- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emperor_
addikt
Nem látok olyan beállítást, ami a lassúságot okozza.
Viszont a virtuális memóriát és kikapcsolnám, 32 GB RAM mellett nem sok értelme van. (Az lehet, hogy valamilyen progi elkezd sipákolni, akkor visszakapcsolnám 400 MB - 2000 MB fix értékre.)
A hibernálást tiltsd le, ha nem használod!
-
Essejó
veterán
Mondjuk az én gépemben nincs SSD, de semmit nem cseszett el a W10 frissítése a gépemen. Viszont legközelebb mellékeljél már egy nyeles Luppét ha ekkora képet képes vagy csatolni.
Én mondjuk lefuttatnék egy Kerish Doctor, vagy Wise Care 365-öt, hátha helyrecseszi a géped. -
HSM
félisten
Persze, hogy ideális esetben meg sem közelíti. Csak arra céloztam, hogy TBW kitételes a gari.
Ugyanakkor egy nagyon rosszul használt SSD (pl. kevés memóriás gép sok virtuális rammal és ramfaló alkalmazásokkal, sokszor hibernálva, meg hasonlók) azért lehet simán túl is lehet ezt lépni akár 2-3 év alatt is.
-
spanglee001
addikt
igen és a boot sorrend is megváltozott mivel nem látta az ssd.t, így újraindítás után bios bootsorrend állítás kellett mindíg, a legújabb firmwaret sem engedte felrakni, a kondíció lement 70 re lefagy, és reset után már nem találja, emiatt a fagyások miatt hibás szektorokat keresett de nem talált, emiatt lett 70% a kondíció
beadtam gariba majd okoskodnak vele valamit. -
UnSkilleD
senior tag
ezeknek az új csatolóknak sebesség szempontjából szerintem akkor lesz majd jelentősége ha végre nvme protokollra állnak át az ssd vezérlőknél
szóval most ott vagyunk hogy megvannak a fizikai csatolók (m.2 és sata express) de az ssdk illetve alaplapok még hiányoznak(nvme), mert a mostani ssdk sata express vagy m.2 pcie alapú verziói a szekvenciális sebesség emelésén kívül semmit sem értek el ezt meg nem veszed észre általános felhasználás során
majd ha a random sebességek jelentősen emelkednek akkor lehet majd érezhető sebességnövekedést tapasztalni de ahhoz kell az nvme és az új vezérlők amik alapjaikban arra vannak fejlesztve
-
Bodor
veterán
Ha olyan a felhasználás, hogy fontos a magas szekvenciális sebesség ( a kérdés az, hogy lesz-e hozzá megfelelő gyorsaságot adó másik SSD) , akkor az 5 év garis Plextor a nyerő. Ha nem, akkor a 10 év garanciás Samsung 850 Pro, de csak a garancia miatt. És ezt csak úgy állítom, hogy csak a kettő közül lehet választani, és az ár nem számít.
-
Bodor
veterán
Revo Drive-okkal úgy emlékszem volt probléma, az M.2-esekkel viszont még nem, mondjuk tényleg elég újak.
Ha van helyed, akkor szerintem egy normális SATA SSD ami jó választás.
Én nem olvastam sehol, hogy a Samsung 850 Pro-nak köze lenne a SATA Express csatolónak.(#17368) dReFiX : Igazából nem értelek. Senki sem mondta, hogy újra kell telepíteni. Felesleges volt. A sebességekkel nem volt probléma, azért kellett volna drivert cserélni, mert nem ment a TRIM. Ennyi
-
Bodor
veterán
Sata Express SSD-vel személyesen még nem találkoztam, de elég lehangoló cikkeket olvastam róla.
LINK 1 és LINK 2Igazából nem sok értelmét látom a szekvenciális sebességek hajszolásának. Marketing nézőpontból nagyon szépek a nagy számok, de ezt igen kevesen használják ki.
Ha helytakarékosság a szempont, akkor egy átlagfelhasználónak az M.2 bőven jó megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest