- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mackósajt
senior tag
válasz
CriticalHit #3028 üzenetére
Nem hinném, az enyémmel nincs semmi kavarás, és mégis elég stabil. Szerintem a stabilitás titka a sok memória, de lehet tévedek.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
katt777 #3017 üzenetére
Nekem nem volt stabilitási problémám. Az Oblivionnal viszont igen (bár ott is ritkán). Ellenben az Obliviont csak becsületből játszottam végig, mégse maradjon félbe, és óriási csalódás volt a Morrowind után. Egyszerűen hiányzik valami (sok valami) abból a játékból. Nem találták el a hangulatot és a játékmenetet. A Fallout3 sokkal jobb.
A harcok pedig még az automatikus harcmóddal is reálisabbak, mint pl. a Stalker: Clear Sky, ami elvileg realisztikusabbnak van szánva, de eddigi fps/rpg játékaim legidegesítőbb mélypontja, amely meg is kapta a jól megérdemelt uninstallt. (Alsóneműben is golyóálló banditák, akik azonnal felgyógyulnak, ha pár másodpercig nem kapnak golyót, valamint röntgenszemű ellenfelek, akik vaksötétben is halálpontosan fejbe lőnek, hiába nincs éjjellátójuk. A Fallout3 legalább emlékszik az ellenfelek sérülésire, és becsületesen kezeli a láthatóságot.) Úgyhogy relatív mi irreális.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
katt777 #2935 üzenetére
Én csak azért vettem honosított verziót, mert csak és kizárólag ez volt a boltban, különben angolul játszottam vele. Miután belefutottam a problémába, hogy nem tudom a magyar változatot foltozni az angol verzióhoz kijött javításokkal (ergo DLC-k is problémásak), megfogadtam, hogy többé nem követem el ezt a hibát. A honosított játékokkal egyszer és mindenkorra végeztem, még akkor is, ha külföldről kell rendelnem, mert a boltban csak magyart kapnék.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
petersonka #2942 üzenetére
Nekem nem ő volt a társam, de mindenesetre a kijáratnál várt, mikor megléptem a szikláról. Gondolom minden társsal ez történik. Az Eklávé támadás a vaultban szrikptelt elem a játékmenetben, mindekit elkapnak, úgyhogy leprogramozták a társ kezelését ebben a helyzetben.
-
Mackósajt
senior tag
Hogyan lehet kikapcsolni a robbanó nyakörveket Paradise Falls-ban? Nem merem szöktetni a gyerekeket, mert félek, hogy lerobban a fejük.
A főnök házában van egy számítógép, amit könnyen feltörtem, de ha rámegyek arra a részre benne, ami feltehetőleg a nyakörvek vezérlése lehet, akkor hozzáférés megtagadva annak ellenére, hogy a gép már meg van törve (a széfet sikerült kinyitni vele). A bár közelében van egy gyanús elektromos kapcsoló (ezért gyanús, mert elvileg piszkálható tárgyként jelenik meg), de ha hozzá akarok nyúlni, akkor kiírja, hogy most nem tudom használni.
Pedig már ki lehetne sétálni, mert a főnök széthagyja a kulcsait.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
horvathkrisz #2274 üzenetére
A Waters of Life küldetés után be lehet fogni az Vault 101 vészhelyzeti hullámhosszát a rádiók közt, és azon küld üzenetet. Amíg a Waters of Life nem ér véget, addig nem, elvileg ahhoz van időzítve. Gondolom nem lehet mindenütt fogni, de Megatonban és környékén biztos.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Blind69 #2271 üzenetére
Nem világos, hogy ki az új főmuki. Elvileg ha annak idején megölted az eredeti Overseert, akkor officer Mock lesz az Overseer, aki még az elődjénél is szélsőségessebb, és semmilyen módon nem lehet meggyőzni az ajtók kinyitásáról.
(Én az elején megöltem officer Mock-ot. Érdekes kérdés, hogy mi lett volna, ha megölöm az Overseert is.)
-
Mackósajt
senior tag
Csernobilban nem volt semmiféle atom pusztítás, max egy rádioaktív por és eső, de a növényzet soha nem is pusztult ki, mivel semmiféle robbanás, tűz vagy ilyesmi nem érte.
Ettől függetlenül abban egyetértek, hogy a 2 évszázad utáni ilyen kopárság irreális, és puszta grafika kímélés / játék gyorsítás lehet az oka. Oblivionban lehet látni, hogy tud ez a csapat burjánzó növényzetet, ha akar.
(A 2 évszázad ugrás egyébként is túl sok. A vaultok némelyikének "társadalmi" állapota sokkal rövidebb idővel lenne reális.) -
Mackósajt
senior tag
Valami oldalajtóból nyílik az egyik metróalagútban, ha jól emlékszem. A csomag tartalma amúgy nagyon jó. Főleg, hogy arrafelé az emberek már sokat láttak, és senki nem röhög, hogy olyanban járok az utcán.
Biztos, hogy Meresti? Elvileg a Marigold station-hoz kapcsolódik ez a küldi. És elvileg továbbmész abban a szervizjáratban, ahol a kulcs volt, amíg eléred újra a metróalagutat. Ott először balra, aztán jobbra, aztán a következő alagútban balra a szerelvény jobb oldala felé. (Ezt a netről vettem, különben fene sem emlékszik, én szisztematikusan átfésültem mindent, aztán egyszercsak meglett.)
Xelo: Fawkesnak gattling laser a "játékszere". Ráadásul közel sebezhetetlen a dög. Még sosem láttam kb. 80% alatt az életerejét, még akkor sem, amikor berobogott 4-5 nehézfegyveres szupermutáns közé. Irigykedem.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
dangerzone #2178 üzenetére
Nem mintha nem pontosan ez történne akkor is, ha a vészterminált használod.
Csak akkor pozitív karmát kapsz a tömeggyilkosságért. (Ezt sehogy se értettem, de a szoftverrel nem tudok vitatkozni.)
Más: milyen hasznos követők vannak a játékban? Én felvettem Fawkest, de kicsit unalmas, hogy mindenkit porrá lő aki csúnyán néz, miközben én turistaként sétálgatok, és elbújok a háta mögé, ha jön valami nagy.
Viszont hasznos, mert sok cuccot elbír. végre ki tudok takarítani egy épületet úgy, hogy nem kell vérző szívvel hátrahagyni semmit.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
aborbely #2169 üzenetére
Azért a lelkemtől még messze jártál.
Most, hogy a profilomnak teljes hozzáférést adtam a játék főkönyvtárához, érdekes jelenség lépett fel. Azok a képek, amiket azóta mentettem, teljesen szabályosan megjelennek. Ugyanakkor azok, amelyeket korábban mentettem, továbbra is láthatatlanok a Windows Intéző, a Total Commander, és a Vista keresője számára, viszont az IrfanView Tumbtailsban megjelennek, és onnan meg is nyithatóak. Azért a Vista eljárása is megérne egy pár szót, de a lényeg, hogy már működik.
(Egyébként Vista Home Premium, 64 bit, SP1, magyar)
-
Mackósajt
senior tag
válasz
aborbely #2161 üzenetére
Nekem sincs semmi baj a sorszámozással, nem felejti el a sorrendet. Csak épp sehol nincsenek a fájlok. Ez a hiba másoknál is előjött, több ezzel foglalkozó fórumtémát is találtam egy egy sima google kereséssel, úgyhogy nem tudom mit nem tudsz.
Nálad talán meg van piszkálva a hozzáférés kezelés vagy állandóan rendszergazdaként nyomulsz vagy más Vista verziót használsz, és nem mindegyik csinálja. Egymillió oka lehet, hogy nem jött elő, örülj neki.
-
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Mackósajt #2136 üzenetére
Közben utánanéztem ennek a problémának külföldi fórumokon. A játék alapesetben a saját alapkönyvtárába menti a képernyőfotókat, de az egy programkönyvtár, tehát read only, és a Vista hozzáféréskezelése nem tolerálja, hogy a játék ide próbálja menteni a screenshotokat, ezért azok nem jelennek meg. Megoldás lehet a könyvtár írhatóvá tétele vagy a játék rávétele arra, hogy máshová tegye a képeket. Még nem próbáltam ki, majd kiderül.
Eleve elég fura megoldás, hogy a játék saját alapkönyvtárába menti a képeket, és láthatóan nem is gondolták át a következményeket.
-
Mackósajt
senior tag
Ha a szokásos rádiók mellett kiválasztható adásként megjelenik a Vault 101 Distress Signal és meghallgatod mi jön be rajta, akkor vissza lehet menni. Ilyenkor kapsz egy jelszót is a bejárati terminálhoz (automatikusan beíródik, nem számít, hogy nem hallod ki az esetleg angol szövegből).
megj.: Ez csak a waters of life (az élet vizei?) küldetés vége után történhet.
-
Mackósajt
senior tag
Később még egyszer visszamehetsz, figyeld a rádiójeleket.
Kinyitni meg gondolom maxolt skillel lehet.
megj.: G.O.A.T. fordítása Á.M.V. lett? Hát igen, bármilyen jól is csinálják a fordítást, az ilyen nyelvi poénok nem jönnek át. Kíváncsi vagyok mit csináltak a robot komornyik vicceivel. Némelyik lefordíthatatlan szójáték.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
aborbely #2133 üzenetére
Köszönöm a linket.
A probléma az, hogy nem menti. Megnyomom a gombot, kiírja, hogy xy file létrejött, de nincs ott. Egyetlen egy van ott, a legelső, amit a szülinapi ünnepségen készítettem még. Az összes többi eltűnik a nagy semmiben. Rákerestem a filenévre is, és nem talált semmit. (Mondjuk ez nem jelent sokat, mert nem találta meg azt a file-t sem a Vista csodás keresője, ami pedig tényleg ott van...)
-
Mackósajt
senior tag
Még két kérdés.
Letöltöttem egy bizonyos Fallout3_v1.4.0.6_UK_English.exe nevű fáljt, ami elvileg a nem amerikai angol nyelvű frissítés. Származhat bármi probléma abból, ha ezt felteszem a honosított magyar játékra? (Angolul játszom, de csak ez volt a boltban.)
Hogyan tudok képernyőfotót készíteni? (Bosszantó, hogy a Beteshda játékokban ez sosem egyértelmű, a Morrowindben is kész tornagyakorlat volt. Tanulhatnának a Lionheadtól, a Fable:TLC-ben Prt Scr lenyomására automatikusan pakolta a játék erre a célra létrehozott könyvtárába.)
-
Mackósajt
senior tag
Ez egy perk, amit olyan 8. szint körül vehetsz fel először, ha van legalább 6-os karizmád. Az első szintje esetén nem támadnak meg az állatok, a második szintje után a segítségedre sietnek, ha épp a közelben vannak, és harcolsz.
Meglepő állati társaságokra lehet egyébként szert tenni. A roncstelepen csatlakozott hozzám egy kutya. Nagyon aranyos, de túlságosan féltem, úgyhogy megparancsoltam neki, hogy várjon rám a Vault 101 bejáratánál. Nagyon szűkölt szegény. Elvileg megkeres dolgokat, ha utasítod. (Nekem nincs állatbarát perkem, ez a kutya a nélkül jött.)
aborhely: Fallout 3-ban is van.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
aborbely #2122 üzenetére
Ha már választottam, nem lehet újratárgyalni, a mentést meg nincs kedvem visszatölteni, nem elég új. Inkább beraktam konzolparancsal a két robotot. Dokumentált bug volt.
megj.: nagyon szép jelenetnek lettem tanúja itt. A robotok nem értek a város bejáratához idejében, a hősies őr meg rárohant a támadókra (inkább hülye, tekintve hogy gépkarabély volt nála...). Az első mutáns úgy csapta le/fel, hogy átrepült a feje felett, és háttal esett a vizesárokba (holtan). Fantasztikus ívű repülés volt, jók ezek a szupermutánsok.
-
Mackósajt
senior tag
Üdv!
Elakadtam a big trouble in big town mellékküldetéssel. Azt az opciót választottam a város védelmére, hogy megmutatom a harci robotok megjavítását. Mindenki odacsődült a rocstelephez, és várják hogy mutassak valamit, de semmiféle robot nincs még nagyobb körzetben sem. Mit lehet tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest