- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
DV
senior tag
válasz
Enclave #6315 üzenetére
1. Kikapcsoltam a toredezettseg mentesitest es az indexelest az SSD-n, semmi mashoz nem nyultam es nem is pakoltam at mashova. Azert vettem, hogy gyors legyen a rendszer es nem azert, hogy majd "veterankent" is hasznaljam. Eddig 4850GB iras ment rajta tavaly augusztus ota es meg mindig megy...
Lehet "kimelni" is, ha ugy gondolod, de en nem fogom..2. Az Intelnek van egyedul olyan jo SSD vezerloje, ami veretlen volt eddig (SandForce vezerlo).
A 4K-s eredmenyeket nezd a tesztekben es akkor megerted, hogy miert Intel-t ajanlanak tobben is. A masodik generecios Intel (G2) tudja a trim-et es 34nm-en gyartjak a chipeket nem 50nm-en az elso generaciohoz kepest.
Egy ideig a Kingston arult 40GB-os SSD-t amiben Intel belso volt, nem volt trim tamogatasa es kesobb beszuntettek a forgalmazasat. Ugyanezt az SSD-t most megveheted az Inteltol X25-V (value) 40GB neven. (Az irasi sebessege erosen korlatozott ~40MB/s, de otthoni felhasznalasra meg jo, bar felhasznalonkent valtozhat.)3. Kijelolt SSD-k:
Az elso ami "Toshiba" vezerlos az egy "Toshiba altal felugyelt jmicron vezerlo", magyaran jmicron (ezt valahol ebben a megfogalmazasban olvastam).A masodikrol meg nem hallottam "SNM225-S2/80GB", de a honlapjuk az Intel oldalat linkeli, ami gyakorlatilag egy 80GB-os Intel SSD, Kingston nev alatt forgalmazva (mint korabban a 40GB-os).
A harmadik vallalati, mint ahogyan irtad.
4. jmicron
Ebbe belefutottam en is, van is ilyen SSD-m. Vista-val es win7-tel nem erezheto annyira a "lag" XP-vel annal inkabb.
A mai SSD-kben van cache (memoria) es igy mar nem erezni semmifele akadast. -
proof88
addikt
válasz
Enclave #6315 üzenetére
firefox cache áthelyezése 1 perc, gugliban rákeresel, megtalálod, hogy be kell írni a címsorba, hogy about:config, enter, blabla óvatos leszel, létrehozol egy új mezőt és valamit beírsz, ezt konkrétan megtalálod ha rákeresel ... egyébként meg akár ki is kapcsolhatod itt a cache-t, sokat nem vesztesz vele... igazából maradhat a lapozófájl is az ssd-n, nem muszáj átrakni... élettartamát növeled vele, ha átrakod, de számítások alapján még így is 5+ évet kibír az ssd, ha megnézed milyen gyári adat van megadva, hány giga/nappal számolva és megnézed h nálad mennyi naponta az írás, rájössz h nem lesz gáz... de ha akarod, temp mappákat is áthelyezheted, környezeti változókat kell átírni csak ... amúgy ne parázz ezen.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Death Stranding (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest