Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
inf3rno #5475 üzenetére
Nem hogy érdemes előtte, hanem kötelező. Ugyanis nem kell feleslegesen bugreportolni olyanért, amiről lehet, hogy nem is a Mozilla tehet.
A Firefox topikban is mindig fura, amikor beírogatnak, hogy ez a baj, meg az a baj a böngészővel, aztán mindig kiderül, hogy valami gányolt addon okozza a hibát. A felhasználónak persze eszébe nem jut kikapcsolni ezeket és úgy tesztelni, és kiszűrni, hogy vajon mi okozhatja.
-
válasz
inf3rno #5462 üzenetére
Mivel az egész vinyót/partíciót klónozod, így a fájlrendszert is, tehát nem kell formázni, gond csak akkor van ha kisebb méretű vinyóra/partícióra próbálnád meg klónozni a képfájlt, termesztésen az nem fog menni, nagyobb az nem gond, max akkor lesz egy akkora particionáltan terület a vinyó végén, mint amennyivel nagyobb az adott célvinyó.
-
válasz
inf3rno #5442 üzenetére
úúúú ecsém, ha előbb nézek ide be, lehet, hogy megspóroltam volna neked némi ideget...
itt egy friss leírás, pont a hétvégén pakoltam fel ez alapján egy GeForce 7900GTO-ra jól működő NVIDIA drivert
-
Vladi
nagyúr
válasz
inf3rno #5446 üzenetére
"inkább az lesz, hogy újrateszem a rendszert. "
Jó.
"Megpróbálom az akmod-nvidia-t még egyszer, hátha most sikerül."
Mostmá ne kapkodjál, juss el odáig, hogy fut a rendszer és az rpmfusion tárolót engedélyezted.
Nem látom a csotornákat, lehet, hogy 23-hoz csak update-testing van?
Abban látok 358-as drivert is. Az neked jó? Van hozzá akmod. Megnézem a másik leírást. Elvileg a csomag tudna konfigolást végezni, a csomagnak kellene megcisnálnia. Pl: noveaou blacklist.többiek ezt megnézhetnék.
-
Vladi
nagyúr
válasz
inf3rno #5443 üzenetére
Megnéztem:
Grub menü bejön. Ráállsz az 1. sorra, (fedora valami)
Nyomsz egy e betűt (edit)
Megkeresed azt a sort, amiben /boot/vmlinuz van. A sor végére állj kurzorral. Nagyon hosszú sor, sok írás benne, azok kerenel paraméterek.
A végére szóköz után írod, hogy 3
Ez a 3. futási szintet jelenti, ami posix szerint multiuser, grafikus felület nélküli mód. Az 5-ös a grafikus felületű, ezt használod. az 1.-es pedig single user mód. Ekkor root terminálba bootol. Igen, ezzel fel tudod törtni bármelyik linuxos gépet, aminek látod a grub menüjét.3-assal indítva belépsz, kérsz egy root terminált:
su -Utána ha rám hallgatsz, kereséssel kezded:
dnf search xorg-x11-drvAz nvidiásokat leszed. Ha kézzel tettél fel nvidia drivert, akkor azt kézzel szeded le. Nem tuodm, hogy kell.
Egyébként mindenképpen az rpm fusionos csomaggal járnál legjobban, mert pl az telepít akmod csomagot. Ez nem maga a drvier, hanem a driverhez fordított kernel modul. Ez kell a kernelbe, hogy a driver amúgy menjen.
Az a jó, hogyha új kerneled van - frissítéssel átlag hetente kapsz egyet - akkor újra kell a kernel modult forgani. Kivéve, ha akmod csomagod van, mert ez bootnál megcsinálja helyetted. -
csendes
addikt
válasz
inf3rno #5434 üzenetére
Konkrétan a fedoramagazine [link] a Fedora 22>23 frissítés előtti mentéshez a [deja-dup] alkalmazást ajánlja, mert könnyen kezelhető, GS-hez jól illeszkedik, egyszerű, de sokat tud. Egy másik népszerű, de fapados (CL) lehetőség a [backup-manager]
-
Vladi
nagyúr
válasz
inf3rno #5436 üzenetére
"Azt mondják 1-2 éven belül már nagyon más lesz a helyzet."
Így van. Mármint az, hogy ezt mondják. Már vagy 15 éve.
Én ilyenben már nem gondolkodom, van w7-em is, de április óta nem bútolt."Késő, már rendeltem egy nvidia GTX 750 Ti-t."
Én is azt néztem ki, de rájöttem, hogy nem kell.ha az nv driver felment, akkor azzal is mennie kell. csak bepattintod az új kártyát és kész.
Anno fedorán váltottam x1300-as atiról 7600 gt-re. Leszedtem a drivert - futó rendsezren - feltettem a másikat, ugyan akkor. halt. kártyát beszerel. boot. És ment.
Mondjuk xp alatt is, csak ott a hangkártya drivert kellett újrarakni.
"Hát én nem tanulásnak érzem."
Pedig hidd el, a hibáidból sokat fogsz tanulni."Tudsz ajánlani ezek közül valami konkrétat, ami neked bevált?"
Abszolút kezdő topikban keress, 2 hetente valaki megkérdi. Én ilyeneket nem használok. (centos-em van.)
-
Vladi
nagyúr
válasz
inf3rno #5432 üzenetére
"hogyha játszani akarsz, akkor használj inkább Windows-t..."
Pedig mióta linuxozom, ez a helyzet. Az "öregek" mindig ezt mondják.
a webgl-t nem tudom, lehet, hogy elég hozzá a nyílt. Az ilyen opengl cucc?
A videó nézéshez uvd kell neked, a 4000-es sorozattól nem nagyon tudsz neki olyan videót adni, amit nem játszik le. A nyílt driver ezt is tudja.De persze ha akarsz vegyél új kártyát. Segítünk majd, hogy melyikhez van jó driver.
Csak nekem más az elvem. Nem dobok ki semmit ami működik és elég ateljesítménye.
"és nem szeretném hatodszor is újrarakni, és mindent nulláról beállítani,"
Pedig azzal tanulsz a legtöbbet, ha hazavágod és kezded előlről.
Bármilyen imagebe mentő megldás jó amúgy.
-
csendes
addikt
válasz
inf3rno #5432 üzenetére
Ezeknek a játékoknak a portolásánál az Intel és Nvidia kártyákra jobban odafigyeltek, talán az openGL-t jobban támogatják, ennyi. A benchmarkoknál ezt a különbséget nem látni. Most akkor Windows-os játékgéphez keresel videókártyát, ami működik Linux-szal is, vagy linuxon akarsz játszani, nem egészen értem, hogy mi a lényeg.
-
Vladi
nagyúr
válasz
inf3rno #5422 üzenetére
Bonyolultabb a helyzet. Elvileg az nvidia zártja jobb, mint az atié, ha ez utóbbinak fedorára van egyáltalán. A nyíltnál meg fordítva. Én azt szoktam mondani, hogyha a nyílt driver mindent tud, ami neked kell, akkor legyen ati kártyád.
Úgyhogy a fene se tudja ezt neked korrekt módon megválaszolni, még mindig lehet ezzel szívás.
Én a játékokról már leszoktam, ezért a mostani 4670 több, mint elég. A nyílt driverrel nagyon stabil és minden megy, ami kell. Minimumra van levéve a kártya így nem fogyszt, nem zajol, nem kopik.
-
Vladi
nagyúr
válasz
inf3rno #5407 üzenetére
A hivatalos támogatása a fedoraának +1 verzió +1 hónap. Tehát kijön a 24, utána a 25, utána 1 hónap és a 23 támogatása leáll. De az utolsó 1 hónapban már csak a legfontosabb biztonsági réseket foltozzák.
Ezért is kell cserélni. Namármost ha felfedeznek egy kernel hibát, amit távolról ki lehet használni nincs gond, mert pár óra és frissítik, javítják. Kivéve, ha a rendszered már nem támogatott. Akkor tutit ráállítanak robotokat, hogy pásztázzák a neten a nem frissített linuxokat. Mivel elég sok szerveren is fedora van.Hosszú távon ha megtetszik, akkor ránézhetsz a centos-re is. Mivel az lényegében Red Hat linux, ami meg lényegében a fedora xy kiadására épül. Viszont régiek rá a csomagok, meg kevesebb, de cserébe 10 év az életciklusa.
-
válasz
inf3rno #5407 üzenetére
de, cserélned kell, mert amikor egyszercsak telepítenél valamit, aztán kell valami dependency, annak egy másik, aminek kéne valami frissebb, aztán már ott is vagy, hogy frissítheted az egész rendszert, és ha pont valami nagyobb átállásról maradtál le 2-3 verzióval, onnantól tátott szájjal a faszerdőben rohangálás...
-
Vladi
nagyúr
válasz
inf3rno #5401 üzenetére
Stabil kiadás, nyugodtan felteheted. Annyi, hogy 1 év a támogatása, tehát min. évente cserélned kell.
szerver szerverre van, felteheted persze, de csak csomagválasztékban különbözik a desktoptól.
Egyébként minden épkézláb desktopból van hozzá kiadás: spinek, ezeket is megnézheted.Programozáshoz egyébként kifejezetten ajánlott, mert újak a programok benne és viszonylag stabil.
"Jól tudom, hogy ezen a Fedora-n már nem x-server, hanem valami újabb dolog van? Ez jelent valami pluszt?"
Jól tudod, most az új rendszerrel kísérleteznek, valószínüleg sokáig megy majd párhuzamosan. Sajnos ilyenkor sok a bug lehetősége.
-
whbear
senior tag
válasz
inf3rno #5401 üzenetére
Teljesen stabil, de ha van bármi probléma azt meg lehet oldani. Default a Gnome 3, szerintem az XFCE fork is jó, igaz ott sokmindent kell még finomítani. A Soas nem nekünk való. Mate / Cinnamon nem tudom mert kerülöm a Linux mintes dolgokat nagy ívben. A Plasma 5 még nem annyira stabil szerintem. Bátran kezdj neki a Fedorának, nosztalgiából én is nyúzok egyet.
Szerk: A workstation jó lesz. Erős gépre Gnome 3, gyengébbre XFCE.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest