- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple Whatch SE 2.generáció
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szevam
senior tag
A hozzászólások között van egy ajánlott könyv Jankovich István - Túlélem a halálom. Ez is érdekes lehet a téma kapcsán.
Az egerek kapcsán a Kocka című film jutott eszembe
(#537) Met
Sportpszichológussal kapcsolatban sajnos nincs információm.
-
Szevam
senior tag
Szellemnek azt az akaratot, gondolat sorozat létrehozását az agyban, fejbeni környezet modellezést és a fizikai lét mozgatását értem.
Halál utáni életet el tudok képzelni. Azonban volt olyan tapasztalatom, hogy a tudat igen csak röghöz tudja kötni a lelket/szellemet az aktuális fizikai testtel és a hozzá kapcsolódó környezettel.
-
Dorien
veterán
Igen, tudattalan erők vannak, amelyek befolyásolják a laphúzást, véletlen nincs. Kozmológusok ezt jobban megértik az Ősrobbanás elmélet alapján, ahol már lényegében a kezdeti időpillanatban kódolva volt a következő időpillanatok "sorsa". Kártyahúzásnál ugyanúgy a jelen pillanat sűrített lelki tartalmai kerülnek felszínre szimbolikusan. Ezek egy részét a kártyahúzás pillanatában is képes értelmezni az egyén, de komolyabban megérteni csak később. Az asztrológia hasonlóan értelmezi szimbólumokon és analógiákon keresztül az adott egyén vagy esemény születésének pillanatát, amely kiemelt fontossággal bír.
-
Szevam
senior tag
Hehe... Te mivel foglalkozol még a kertészkedésen kívül?
Talán ezek... nem biztos, hogy nagy igazság, de bizonyos szemszögből az lehet:
- Elnéző és szerető kell lenned magaddal, mintha saját gyermeked lennél.
- Nyitott kell lenned mások felé.
- Magadnak kell kiküzdened a változást.
- El kell ismerni, hogy nem minden rólad szól.
- Foglalkoznod kell az érzéseiddel.
- Te vagy magaddal, senki más.A gyakorlatokat a fejezetek végén azért elolvahatod
-
Szevam
senior tag
A kaszálással igazából bizonyos szempontból jót teszel, mert a magok, amik leszóródtak most esélyt kapnak a növekedéshez. A füvet végül is nem ölöd meg
. A legeltetés jobb lenne persze, de nem tart mindenki tehenet, birkát meg kecskét.
Amúgy az önkormányzatok tarthatának legelő állatokat, amiket lehetne kölcsönözni 1-1 alkalomra
-
Szevam
senior tag
Szerintem ez jó meglátás. Vagy a taoizmusról szóló podcastokban hallottam vagy olvastam valahol nem tudom már, de lényeg állítólag az hogy minden érzelmi helyzetet a helyén kell kezelni. Meg kell látni az adott szituációt és tudni kell, hogy hogyan reagálsz az éppen aktuális helyzetre. Tudni kell kedvesnek, agresszívnek, szolgának, iránytmutatónak, pátyolgatónak, kergetőnek stb. lenni. Éppen, ahogy a helyzet kívánja.
-
Dorien
veterán
Sajnos az ukrajnai háború fényében ez a téma most új megvilágításba került. Én azt gondolom hogy egy agresszív, ragadozókkal teli környezetben csak agresszióval lehet életben maradni. Tettesek és áldozatok örök színjátéka az élet, és mindig akad elég jelentkező mindkét szerepre...
Megküzdési módok:
- Hatékonyan megvédem magam. A kedvesség egy ideig működik, aztán már nem...
- Hatékonyan használok másokat, hogy védjenek meg. (Pl. rendőrség = erőszakszervezet)
- Hatékonyan elmenekülök. -
tranceplanet
addikt
Köszönöm szépen a segítő szavakat és tanácsokat!
-----------------------------------------------------------------------------------
#461Szevam
Igen, csak képletesen írtam, hogy meg kellene találnom a harmóniát az életemmel, de sokszor nagyon lehetetlen küldetésnek tűnik. Annyira irigylem a nyugodt embereket, akiket látszólag stabilnak látok és látom, hogy egyensúlyban vannak. Köszi a podcast-ot, ezeket be is dobom a kedvencek közé!----------------------------------------------------------------------------------
#462Dorien
Igen beszéltem, de az ő agyukat eléggé átmosták már és csak a cég szellemisége járja át őket, nem annyira érdekli őket, hogy mit érzel belül. Többnyire az a céljuk, hogy minél kevesebb emberrel, minél több melót elvégeztessenek. Teljesen egyetértek azokkal, amit írtál! 20 éve ingázok, Várpalotáról Székesfehérvárra járok dolgozni. Igen, minden reggel úgy megyek be, hogy ma felmondok. Van bennem egy folyamatos vívódás, a gyáva énem azt mondja, ne add fel ezt a biztos állást, a bátrabbik énem pedig azt modja azonnal menni kell, mert az egészséged megy rá. Persze minden nap a gyávaság győzedelmeskedik! Beszéltem erről több emberrel, vegyesek a tanácsok, a sógornőm azt mondja a biztos állást gondoljam át, nem mindig éri meg a kockázat, fodrászom is ezt mondja, mások pedig az ellenkezőjét. Az a baj, nem bízok önmagamban, hogy máshol is helyt tudok állni, attól félek kudarcot fogok vallani. Sajnos aki 20 éve nem keresett melót, biztos van benne egy ilyen félelem, mint bennem. Próbálom magam felszívni és véghez vinni, amiket írtatok, tudom előre nem lesz könnyű menet.
-
Szevam
senior tag
Szia!
Nehéz dolgod van!
"Legszívesebben lelépnék pár évre Tibetbe, hogy megtaláljam a lelki békémet vagy ilyesmi."
Elvileg nincs arra szükség, hogy nagyon messzire menjünk. Ajánlanám az Ősi pecsét podcast sorozatot. Nekem sokat segít.A mozgás nagyon fontos. inf3rno jól írja, hogy célszerű ez a felváltott mozgás.
" Bárcsak lenne egy kapcsoló, hogy kiiktathatnám egy időre a gondolkodás funkciót."
Azt ne kapcsold ki. Inkább tedd azt, hogy megkérdezed magadtól amikor éppen valami hülyeségen (negatívan) gondolkozol, hogy Kell ez nekem? Jó ez nekem?
Rájössz, hogy a negatív gondolatok fárasztóak, és Góliátként állnak előtted, örjöngenek, és tele tömik a fejed hülyeséggel. De legyél Dávid, aki egy kis fondorlattal kétvállra feteted Góliátot, úgy hogy, a negatív megélésnek, megkeresed a pozitív oldalát. Mit ad neked az a helyzet? Mire tanít. Ezt a kis "filmet" (hogy Dávid legyőzi Góiátot) játszd le a fejedben, amikor csak észreveszed, hogy negatívan gondolkozol (imaginációs gyakorlat).Hidd el, ha már ide beírtál és rájöttél, hogy valami gond van, az már azt jelenti, hogy jó úton haladsz!
Az erő veled van!
-
Szevam
senior tag
Egyik kollégám azt mondta, hogy ne foglalkozzak azzal, hogy kit hogyan sértek meg, és ki mit mond.
Mondtam neki, hogy nekem ez nem annyira könnyű ám.
Mondjuk lehet könyebb úgy viselkedni, hogy belegázolunk másba, hogy a munka meglegyen, aztán még szarul sem érezzük magunkat.... Érdekes pszichológia ez...
-
Szevam
senior tag
"Miből gondolod, hogy bármi rossz van abban, hogy mindenfélét gondolok vagy hogy ezen változtatni kéne?"
Kicsit negatívnak véltem a gondolataid felütését, de alapvetően persze nincs semmi gond, ha mindenfélét gondolsz. A könyv sem arról szól szerintem, hogy azt kell elhidd amit ír. (Még nem olvastam végig én sem, de úgy érzem sokat segít.) Inkább a realitáson van a hangsúly.
"Nem tudom hogyan nyissam fel az illető szemét."
Mire felnyitni? Mit gondolsz, mit kellene meglásson az illető amit te látsz, de Ő nem? -
Szevam
senior tag
"Na nem mondom, hogy mit írtál, mert sok lenne."
Ez a fordított logika hihetetlen...
Azt írtam amit írtam, nem mást... Az lehet, hogy Te mást gondolsz, mert a godolataidat elviszed jobbra balra.
Olvasd el a könyvet és akkor nem gondolsz mindenfélét... Ha akarod írd le mit értettél abból amit leírtam, szinte biztos megint mást értettél.
-
Szevam
senior tag
Valóban nem vettem észre. De azt viccnek, iróniának szántam
, nem kell magadra vedd. A tököt nem tudtam értelmezni, ezért kérdeztem meg hogy mi ez. (Amúgy valamiért rögtön a kertész topic juttot eszembe, mert ott láttam még az írásod
)
Nem vagy lusta, csak energiaminiumra törekvő... így jó?
-
Szevam
senior tag
Az igazságérzeted is belülről fakad.
Biztos, hogy minden információt tudsz ahhoz, hogy amit Te gondolsz az az igazság? Nem létezik más igazság is?
Miért hiányzik a képletből a hatalom?
"Ha informatikára akarom lefordítani, a könyv olvasás olyan, mintha felnyalnál egy teljes adatbázist a témában, a beszélgetés meg olyan, mintha a neked érdekes részére intéznél egy lekérdezést."
Szóval ezért nem olvasol, Te kis lusta... Tudod az a baj az lekérdezésekkel, hogy amit mástól kapsz nem biztos, hogy minden attribútumot tartalmaz, amire Neked szükséged van (így informatikára fordítva), mivel minden ember Egyén! Egyedi!
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Ezt olvastad már?
-
Szevam
senior tag
Talán folymatosan ki kellene mondani, hogy miért vagy dühös és valakivel megbeszélni. Remélhetőleg megunod és csilapodik. De a fene tudja igazán. Sokszor olyan mintha az ősök annyira mérgesek lettek volna valamire ami az utódban is megmarad +, ha az utód is folyamatosan frusztrált akkor nincs sok esélye a nyugalomra.
-
Dorien
veterán
Igen, a mélyből feltörő energiák akkor a legáldásosabbak, ha már túlléptél az egón és elérted a "3. szintet", vagyis Isten / A Mező / Az Univerzum önzetlen szolgálatát. Alsóbb szinteken ezek csak karmát termelnek, nagyobb a káruk, mint a hasznuk. Ezért kulcsfontosságú a felébresztés előtt a Kundalini felemelése. Mivel a környezeteddel, a Világegyetemmel összhangban működsz, a 3. szinten már nincsenek komolyabb betegségek, testi tünetek, illetve csak jelzés szinten manifesztálódnak. A mögöttük lévő szimbolika mutatja, hogy milyen témával kell az embernek foglalkoznia.
-
Fred23
nagyúr
Remélem, sikerrel megoldod majd őket!
Én ma már inkább procit tuningolok vagy kocogni járok, minthogy filozófiával / pszichológiával foglalkozzak. Nincsenek lelki problémáim, jól érzem magam, minden klappol az életemben, kicsit fura is ezt így "kimondani", mert nagyon sokáig nem így volt.Szerintem a bizonytalan / nem tudom felvállalása a legszebb hit. Nekem a hinduizmus egyes változatai jönnek be nagyon, de egyetlen vallásban sem hiszek. Esélyeket adok bizonyos elképzelhető dolgoknak, de nem veszem őket túl komolyan, csak játszok néha egy-egy gondolattal.
Már nincs is nagyon mit keresnem ebben a topikban, fura érzés.
-
Fred23
nagyúr
Azóta olvasok nagyok kevés könyvet, mióta stabilizáltam magam filozófiailag. Ez és a pszichológia volt sokáig a kedvenc témám, de manapság már inkább foglalkozom gyakorlatiasabb dolgokkal.
Sok igazság van abban a meglátásban, hogy az ember valami maga számára hasznosban és megnyugtatóban akar hinni, és ehhez keres érveket, infókat -aztán nagyjából leáll, ahogy megtalálta, amikkel eljutott egy kényelmes, stabil, békés állapotba. Az igazság másodlagos a legtöbb "igazságkereső" számára, csak ezt általában nem ismerik be.
Ha valaki naqy nehezen a bizonytalanban is békére talált, vagyis a hipotézisek levegőben lógatását tudta választani valami nagyon konkrét (és szinte biztos önbecsapás) helyett, sok témában nem lesz többé olyan érdeklődő, mint korábban. Mosolyogva hipotézis- és láblógat könyvek nélkül. -
Fred23
nagyúr
"Annyi kell, hogy hajlandónak kell lenni a változásra, és beszélgetni másokkal, és felismerni, ha valamit jobban csinálnak, mint én, és átvenni tőlük."
Ez időt is megtakarít, és az se mindegy. Anno volt, hogy elolvastam több könyvet is egy számomra érdekes kérdés miatt, de nem volt bennük szinte semmi hasznos -aztán valaki írt 2 mondatot itt a PH!-n, és az többet ért.
Most már alig olvasok könyveket, évi 2-3 maximum; inkább csak cikkek, fórumozás, beszélgetések.
-
Fred23
nagyúr
"Minden színnek, anyagnak, állagnak, formának van jelentése. Ezekkel nem vagyok teljesen tisztában, csak érzem egyelőre."
Innen már csak 2 lépés, hogy szimbólumokra és ideákra gondolj, de persze ennek is van egyfajta szépsége, illetve ahogy most kipróbáltam, számomra ez nehezebb is, mint a saját -már bejáratott- módszerem.Az elvek általában gyorsítják és egyszerűsítik a viselkedést, ott már csak az a nehéz, hogy be legyenek tartva. Másrészt ha tudod magadról, hogy be fogod tartani őket, az extra erőt és magabiztosságot ad.
Én sok tekintetben önző ember vagyok, több elvem is ennek megfelelő, szóval így fórumra kiposztolni őket...Az elvek egy olyan téma szerintem, hogy aki nem abszolút kispolgár, de nagyokat hazudni se akar, az inkább gyakran hallgat.
-
Dorien
veterán
Van ez az agressziónak haszna?
Lényegében az élet alfája és omegája. A megküzdéshez szükséges erő.
Nélküle nincs megtermékenyítés, megfoganás, beágyazódás, születés, ordítás, lélegzetvétel, vágy, szándék, irányultság, motiváció az akadályok leküzdésére, önvédelem, önérvényesítés, leválás, önálló személyiség kialakítása. Az alapvetően romboló, durva, erőszakos jellegű, ösztönös energiát viszont finom szintekre lehet emelni fegyelmezéssel, tudatosítással, bizonyos helyzetekben elfojtással, korlátozással és kellő mértékű és intenzitású kiáradással.Symbolon - A harcos (A pusztító) [link]
-
Fred23
nagyúr
"Valójában a tudatalatti ezer jelet fog mindenkiről, ebből van az első benyomás."
Ha képzi magát az ember pszichológiából, az segít a tudatalattinak, és sokkal több infót tudsz begyűjteni az első benyomásból is. Kellő ismeretek nélkül a tudatalatti se tud sokat mondani egy emberről, csak alap dolgokat, pl. veszélyesnek vagy hasznosnak tűnik, vonz vagy taszít, stb. Ilyesmiket tudhat egy gyerek is ösztönből. A gyors pillantással levett szubjektív lényeg viszont nagyokat bővülhet több tudás birtokában, vagyis jobban kinyit számodra egy embert. A meditációt a magam számára nem tartom fontosnak, nem is csinálom. Inkább csak megfigyelek, de azt alaposan. Tudatos megfigyelés közben is beszűrődnek a fontosabb érzelmi és zsigeri infók is.
"A gond ezzel az, hogy a valóságban még van egy réteg efelett. Én csak azt látom így, akik lehetnének, de általában erre rárakódik egy csomó szorongás, gátlás, sérülés, stb."
Szerintem ez egy szép dolog, és én is hasonlóan járok el. Fura is voltam sokak szerint az olyan kérdéseimmel régebben, mint mondjuk mit képvisel a világban ez az X ember, milyen ideákból lehetne összerakni, mi a lényege? Ilyen szemmel nézve sokszor van, hogy eltér az értékelésem a szokásostól, az érdeklődésem is néha furcsa kívülről nézve.
Elveimről nem nagyon szoktam beszélni, pláne többről egyszerre, de mondjuk nem is hiszem, hogy az enyéim pont megfelelőek lehetnek valaki másnak, illetve néhány tekintetben nem vagyok példakép típus, akkor meg jobb csendben maradni. Szóval ez szerintem egyéni munkát igényel, ami sok idő és energia, de nagy öröm is megalkotni egy használható, működőképes elvet.
Holnap 10 km koci lesz megint, csak bírja a térdem.
-
Fred23
nagyúr
"megéri foglalkozni a témával tisztán érzelmi helyett intellektuális megközelítéssel is, és hogy roppant gyorsan lehet haladni."
Jaja. Az önismeret és emberismeret alap, meg az is, hogy az ember kiválaszt magának egy utat.Nekem semmi bajom sokféle középszerűséggel, de mellette nem árt azért néhány akár extrémebbnek tartott élmény sem. Így teljes élet. Langyosvíz nők viszont sosem tudtak lekötni.
Szerintem nagyon nem vagy egyedül ezzel a "ránézésre látom a potenciált" dologgal. Sok alap dolog elég nyilvánvaló majd' mindenki számára. (Nők számára is, mikor Téged néznek! Időnként többet látnak, mint azt gondolná az ember.
)
Engem ezek a több szeretős problémák, kérdések egyáltalán nem mozgatnak, talán érthető. Nem az én világom.
Verbális (és egyéb) önvédelem témához: többek közt erre nagyon jók az elvek. Előre eldöntöd a határokat, mikre hogyan akarsz reagálni, és ezekhez tartod magad. Lefektetsz 8-10 alapvetést, már jól kezelhetsz ezernyi szituációt.
-
Fred23
nagyúr
Most értem haza, hulla vagyok, de kezdeném azzal, hogy ez csak az én perspektívámból nézve sérültség csak, másnak szuper is lehet az a nő, aki nálam meg szóba se jöhet. Ízlés dolga ugye. Amire gondolok, talán legjobban úgy tudom röviden kifejezni, hogy ezek az általam leértékelt nők kizárólag szociális típusú szeretetre képesek, és gyakorta annak is csak a felszínesebb fajtáira. Sok pasinak ez teljesen jó, nekem meg nem, ennyi.
A mélyebb intimitásnak sok feltétele és összetevője van, ha ezeket magyarázni kell, ott már lehet, hogy baj van. Nyíltság, bizalom, nagyon erős pozitív érzések, bizonyos típusú -érzelmekkel és belátással telt- csodálat a másik felé mondjuk alap dolgok. A másik egész lényének van egyfajta vonzása, ami úgy rendesen hat rád, és szeretnél mellette lenni. Olyan dolgokat képvisel, amik számodra nagyon pozitív dolgok, és szinte lehidalsz a felismeréstől, hogy ezek tényleg benne vannak. Rengeteget lehetne erről beszélni, csak általában fölösleges. És nagyon szubjektív, kinek mi mekkora pozitívum. Nekem úgy tűnik, hogy az intimitásban sérült embereknek egyszerűen nincs semmi, amit hatalmas pozitív élményként tudnának felismerni/megélni, így a köznyelvi "langyosvíz" kapcsolatok felé tartanak, ezeket favorizálják. Más perspektívából akár nézhetjük őket az egészségesebbeknek, csak ha az egészség ilyen, sokan nem kérnek belőle, például én sem.
Mobilról csak ennyit.#393: A lényeg az, hogy ha olyan helyzetbe kerülsz, most már üss vissza! (Illetve üthetsz először is bizonyos esetekben.) Néha felnőttek is kerülnek ilyen helyzetbe, ilyen a világ, benne van a pakliban. Akkor is, ha nem keresed a bajt. Legutóbb tán 2-3 éve pofoztam le egy ordítva cigit tarhálót, mikor már a vállamra tette a kezét, és úgy üvöltött. Aztán beszédült, és nagyokat nézett. Az egész buszmegálló látta, mindenki örült az eredménynek.
-
Fred23
nagyúr
Ami engem illet, IRL nem találkoztam még sosem "gender ideológiát" űzővel, szóval nem hinném, hogy ez valami valós fenyegetés, vagy legalábbis komoly probléma. Ne operálják át a 3 éves kisfiúkat kislánnyá és hasonlók szerintem teljesen irreálisak még beszédtémaként is, mert ilyet senki se akar. Az meg nem zavar, ha arról beszélnek egy általános iskolásnak, hogy vannak buzik / melegek is, ha lenne gyerekem, én is biztosan megemlíteném nekik, nekem is el lett mondva még a 80-as években. Leokéztam, és azon túl, hogy kissé furcsa, tökre nem érdekelt.
Persze nem zárom ki, hogy a sokak által emlegetett "érzékenyítést" túl is lehet tolni, de ennek én egyelőre nem látom jelét a környezetemben.Érzelmi intimitás alatt azt értem, hogy valódi, mély kapcsolat van két ember között; egy nyitott kapcsolatnál ez nem hinném, hogy nagyon jellemző, gyakori. Feküdtem le anno én is úgy nővel, hogy alig jelentett valamit. Egy nyitott kapcsolatot pedig pont így képzelek el: két ember, akik leginkább a szex miatt összejárnak, de bármikor le is cserélhetik -és általában le is cserélik- a másikat. Ha lecserélhető vagy, és ha a másik lecserélhető, hiányzik az intimitás, számomra pedig egy ilyen kapcsolat értéke nem nagy.
Egyébként intimitás szempontjából én az emberek úgy 2/3-át látom sérültnek, de persze felfogható másként is a téma, ez tökre szubjektív és relatív. Beállítható akár hibának és sérültségnek az intimitásra törekvés is, Rajtad áll. Nálam egyik alapvető szempont volt, hogy olyan nővel nem tervezek komoly kapcsolatot, aki az én megítélésem szerint nem képes bizonyos fokú (mélyebb) intimitásra. Most már házas vagyok, szóval a téma számomra már nem is fontos; hűséges vagyok, az is maradok. -
Fred23
nagyúr
"A normális nem túl jól meghatározott fogalom."
Ja, de nagyjából mégis tudja mindenki, mik az alapvető kellékei.
" Nem hinném, hogy annyira fair lenne emiatt degradálni az illetőt, mert szerintem az esetek döntő többségében nem ő tehet róla, hanem a szülei."
Van benne valami, de szerintem nagyrészt genetika is; mondjuk arról se tehet senki. Másik oldalról viszont csak az eredmény számít, mindegy, miért puhapöcs, ha az."Van ez az illúzió, amit mindenki érez, hogy tökéletes vagyok, és nekem nem kell változnom."
Nem érzek ilyet, ugyanakkor nem is akarok tökéletes lenni. (De nem mindegy, hogy aki akar, milyen -akár: ki szerinti- 'tökéletesség'-et tűz ki célul.) Az mondjuk igaz, hogy vannak elképzeléseim, nagyjából mikhez kell magam tartani az önbecsülésem érdekében."Aztán van olyan, aki állandóan megelőző támadást csinál valami hasonló bizonytalanság miatt."
Ezt láttam eddig legtöbbször, kontrafóbiás viselkedés. Aki mindig haragszik, mindig támadóan lép fel, azzal valami nagy baj vaj.Nyílt házasságok téma első blikkre: érzelmi intimitás, érzelmi és anyagi biztonság. Nyílt házasság esetén ezeknek kábé lőttek. Súlytalan és ingatag szerintem egy nyílt házasság. (Ettől persze még nem ítélem el, lehet, valakinek pont jó.)
"nem véletlen az, hogy ebből társadalmi norma lett szinte mindenhol a világon"
Szerintem se véletlen, ha valaki szán rá időt, szerintem hosszan sorolhatná az előnyeit. -
Fred23
nagyúr
Igen, kábé így lehet. Sokak szerint viszont a láthatóvá tett harag már önmagában nem normális, és ezért elfojtandó, szerintem viszont egy ilyen elmélet csak azt segíti, hogy több puhapöcs legyen.
Szerintem van jogos harag, amit normális dolog láthatóvá és érzékelhetővé tenni.
Szerk.: és igen, egymást elnyomó érzelmek is vannak, így oké lehet akár az érem két oldala, csak azért szerintem ez felnőtteknél inkább nem érem, hanem mondjuk motorbicikli millió oldallal.
-
Fred23
nagyúr
"Inkább úgy mondanám, hogy a szeretet és harag valóban az érem két oldala? Van értelme a harag megélésének, vagy jobb elfojtani, esetleg valahogy feloldani?"
Milyen éremre gondolsz?Szerintem amúgy -jó esetben- komplexebb és szabályozottabb az agresszió megélése felnőtteknél. Céltól és Tőled függ, lehet -e belőle éppen hasznos eszköz, vagy sem. Egy érettebb ember eszközként tudja kezelni az agresszióját, mikor szükségét látja, és egy magát domináns típusnak tartó általában szereti megélni a haragját. (Ha ez általában ellentétes is a modern társadalmak normáival.) Szóval lehet értelme bizonyos helyzetekben, ha az ember láthatóan "átitatódik" agresszióval, de persze a 21. században, és pláne itt az EU-ban azért ez nem túl gyakori. Rá is lehet bachni, szóval ismerje az ember a saját határait, és annyit mutasson csak, amennyire képes is, ha a helyzet úgy kívánja.
Ha lesz gyerekem, próbálom majd úgy nevelni, hogy "tökös" legyen, de mellé taktikus is. Tudja a társadalmi normákat, de azt is, milyen viselkedéssel járhat jól x vagy y szituációban.Szerk.: a harag elfojtása vagy feloldása (megbocsátás akár) persze a legpolkorrektebb úgy általában, ezt is szokás javasolni a legtöbb
birkánakembernek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest