Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rokefeller

    senior tag

    válasz #16820480 #2553 üzenetére

    Az a vicc, hogy ilyen market szinten mehetne a cross distro is könnyen, mert mondjuk míg a libeket máshogy nevezik el, a deluge meg a banshee mindenütt ugyanaz, szóval elég lenne annyit dobni hogy pk-install deluge, aztán majd a packagekit eldönti hogy apt vagy yum van alatta. a pluginek telepítése alkalmazásbúl ugyanígy mehetne, de hát, mégsem így megy. azt pont lesz*rom hogy most kernel header vagy linux-dev vagy akármi kell forgatáshoz, azzal én eljátszok, csak endjúzernek ne kelljen már :-)

    A software centert ubuntun én csak egyszer láttam. Van egy olyan perverzióm hogy az okos, fogékony, tanulékony húgom próbálom linux-szal fertőzni, és mindig azt hiszem hogy neki jobb lesz az ubuntu, mert nem kell root, meg felhasználóbarátabb, aztán persze mindig rájövök hogy egyszerűen nem megy (biztos velem van a baj, ati videókártya ősrégi, broadcom wifi, adsl, valami alapvető sosem ment, xorg.confot is csak azokon kellett reszelnem mindig)... na egy ilyen kaland alkalmával sikerült látni, jól néz ki, de lassú, és nekem bénának is tűnt, reméltem hogy ott végre meg van oldva hogy amíg csomagok települnek, addig legalább tudom böngészgetni a többi alkalmazást (bazz, ez mennyire lame, hogy ilyet egyik sem tud, jé, ez a torrent kliens tetszik, felteszem, tölti, addig nézek valami zenelejátszót, jahogy addig a metaadatokat sem tudom searchölni? OMG... )

    A yumex meg... iszonyat lassú lett a metaadat load, és ahogy nézem annyira idióta hogy minden egyes alkalommal letölti, és bedolgozza az xml-t. emellett elvesztette a rendes filterező képességét. nem tudom a telepített csomagokat nagyság szerint sorbarakni... nem tudom a telepített kernelek közül kényelmesen eltávolítani a régieket, mert ha keresőszót használok, mint pl kernel, akkor nem engedi hogy az installed filtert beállítsam, ha meg az nincs, akkor a kernel keresőszóra visszaad az égen a csillagtól kezdve mindent... utoljára fél éve már kb hogy néztem, de előtte fél évig sem javultak ki ezek, úgyhogy kuka, amit most tud, annál a packagekit-gui jobb, gyorsabb, amit meg az sem tud, arra marad a yum meg grep, meg okosságok...

    A télapó nem a régi már...

Új hozzászólás Aktív témák