Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petya597

tag

válasz Tidus #89 üzenetére

Olvass vissza rendesen, mert elég erősen félreértelmeztél. :)
    A VII -ről beszélünk, ami a Final Fantasy sorozat legösszetettebb része, az alapjátékon kívül több mellékrésszel, plusz animével (Last Order) és a filmmel (FFVII: Advent Children)

Egyáltalán nem mindegy, hogy a VII esetében melyikkel kezdesz. :) Például, hiába előzmény a Crisis Core, mindenképp az alap VII -el érdemes kezdeni, mert a CC a VII -t egészíti ki, így kapod meg igazán a történet kiteljesedésének az élményét. Ugyanez érvényesül a Dirge of Cerberus -ra is. A filmet meg aztán végképp nem érdemes a VII előtt megnézni. (Persze mindent lehet, de nem véletlenül így lettek kiadva a részek, érdemes megjelenés sorrendjében végigjátszani.)

Erről szólt feljebb a beszélgetés, nem az összes FF játék játszási sorrendjéről. Egyébként a folytatásos részekre (X, XIII) ugyanez vonatkozhat, amit fentebb írtam. :)

Nem mellesleg nekem nem kell mondanod, hogy nincs jelentősége, mert rajongóként pontosan tudom. :)
    A Final Fantasy játékok egyik sajátossága és különlegessége, hogy bár minden rész különbözik, vannak olyan nevek, amelyek minden, vagy szinte minden FF -ben szerepelnek. Az általad említett Cid -en kívül ott van még Bahamut, aki hol summon -ként, hol főellenségként jelenik meg a játékban. De ott vannak még a klasszikus szörnyek is: Tonberry, Cactuar, Behemoth, Malboro, Bomb, Omega (Weapon), és még biztos van amit még nem mondtam. :)

Új hozzászólás Aktív témák