- Nem nyílnak a Foldok?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagle16
addikt
válasz
radi8tor #13487 üzenetére
26 Gb foglalt, windows van rajta (jó pár hónapos). A maradék hely üres.
A boot sebességgel semmi gond nincs amúgy, nem is érzem hogy lassú lenne. Csak most botlottam bele ebbe a cikkbe, és valahogy furcsálltam ezt, hogy akár 10MB/s-ig is lemegy az olvasási sebesség.
Eddig még nem is teszteltem AIDA-val, csak olyan programmal ami kiadott egy átlagos olvasási/írási sebességet és ott rendben volt még, mikor megvettem pár hónapja.
-
válasz
radi8tor #13349 üzenetére
Valóban, a HDD-t (esetünkben SSD) írja legtöbbször limitnek. Azért voltam kíváncsi rá egyébként, mert sokat gyorsult a rendszer SSD-vel, de nem "instant". Az oldalak betöltése PH!-n pl eléri az instant szintet, de p egy engadget.com tölt vagy 1mp-ig. A Windows-os műveletek egy része ugyanez. A sok 10mp-es várakozások eltűntek, de a mappák és hasonlók néha fél mp késéssel ugranak fel ha megnyitok valamit. Ez normális, ilyennek kell lennie, vagy gyorsabbnak?
-
Zlin50
senior tag
válasz
radi8tor #13344 üzenetére
Igen valószínű hogy nem fog 100 évet működni, de az így meg még kevésbé hogy látni fogom a végét...
A következő százaléknál kiderül hogy mennyire esik vissza. Szerintem visszaáll 8 év környékére, aztán majd a használat és állapot alapján a következő százalékig megint emelkedni fog stb... -
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
radi8tor #13174 üzenetére
"Notebook esetén HDD-vel jó a hibernálás ha másnapra elrakom a gépet, mivel nem fogyaszt áramot."
és most ugyanez behelyettesítve:
"Notebook esetén SSD-vel jó a hibernálás ha másnapra elrakom a gépet, mivel nem fogyaszt áramot."
... és az állítás igazságtartalma jottányit sem változott!Erre írtam, hogy tök mindegy, hogy HDD vagy SSD, nem ettől az írási mennyiségtől fog tönkremenni bármely SSD, hogy valaki a hibernálást használja.
(#13175) BomiBoogie :
Hát ha egyáltalán nem használod amúgy sem, akkor tényleg érdemes kikapcsolni, legalább spórolsz némi tárhelyet.Amúgy asztali gépben is ugyanúgy van létjogosultsága, nem csak a hordozás lehet szempont, sőt, hanem az, amit korábban írtam, hogy valaki egy az egyben meg akarja kapni bekapcsolás után ugyanazt a munkakörnyezetet, amiben korábban dolgozott.
-
TheProb
veterán
-
keke69
őstag
válasz
radi8tor #12874 üzenetére
Első időkben a windowst(7) pikk-pakk betöltötte,mielőtt még a szines körök összeálltak volna,ahhoz képest most elég sokat pöcsöl,ráadásul a desktop betöltése is sok idő,az asztali ikonokat csak lassan tölti be pedig nincs sok max 10db.
Nemrég lett újrarakva és a szűz rendszernél is már ez volt!
Mindenki véleményét szivesen venném és megköszönném! -
-
janos666
nagyúr
válasz
radi8tor #12700 üzenetére
Lóf@szt nem bootolható, 2-3 éve szerintem nem is kapsz már olyan új alaplapot vagy OS-t, ami ne tudna GPT-ről bootolni, de az ezt megelőző néhány évben is csak pár gyártó hanyagolta ez EFI támogatást (khmm, Giga...).
Másrészt, szerintem mióta hivatalosan nincs már támogatva, azóta nem szabad Windows XP-t használni, az újabb OS-ek pedig gond nélkül kezelik.
(#12702) Doky586
És ha azt szeretnéd, hogy gyorsabban bootoljon az (U)EFI-s Win8-as géped, mert a Windows csak GPT-ről bootol EFI módban, a gyors boot mód pedig csak EFI módban érhető el.
És ide is át kell copy-znom, hogy "lóf@szt", mert a Linux is évek óta támogatja az EFI boot módot GPT partíciókról, még rugalmasabban, mint a Windows-ok (amikből egyébként a 7-es is tudott GPT-ről bootolni, csak még nem volt ilyen gyors boot módja, mint a 8-asnak, így kevesebb gyakorlati előnye volt). -
Ice&Lime
veterán
-
M107
addikt
válasz
radi8tor #12578 üzenetére
Normál használat mellett +ha hozzáveszünk egy kis x-trat is évente 5-7 TB, Max 10TB de akkor már rendesen csapatni kell, 3-5 év múlva meg úgyis lesz újabb gyorsabb.
Egy 850 250GB Pro-ra várok én is s ha olyan nov-dec meglesz a régi kis 840Evo-m benn hagyom nyúzni egy kicsit amíg meg nem hal, az újat meg rendszernek u.a úgy használom mint az elődjét.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #12575 üzenetére
Amerikából rendeltem 7 napja, ez volt az első bolt, ami forgalmazta, konkrétan 1 db volt nekik, de ma néztem, már négy Amcsi boltnak van készleten, és egy Londoninak is, bár csak 512-es, drágán, de csomó helyen még csak előrendelést vesznek fel.
Bodor
Rendben, nemsokára bepattintom, akkor csinálok egyet, még Win telepítés előtt.
Ebay és Amazon esetén nagyrészt nekem kell a gyártónak vissza küldenem, és ők javítják vagy cserélik, szóval garancia van, de engem terhel az oda posta költség.Más: Ha kíváncsiak vagytok még valamilyen tesztre, írjátok le és megcsinálom.
-
bsh
addikt
-
válasz
radi8tor #11721 üzenetére
2 éves, működik most is, de már nem nagyon merek dolgokat rátenni, szóval 1-2 játék megy rá, aztán ennyi volt a bizalmam felé...
Semmi gondja nem volt, a rendszer ment rajta gond nélkül, meglehetősen kíméletes voltam vele, napi 1-2GB írás/olvasás talán..., aztán egy táp ki-be kapcsolás és annyi.Nem regél semmi semmit, féltem, hogy egyszer eljön ez a nap, épp a hétvégén akartam biztonsági mentést csinálni, de elkéstem vele
Most a Crucial-n van a rendszer, de félek cserélni kellene mindkettőt...
-
assemble
addikt
válasz
radi8tor #10443 üzenetére
Ez persze trivialis volt, de ami ezzel kapcsolatban nekem felmerult:
Ha pl csinalsz egy 10 gigas particiot, amibol 9-et teleirsz, es a maradek 1-et mindig ujrairod, akkor nincs megszivatva az ssd azzal, hogy mindig ugyanazt a reszt kell ujrairnia (igy gyorsan degradalnia)? Ilyenkor is tud trukkozni azzal, hogy mas helyekre ir es elosztja a terhelest? -
Ice&Lime
veterán
válasz
radi8tor #10306 üzenetére
Ez egy hőfok, fan fordulatszám stb mérő program és az elindítása előtt itt azon a képen vár fél percet, majd utána indul csak el maga a program. Olyan mintha leblokkolna fél percre.
Egyébként eredeti hp windows 7 pro, amin nincsenek reklám programok, csak a felkiáltójeles driverek, de azok sem exe-kből feltéve. -
-
zack
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen videókártyát?
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EAFC 25
- Nem nyílnak a Foldok?
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest