- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen GPS-t vegyek?
- Kordában fogja tartani az S25 a Snapdragon 8 Elite őserejét
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyGun
őstag
Ez a rapid mód miatt van, ennek KB a fele a valós írás, trükkőzik a rendszermemóval de effektíve az ssd-d nem fog ennyivel olvasni írni, csal.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
TommyGun
őstag
válasz #22237440 #8680 üzenetére
Ez csak pénz kérdése, ha tejben vajban fürdesz akkor nylíván azt veszel amit akarsz. Az SSD mivel nincs benne mozgó alkatrész ebből a szempontból valóban jobb de a sebességét USB3on nem fogod tudni kihasználni. Ha veszel egy külső HDDs rekket vmi minőségibb winyóval és nem focizol vele akkor az is lehet biztonságos. Persze 100% védelem nincs, az SSD is megnyikkanhat, meg a winyó is. Viszont a HDDnél legalább a felárat nem fizeted meg azért amit nem tudsz kihasználni, nevezetesen a sebességét, bár adva van a lehetőség később hogy ha Sata3ra dugod akkor adva vagyon. A HDDnél meg konstans marad.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
TommyGun
őstag
válasz Milkoma #8665 üzenetére
Kérdés hogy windows vagy a csipszett driver van é fent, SSDOK-t fog kérni mindenki tőled első körben, abból jóval több ki fog derülni. [link]
[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
Nem 20sec-et nyernél vele, most vagy 1 perc a boot időd, nekem ahogy eltűnik az alaplapi logo onnantól KB 10mp mire bejön a login ablak és beírva a jelszót azonnal odacsapja az asztalra a win7-et és azonnal indul minden, nem teker belépés után mint régen. Azért ez nagy fegyvertény, a hibernációt is száműzi ez a sebesség, és már a restarttól sincs herótom.
-
TommyGun
őstag
Igazad lehet, a bencsmarkot nem tudtam hogy ennyit ír, KB 3x-4x teszteltem (intel és win driverrel nézegettem)
Csak akkor szoktam Win7et felhúzni hamár nagyon fos, nekem 1,5-2 évig ki szokta bírni.
A szarkazmusod lesújtott, rosszul esett, elmorzsoltam egy könnycseppet is, de köszi az infót[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
Elnézést ha butaségot kérdek de nézegettem az SSDOK progit és meglepve tapasztalom hogy elég sok a host írás a cuccokon, sajátomon 670 gigánál tart, gyak Win7 office meg pár progi van fent, de sem a gémeket se mást nem tartok rajta effektíve írás max az van rajta amikor letöltök vmi drivert meg böngésző kess. November eleje óta használom KB 3-4 hónapja, valós ez hogy már 670 gigát írt vólna? Ez baromi soknak tűnik nekem...főleg hogy ha jól olvastam a 120-as Kingston 96TB-ot bír elvileg. De igazából ez mind1 is, de hogy a fenébe írt ez ennyit, az egész lemez tartalmát 5x teleírtam ezekszerint...
[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
válasz Robo sapiens #8477 üzenetére
Hibátlan állapotban van a cucc, mi a problémád vele? Ahogy öregszik az SSD ez a jelenség természetes, mivel véges az írás száma így eljön az a nap amikor nem lehet majd írni őket, ez jó soká lesz, de KB ezt az elhasználódást mutatja a HD Sentinel, nem kell megijedni ettől a 94%tól.
SSD nélkül én már nem raknék össze gépet, nem vennék laptopit az is biztos. Kb akkora a különbség mint egy Astra meg egy Lotus között.[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
Kaptunk melóba SSD-ket. Örvendetes, azonban a core2-es HP gépek még véletlenül sem ismerik az AHCI-t, és egyelőre XP van ami szintén nem támogatja. Mit lehet ilyenkor tenni? Win8.1 csak önmagában gondolom nem megoldás, ha a bios nem támogatja gondolom cseszhetem. Kérdéses hogy sinált e a HP olyan BIOSt amiben van AHCI feltételezem?
-
TommyGun
őstag
válasz nzoli21 #8409 üzenetére
Biztos hogy XP alatt akarsz te használni SSD-t? Én úgy tudom hogy az XP nem támogatja az AHCI módot tehát hiába van belőve BIOSba a driverek nem fogják támogatni, de javítson ki vki ha tévedek de ezt olvastam már pár helyen...
[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
válasz pinkrain #8350 üzenetére
Az első amit mondani tudok hogy nem telepítés után kell AHCIbe rakni a biost hanem előtte...
de megelőztek[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
Lődd le őket, nekem is fut háttérben MSi afterbörner pl, vagy MSI suite... szal nem kell kilőni a vashoz adott cuccokat, de aktívan ne fusson program. Hamár sebességet mérsz nem árt ha megkapod a valós sebességet, mert tuti levesz belőle ha közben mást is kell csinálnia.
[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
Szerinted egy vadászgép sebességét módosítja ha közben nincs behúzva a futómű?
Ne fusson semmi direktbe max háttérben ami kell, de pl én vírusírtót is lelőttem. Torrent meg ne fusson.[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
Volt a PH!n hibrid teszt és egész jó véleménnyel voltak róla, azt olvastam ügyesen szervezi a hibrid hdd vezérlő az adatokat.
-
TommyGun
őstag
válasz zeusz55 #8233 üzenetére
A SATA kódolatlan átviteli sebessége olyan ~150MB/s
A SATA2 gyakorlatban ~300MB-ot visz át.[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
Köszi
Azt megfigyeltem ám hogy az Inteles driverrel gyorsabbak a 4ks írások nem is kicsivel, olvasások csak nem sokkal. A szekvenciális meg a winessel volt gyorsabb de épphogy 5 megákkal KB.
Azt csak én tartom furcsának hogy a SSDken az írás van hogy sokkal gyorsabb mint az olvasás? Olvastam a témában sok cikket tesztet itt a PHn is de vhogy nekem nem rémlik hogy ez mitől van, pedig a logika azt diktálná hogy az olvasásnak kéne ugye gyorsabbnak lennie.[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
Vetne azért egy pillantás rá egy hozzáértő, egy gyors vélemény formájában azt megköszönném azért.
[link]"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
TommyGun
őstag
A KingSton amúgy nem csinál vmi hasonló kis toolt az SSDkhez (?) mint ez a Samu Magician, pofás kis progi ez.
[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
válasz TommyGun #8158 üzenetére
na csak sikerült kihagyni Tom i mérési eredményét, ehhez néztem az enyimet, meg a gyári adatokhoz > [link]
-
TommyGun
őstag
Nos megosztanám én is.
KingSton V300 Win7 x64
Tudom hogy elkövettem azt a hibát hogy felraktam az Intel INF-et...
Mindenesetre AHCIben lett telepítve erre figyeltem, mindazonáltal visszaraktam a wines drivert de nem lettek jobbak az eredmények, sőt 1-2%-al mindhol elmaradtak így otthagytam az Intelest.Kollégának hasonló SSD de más konfig, ehhez képest tán gyengébb a sebességem de gondolom befolyásolja a sebességet a lap milyensége és minősége gyártója is feltételezem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Külpolitika
- Autóhifi
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest