- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#20584850 #6165 üzenetére
Fogalmam sincs. De az sem mindegy, hogy mit jelent a "törlés".
Az adatvédelmi szempontból (GDPR) kielégítő megoldás csak olyan lehet, ahol az adat többé nem lesz helyreállítható.
Én valaha nagyon régen a nem fizetős SugarSynckel jártam úgy, hogy hónapokkal az "account was deleted" email után még jól jött, hogy nem is volt az deleted... Bár ott titkosításról szó sem volt, a helpdeskjük simán matatott a fájljaim között.
MaCS
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
#20584850 #5803 üzenetére
Pont ugyan azt csinálja mint az összes többi szinkronizáló app , vagy bárminek nevezzem amiket itt javasoltunk , csak ez "hdd" -ként csatolja fel/jeleníti meg.
Mondja is 5:21-nél "szinkron" ...Szerinted ha innen másolsz vagy írsz , akkor az nem felhő funkcióként müködik?
Tökmindegy mit mutat a win alatt , lehetne piros klimpa is . -
-
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
#20584850 #5799 üzenetére
Nálam nem a beépített fájlkezelő lejátszója nyitja meg .... De lényegtelen.
Szerinted ha más az ikonja ( pl: hdd) akkor nem a felhőben dolgozna?
Szerintem egy lejátszó (pl: VLC) nem fogja sose úgy látni ( felhőből) a fájlokat , mintha a hdd-n lennének , hogy te elgondolod.
-
vacs
veterán
válasz
#20584850 #5789 üzenetére
Akkor az android alkalmazások topikban kérdezd meg!
-
vacs
veterán
válasz
#20584850 #5782 üzenetére
A Solid Explorer-nek van felhő támogatása:
• Cloud storage - easily connect and manage files on Google Drive, OneDrive, Dropbox, Box, Owncloud, SugarSync, MediaFire, Yandex, Mega*
A Mega plugint az egyedüli ami külön fizetős! -
tonyrulez
őstag
válasz
#20584850 #5247 üzenetére
Na igen, Win10 Pro Retail licenszre még hajlandó vagyok kiadni kétezret itt Hardveraprón, esetleg olcóbban külföldi oldalon, ami lehet működik 2 évig, miközben a legit Home OEM licensz 30ezertől kezdődik (ÁK). Ha letiltják, akkor na bumm, veszek még egyet. De ha 5TB adatom veszne el, akkor azért más lenne a leányzó fekvése...
-
válasz
#20584850 #5237 üzenetére
Miért ne mennének? Már persze feltételezve, hogy maga az általuk alkalmazott RAID nem valami reprodukálhatatlan egzotikum.
Ez persze egy nagyon szép és kimeríthetetlen téma: a szabványok jövőállósága.
De persze értem, hogy mire gondolsz, és teljesen igazad van. A mai adatainkat nem az örökkévalóság számára kell archiválnunk, hanem olyan időtartamra, amelyen belül az időben átfedéssel megjelenő újabb technikákba tudjuk átmenteni.
A probléma az, hogy a mágneses és SS adattárolás nem statikus, és az adatsűrűség növekedésével egyre kevésbé lesz az. Az egyszer írható optikai tárolás sem az, de egy nagyságrenddel tartósabbnak tűnik.
MaCS
-
-
válasz
#20584850 #5187 üzenetére
Ez egy komoly dilemma, és mivel analóg emberek vagyunk, fogalmilag kizárt, hogy tökéletes megoldás szülessen rá.
Én a munkám miatt foglalkozom adatvédelemmel, és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon úgy látom, hogy a teljes és feltétlen titkosságnak veszélyei vannak.
A probléma persze rettenetesen összetett, és még a részleges feloldásának is alapfeltétele lenne az, hogy azok a bizonyos "őrzők", akik a titkos adatainkhoz esetleg hozzáférhetnek, ezt garantáltan megbízhatóan és visszaélésmentesen tegyék. Na, ez éppen nem egészen valósul meg.
MaCS
-
tonyrulez
őstag
válasz
#20584850 #5177 üzenetére
Ha már céges felhő, második multinál dolgozok. Előző cég Google Suite-ot használt, mindent, de tényleg mindent amit csak lehetett a felhőbe mentettünk és ott dolgoztunk (Office se volt, hanem Drive Sheet, Slides és Docs). Nem volt egy plusz réteg titkosítás, mindent ugyanúgy toltunk fel mint én otthon. Mostani cég pedig Microsoft párti, itt OneDrive-ba töltögetünk elég sok mindent, Office365-ön osztjuk meg a doksikat (szerencsére ez megy asztali alkalmazás alól is) megintcsak bónusz titkosítás nélkül. És itt azért saját technológiákat használunk ami konkurenseknek biztos jól tudna jönni.
Vagy ezek a cégek leszerződnek a szolgáltatóval hogy további titkosítást végezzenek a mi fájlainkon? Vagy a cégeket ez nem zavarja, csak az otthoni Jóskákat és Pistákat? -
válasz
#20584850 #5181 üzenetére
Elég kevés kényes adat fordul elő a telefonomon is, és persze az is titkosítva. Az igazán kényes fajtából meg még úgy sem. Nagyon ritkán előfordul, hogy ilyesmit hordoznom kell, amit a titkosított területre másolt titkosított fájllal oldok meg.
De nem igazán az én személyes gyakorlatom számít, hanem a gyakorlati elvek.
Ha valaki adataira nem utaznak nagyon tudatosan, nagyon potens adatvadászok, akkor némi odafigyeléssel szerintem olyan szintre mérsékelhető az adatok rossz kezekbe kerülése, aminél az anyagi világban is bőven sokkal nagyobb veszélynek vagyunk kitéve nap mint nap.
MaCS
-
válasz
#20584850 #5179 üzenetére
Meg az sem kizárható, hogy távollétemben valaki rendszeresen beoson a házamba és lemásolja az adathordozóimat.
Komolyra fordítva a szót: ennek a veszélynek a realitásában nem hiszek. Nem zárhatom ki, de az a véleményem, hogy normális odafigyeléssel nagyon nagy biztonsággal kizárható az, hogy nem célzottan ne váljunk adatlopás áldozataivá.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- OLED monitor topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest