Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Tin

veterán

válasz r-chee #44918 üzenetére

ízlések és pofonok, én abban hiszek, hogy a rendszerlemez 1 db legyen 1 partícióval, viszony rendszerlemeznek felesleges 1TB-osat venni. 2-300 gigás bőven elég, inkább egy gyorsabb vinyó vagy ssd, és mellé egy másik fizikai vinyó adattárolásra.
    én eddig csak problémával találkoztam a szétparticionálgatás miatt, kezdetben "bőven elég lesz az ikszpének az 50 giga" hangzik el, utána pedig csak a gond van, mert a többi partíció tele van adattal, és már nem lehet újraméretezgetni a partíciókat. akkor ér talán valamit a külön-particionálás, ha a C: legalább 200 giga, abból sosem fogy el a hely, de egyébként felesleges szerintem. ráadásul, ha elpukkan a vinyó, pukkan vele az összes partíció, ezért is jobb a 2 külön meghajtó.

én most vettem a notiba egy 256GB-os SSD-t, és tuti hogy nem fogom particionálgatni és azzal szívni, hogy fél év múlva kellene a hely valami nagyobb fájlnak (pl. virtuális gép), és egyiken sincs elég hely. bár a dvd helyére a caddybe rakhatnék még egy plusz vinyót, de felesleges, van külső vinyóm, egyszerűbb rádugni ha kell, mint egyfolytában üzemeltetni egy plusz fogyasztót a gépben.

és a végén egy kérdés, mivel az SSD-khez nem értek annyira. ezek ugye okosak annyira, hogy a kevésbé használt szektorokat írogatják újra azért, hogy az egész egyben azonosan öregedjen el, ne 1-1 része nyíródjon ki. na most ha szét van particionálva kétfelé, akkor ezt tudja, vagy akkor csak az egyes partíciókon belül használja ezt a módszert? mert ugye ha az utóbbi, akkor a "tároló" partíció sokkal kevésbé fog elhasználódni, mint a rendszerpartíció.

• DeFranco

nagyúr

válasz r-chee #44918 üzenetére

Eh... milyen mindennel teleomlesztesre gondolsz? Miert kellene barmit is omleszteni?

Dokumentumoknak megvan a helye? Meg. Zenenek megvan a helye? Meg. Filmeknek megvan a helye? Meg. Letolteseknek megvan a helye? (ezek mellesleg a hddre valok, es a kapcsolodo win mappara symlinkeled) Programokbak megvan a helye? Meg. Egyedul a jatekoknak kell egy plusz mappa, es keszen is vagy.

Ettol lehet ghostolni is ugyanugy, egy lepessel sem vagy hatrebb. Sokaig en is a D-re tettem mindent de a win7 ota rajottem hogy ez egy rossz rutin. Sokkal gordulekenyebb es intuitivabb igy a rendszer, es egy fokkal sem nagyobb adatvesztesi kockazat.

Aktív témák