- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
wrongduke #52343 üzenetére
Van értleme SSD+HDD-nek is, akár SSD-t is darabolhatsz, de annak talán nincs annyi értelme. Szerintem még mindig sokan használnak SSD-t oprendszer+ programoknak és tárolásra HDD. Attól függ mi az az egyéb és lenne-e értelme azt is SSDre rakni. Ha csak filmek meg adatok és hasonló cuccok, nem feltétélen kell SSD azok alá. Viszont ha van több játék is akkor azokat már nem raknám HDD-re. Vaaagy kis SSD rendszernek, nagy SSD minden másnak. (3SSD és 2 winyóval a gépben nekem megférnek a dolgok)
-
Doky586
félisten
válasz
wrongduke #19535 üzenetére
"egy usb3-as 32gb-osat formáztam és csináltam meg telepítőnek"
"telepítenék rá win7-et de azt írja, hogy a windows nem tudott új partíciót létrehozni vagy találni."
Akkor 'csak' az a baj hogy -feledékenységből- átversz mindenkit. Mert nem ezt írja, hanem azt hogy nem találja a telepítő a telepítőt. Ég és föld a különbség.
Ezért illene ilyen durva félreolvasásoktól megkímélni egymást és fotóval illusztrálni a problémát, hátha más el tudja olvasni a hibaüzenetet. -
Bodor
veterán
válasz
wrongduke #19535 üzenetére
Ismert a probléma. Link Az okot nem ismerem, de én is szívtam vele, míg rájöttem. Ha USB 3-as pendrive-on van a telepítő , akkor sokszor előfordul, hogy nem tud partíciót létrehozni. Ezek után csak ezért vettem egy USB 2-es pendrive-ot, azzal még sosem fordult elő a probléma. Egyébként meg mindegy, hogy USB 2-es vagy 3-as csatlakozóba teszed , csak ne USB3-as legyen a pendrive.
-
Doky586
félisten
válasz
wrongduke #19533 üzenetére
Miféle lépés? miféle gyors? miféle lassú? szerintem nagyon nem érted a dolgot.. azaz user error.
Javaslom a biosba töltsd be a default beállításokat, az ssd-re eressz rá egy diskpart clean-t, de NE hozzál rajta létre partíciókat!
Telepíteni pedig usb2-es pendriveról usb2 porton át, vagy sata dvd-ről kezdj..
-
wrongduke
aktív tag
válasz
wrongduke #19530 üzenetére
Ez most mi, komolyan?!
USB-ről nem telepít viszont lemezről igen. A kérdés már csak az, hogy ha a boot menüből (nem a biosban, nekem F11) AHCI dvd rom-ot választottam és nem az UEFI-t mi a különbség azon kívül, hogy minden USB porton lévő egér+billentyűzetet lekapcsol? Szerencsére volt rajta egy PS/2 port billentyűzetnek és azzal el tudtam indítani a telepítést és most telepít... Reggel 8 óta szívok ezzel, most egy életre megtanultam a leckét...
-
Kernel
nagyúr
válasz
wrongduke #19528 üzenetére
Van rajta partíció, vagy próbáltad előzetesen particionálni?
Napokban itt is volt valakinek hasonló gondja, amit úgy hidalt át, hogy Win7 helyett Win8-at telepített, a probléma oka pedig sajnos nem lett megfejtve.
Ha a telepítő "látja" az SSD-t, akkor driver nem kell szerintem, de lehet próbálkozni az alaplaphoz mellékelt vagy letölthető AHCI floppy csomaggal.
Ezt ki kell tömöríteni, a telepítésnél be kell tallózni.
UEFI felületen a SATA-vezérlőt AHCI-módra állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest