- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Apple Watch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
spammer #5441 üzenetére
Véletlenül felment egy driver a másik mellé, és összeakadtak. A LUKS screen-en nem jutok át, azonnal lefagy, amikor beírom a jelszavam, hogy kikódolja a vinyót, vagy talán még azelőtt. Másik Linux-ról bootolva belelátok a fájlrendszerbe. Nagyjából ennyi van most.
Egész pontosan az történt, hogy feltettem az nvidia drivert ez alapján [link]. RPM fusion-ről nem sikerült, azt hiszem azért (legalábbis azt olvastam), mert az csak a 64bites drivert tette fel, de a gnome-nak kell 32 bites is, illetve nouveau-t nem tettem blacklist-re, bár azt az RPM fusion howto nem is írja, hogy kell, csak a másik guide, ami alapján összejött. Ezek után kiadtam a "yum install xorg-x11-drv-nvidia-libs.i686" parancsot, ami súlyos hiba volt, mert felrakta az akmod-nvidia-t is, ami az RPM fusion-ös zárt nvidia driver, amit már említettem, hogy sosem működött nálam. Elméletileg mindkét driver ami fent van zárt forrású nvidia. Az egyik a 340-es, ami az nvidia oldaláról jött, és rendesen működött, ez meg amit felrakott RPM fusion-ről az új fajta nvidia-khoz való, mert nem tettem bele 340-et a nevébe (szerintem ha beleteszem, akkor is ugyanígy kinyírta volna a rendszert, de mindegy). A dolog pikantériája, hogy elméletileg az alapból fent levő (zárt nvidia) driverben 32 bites dolgok is benne vannak, így amelyik programot fel akartam tenni és ami hiányolta a 32 bites libGL-t, elvileg annak is alapból mennie kellett volna. Na nagyjából ennyi történt. De már 5x újratettem a rendszert az akmodos drivert próbálgatva mielőtt az nvidia-tól töltöttem volna le közvetlenül, és hát nem akarom még egyszer.
-
brugo
aktív tag
válasz
spammer #5148 üzenetére
A szívások nem végzetesek tehát az OR 99% -ban jól megy csak például a Chrome inditásánál +1 ikon keletkezik , a szatyor ikonos szoftware kezelő nem megy most se ,a yumextendert eltemették, hogy ezután csak a dnf az úr de még forditva van. Ezentúl minden gép inditásnál legalább 2 helyen is keresnem kell a frissitéseket ? az a szatyros ikon álandóan falcsul jelez hogy van update közbe nincs de kéri a rendszer újraindítását ami idő húzás és vinyó baszogatás .
Ami tetszik : a Gnome mint GUI jobban tetszik mint a KDE és azt is szeretem, hogy majdnem minden nap van valami frissités és az ember valahogy úgy érzi, hogy törödnek vele 1 sorba van a haladással a világgal nem marad le az újdonságokról ( csak ne lenne úgy szétszorva elég lenne 1 helyen keresni úgy ahogy eddig volt a yumextender )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Autós topik
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fujifilm X
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest