-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
gabber01 #40963 üzenetére
Ezt nem értem, minek újraformázni SATA3-on? Nem kell. Átdugod SATA2-ről SATA3-re és mennie kell.
(#40989) Brekkk: ha windowsos gépek, akkor a használt SATA driver lehet eltérő, ami miatt az egyiket nem engedi frissíteni a fw-t. Vagy ha az egyikben rendszermeghajtó, a másikban meg nem.
(#40988) ricsip: ez nem kókler szöveg. A gyártó nem tudja garantálni, hogy nem veszik el adat fw frissítése során. Persze a gyakorlat azt mutatja, hogy nem szokott semmi elveszni a meghajtóról, itt a topikban még senkivel nem fordult elő, de az ördög sose alszik, te lehetsz az első kivétel. De ennek ellenére biztonsági mentés mindig legyen. Akár ransomware titkosíthatja le az adataid, akár félrement Windows-frissítés miatt veszhet el, véletlen formázás, felülírás miatt, SSD is megdögölhet akármikor, mindegy mennyire új, mennyire drága, mennyi garit adtak rá. Biztonsági mentésről mindig kell gondoskodni, az az adat, ami csak egy helyen van meg, azt lehet úgy tekinteni, hogy máris elveszett.
-
tasiadam
veterán
-
-
Raymond
titán
válasz
gabber01 #26462 üzenetére
A Total Commander nem szamolta ossze az egesz Program Files mappat. A WinDirStat-nal ez 44GB a TC-nal pedig csak 4,5GB.
Nem ertem en se mit hianyolsz es honnan. A WDS mutatja hogy van 175GB osszesen lefoglalva a TC pedig mutatja hogy van kb. 50GB uresen. Ez pontosan annyi osszeadva mint amennyi a 240GB SSD formazott kapacitasa. Az egyetlen ami nem ul az a TC mappankenti osszesitese mert nem szamolta ossze az egesz Program Files mappat valamiert.
-
Doky586
félisten
válasz
gabber01 #26462 üzenetére
A windows intézőnek (filekezelőnek) sokmindenhez nincs joga, nem érdemes foglalkozni vele.. A mappa méreteket a WindirStat vagy a TreeSize Free mutatja helyesen. Ezekben is lehet beljebb lépkedni a részletekért.
-
Doky586
félisten
válasz
gabber01 #26460 üzenetére
Bocs, de nem látom mi a #25451 panaszod oka, hisz minden látszik és minden rendben..
a C: partíciód 231.9 GB (lemezkezelő képe), amiből 174.9 foglalt (windirstat képe) és 56.7 (TC képe) szabad.. stimmel.
Az is látszik hogy többször is telepítettél, csak a partíciókat felejtetted el törölni.
-
gabber01
addikt
válasz
gabber01 #26458 üzenetére
Nos, tévedtem, mert egy kevés system restore-t hagytam anno a meghajtón, és csak ezen a meghajtón.
Most már talán látszik, hogy mit hiányolok. Azért 50-60Gb eltűnt hely nem kevés...
Nincs Windows.old, nem a System Restore foglalja, nem a swap vagy hiberfil.sys, minden rejtett mappát/filet megjelenítettem és beolvastattam a méretét, nincs eltűnt partíció. -
HZoli87
veterán
válasz
gabber01 #5126 üzenetére
Azt hittem, hogy 64 GB-os, a százalékból kiindulva. Nem javaslom így a megvételét én sem.
Hát ha nekem most elromlana a jelenlegi meghajtó (Samsung 830 64GB), gondolom 120-as 840-est kapnék helyette (mivel kisebb nincs belőle).
"Ez a kondi már gari ok?"
Nem, emiatt nem cserélik.
-
HZoli87
veterán
válasz
gabber01 #5120 üzenetére
Csak viszonyításképpen. Ez egy másfél éves, 64 GB-os modell.
320+ nap működési idő, 4 TB írt adat, 1600+ bekapcsolás után 96%-os HDS szerint.Amúgy nehezen hihető, hogy 2 hete 94%-os volt, most pedig 89. Nem lehetetlen, hogy gariztatni akarta a tulajdonosa, esetleg helyette kapott volna egy nagyobbat (830 64gb -> 840 120gb).
-
Bodor
veterán
válasz
gabber01 #5122 üzenetére
Nem tudok állást foglalni megvétel ügyében, mert lehet, hogy még évekig elmenne nálad , mert akár két év alatt sem írsz rá 6 TB-ot, és tényleg semmi baja az SSD-nek, csak kapott két hét alatt 4 TB írást, ami meg sem kottyan neki.
Semmi sem szentírás, viszont mindenképpen meg kellene győződni arról, hogy a legújabb HDSentinel-el , és SATA csatolóra kötve történt a mérés, és azért leellenőrizném mondjuk SSDLife-al és SSDOK-al is.
Nem utolsó sorban az sem mindegy, hogy hány év (hónap ) garancia van még az SSD-re...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Eladó egyben 17 db HDD
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest