Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tranceplanet

addikt

válasz Szevam #471 üzenetére

Ígérem. Lépésenként szépen sorjában. Nem tudom ki mennyit dolgozott egy helyen, de iszonyat nehéz ez nekem, 20 éve nem kerestem munkát, be kell olajoznom magam, ezt a kereső funkciót nem használtam, berozsdált. :) Vén vagyok már, semmi nem úgy megy, mint huszon évesen. :N

• tranceplanet

addikt

válasz Szevam #468 üzenetére

Köszönöm az infókat! Nagyjából én is így gondolom. Innentől már rajtam múlik mit hozok ki ebből az egészből. :R

• tranceplanet

addikt

válasz Dorien #467 üzenetére

A lopott idő megvolt. A másikat viszont megtekintem, köszi!

• tranceplanet

addikt

válasz Szevam #464 üzenetére

Igen, minden szavaddal egyetértek. A piacról visszaérkező reklamációkat vizsgáljuk ki valamint új termékek bevezetésével foglalkozunk, ezeket teszteljük. Van sok szereléses és tesztelős meló, mikroszkópos munkák és számítógépes meló is akad, adatok kiértékelése, report-ok készítése, majd ezek prezentálása a mérnökség, onann pedig a vevő felé. Szóval ez nem ilyen informatikai meló, ez QA, minőségbiztosítás. Engem inkább amúgy az informatika és a számítástechnika vonz, de nincsen ilyen irányú végzettségem. Nézd, én úgy látom vidéken rengeteg meló van, ami betöltetlen. Azt viszont észrevettem, hogy mindenki a főváros irányába mozdul el, mert ott azért jobban lehet keresni. El tudod képzelni, hogy 20 év ingázás után vágyom a távmunkára, de info. végzettség hiányában nem tudom milyen munkakörben lehet ezt még alkalmazni. Itt az ITCafe oldalon olvastam az Elon Musk cikket, hogy felszólította a dolgozókat, hogy vége a távmunkának, tessék befáradni a munkahelyre. Érdemes végigolvasni a hozzászólásokat. Az én cégem alig támogatja a távmunkát, a mi részlegünkön pedig pláne nem. :( Pedig, amikor úgy adódik és egész nap excelt hegesztek, azt mondjuk otthon pont meg tudnám úgyanúgy csinálni. A feleségemnek viszont pont szerencséje van, Samsungnál két napot is HO-ban dolgozik. Visszakanyarodva, a professönön kb. napi 10-20 vidéki meló meg van hirdetve, sajnos sok angol nyelvet követel, de ez már az én szegénységi bizonyítványom. 44 éves vagyok, akkoriban nem tolták az idegen nyelvet, persze ennyi idő alatt már megtanulhattam volna egy közép szintet, az önszorgalom hiánya ugye. Amúgy meló mellett a BMF-en hallgató voltam 4 félévig, de nem sikerült a matek szigorlatom, beletört a bicskám. :B

• tranceplanet

addikt

válasz inf3rno #459 üzenetére

Köszönöm szépen a segítő szavakat és tanácsokat! :R

-----------------------------------------------------------------------------------
    #461Szevam
    Igen, csak képletesen írtam, hogy meg kellene találnom a harmóniát az életemmel, de sokszor nagyon lehetetlen küldetésnek tűnik. Annyira irigylem a nyugodt embereket, akiket látszólag stabilnak látok és látom, hogy egyensúlyban vannak. Köszi a podcast-ot, ezeket be is dobom a kedvencek közé! :R

----------------------------------------------------------------------------------
    #462Dorien

Igen beszéltem, de az ő agyukat eléggé átmosták már és csak a cég szellemisége járja át őket, nem annyira érdekli őket, hogy mit érzel belül. Többnyire az a céljuk, hogy minél kevesebb emberrel, minél több melót elvégeztessenek. Teljesen egyetértek azokkal, amit írtál! 20 éve ingázok, Várpalotáról Székesfehérvárra járok dolgozni. Igen, minden reggel úgy megyek be, hogy ma felmondok. Van bennem egy folyamatos vívódás, a gyáva énem azt mondja, ne add fel ezt a biztos állást, a bátrabbik énem pedig azt modja azonnal menni kell, mert az egészséged megy rá. Persze minden nap a gyávaság győzedelmeskedik! Beszéltem erről több emberrel, vegyesek a tanácsok, a sógornőm azt mondja a biztos állást gondoljam át, nem mindig éri meg a kockázat, fodrászom is ezt mondja, mások pedig az ellenkezőjét. Az a baj, nem bízok önmagamban, hogy máshol is helyt tudok állni, attól félek kudarcot fogok vallani. Sajnos aki 20 éve nem keresett melót, biztos van benne egy ilyen félelem, mint bennem. Próbálom magam felszívni és véghez vinni, amiket írtatok, tudom előre nem lesz könnyű menet. :R

• tranceplanet

addikt

Idén töltöm a 44. életévem. Egy autó alkatrész gyártó cégnél dolgozom mérnök támogatóként 20. éve. Gépész technikus a végzettségem, nem beszélek idegen nyelvet, kevéske angol, ami rám ragadt az évek során. A számítástechnika imádatom hozott erre a fórumra 11 éve. Körül-belül két éve kezdődött minden, elküldték az egyik technikus munkatársam. A részlegünkön négyen maradtunk, 2 mérnök és két technikus. Azóta a cég belekezdett egy enyhe mélyrepülésbe, sok részlegről felmondanak az emberek, operátorok már csak Ukránok jönnek a céghez dolgozni. Rengeteg mérnök is itthagyta a céget. Egyre több plusz melót a nyakunkba varrnak, ráadásul a technikus munkatársam pár év és nyugdíjba megy. Kezdem azt hinni, hogy az összes technikusi meló rám marad, de nem vagyok Rambo. Kezdenek pánikszerű gondolataim támadni, egyre gyakrabban negatívan állok mindenhez és úgy érzem minden akadályt nehezebben veszek és túl sokat agyalok. Parázok az új melóktól és az új dolgok betanulását is egyre inkább kerülöm, szinte pánikszerűen menekülök az új dolgoktól. A feleségem is észrevette, hogy rossz a hangulatom és otthon is sokat morgok. Nem tudom letenni a melót, mert otthon is a melós dolgokon jár az agyam. Voltam két hét táppénzen és sikerült feltöltődnöm és kikapcsolódnom, de vissza mentem melózni és kezdek vissza süllyedni. Régebben bírtam a strapát, de most valami nincs rendben, szerintem a fejemben rendet kellene tenni, de egyedül úgy érzem nem megy. Nekem úgy tűnik, hogy ezek a tünetek a kiégés jelei. Sajnos a kapcsolatom is kissé megromlott, pedig próbálok igyekezni, de nem mindig sikerül. A jövőt sötéten látom és mindenhez a negatív oldalról közelítek, nem pedig a pozitív oldaláról. Egy jó pszichológust keresek, lehet valami vallás is jót tenne, pl. buddhista. Próbálok mozogni is, gerinctornázom, denevér pózt is alkalmazom, kicsi gyúrás. Lehet intenzívebb testmozgás kellene. Szóval úgy érzem az árnyéka vagyok önmagamnak. Az önbizalmam a béka segge alatt van, eléggé introvertált vagyok. Nézegetem az állásokat, hegesztem az önéletrajzomat, de nehezen tudok kimozdulni a komfort zónámból. Legszívesebben lelépnék pár évre Tibetbe, hogy megtaláljam a lelki békémet vagy ilyesmi. Persze túlságosan szeretem a feleségem, hogy egyedül hagyjam. Nincs gyerekünk és úgy néz ki már nem is lesz, nem jött össze és nem fogadtunk örökbe. Lehet túl sokat foglalkozom magammal, mindig agyalok. Bárcsak lenne egy kapcsoló, hogy kiiktathatnám egy időre a gondolkodás funkciót. A feleségem egy külön téma, róla is tudok írni... :F Elnézést a szövegért és a helyesírási hibákért. :DDD

• tranceplanet

addikt

Sziasztok! Végigolvastam a topik hozzászólásokat, érdekes témákat feszegettek. Volna egy nagy problémám pszihológiai jellegű. Eléggé kihalt a topik, olvassa egyáltalán még valaki? :) :F

Új hozzászólás Aktív témák