Hirdetés
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
rockopapa
üzenetére
Szerintem ez mind megy. Egyszerre is.
Tv kártya típusa kéne.Videohoz próbáljátok ki ezt az mplayer guit.

Egyébként a subtitle positiont kell beállítani.
-
rokefeller
senior tag
válasz
rockopapa
üzenetére
a felsoroltak közül egyedül a tv -tunerről nem tudok nyilatkozni, a többi mind megy prímán. az s-video még picit necces, az közel sem olyan szép és egyszerű mint a windowson, driver miatt elsősorban. egyébként valaki tudja hogy a linuxos mplayer-t milyen paraméterrel kell indítani, vagy guin hol van a beállítás amivel a 16:9-es filmet kiterjeszti 4:3-ra? hogy a felirat a fekete sávra kerüljön, ne a képre, én annyit találtam hogy fix mennyiségű sorral kiegészítem az alsó részét, de az nem az igazi
a portscanelésben meg lehet igazad, de ha egy fedorát felraksz, akkor alapból minden zárva van, és te nyithatsz portokat célirányosan, ami sokkal kevesebb fölös nyitott portot ad, mint ha alapból minden nyitva, és próbálod bezárni a fölöslegesen nyitottakat
cimbim mutatta ezt még winen, mikor tűzfalat keresett [link]
itt vannak tesztek, és vicccesen zöld egy alap fedora :-) -
rokefeller
senior tag
válasz
rockopapa
üzenetére
én kb egy éve tűröm az ilyen okos tanácsokat mint amit a barátod adott... nekem a wlan kártyámhoz nem volt jó driver, és ezren mondták hogy mert az ubuntu, meg debian... bazz, ha nincs jó driver, akkor nincs jó driver, lehet az debian, suse, fedora, driver nélkül nem megy (vagyis kernelmodul nélkül) ... és ugyebár amíg az ember mondjuk a wines szoftvertelepítést szokta meg, addig az apt sem lesz egyszerűbb mint a yum... szóval akkor válts debianra ha annak bármilyen előnye van számodra :-) mondjuk egy tonna debianos haver, vagy csak egy tonna debianos akinek unod a felsőbbrendűségi dumáját, vagy jobban tettszik a háttérkép ami alapból benne van :-) szerintem, és hangsúlyozom, szerintem, pozitív irányba választottál be a fedorával, már pont elég felhasználóbarát, hogy némi olvasással minden probléma megoldható legyen, más disztribnél más problémákkal küszködnél, de ez ilyen, ha a hardver választás előtt szempont lett volna a linux, most semmi bajod nem lenne
az ati kártya miatt meg, szerintem kockáztass és húzd fel a nyolcat csütörtökön, vagy akár most, és vadászd livnából a legfrisebb ati drivert, addig meg nyomasd a sima radeon-nal vagy vesa-val
ha már megszoktad a rendszert és tettszik, akkor ráérsz szerintem a compizzal játszani, azon kívül nem tudom mire jó a 3d gyorsítás linuxon, mert nem játszok, csak ttd-t :-) -
Vladi
nagyúr
válasz
rockopapa
üzenetére
Nah, 5.1: Először nézd meg a keverő beállításait. Húzz fel minden hangot. Ha így sem megy akkor: okosságok.
Kell pár alsa csomag, meg egy .asoundrc fájl a homeba. Plusz némi /etc/rc.local szerkesztés.
Ezt nézd át. Szólj ha nem megy.Videokártyához fenn van az fglrx driver?
Igen, és a fedorasoved, fedoraforum oldalakat olvasgasd néha-néha.

Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 16 GB RAM 512B SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest