Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
Ububtu 10.04. Szét*ta a partíciós táblát
Párszor telepítettem már, nálam sosem fordult elő, de valóban bármikor előfordulhat, bármelyik operációs rendszer telepítésekor. Erre mindig figyelmeztetnek: minden adatról készüljön biztonsági mentés, mielőtt hozzákezdesz a telepítéshezNem tudok internetes kapcsolatot létrehozni
Sajnos a NetworkManager még nem 100%-os, bár nekem működik. Ha ADSL-t használsz, a legegyszerűbb feltenni az rp-pppoe csomagot és pppoe-setup-pal beállítani.Mint fel. Na tényleg, ebben szinte minden benne van ami kell.
Igen, főleg multimédiát tekintve (ez jogi okok miatt nem lehetséges, például a Fedora-ban és az Ubuntu-ban). Valóban az egyik legjobb Linux kiadás kezdőknek. Egyébként az Ubuntu-ra épül, kisebb változásokkal. A Mint repository-ban (itt) több, mint száz csomag érhető el, jól összeválogatva, ez elég is az alapdolgokhoz. A többit az Ubuntu repo-kból lehet a Mint alatt is letölteni.Régebben volt kisebb zavar amiatt, hogy a Mint a saját és az Ubuntu repo-kat is használja, de mára ez megoldódott. Csak összehasonlításként: a csomagok száma a Fedora és Ubuntu repo-kban is húszezer fölött van.Összességében, nálam gond nélkül megy a Fedora, Ubuntu, Arch (és még sorolhatnám a többit, amiket kipróbáltam). Minél pontosabban leírod, hogy milyen rendszert használsz (hardver, szoftver) és mi a gond, annál valószínűbb, hogy kapsz választ a megfelelő fórumokban. Az Ubuntu-nak és a Linux Mint-nek (kettő is) van saját fóruma itt is, oda érdemes elküldeni az itt leírt tapasztalataidat; biztos vagyok benne, hogy sokan válaszolnak majd.
-
rokefeller
senior tag
Ja, hallok sokfelől ilyet, amikor az ember beleszalad a f*stengerbe térdig, egyáltalán nem megkérdőjelezni szeretném a tapasztalataid csak elmondani pár dolgot. Az ubuntu meg a mint marhaságai nem az én az asztalom, eszem ágában nincs megvédeni, de szidni sem célom.
A DSL-es hiba tényleg ciki, nekem az egyetlen PPoE-s gépen ment, de nem emlékszem hogy azért mert meghagytam a nevet, vagy még régebbi, épp bugmentes állapotú volt az NM. Viszont a gigabyte USB-s wifi adaptert amit hozzám vágtak, fedora alatt rögtön lehet használni, winen meg ment a driver telepítés, amihez azt hogy milyen ralink chip van benne, azt a NetworkManagerről puskáztuk, majd percek alatt egy kínai oldalról leszedett drivert próbált felvarázsolni a cimbora, minden karakter helyén kérdőjel...a felhasználói élmény gagyi volt :-)
A másik a vodás mobilnetem volt. Neten nem volt infó hogy az a bizonyos huawei fog-e menni, ezért kikönyörögtem hogy hadd próbáljam ki. A srác elmondta hogy milyen adatok kellenek, majd elkezdte magyarázni hogy majd ott lesz a cuccon a driver, meg a voda mobile connect és akkor... na amikor itt járt, akkor én megnéztem speedtest.net-en hogy van-e 7,2 megabit, majdnem volt, a srác nézett, aztán üzleteltünk. Ilyet semelyik winen nem sikerült reprodukálni. A stick-en lévő driver XP-hez van, Vistához meg 7-hez varázsolhatsz, ami ugye nem triviális.
A zárt videó témát felejtsd el :-) Meg lehet csinálni, de itt baromira nem ez az irány. Ezt vagy elfogadod, vagy a fedora nem neked van kitalálva.
A csomagkezelő, hát ja, nem egy észkombájn. Egész használható ha tudod mit akarsz telepíteni. A csillagos rendszer, meg a sok infó egyébként szerintem nem rossz ötlet, de az én személyes felhasználási szokásaim például teljesen másak. Amikor zenelejátszó kellett, akkor nem nagyon érdekelt hogy kinek miért tetszik, vagy hogy mit tud, én felraktam az összes gtk-s lejátszót, ami fenn volt gnome-files-on, meg repo-ban, és ami tetszett az megmaradt.Na mindegy, sajnálom hogy az egyébként két oldalú éremből önhibádon kívül csak az egyiket látod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Farming Simulator 25
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- Energiaital topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- További aktív témák...
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest