgamer
addikt
[link] itt egy grammra ugyanolyan SSD tesztje. Itt teljesen normális értékeket hoz. Melegedessel sincs gond, első tálcán van közvetlen kapja a levegőt bár a műanyag ház vmit biztos szigetel belőle de Sentinel szerint sosem volt igazán meleg. Meg ez a közel 4000ms latency ami Win ablakban van az gyanús hogy még ha be is lassul a vezerlojet akkor is pár ms alatt el kéne érnie nem?
-
laceszgamer
addikt
válasz Pyttawrx #48380 üzenetére
De ennyire kegyetlenül? Meg elején még mikor HDD-rol másoltam rá így szamolgatva az 1TB 3 óra alatt akkor még egy stabil 100-120 körüli írást hozott átlagosan.
Olvastam ezt kozben:
https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/xgvjge/crucial_bx500_ssd_slow_4k_readwrite_speeds/
Vajon lenne értelme eSata módba tennem nekem is? Egy Giga Z590-és lap van nálam de ahogy néztem nálam is van ilyen opció csak más néven.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
Pár hete cseréltem le az utolsó HDD-t egy SSD-re amire főlek letölteni szoktam, de konkrétan a HDD fogta már visza a netet, papíron jött volna szépen le 200-250mb/sec tempoval, de HDD miatt olyan 50 körül tetőzött.
Oké, akkor 2TB sima sata SSD, lett egy Crucial BX, gondoltam célnak megfelel. bekerült a gépbe, kb 1TB átment róla a régi HDD-ről 3 óra alatt, aztán azóta különösebben nem volt használva. Ma filmezésnél az volt a fura, hogy tekerésnél van egy pillanatnyi gondolkodás, még HDD-nél sem igazán tapasztaltam így.
Aztán próbaképp nekiálltam rámásolni egy pár GB-os filmet, elején villámgyors és konkrétan ilyen 10-15mb/sec körülre esett le a tempo... Itt már gyanus volt a dolog.
Megpróbáltam letölteni rá, 100-ig felment aztán hamar leesett 20-ra...
Mértem egyet Crystal-al és hát siralmas. Dobok be róla képet. Bal oldalt miközben letöltöttem, az elérési idő is kicsit érdekes nekem.
Lekaptam a gyári Crucial cuccost, firmware a legfrissebb, olvastam hogy van valami sajat garbage collection cuccosa is a crucial-nak, ami rendezgeti rajta a dolgokat, viszont elvileg kell neki több óra idle tima, bár nem tudom mi tolódhatott volna el rajta, hisz mióta rámásoltam HDD-ről a dolgokat semmi nem történt vele. Mindenesetre kikapcsoltam energiagazdálkodásban hogy 20 perc után kikapcsolja, aztán meglátjuk mit alkot, ha egyáltalán javít valamit.
Valakinek amúgy van erre valami ötlete, hogy msot beletenyereltem és ez tényleg ennyire lassú - kétlem, jóformán egy HDD gyorsabb - vagy simán valami hiba. Van egy másik SATA HDD is a gépben, az hozza az elvárhatót, pedig az egy WD Green szériás, csak úgy benn hagytam a gépben ne a fiókban porosodjon, de csak 120GB szóval kevés.
-
laceszgamer
addikt
válasz Raymond #40642 üzenetére
Hát a HDD most azzal a kábellel megy amivel az SSD ment, mivel fel kellett őket cserélnem, hogy HDD kerüljön első helyre. De remélem pénteken megérkezik, egy WD Green 120GB-os lesz az utódja.
-
laceszgamer
addikt
válasz Raymond #40640 üzenetére
Hát mindenesetre megrendeltem az utódját, remélem megoldja a gondot. Most ahogy nézegettem még tegnap Eseménynapló pl tele volt NTFS hibákkal, illetve ugye letiltott chksdk-val ment a rendszer, mert ha az lefutott akkor ugy vágta haza, hogy csak újratelepítés segített, konkrétan még visszaállítani sem lehetett.
A vezérlője ha megkergül az is képes ilyen dolgokat művelni? Mert pl a fagyás így belegondolva már pár hete is néha jelentkezett. Pl letöltöttem egy tömörített állomány, aztán ahogy tömörítettem ki, ugye rendszerlemezen, akkor is fagyasztotta pl. Most jelenleg HDD-ről megy a gép, friss rendszer, lekopogom eddig oké, csak azért na, kész nosztalgia, hogy mennyivel lassabb HDD-ről a gép
[ Szerkesztve ]
-
laceszgamer
addikt
válasz Raymond #40638 üzenetére
Ideiglenesen átraktam HDD-re a rendszert. Mondjuk itt is majdnem megszívtam. Feldobtam rendszert fenn van, erre utána nem tudott bootolni, aztán meg keleltt cserélni az SSD meg a most rendszer HDD csatlakozóját, hogy a HDD kerüljön az első helyre.
-
laceszgamer
addikt
válasz Doky586 #40636 üzenetére
Azt hittem ez a lényeges, de melyik ami fontos lenne akkor felrakom azt a részét is hogy lászódjon.
Szerk. Közben visszalestem, 2011-ben vettem, szóval 9 éves, de volt még egy érdekes adat a régi adatlapon:
KINGSTON 64GB SATA2 2.5" SSDNow V100 SV100S2/64G 3 értékelés Elmentem
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G SSD meghajtó tovább
Meghibásodási arány: 16,4%Magyarul durván minden 5. megnyekkent, lehet akkor én még szerencsés vagyok
[ Szerkesztve ]
-
laceszgamer
addikt
Így néz ki pontosan, mondjuk az is érdekes, mikor lekaptam HDD Sentinelt, a letöltés végén pár mp-re szintén megfagyasztotta a gépet. Az a baj az írott adat menyniségét nem látom vele mivel próbaverzió, illetve a hibanaplót sem mutatja.
-
laceszgamer
addikt
"A lemezen a fájlrendszer szerkezete sérült, és nem használható. Futtassa a chkdsk segédprogramot a következő köteten: \Device\HarddiskVolume2."
"A Performance beállításazonosítóhoz tartozó teljesítmény-karakterláncok megsérültek, miközben a bővítményszámláló-szolgáltató folyamat (Performance) feldolgozta őket. A Performance beállításkulcs BaseIndex értéke a Data szakasz első DWORD-je, a LastCounter érték a Data szakasz második DWORD-je, és a LastHelp érték a Data szakasz harmadik DWORD-je."
Meg hasonlók vannak, chkdsk-t ráengedném az garantáltan kifektetné, bár most egyelőre kábel csere aztán ha az enm akkor SSD csere, remélhetőleg megoldja a problémát.
-
laceszgamer
addikt
Lehet döglődő SSD az okozója az alábbi hibáknak? Már pár éve kezdődött akkor egyszer csak magától leszállt a VGA driver aztán Win is nehezen mászott fel. Viszont ha fenn volt akkor ment. Viszont pl a lemezellenorzest le kellett tiltani mert ha egyszer is indulás után lefutott akkor olyan szinten omlasztotta össze a rendszert hogy helyreallitani sem lehetett. Aztán a szellemesen hibák pl hogy egér valamikor magától rangatozott vagy epp mintha ki lett volna húzva nem is világított. Mindkét esetben kihuzas majd vissza megoldotta ebből olyasmire gondoltam hogy vmi szoftveres. Aztán nemrég már olyat is csinál hogy néha ilyen 1-5 másodpercre lefagy a rendszer aztán megy tovább de mindegy hogy böngésző van nyitva vagy valami játék. Illetve néha a hang is csinál olyat hogy ilyen pár másodpercre nekiall vegtelenitve visszajatszodni.
Az SSD egy kB 8-10 éves Kingston 60GB-os. HDD Sentinel szerint 77% illetve volt egy tucat lemezre írási hiba. Mondjuk ez nem tűnik soknak. Viszont esrmenynaplo is tele van NTFS hibákkal. Érdemes egy SSD cserével megprobalkozni mint olcsóbb javítási kísérlet vagy ezeket nem okozhatja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Autóhifi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár ! 2TB SanDisk Extreme Portable külső SSD - USB 3.2 Gen2, 1050MB/s ( Elkelt )
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest