Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Yettel topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller
üzenetére
Amit kevesen ismernek fel, de a hozzászólásodból kiderül hogy nagyjából te érzed ezt, az az hogy az OS választásnak kellenek legyenek indokai, tisztában kell lenni a pro és kontrákkal. Mindenkinek olyan OS-t kellene használni, ami kielégíti az igényeit, amit tud használni.
[A Google betiltja a Windowst]. "A vállalat szerint a Microsoft-rendszer biztonsági kockázatot jelent, ezért Macre vagy Linuxra kell áttérni a dolgozóknak." -
totyax
aktív tag
válasz
rokefeller
üzenetére
Reálisan látod a dolgokat.
Viszont a 2010-es tapasztalatokat lesújtónak semmiképp sem tartanám
Pontosítok...saját véleményem, saját tapasztalataim alapján. Nyilván másnak más szemmel mások a tapasztalatai. Ha te megkérdőjelezed hogy a tapasztalataim lesújtóak, akkor én is megkérdőjelezhetném hogy a te tapasztalataid jók, amit én nem teszek. Teljesség igénye nélkül röviden ami disztribeket mostanában próbáltam:
Ububtu 10.04. Szétkúrta a partíciós táblát pedig advanced telepítés volt, meg volt adva pontosan milyen partíciót használhat, nem kellett átméreteznie/létrehoznia semmit. Hajszálra ugyanúgy telepítettem a többi disztribet, érdekes azok nem kúrták el a partíciós táblát. Ráadásul neki nem is partícionálni kellett, csupán formázni.
Adott HDD adott partíciójára a "/" (nincs külön home), egy másik vinyó másik partíciójára a SWAP. Ezután hagytam az Ubuntut a francba mert korábban is elképesztő dolgai voltak, nem volt hozzá türelmem ezek után. A partíciós táblát sikerült helyreállítani, hiába csak formáznia kellett volna, létrehozott hibás nem létező bejegyzéseket, amit szerencsére a partíciós tábla újraépítésével ki lehetett javítani.Fedora. Live CD be, nézzük. Nem tudok internetes kapcsolatot létrehozni, a hálózatkezelő belezavarodik saját magába, végtelen leokézó ablak ciklusba keveredik. Kurva égés egy linuxnál. Digi-LAN-om van, tehát sima PPOE kell hogy legyen beállítva név/jelszóval. Mondom ilyen nincs. Aztán rájövök mi volt a gond, én rögtön nevet is adtam a létrehozott kapcsolatnak (pontosabban megváltoztattam az eredetit), ebbe zavarodott bele. 2010-et írunk. Ha kreáláskor hagyom ami ott volt eredetileg, (1. DSL kapcsolat) valami ilyesmi volt, akkor elfogadta, és később hagyta módosítani a nevet.
Oké, már tudom hogy lehet hálózati kapcsolatot létrehozni, akkor fel a Fedora. Fel is mászik, jónak is tűnik, de olyan problémai vannak hogy nem jegyzi meg a hangbeállításokat, (az hogy eleve nem volt hang azt egy óra alatt megoldottam), nem töltöttem el a fél életem életem azzal hogy megkeressem mi az oka, pedig kérdeztem fórumon is, kurva hosszan magyarázva mi a gondom. Zárt videó vga driver telepítésére opciót nem látok, ami azért baj mert alapból van fenn valami, amit előbb le kéne szedni, nade hogy hogyan az turkálás...
A csomagkezelője horror butaság, semmilyen infót az adott programról nem látok, nincs ott hogy mások menyire használják, de még névsorba sem lehet rendezni (!!!) a listát. Oké, megnézem mik a népszerű disztribek, látom van valami Mint, ami sajnos szinte teljesen Ubuntu, de azt írják az meg lett csinálva normálisan.Mint fel. Na tényleg, ebben szinte minden benne van ami kell. A hangot ugyanúgy be kell pöccenteni alsamixerből, de megjegyzi legalább. Újraindulás után van hang
Tetszik is. Persze hülyeségei ennek is vannak, semmit nem csinálok és 1.2GB RAM használat. Miért is? Lehet gyorsítótár, de a rendszerfigyelő erről nem ad infót. Pár nap után a naplónéző behal, induláskor megesz vagy 1 GB ramot és merevre fagy az egész progi, mi van? Meg kicsit lassúnak tűnik nekem a Mint, nem a kapkodós fajta, bizonyos műveletek lassúnak tűnnek. A tray kezelés nem egységes (ez disztrib független szerintem), van olyan (futó) progi amire kettőt kell kattintani hogy az ablaka bejöjjön, van amire egyet. Amúgy is óvatosan kell kattintani, mert a Gnome értesítési terület/gyűjtő nem fix, pillanatok alatt kikapcsolható, aztán a polgár csak les hogy hová lett minden. Valami megerősítő visszakérdező dialógus ablak rohadtul nem ártana. Vagy nem innen lehetne kikapcsolni.
Szkenner telepítés. bedugom a szkennert semmi nem történik. Sőt, még a led is kialszik az elején. Az OS meg sem mukkan. 2010-et írunk. Mint fórumán az Epson szkenner telepítési útmutatón végigmegyek, meg sem mukkan. Oké. Turkálok, valami 2005-ös fórumbejegyzés, az alapján megcsinálom, működik. Szkenner progi fut, előnézet ablak kb 300x400 pixel, a 3ghz-es Core 2 szinte maxon. Ennyitől? Indul a Mint, kiírja hogy valami nem oké a HDD-vel. Mitől? Azt mondja átnézi, C-vel megszakíthatom. Jó. Észreveszem hogy a vinyó viszont nem teker...
Úgyhogy elmélkedek arról mit is néz ez át. Egy idő után kilövöm C-vel, mert láthatólag a vinyóhoz nem nyúl. Következő indításoknál érdekes nem is panaszkodik a vinyóra. Ext4 fájlrendszer amúgy, állítólag ez most a legjobb. De vannak primitívebb dolgok is, képernyővédő bejön, egér megmozdít, képernyővédő megakad... és ott marad a képernyőn. Na és akkor? Most mit csináljak? Ubuntu feeling. Kikapcsoljam a gépet és húzzak pingvines pólót? Rájövök ha vakon begépelem a jelszót elfogadja. Csodás. Na elég ennyi is.Szóval kb. ilyen dolgok azok amik miatt negatívan ítélek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Star Wars The Old Republic Collector's Edition
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- BESZÁMÍTÁS! ASRockB450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 SUPER 8GB GameMax Aero Mini 700W
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
A csomagkezelője horror butaság, semmilyen infót az adott programról nem látok, nincs ott hogy mások menyire használják, de még névsorba sem lehet rendezni (!!!) a listát. Oké, megnézem mik a népszerű disztribek, látom van valami Mint, ami sajnos szinte teljesen Ubuntu, de azt írják az meg lett csinálva normálisan.