Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
r-chee
üzenetére
ízlések és pofonok, én abban hiszek, hogy a rendszerlemez 1 db legyen 1 partícióval, viszony rendszerlemeznek felesleges 1TB-osat venni. 2-300 gigás bőven elég, inkább egy gyorsabb vinyó vagy ssd, és mellé egy másik fizikai vinyó adattárolásra.
én eddig csak problémával találkoztam a szétparticionálgatás miatt, kezdetben "bőven elég lesz az ikszpének az 50 giga" hangzik el, utána pedig csak a gond van, mert a többi partíció tele van adattal, és már nem lehet újraméretezgetni a partíciókat. akkor ér talán valamit a külön-particionálás, ha a C: legalább 200 giga, abból sosem fogy el a hely, de egyébként felesleges szerintem. ráadásul, ha elpukkan a vinyó, pukkan vele az összes partíció, ezért is jobb a 2 külön meghajtó.én most vettem a notiba egy 256GB-os SSD-t, és tuti hogy nem fogom particionálgatni és azzal szívni, hogy fél év múlva kellene a hely valami nagyobb fájlnak (pl. virtuális gép), és egyiken sincs elég hely. bár a dvd helyére a caddybe rakhatnék még egy plusz vinyót, de felesleges, van külső vinyóm, egyszerűbb rádugni ha kell, mint egyfolytában üzemeltetni egy plusz fogyasztót a gépben.
és a végén egy kérdés, mivel az SSD-khez nem értek annyira. ezek ugye okosak annyira, hogy a kevésbé használt szektorokat írogatják újra azért, hogy az egész egyben azonosan öregedjen el, ne 1-1 része nyíródjon ki. na most ha szét van particionálva kétfelé, akkor ezt tudja, vagy akkor csak az egyes partíciókon belül használja ezt a módszert? mert ugye ha az utóbbi, akkor a "tároló" partíció sokkal kevésbé fog elhasználódni, mint a rendszerpartíció.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
r-chee
üzenetére
Eh... milyen mindennel teleomlesztesre gondolsz? Miert kellene barmit is omleszteni?
Dokumentumoknak megvan a helye? Meg. Zenenek megvan a helye? Meg. Filmeknek megvan a helye? Meg. Letolteseknek megvan a helye? (ezek mellesleg a hddre valok, es a kapcsolodo win mappara symlinkeled) Programokbak megvan a helye? Meg. Egyedul a jatekoknak kell egy plusz mappa, es keszen is vagy.
Ettol lehet ghostolni is ugyanugy, egy lepessel sem vagy hatrebb. Sokaig en is a D-re tettem mindent de a win7 ota rajottem hogy ez egy rossz rutin. Sokkal gordulekenyebb es intuitivabb igy a rendszer, es egy fokkal sem nagyobb adatvesztesi kockazat.
Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest