- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Merlini
tag
„TW-t neccesnek érzem a Brexit után, lehet át kellene cuccolnom a Rev-re a Litván banki licence miatt. (?)”
Az még egy kis idő (egy-két év?) mire valami betétvédelmi alap biztosíthatja a Revolut-ot.„A magyar bankkártyát minden nap kis összegű PayPass tranzakciókkal használom. (Reggeli bevásárlás, Lidl, Aldi) Ezzel a sok tranzakcióval aztán szép kis havi bankkártya díj hozható össze.
Ezt mérséklendő gondoltam a Curve-ra, de jelenleg nem értem hogy tudna ezeken a tranzakciós költségeken csökkenteni.
Ha jól gondolom, akkor sehogy.”Szerencsére nem jól gondolod, mert lehet Fintech keretek között is csökkenteni.
Curve kártyád alá a forintos és a Revolut virtuális kártyáját ajánlom beállítani.
Curve alkalmazásban aktivá teszed a forintos kártyádat, majd Revolut Top up-al eurót töltsél fel Curve kártyádat megadva (azon keresztül) /500 GBP havi (30 nap csúszó) váltási limit van/.
Revolut-ban az eurót vissza váltod forintra. Fórumtársak beszámolói alapján (amikor nincs nagy árfolyam mozgás akkor) 10 eurónként ez kb. 10-20 forintba kerül.
Innentől a Revolut fizikai kártyájával forintban fizeted (kártya tranzakciós díj nélkül) a hazai vásárlásaidat.Curve pénz-visszatérítéses üzletekben vásárláskor az applikációjában a Revolut virtuális kártyáját tedd aktivá és állítsd forintban terhelésre. Így Curve kártyával fizetéskor jön vissza 1%.
Anti fintech megoldás:
Kérheted jövedelmedet megosztva utalják, ha a (#763) hozzászólásomba lévő bankhoz havi 92+eFt át tudsz csoportosítani. Ha ez működőképes, akkor az Erste bankkártyája le is mondható.(#765) vnorbi: Ez igazán jó hír.
-
hedgehog
senior tag
Nem ismerem a kondícióidat, csak feltételeztem, hogy %-os díja van a kártyás vásárlásnak... és az utalásnak is. Márpedig akkor a számosságuk mindegy, vagyis ugyanannyi lesz ha egy összegben terhelik be, mintha sok kicsiben.
(bár ha csak tranzakciós díjat kell fizetned, akkor valóban jobb az utalás) -
hedgehog
senior tag
Esetleg érdemes kiszámolnod, hogy egy hitelkártyával nem járnál-e jobban. Vannak olyanok, amik 1-2%-os visszatérítést adnak minden vásárlás, akár közüzemi számlabefizetés és hasonlók után is. Ez ki tudná kompenzálni az egyéb banki költségeket.
Szerintem a Rev vagy TW -vel csak akkor tudnád kiváltani a bankkártyás díjakat, ha az utalás olcsóbb mint a kártyás fizetés. (mertugye csak kártyával vagy utalással tudod feltölteni ezeket, szóval ugyanott vagy).
-
hedgehog
senior tag
A magyar bankkártyát minden nap kis összegű PayPass tranzakciókkal használom. (Reggeli bevásárlás, Lidl, Aldi) Ezzel a sok tranzakcióval aztán szép kis havi bankkártya díj hozható össze.
Én sürgősen váltanék bankot, ha a tied a bankkártyás tranzakciók után díjat szed. Az én KH-s, Gránitos kártyáim vásárlása nem kerül pénzbe, tuti van más bank is, ahol szintén máshogy oldják meg a tranzakciós adót.
-
Merlini
tag
"Havi 20 ezer Ft feltöltése és Eurora váltása megtakarítás célzattal."
Forintos számládról Curve kártyával Revolut-ra töltve kicsit kedvezőbb az árfolyam.
Euró megtakarítás és Brexit: Magyar Államkincstárnál eurós értékpapír nyilvántartási-számlára utalás, és/vagy PEMÁP Curve/TW (esetleg Revo) bankkártyás vásárlás. Normál euró bankszámlához képest, nincs számlavezetési (és kártya) díj. PEMÁP 9 hónap után már kamatot hozz (-2% a „feltörési” díj
). Ha KP-re van szükség akkor Revolut-ra, Transferwise-ra ki lehet ki/vissza utalni (ennek valószínűleg van tranzakciós díja).
"Erste Forint alapú számlához tartozó Mastercard kártyáról történő napi kártyás vásárlások kiváltása
A horribilis magyar bankkártyás költségeket a számlához csatolt Curve esetleg kiváltaná?
Kevesebb lenne úgy a kártyás vásárlások utáni levonás?"Szintén Erste-s számlám van, nekem nincs plusz levonás forintos bankkártyás fizetéseknél. Sőt most 1% pénzvisszatérítést kapok 3 üzletben 90 napig (Aldi, Lidl, Tesco, Shell Marks & Spencer, Starbucks, Apple, H&M, Ikea, Media Markt ezekből lehet választani Magyarországon.) Curve kártya alá tettem be ehhez az Erste-s bankkártyámat.
Magas hazai banki költségek lefaragására ezt a bankszámlát szokták javasolni.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- INTEL PC KONFIGURÁCIÓ: Számítógép helytakarékos, kisméretű Mini ITX házban, SSD nélkül
- IPhone 12 Pro max 256GB gyári független új akku!
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest