- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
BorsóKorsodi #32300 üzenetére
Grandfater nyugodtan nyomassa a progikat SSD-re. Ha elfogy a hely, a Windows úgyis szólni fog. Az SSD meg bírni fogja.
(#32303) exor: nem kizárt, hogy kompatibilitási hiba, de én ránéznék, hogy milyen bootolási mód van bekapcsolva, Legacy vagy UEFI boot vagy mindkettő. Tegyed olyan bootolási módba, amilyen fajta bootolással lett telepítve a Windows az SSD-re. Azt viszont nem értem, hogy ha van benne HDD, akkor SSD hogyan ment bele a gépbe?
-
Emperor_
addikt
válasz
Ez a kérdés nem SSD specifikus, inkább az adott oprendszer topicjába való. Viszont ha az SSD kímélése van a háttérban, akkor ezt a problémát engedd el!
A mai modern SSD-k igen sokat bírnak. A megdöglésünk nem a cellák fáradásából, túlírásból szokott bekövetkezni hanem a vezérlő döglik meg általában.
A 10% szabad hely problémáját meg avval lehet orvosolni ebben az esetben, hogy nem partícionált területet foglalsz le előre. Na arra nem fog tudni írni
.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Ne adj neki rendszergazda jogot
-
jeni
félisten
válasz
BorsóKorsodi #26668 üzenetére
A meglévő Windows rendszerben a friss formázatlan SSD-t nem fogja felismerni a rendszer. Ilyenkor azt meg kell formázni. A másik,hogy látható legyen az a telepítésénél láthatóvá válik ha rendesen kijelölőd egybe vagy feldarabolod több partícióra.
A Win 10 ami már aktivált az a legegyszerűbb,ugyanis az újra telepítésénél már nem kell a serial számokkal bíbelődni,mivel a Microsoft központi szerveren amelyen regiztél anno azt automatikusan felismeri és aktiválja magát.
A Win 7 áthelyezése új SSD-re 1. -
deny330
senior tag
válasz
BorsóKorsodi #26668 üzenetére
Én leformáztam mindent és pakoltam rá Win7-et. Szerintem át tudod másolni valahogyan, de ebbe már nem vagyok jártas.
-
deny330
senior tag
válasz
BorsóKorsodi #26664 üzenetére
Üdv!
Ma én is hasonló képen jártam és nem érzékelte a windows se az SSD-t, se az új HDD-ket. Egy windows újratelepítés nekem megoldotta, ott csináltam neki külön partíciót és ment is fel rá a windows (igen, ugyan úgy kell telepíteni, mint egy sima HDD esetén).
-
jeni
félisten
válasz
BorsóKorsodi #26664 üzenetére
Hello!
Mikor telepítetted akkor kellett neked kijelölnöd a fenn maradó partíciókat.
A kettő között nincs különbség legyen az SSD vagy HDD.
Amúgy sokan az SSD-t nem osztják több felé. Egyben hagyják mint op.rendszerként használják tovább.A többit melyet nem találsz meg, kitudod jelölni az alábbi útvonalon:
Ez a gép/Kezelés/Lemezkezelés/és itt megkeresed az adott meghajtót-mellett látsz majd üres partíciót melyet kell aktiválnod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest